Şimdi Ara

Mercedes, yeni elektrikli platform için Çin teknolojisine yöneliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
513
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
3 oy
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Mercedes, yeni elektrikli platform için Çin teknolojisine yöneliyor
    Mercedes-Benz’in Çin’de Geely’nin elektrik-elektronik mimarisini kullanarak yeni bir elektrikli araç platformu geliştirmeye başladığı belirtiliyor. Gelen haberlere göre, “Phoenix” kod adlı platform küresel pazara yönelik giriş seviyesi elektrikli modeller için geliştiriliyor ve 2030 civarında üretime girmesi planlanıyor.



    Bu proje, Mercedes-Benz’in 130 yıllık tarihinde bir ilki temsil ediyor. Alman üretici ilk kez yeni bir araç platformunun geliştirilmesi için Almanya dışındaki bir Ar-Ge merkezine bağımsız yetki verdi. Buna göre şirketin Çin’deki Ar-Ge merkezi kompakt sınıf araçların küresel geliştirme merkezi haline gelirken, Almanya’daki ekipler orta ve büyük sınıf modellere odaklanacak.



    Yeni platformda Geely’nin GEEA elektrik-elektronik mimarisinin kullanılması planlanıyor. Tamamlandığında Phoenix platformunun Mercedes’in mevcut MMA altyapısının yerini alarak A ve B-Serisi, GLA, GLB ve CLA gibi kompakt modellerin yeni nesil elektrikli versiyonlarına temel oluşturması bekleniyor.



    Ayrıca Bkz.BMW, insansı robotları Almanya’daki fabrikasında devreye alıyor



    Mercedes yöneticilerinin son aylarda sık sık Geely’nin Hangzhou Bay Ar-Ge merkezini ziyaret ettiği ve özellikle araç elektronik sistemleri ile elektrik mimarisi alanında iş birliği görüşmeleri yürütüldüğü belirtiliyor. Şirketin bu kararı almasında Çinli üreticilerin daha düşük maliyetli mühendislik çözümlerinin etkili olduğu ifade ediliyor.



    Mercedes mühendislerinin Geely grubuna bağlı Zeekr markasının modeli olan Zeekr 001 üzerinde yaptığı teknik incelemede de aracın yüksek teknik seviyesine rağmen Mercedes modellerine kıyasla çok daha düşük maliyetle üretilebildiği görülmüş durumda. Bu gelişme, küresel otomobil üreticilerinin elektrikli ve akıllı araç teknolojilerinde Çinli şirketlerle iş birliğini artırdığı yeni bir döneme işaret ediyor.









  • Mercedes Tesla'nın büyük hissedarlarından biriydi oysaki.. Şu an Tesla varsa MB 'nin sayesinde zaten bir çok parçası da MB ile aynı iç trim olarak (Model X, Model S)

    Güçlerini birleştirip piyasadan alayını silebilirlerdi ama Çinlilere yanaşmaları olumsuz bir durum

  • Bu teknoloji yarışında kim kazanacak ilerleyen zamanlarda göreceğiz, hafif uzun menzil hantal olmayan güç aranıyor, ortaklar işi geliştirme çabasında, Mercedes yasa akı motorunu geliştirdi, Çinli bir elektrik motoru geliştirdi, hep akılda bir soru işareti var, mekanik motor ısınır güç artar kayıplar azalır, elektrikte enerji ilk alındığında sağlıklı bir güç alınır, batarya yarı deşarj da o verimi veremez, şimdi batarya çeyreği gördüğü zaman hala dolu seviyesinde enerji verimliliği aranıyor, tabi olarak havanın sıcaklığı ve soğukluğu bataryanın etkilenmeden yoluna devam etsin istiyorlar, şarjlı rediktörlü tıraş makinesi bataryayı nasıl kullandığımızın örneğidir, dilerim başarırlar, dünyamız zor durumda

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
    _____________________________
  • Mercedes şuan ki elektrikli araç platformundan memnun değil mi yani . Elektrikli cla daha yeni piyasaya çıkmıştı halbuki . Şimdi bambaşka bir elektrikli araç platformundan bahsediliyor çok ilginç

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
  • Mercedes'in Geely ortaklığı yeni bir konu değil aslında. Smart araçlar için 2022'den beri Geely ile çalışıyor. Nasıl ki içten yanmalı compact sınıfta Renault ile ortak motor yaptılar, bu da aynı hikayenin elektrikli versiyonu olarak görülebilir.


    Bu arada söylemeden geçemeyeceğim. Geely, Mercedes çakması araçlar yaparken şimdi Mercedes'in platformunu yapacak. İlginç işler gerçekten...

    Mercedes, yeni elektrikli platform için Çin teknolojisine yöneliyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CWaRRioR -- 10 Mart 2026; 07:48:02 >
  • Moueson kullanıcısına yanıt
    kendi geliştirdikleri EV'lerin maliyeti rakbet için yüksek, yeteri kadar kar etmiyor ve bakım maliyetleri de yüksek o yüzden aslında.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi korozyon -- 10 Mart 2026; 10:40:50 >
  • ipe ipe çine muhtaç kaldınız Mercedes, yeni elektrikli platform için Çin teknolojisine yöneliyor 

    _____________________________
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • CWaRRioR kullanıcısına yanıt

    Anlaşmadan da ziyade en büyük hissedarı Geely zaten.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
  • Mercedes bile bunu yaptıysa Çin gerçekten başarılı olmuş.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.