Şimdi Ara

Melen'de Rafting yapmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
429
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Tüm donanım forum tayfasına selamlar. Sizlerle hafta sonu yaşadığım rafting deneyimini paylaşmak isterim. Bir arkadaşım İstanbul'a iki saat uzaklıkta, Düzce'nin Cumayeri ilçesinden akan Melen Çayı'ndan bahsetti. Bu çayın özelliği ise Türkiye'nin en önemli ve adrenalin yüklü rafting parkurlarından biri olmasıymış. İlk başlarda fazla önemsememiştim. Bu soğukta dereye girip rafting yapmak akıl karı olmasa gerek diye düşündüm. Velhasıl hafta sonu geldi ve arkadaşımı da kırmamak adına kabul ettim davetini. Sabah erkenden çıktık yola. 2 saat süren yolculuğun ardından Düzce'nin Cumayeri ilçesine geldik. Melen Rafting tesisine gitmeden önce alışveriş yapalım dedik. Acıkırız falan diye. 2km mesafede bulunan Dokuzdeğirmen Köyü'ne gittik. Melen Rafting tesisinin bulunduğu yer. Çok güzel güzel bir köy. Sadece rafting yapmak için değil, tracking, atv gezisi, off road etkinlikleri için de kullanılan bir köymüş.

    Tesise geldiğimizde yolda durup alışveriş yaptığımıza pişman olduk. Çünkü tesiste kahvaltıdan tutun aktivite sonrası açık büfe yemek servisine kadar herşey bulunmaktaydı.

    Kahvaltı yaptıktan sonra grupları sırayla özel termal kıyafetlerle giydirip baştan sona tüm ekipmanlarla her birimizi raftinge hazır hali getirdiler. Getirdiler diyorum çünkü o kadar insanla üşenmeden bir bir ilgilendiler.

    Herkes hazırlanıp raf adı verilen botların başına toplandıktan sonra önce botlar, daha sonra üzerimizde ki kıyafetler, ekipmanlar, dikkat etmemiz gerekenler, bilmemiz gerekenler gibi ön anlatımlı bir ders verildikten sonra herkes botlara bindi.

    Melen Rafting eğitmenlerinden her biri bizlerle birlikte bota bindi. Bu eğitmenler bot üzerinde bize nasıl kürek çekmemiz gerektiği ve olası düşme anlarında nasıl hareket etmeliyiz gibi teknik bilgileri uygulamalı anlattıktan sonra yaklaşık 2km uzunluğunda ki eğitim parkuru başladı. bu parkur da ki eğitimin ardından parkur sonuna geldiğinizde neredeyse uzman rafting sporcusu gibi hissediyor ve davranıyorsunuz.

    2km eğitim parkurundan sonra 11km uzunluğunda ki asıl parkur başladı ve bu gerçekten herkesin yaşaması gereken bir 11kmlik heyecandı. Suda ilerledikçe artık durgun sulardan kaçmak istiyorsunuz. Sürekli akıntı ve hareketli sular içine girmeye daha hızlı girmeye çalışıyorsunuz. Anlatılmayacak kadar mükemmel bir 11km idi. Parkur sonunda yeniden baştan başlamak ve daha uzun sürmesini isteme arzusu kaplıyor içinizi.

    Parkur sonunda Melen Rafting tesislerine ait servis araçları bizleri alıp tesise geriye götürdü. Tesise döndüğümüzde duş aldıktan sonra açık büfe sunulan onlarca yemek çeşidinden tabaklarımızı doldurup yemeklerimizi yedik. Yemek sonrası Tesis yetkililerinin ikramları ve güzel bir canlı müzik eşliğinde dinlendik.

    İyice dinlendikten sonra doğada yürüyüşe çıktık ve biraz temiz hava aldıktan sonra tesislere geriye döndük. Aslında Tesis imkanları kalmamıza da elverişliydi. Tesiste bungalow evleri, pansiyon otel gibi konaklama imkanları da mevcut. Ama ertesi günü ne yazık ki çalışmamız gerektiği için İstanbul'a doğru yola çıktık. Ama bu deneyim bende öyle bir his uyandırdı ki; 20li yaşlarda hissettiğim gibi kendimi yenilmez, özgür her istediğini yapan genç biri duygusuydu.

    Umarım sizlerde tıpkı benim gibi boş zamanlarınızı dolu dolu geçirmeye karar verirsiniz. Sizlerle bu yaşadığımız güzel günden kareler paylaşmak isterim.

    İyi forumlar arkadaşlar.

     Melen'de Rafting yapmak
     Melen'de Rafting yapmak
     Melen'de Rafting yapmak
     Melen'de Rafting yapmak
     Melen'de Rafting yapmak
     Melen'de Rafting yapmak
     Melen'de Rafting yapmak







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.