Şimdi Ara

Merak ediyorum: İstanbul'da D-SLR bedava mı dağıtılıyor???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
141
Cevap
1
Favori
3.500
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merak ediyorum: İstanbul'da D-SLR bedava mı dağıtılıyor??? bana biri açıklayabilir mi?

pazar günü istanbul'daydım..
    turistte, türk vatandaşında herkesde "D-SLR".. vapurda koca makinayı almış, bide canon "L" serisi lens almış parayı basıp ama gene de çekemiyor.. bizzat gördüm.. çektiklerinize bakabilir miyim? bende meraklıyımda dedim fotoğraf işine(saf yaptık kendimizi).. siz sanırım profesyonelsiniz filan deyip de pohpohladım.. martı çekmiş ama ne çekmek 35-40 tane hepsi flu.. manzara çekmiş, 5-6 tane anlamsız, kompozisyon yok, ışık rezalet.. içimden "ulan fotoğrafı makina çekmiyor, sen çekiyorsun haberin var mıydı bundan?" diyesem geldi ama diyemedim.. hepsi harikaymış deyip teşekkür ettim makinasını verdim.. bu arada makina 5d mark II idi.. üzerinde 24-70 f/2.8L lens vardı.. birde çantasında beyaz seri "L" tipi lens vardı.. gözüme ilişti. .oda yüksek ihtimalle 70-200'dür.. ama gene de çekemiyor adam işte.. yalnız oda değil, hani vapurda, sultanahmette onlarcası, yüzlercesi.. makinasını alan "ben fotoğrafçıyım" diyor ama bildiğin "TIRT" yani.. öyle insanlar gördümki, kadını-erkeği abi bırak fotoğraf çekmeyi, onu geçtim hadi ama; MAKİNAYI TUTMASINI BİLMİYOR!!! iş bu kadar kötü yani.. hakikaten merak ettim ogün, acaba bu makinaları bir yerde bedava veriyorlarda ben mi kaçırıyorum diye..

ama şunu da belirteyim, sultanahmette bir ingiliz ile az biraz muhabbet ettim, d90'ı vardı.. lensini hatırlamıyorum yalan olmasın ama, çektiklerini neredeyse kusursuz fotoğraflardı.. ters ışığı, diagonal perfesktifi vs vs adam çekmiş kardeşim.. öyleleri de yok değil ama, birçoğunun bilmediği aşikar ve sadece para kaybı, bir heves, ona buna hava atmak derdinden başka birşey değil.. üzülüyorum valla, o makinalar o insanların elinde.. bundan 2-3 sene önce de tablo aynıydı hala da öyle..

tepki gösterenlere cevap: hocam, en aşağı 1000 lira ödenen bir makina için neden 40-50 liralık bir kurs esirgenir, ödenmez? bana mantıklı birşey söyleyebilir misin? tepki gösteren forumdaşım benim.. işin temelini kapsa da biraz daha güzel, ve gerçek manasıyla kaliteli fotoğraflar çekse kötü birşey midir? benim üzüntüm bu sadece.. yoksa herkes de olsun d-slr.. ama bilmeyen insanın almasını hiç mantıklı görmüyorum, kusura bakılmasın,..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi photo_canon1 -- 3 Ekim 2012; 17:48:14 >

• O adamın bizim memlekettekiler gibi sadece artizliğine o makineyi aldığını sanmıyorum.Kendisi geliştirmeye çalışıyordur gülünecek birşey yok bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: NoobDotacı

Sanane arkadasim , milletin parasi var bir hobiyle ugrasmak istiyor belki almis makinesini egleniyor . Size mi kaldi bunlari elestirmek . Hep ayni sacmalik ya . Yok herkesde iphone varmis iste kullanmasini bilmiyolarmis . Adam belki de senin bilmedigin bir is icin aldi belki de sadece heveslenip biraz haz almak icin aldi .boyle insanlara sacma sapan maydanoz olmayin . O adam da ben prof fotografciyim diye gezmiyodur keyfince takiliyordur

"O adam da ben prof fotografciyim diye gezmiyodur keyfince takiliyordur"

öyle değil işte.. görsen havalarını, edalarını(hepsi değil)..

ben birşey demiyorum, kıskanmıyorumda.. ama abi, madem heves ettin aldın ehh iyi de para yani bir zahmet git bir yerde de biraz da olsa öğren birşeyleri.. hiçbirşey yapamıyorsan, çekilen fotoğrafları incele, exif bilgileri hakkında bilgi edin.. sende benzer kareler yakalamaya çalış, gördükçe, çektikçe öğren.. ne bileyim dene.. ama rasgele ayarlarda ve rasgele fotoğraf çekme.. yazıktır, günahtır.. benim derdim bu..

