Şimdi Ara

Memurluk

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
2
Favori
474
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bugun gazete de gordugum seyle ilgili bir sey sormak istiyorum. Devlette calisan bir hizmetli 2000 tl aliyormus. Gazetede yazani soyluyorum. Asgari ucret 850 tl desek, sirf KPSS yi kazandigi icin 1150 tl fazladan mi aliyor? Peki bir hizmetlinin neden KPSS ye ihtiyaci var? Sonuc olarak ayrintili bilmesem de hizmetlinin gorevi katlari temizlemek gibi bir seydir diye tahmin ediyorum. Eger degilse beni aydinlatir misiniz? Eger oyleyse sinav neden hizmetli olmak icin gerekli?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

DH LOL CORKI

• Her koyun kendi bacağından asılmıyor da ondan.
  • Size kalsa asgari ücret alsın öyle yaşasın değil mi? Senin hizmetli diye küçük gördüğün adam lisans mezunu bile olabilir.Boğaziçi üni. hizmetli almak için lisans mezunu istemişti.

Orijinalden alıntı: Indigo

Size kalsa asgari ücret alsın öyle yaşasın değil mi? Senin hizmetli diye küçük gördüğün adam lisans mezunu bile olabilir.Boğaziçi üni. hizmetli almak için lisans mezunu istemişti.

harbimi eger oyle ise yok artik adamlar asmislar o konuda kendilerini lisans yapmis adam niye temizlik elemani olsun 5 bin verseler anca

Size kalsa asgari ücret alsın öyle yaşasın değil mi? Senin hizmetli diye küçük gördüğün adam lisans mezunu bile olabilir.Boğaziçi üni. hizmetli almak için lisans mezunu istemişti.

Hayir bana kalsa asgari ucret artirilsin.

DH LOL CORKI
  • Çok fazla aday var ve bu adaylar içinden eleme yapılıyor. Sonuçta hakedenler kazanmalı. Devlet de diyor ki, kamuda çalışacak kişi az çok genel kültür ve matematik bilsin, benim memurum kör kütük cahil olmasın. 2000 TL olayına gelirsek, olması gereken o zaten. Devlet kendi çalışanını koruyor, asgari ücrete muhtaç etmiyor. Ama özel sektör öyle değil. Özel sektörün elinde olsa hiç para vermeden 7/24 çalıştırır...

Subaylık polislik
    5 yıl önce açıldı
    iktisat staj
    10 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Hukumet 13 yıldır istediğini memur yapabiliyor. Yuksek puan alanlar bir avuç adam. Sozleşmeli olanların çoğu sınavsız yada çok duşuk puanla memur oldular. Ayrıca taşeronlar bile en az 1250 maaş alıyorlar. Sonuçta Devletin malı deniz...
    ozelde ise vergiler patronları kasıyormuş. Sendikalar tırt. Sendikalı işlerde çalıştım ama hakkımı savunamadım. Sendikasızken kendimi daha iyi savundum ve devam. Ulkede 800 maaş alıp dilenciye para veren insanlar var. Bu ulkede ne zaman din somurusu biterse o zaman ulke ayağa kalkar.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Bu maaş farkı da kamu çalışanlarının az bir kısmı için "zeka ve azim farkı", çoğu için ise "torpil farkı"..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: djoz

sınav mınav hikaye.. torpilin varsa kamuya yerleşirsin.. torpilin yoksa da yerleşebilirsin ama çok çok iyi olman gerek..

Bu maaş farkı da kamu çalışanlarının az bir kısmı için "zeka ve azim farkı", çoğu için ise "torpil farkı"..

Hocam buna benzer bi konum vardı ve inanırmısın çoğu insan torpil morpil hikaye yapan yapıyor diyiyor :) millet ne torpiller koyuyor araya tabi kim der torpille memur oldu diye soranlara puanı aldı girdi diyiyorlar ha 90 puan alırsan torpilsizde girersin ama 90 puan demek 20 matemaitk ve sözelin hepsinin full demesi demek bunu yapabilmekte imkansıza yakın istediğin kadar çalış öyle sorular varki resmen ezberr ya akılda tutmak mesele.

bizim millet hkediyor bakma yolsuzluk olayında bile insanlar helen yolsuzluk yapanları savunuyordu ne bekliyecen bu halktan :)

• 4 yıl önce üniden mezun olup 2010 sınavında 81,2012 kpss de 84 puan almış ve 1 ay önce kendi hakkıyla atanmış biri olarak şunu söyleyebilirim ki;
    *Torpilin kralını gördüm,hakkıyla biryerlere gelebilen insan sayısı çok az.
    *Canı burnuna gelmiş,artık gırtlağına kadar dolmuş,işsizlikten psikolojisi bozulmuş okadar çok mezun var ki;96 puanla hizmetli yazan insanlar gördüm.(bkz. GİB hizmetli kadroları)
    *En düşük hizmetli maaşı 2000 lira yazdığına bakmayın gerçekte yatan o kadar değil,yeni başlayan memur maaşı zar zor ek ödemelerle okadar anca,hizmetli 1800-1900 aralığında.
    *Şu an mezunların ne halde olduklarını azıcık anlamak istiyorsanız,kpss kurslarının doluluk oranına bakabilirsiniz,herkes bir umut devlet kapısından içeri girmek için çabalıyor...

İyi forumlar...

