Şimdi Ara

Memtest sorunu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
1.119
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Aynen hocam ürünler tıpatıp aynı neredeyse. Farkları versiyon numaraları.
  • Lakersnation24 L kullanıcısına yanıt
    Bana belleklerin ürün kodunu da söyleyebilir misiniz? onları da sorunu yurt dışı ile durumu görüşürken detay olarak vermem gerekiyor.
  • tech guru kullanıcısına yanıt
    Özelden yazıyorum hocam.
    Versiyon farklarında senkronizasyon problemi çıkması muhtemeldir , değişen en ufak bir component bile diğer yeni veya eski versiyonla birlikte kullanımda sorun oluşturabilir , ramlerin makbulu o yüzden x2 kit almaktır daha az sorun yaşamak istiyorsanız , versiyon ve ürün kodunun tıpatıp aynı oldugu durumlarda ve üretim bant seri nosu birbirlerine çok yakın veyahut peşi sıra gelen xxx4 xxx5 gibi numaralara sahip ise sorun çıkma oranı yok denecek kadar azdır,

4x4 vengeacne red ddr3 kullanmıstım cmz8gx3m2a2133c11r olması lazım kodunun ezberledim artık.

Digitaltrend yetkili servisi vardı ozamanlar az uğraşmadım bozuk ramlerı degıstırmek ıcın malesef yaşadık bunları.. Servise yollardım arızasız diye geri yollardı testlerle yollardım , en sonunda birşeylerden şüphelenden ne yatıklarını ogrenmek ıcın bıseyler sordum tahmin yürttüm , kaç mhzde test ettiklerini sordm 1866 mhzde test ediyorlarmış ramlerimi..

1866 mhzde 10 saat test ettim 0 hata.

ramlerin 2133 mhz oldugunu soyledım onlara.. yolladım tekrar değiştiler 2,3 kere spaw ladım enson kutuyu açmadım. elimdeki bir kit 2x4 sağlamdı onu kullandım..

Birkaç ay sonra corsair sonunda digitaltrend i çıkarttı attı. Çok şükür. Obsidan 900d De sorun yaşamıştım , birebir corsair ile çözdüm.

Corsair marka ve üretim kalitesi konusunda ürünlerinin sonuna kadar arkasında olan bir firma o açıdan çok sevilir kimse kalitesini bir lafedemez.. obsidan 900D yi 3 kere swap ladılar koca kasa UPS ile gidip Kargo uçakları ile geldi. Beş kuruş para almadımlar.. En son seferde fatura ile yollamayı unutmuşum bizim türkiyenin gümrüğü dururmu , ticari ürün diye geçirdi biraz..

Ayni durum bendede var bende 2x4gb 1333 un yanina 2x4gb 1600 taktim 1333 leri 1600 mhz oc ledim memtestte hata verdi az miktarda hepsini 1333 yaptim yine hata verdi fakat sistem ne oyunda ne biseyde hic hata vermiyor garip bi durum bendeki 4 aydir ne mavi ekran ne donma kullaniyorum 1600 mhzde

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Buarada 1333 mhz ler corsair xms3 1600 mhzler vengeance lp

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ömr0681 kullanıcısına yanıt
    Bende şanssızlık var sanırım.
  • Psycho53 P kullanıcısına yanıt
    Hocam ramler birebir aynı işte tek sorun biri v5.20 biri de v5.21 çok fark olduğunu sanmıyorum ama demek ki hata verecek kadar fazla fark varmış.
    versiyon değişimi rakamlarda ufak. 0.1 veya 0.01 , fiziksel yüzeyde gerekli oldugu müddetçe fazladır , tabi revize nedenine bağlı olarak değişiri , 1e1 aynı olmuyor hocam bunlar
    versiyon farklılıklarından dolayı belleklerde mutlaka bir fark vardır (SPD versiyonları, gecikme değerlerine ait ince ayarlarda farklılık, bellek çiplerinde farklılık vs. )

Belleklerde memtestte hata vermesine rağmen günlük hayatta sorun çıkartmayan bellekler mevcut. memtestte hata veren bellekler gündelik hayatta donma mavi ekran verme sistemin yavaşlaması veya performans sorunu gibi sıkıntılara yol açmayabiliyor.

Bu noktada isterseniz her iki belleği de distribütör firmaya sorunu ileterek daha detaylı testler yapılması için gönderebilirsiniz. Her iki belleği de tek tek be ikisi bir arada testlerini yapıp sıkıntının belleklerden kaynaklanıp kaynaklanmadığına bakabilirler.
  • tech guru kullanıcısına yanıt
    Birinin garantisi Boğaziçi Elektrik iken diğerinin Vektron adlı bir şirket. O yüzden ikisini aynı firmaya yollayabilme gibi bir şansım yok sanırım ?
  • Up ! Editi okuyalım lütfen.
    Merhaba,

Forum şifresi ile ilgili bir problem yaşadım o yüzden forumdan bir süre uzak kaldım. Geç dönüş için özür dilerim.

Anakartınzın BIOSunu downgrade ederek her iki belleği de stabil çalıştıracak bir versiyon olup olmadığını denediniz mi? BIOS güncelleştirmeleri yapılırken bazen bir taraf düzeltilip iyileştirilirken diğer taraf bozulabiliyor.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.