• Kızın biri beni balık tutarken çekiyordu farkettim gittim ağzını burnun kırdım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Silvérlight

O adamın bizim memlekettekiler gibi sadece artizliğine o makineyi aldığını sanmıyorum.Kendisi geliştirmeye çalışıyordur gülünecek birşey yok bence.

eğer benim bahsettiğim adamı diyorsan Türk'tü.. yani malesef ki bizdendi..
  • para fazla olunca insanlarda "olmuşken en pahalısı olsun"(iyisi değil bakın pahalısı) mantığı hakim oluyor.dolayısıyla ihtyacından çok daha fazlasına birşeyler alıyorlar.10 bin-20 bin dolarlık pc ler 2-3 bin dolarlık dijital kameralar vs..fazla takılmamak lazım bu tip şeylere...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilkerinanç -- 3 Ekim 2012; 16:26:24 >
  • çoğuna kompakt makine yeter de artar zaten. ben öyle koca makine gezdirmem olsa bile.
    ha işi biliyosa isterse stadlardaki 3d maç kamerasıyla gezsin, bilmiyosa mallığın alemi yok. cep telefonları bile artık çok güzel fotoğraflar çekiyor.
    isteyen de gitsin alsın o da onun sorunu.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bir de iPhone bedava dağıtılıyor heralde. Herkesin elinde bir tane. Ya da ben de algıda seçicilik var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • OKUMAYIN !!!11111
  • Her ferrarisi olan da dogru araba kullanamiyor.
    Gayet normal.
    Bir adam hic temel bilgisi olmadan
    2000 dolarlik Canon veya Nikon set alip
    Flu cekebilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • onlar " bilmem ne photography" ekibinden hocam. kırmızı şeriti de eti burçakdan söküp lense yapıştırmış.
  • Bu kaçıncı konu ya millet sizemi soracak ne alacağını? İşiniz gücünüzü bırakıp uğraşdığınız şeye bakın...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • kıskanıyomusunuz napıyosunuz anlamadım.sizene kardeim? isteyen istediğini alır sizi bağlamaz işinize bakın,herkezin kendi parası.
  • sanane! kimsenin fotoğrafçılığa merakı olamazmı yani , geçen bu konuyu yine tartıştık hala merak edenler mağaraya geri dönsünler .

@Sniperci. alttaki yorumuna itafen :

Çıkıpda ben senden iyi fotoğraf çekiyorum demiyorlar , sadece fotoğraf çekiyorlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CooL_ROMEO -- 3 Ekim 2012; 16:54:41 >
  • AYNEN İYİ BİLDİĞİN BİR ŞEYİN, BAŞKASI KENDİNİ İYİ BİLİYOR SANMASINA BEN DE UYUZ OLURUM
  • Fotoğraf makinası kullanımı azami bilinmesi gereken bir alet değil sadece sen bununla ilgilendiğin için vede kimse önemli görmediği için kendi çapında diğer insanları eleştiriyorsun.
  • D90 ve 550D kullanma fırsatım oldu. Nasıl derseniz hemen hemen aynı şekilde... Çok yakın iki arkadaşım kullanıyor. Ama hep Auto modda. Açıkçası iPhone akımı gibi TR'de DSLR akımı... Ha kendini geliştirmek istiyordur bir şey diyemem. Şayet arkadaşlarım bunun için aldılar ancak hava atmak için alan da çokça var. Sırf "Face" için uğraş olsun işte kendisine. Saygı duyuyorum yine de. Sadece naçizane düşüncelerim.

ekleme: Tabii parası olan herkes pek tabii alabilir bu makinaları... İnsanların para sahibi olunca spor araç alması gibi. Ancak bu adamlar daha sonra otomatik modda bile çektikleri berbat fotoğrafları "Photographer" damgasıyla paylaşırsa orda sorun var demektir işte. Bu işi yapanlara hakaret gibidir. Bu aynı Ferrari alıp da ben F1 pilotundan iyiyim vs. gibi bir şey demek oluyor. Ya da daha abartırsak parası olunca kendini mühendis sanan müteahhitlerin kendi başına bina dikmesi gibi oluyor. Örnek uç ama mantık aynı... Hobi olarak kalırsa amenna...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lee-on! -- 3 Ekim 2012; 17:03:37 >

• o değilde pazartesi 50mm sipariş verdim hepsiburadadan hala gelmedi. Konuyu gördüm aklıma geldi sinirlendim yine !!!!bir11bir!!!11
  • para var huzur var ağa sanene
  • quote:

Orijinalden alıntı: CooL_ROMEO

sanane! kimsenin fotoğrafçılığa merakı olamazmı yani , geçen bu konuyu yine tartıştık hala merak edenler mağaraya geri dönsünler .

@Sniperci. alttaki yorumuna itafen :

Çıkıpda ben senden iyi fotoğraf çekiyorum demiyorlar , sadece fotoğraf çekiyorlar

Sultan Ahmet'teki flu fotoğraf çeken arkadaşlardan birisi geldi.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.