..::GONYA'lıyım, GONYA'lısın, GONYA'lı, GONYA'lıyız, GONYA'lısınız, GONYA'lılar::..
  • quote:

Orijinalden alıntı: cem1907

quote:

harbimi eger oyle ise yok artik adamlar asmislar o konuda kendilerini lisans yapmis adam niye temizlik elemani olsun 5 bin verseler anca

Ohoo sen çok geride kalmışsın.Artık lisans mezunu olmanın espirisi yok.Şu anda açıköğretimi saymasam milyondan fazla lisans öğrencisi var.Bu kadar adamı nereye koyacaksın?
    Üniversite olayı bu ülkede patladı artık.Okuyup güzel bir işe girmek çok zor.Tanıdık olacak torpil olacak.Yoksa üniversite oku garsonluk yap simit sat devir böyle.
    Lisans mezununa temizlikçiliği yakıştıramıyorsun onlarda bir kere aldılar bir daha almadılar.Zaten kurumlar önlisans alıyor lisans almıyor.Lisans mezunları tercih edecek kadro bulamıyor önlisanslar daha avantajlı.Zaten aralarındaki maaş farkı 100 lira falan.

• quote:

Orijinalden alıntı: musti_42v

4 yıl önce üniden mezun olup 2010 sınavında 81,2012 kpss de 84 puan almış ve 1 ay önce kendi hakkıyla atanmış biri olarak şunu söyleyebilirim ki;
    *Canı burnuna gelmiş,artık gırtlağına kadar dolmuş,işsizlikten psikolojisi bozulmuş okadar çok mezun var ki;96 puanla hizmetli yazan insanlar gördüm.(bkz. GİB hizmetli kadroları)
    *En düşük hizmetli maaşı 2000 lira yazdığına bakmayın gerçekte yatan o kadar değil,yeni başlayan memur maaşı zar zor ek ödemelerle okadar anca,hizmetli 1800-1900 aralığında.
    *Şu an mezunların ne halde olduklarını azıcık anlamak istiyorsanız,kpss kurslarının doluluk oranına bakabilirsiniz,herkes bir umut devlet kapısından içeri girmek için çabalıyor...

İyi forumlar...

Aynen katılıyorum..
    Hakkıyla memur olmuş komşum var.. Bir mülakatta karşılaştığı ilk soru ne biliyor musunuz?
    "Nerelisiniz" sorusu..

Demek ki torpilliler yeterince yerleşmiş, geri kalan hakkıyla girecek olanlar da memlekete göre seçilecek..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• 5 yıllık. ogretmenim.. aralik ayi.maasim.1850 ydi.. nette yazanlara inanmayin

Orijinalden alıntı: djoz

quote:

Orijinalden alıntı: musti_42v

4 yıl önce üniden mezun olup 2010 sınavında 81,2012 kpss de 84 puan almış ve 1 ay önce kendi hakkıyla atanmış biri olarak şunu söyleyebilirim ki;

İyi forumlar...

Aynen katılıyorum..
    Hakkıyla memur olmuş komşum var.. Bir mülakatta karşılaştığı ilk soru ne biliyor musunuz?
    "Nerelisiniz" sorusu..

Demek ki torpilliler yeterince yerleşmiş, geri kalan hakkıyla girecek olanlar da memlekete göre seçilecek..

O zaman bende bir kurumun mülakatında karşılaştığım soruyu söyleyeyim;
    "Atatürk'ün köpeğinin adı nedir?"
    Bilmiyorum efendim şeklinde cevapladım soruyu,bir dövmediği kaldı.Genel kültür bu nasıl bilmezsin azarlarıyla...
    Çok şükür mülakat illetlerinde elene elene en sonunda mülakatsız,tamamen aldığım puanla atamam yapıldı.
    Mülakat çok değişken bir olay;tamamen sizi mülakata alan komisyonun ruh haline kalmış...Tepeden inme torpilleri saymazsak;tipine,sesine,memleketine bunun gibi saçmasapan şeylere göre karar verilebiliyor.Ne yazık ki sorulan sorular ve aldıkları cevaplar genelde formalite...

..::GONYA'lıyım, GONYA'lısın, GONYA'lı, GONYA'lıyız, GONYA'lısınız, GONYA'lılar::..

• Sonuçta memurlarda bilgisiz. :S o ortam iş öğreniyor yapyor vs :S hakları var çünkü umursamaz ve iplemiyor.
    Çoban tarzı usulu çalışıyorlar.

Genelleme yapamam tabiki de. ama sonuçta gördüklerimden pay çıkartıyıorum
  • Bak kardeşim onlar yalan bende memurum 2 yıl 6 ay kadro derecem 9/1 Üniversite mezunuyum genel idare hizmetler kadrom son yatan maaşım 1.780 TL vergi kesintisi olduğu için bu ay üzerine 1800+120 TL yaparsan 1920 TL yapar o haberde ise evli 1 çocuklu yardımıda alıyor eşi çalışmıyor eş yardımı ve çocuk yardımı alıyorlar o yüzden fiyatlar biraz yükseliyor yoksa hizmetlinin memurdan fazla maaş alması gibi birşey söz konusu değil. Bu arada bence onlara kızacağına gir kpssye +90 al atan sende ondan sonra konuş derim.

Orijinalden alıntı: eg90

Bak kardeşim onlar yalan bende memurum 2 yıl 6 ay kadro derecem 9/1 Üniversite mezunuyum genel idare hizmetler kadrom son yatan maaşım 1.780 TL vergi kesintisi olduğu için bu ay üzerine 1800+120 TL yaparsan 1920 TL yapar o haberde ise evli 1 çocuklu yardımıda alıyor eşi çalışmıyor eş yardımı ve çocuk yardımı alıyorlar o yüzden fiyatlar biraz yükseliyor yoksa hizmetlinin memurdan fazla maaş alması gibi birşey söz konusu değil. Bu arada bence onlara kızacağına gir kpssye +90 al atan sende ondan sonra konuş derim.

arkadaş haklı, bu yazılanlar rakamlar 200-250 lira şişirilmiş veriler
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.