MEMDUH ŞEVKET ESENDAL vs RÜŞTÜ HOCA
-
-
konuyla hiç alakası yok ama çok anlatasım geldi. Refik Halit zamanında Ankarada bir gösteri düzenlemek istiyormuş (gösteri olmayabilir tam hatırlamıyorum) Atatürk de izin vermemiş. Soyadı kanunu çıkınca Atatürk'e sinir olduğu için karay soyadını almış .d
_____________________________ -
-
-
Ben bi Şevket esendalı fark ettim. Tonguçtan üstüne tekrar çalıştım 2020 ve 2021'de bulamadım. Başka var mı öyle önemli isim?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Cengiz Aytmatov
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mchunchu -- 24 Mayıs 2021; 19:35:12 >_____________________________ Her gününüzü hayatınızın son günüymüş gibi yaşayın; bir gün haklı çıkacaksınız. -
aşık paşa yoktu galiba hocam fark ettiğim kadarıyla. ne divanda bahsetmiş ne tekke edebiyatında ne de kıyıda köşede kalmış yazarlar-şairler videosunda. potansiyel soru bence eğer ösym 1 tane az bilinen isim sormak isterse. çünkü geçmiş senelerde birkaç defa sorularda bahsedilmiş.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fushen -- 24 Mayıs 2021; 19:31:25 >_____________________________ -
Katılıyorum. Özellikle Garibname eseri üstünde çok duruluyor denemelerde falan. 12000 beyitlik didaktik ahlaki mesnevi ve türkçe yazılması dönemin dil özelliklerini taşıması özellikle belirtiliyor
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ 
-
yalan
Memduh şevketin çıkma olasılığı 0

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

kullanıcısına yanıt