Şimdi Ara

MEMDUH ŞEVKET ESENDAL vs RÜŞTÜ HOCA

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
304
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Sizce niye Memduh Şevket Esendal'ı hiçbir videosunda anlatmıyor? 2019-2020-2021 videolarının hiçbirinde göremedim ve bildiğiniz üzere neredeyse her sene soruluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fushen -- 24 Mayıs 2021; 18:53:4 >

• konuyla hiç alakası yok ama çok anlatasım geldi. Refik Halit zamanında Ankarada bir gösteri düzenlemek istiyormuş (gösteri olmayabilir tam hatırlamıyorum) Atatürk de izin vermemiş. Soyadı kanunu çıkınca Atatürk'e sinir olduğu için karay soyadını almış .d

Fark etmeyen arkadaşlar için :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C115664D6 -- 24 Mayıs 2021; 19:6:58 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • hiç görmedim konu anlatım kısımlarında. divan edebiyatında da 1-2 kişi var 2-3 defa sorulmasına rağmen anlatmadığı.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Cengiz Aytmatov

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mchunchu -- 24 Mayıs 2021; 19:35:12 >
  • aşık paşa yoktu galiba hocam fark ettiğim kadarıyla. ne divanda bahsetmiş ne tekke edebiyatında ne de kıyıda köşede kalmış yazarlar-şairler videosunda. potansiyel soru bence eğer ösym 1 tane az bilinen isim sormak isterse. çünkü geçmiş senelerde birkaç defa sorularda bahsedilmiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fushen -- 24 Mayıs 2021; 19:31:25 >

Katılıyorum. Özellikle Garibname eseri üstünde çok duruluyor denemelerde falan. 12000 beyitlik didaktik ahlaki mesnevi ve türkçe yazılması dönemin dil özelliklerini taşıması özellikle belirtiliyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

yalan

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.