Şimdi Ara

Mercimek çorbası mideyi yorar mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
971
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İlk sahurda yediğim kahvaltılıklar mideme oturdu, gece karın ağrısından uyuyamadım. İshal oldum. Sinüzitten dolayı başım ağrıyor. Bugün oruçlu değilim. Bol bol su içiyorum. Öğlen hafif bir şeyler yiyeceğim. Mercimek çorbası mideyi yorar mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Mercimek Çorbası Mideyi Yorar mı?

Mercimek çorbası, zengin besin değeri ve yüksek lif içeriği ile bilinen sağlıklı bir besindir. Ancak bazı kişiler, mercimek çorbası tükettikten sonra mide rahatsızlığı yaşayabilir.

Mercimeklerin yüksek lif içeriği, midenin sindirmesi için zaman ve çaba gerektirir. Bu durum, özellikle lif alımına alışkın olmayan kişilerde, geçici şişkinlik, gaz ve karın ağrısına neden olabilir. Ancak düzenli olarak mercimek çorbası tüketmek, vücudun liflere uyum sağlamasına yardımcı olur ve bu semptomları azaltır.

Ayrıca, mercimek çorbasında kullanılan baharatlar da mide rahatsızlığına katkıda bulunabilir. Örneğin, kimyon veya kişniş gibi baharatlar, hassas midelerde mide ekşimesi veya reflüye neden olabilir.

Mercimek Çorbası Kabız Yaparmı?

Mercimek çorbası, lif içeriği sayesinde kabızlığı önlemeye yardımcı olabilir. Lif, bağırsak hareketlerini düzenler ve dışkının yumuşak kalmasını sağlar. Bu nedenle, mercimek çorbası tüketmek, kabızlık riskini azaltmaya katkıda bulunabilir.

Mercimek Çorbası İshal Yapar mı?

Mercimek çorbasının normal tüketiminin ishale neden olması beklenmez. Ancak, aşırı miktarda mercimek çorbası tüketmek veya mercimek alerjiniz varsa ishal yaşayabilirsiniz. Ayrıca, mercimek çorbası ile birlikte yediğiniz diğer yiyecekler de ishale katkıda bulunabilir.

Genel olarak, mercimek çorbası ılımlı miktarlarda tüketildiğinde çoğu kişi için mide rahatsızlığına neden olmaz. Ancak, lif alımına alışkın değilseniz veya hassas bir mideniz varsa, mercimek çorbası tüketmeye yavaş yavaş başlamalı ve herhangi bir rahatsızlık yaşarsanız tüketiminizi azaltmalısınız.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • valla mercimeği bilmemde birazdan derse gideceğim yine bböyle bir cuma sabah okula giderken işte ezo gelin içmiştim derste karın ağrısı başladı altıma sıçacaktım az kaldı ders sonunu zor getirdim ağrıya ağrıyageldim eve sıçtım o gün fena bozdu. her cuma mercimek içiyordum o gün yapmamış ezogelin içmiştim :) göte geldim anlayacağın
  • Mercimek kalın taneli hocam. İyi süzülmezse sorun çıkarabiliyor diye biliyorum. Ne diyelim, geçmiş olsun..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yok bende ezo gelin yaptı bozdu motoru. mercimeğin dokunduğunuu görmedim daha

daha bana aslında hiç bişeyin dokunduğunu hatırlamamda son 2 yılda bağırsak florasını bozdum bi ishal oluyorum bi kabız kötü hastalık

sağol. sanada geçmiş olsun
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.