Şimdi Ara

Merak Ediyorum Yardımcı Olabilir misiniz?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
944
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba herkese. Şöyle bir durum var, önceden indirdiğim filmleri pc den tv üzerinden açtığımda vlc ile açtığımda özellikle, sağ tıklayıp ses izi ya da ona benzer bir ayarın içine girdiğimde 3-4 adet seçenek olurdu burda. Bu seçeneklerden biri filmde geçen söz kısımlarının yanlızca center dan gelmesini efektlerinde diğer hoparlörlerden gelmesini sağlardı. Yani sinema salonunda konuşmaların perde civarından duyulması gibi. Şimdi bunu vlc mi sağlıyordu yoksa indirdiğim film bu özellikle mi geliyordu. Bu olay için hangi formatta filmlere dikkat etmeliyim bunu merak ediyorum. Evde 5.1 var ama her hoparlör her sesi veriyor öyle gezinmiyor efektler falan.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi memcho -- 20 Ocak 2020; 14:14:33 >



  • indirdiğiniz filmler dolby (ac3) ya da dts kodekli ve 5.1 kanal olması gerekir. daha önceden sinama hissi almışsanız, ayarları bozmuşsunuzdur belki.
  • Dediğim gibi vlc de sağ tıkla çıkan ayarlarda ses seçeneğinde çıkan seçenekler şimdi isimleri aklıma gelmiyor onlardan birini seçtiğimde tam istediğim gibi oluyordu. Konuşmalar merkezden efekler diğer hoparlörlerden.
  • ses kaydı ve ses aygıtları menulerıne bakın.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.