Şimdi Ara

Melekler girmez sacmaligi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
70
Cevap
1
Favori
2.203
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kalabalık bir aileyiz evde ananemde var ve namaz kiliyor butun ailenin tek derdi kopegim kuki tutturmuslar evde kopek varsa melek girmez ibadet olmaz diger der bereksiz olur cebindeki parayi harcar sebebi kopegimin varligi olur arkadas ne bu melek girmez sacmaligi bi bilen cevap versin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• azrailde giremez işte hocam daha ne istiyorsun

şaka bir yana islamı forumlarda hadislerde falan yazıyor sanırım bahçede sıkıntı olmuyormuşta , evin içerisine girerse olmuyormuş , temizlik açısından
  • İslamla alakası olmayan uydurulmuş birşey işte.
  • Bi bitmediler zaten. Aklı selim olan insan bunların uydurma şeyler olduğunu bilir.
  • arkadaşım hepsi saçmalık! Köpek beslenir evde.Melekde girer merak etme.Bizde eskiden böyle bilirdik yok köpek beslenmez,yok resim asarsan melek girmez bence mantıklı düşününce biraz cevaba ulaşırsın.Ha bide şu yönü var evde köpek beslemenin misal veriyorum;Yavru bir köpek, halıya işedi temizledin diğer gün tekrar işedi halıyı değiştirdin.Böyle böyle ya bir süre sonra köpekden vaz geçeceksin yada bütün ev sidik kokacak.Sağlık açısında evde biraz sıkıntılı.Sen dersen ben köpeğimi eğitirim tuvalet eğitimi vs. o zaman olabilir şartları sağlayınca köpek beslemek en eğlenceli şeydir!!
  • Eğer hijyen açısından taviz vermeyeceksen beslenebilir.
  • Ya arkadas kis geldi catti hele bide eskisehirdeyim burann sogugu cok fena yazik kopekcik donacak bu geri zihniyetlilerin yuzunden ne yapicagimi sasirmis durumdayim kopektende vazgecemem her gun ayri bi kavga yemin ederim kafayi yicem mekegide Allah yaratti kopegide tovbe haşa kuftettirecekler girmezse girmesin diycem diyemiyomda

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Evde köpek beslenmez, sizinkiler dogru söylemiş. Duygusal düşünüp hakaretane tepki verme rica ediyorum, inançlıysan çok yönlü araştır doğru sonuca varırsın (ayet, hadis, din alimleri, kitaplar vs) , değilsen diyecek birşeyim yok zaten, saygılar.

• quote:

Orijinalden alıntı: tumusha

Ya arkadas kis geldi catti hele bide eskisehirdeyim burann sogugu cok fena yazik kopekcik donacak bu geri zihniyetlilerin yuzunden ne yapicagimi sasirmis durumdayim kopektende vazgecemem her gun ayri bi kavga yemin ederim kafayi yicem mekegide Allah yaratti kopegide tovbe haşa kuftettirecekler girmezse girmesin diycem diyemiyomda

Evdekilere sormadan almayacaktın ozaman.Ev hayatına alıştırıp attığınız hayvanlar ayenizde sokaklarda telef oluyor.Meleği günahı bereketi beni bağlamaz da o hayvanın vebali artık üstünüze , otur buna ağla,ağlayacaksan velev ki gün geldiğinde sorgunda sana neden evde köpek besledin değil de bu hayvanın vebaline nasıl girip kast ettiğini sormaları çok daha olası..
  • quote:

Kalabalık bir aileyiz evde ananemde var ve namaz kiliyor butun ailenin tek derdi kopegim kuki tutturmuslar evde kopek varsa melek girmez ibadet olmaz diger der bereksiz olur cebindeki parayi harcar sebebi kopegimin varligi olur arkadas ne bu melek girmez sacmaligi bi bilen cevap versin

Burda ateisti v.s birsürü dinden insan girip yorum atacaktır. Ben sana islam dinin geregini söylüyürum. İster bahçede ister evde olsun çobanlık v.s özel durumlar dışında köpegi belli bir ortamda beslemek dogru değildir. hadistir bunlar. bizde köpek besliyoruz bahçede dogru olmadıgı biliyoruz elbet. ev için sakıncasuı ise şu= namaz kılınan yani seccadenin koyuldugu yere köpek basmışsa orda namaz kılınmaz. namazın içindeki ve dışındaki farzlardır bunlar. hem elbisen temiz olucak hemde namaz kıldıgın yer. o yüzden evde köpek beslemesi islamda dogru degildir. bende keyfi olarak kangal besliyorum yıllardır. Ancak dinin kuralları budur gerisi sana kalmış.

• Peki ne yapmami onerirsiniz evet cogubkonuda hakisiniz ama ben kopegimi aldigimda 3kisilik bir ailedeydik sartlar degisti kalabaliklastik tasindik.mecburiyetten.benim boyle bi ddurumda ne yapmam gerek

• quote:

Peki ne yapmami onerirsiniz evet cogubkonuda hakisiniz ama ben kopegimi aldigimda 3kisilik bir ailedeydik sartlar degisti kalabaliklastik tasindik.mecburiyetten.benim boyle bi ddurumda ne yapmam gerek

bahçeniz varsa direk oraya koyun ama sanırım yok. bu durumda sahiplendirme yapabilirsiniz aklıma pek bir çare gelmiyor
  • bir odayı kapatın ve köpeği oraya sokmayın altına bez filanda koyun odanın kapısının yani köpek tüyü hiç bir şekilde oraya giremesin budurmda bu oda hijyenik olur vede namaz bu odada kılınır
  • Müslüman olduğunuzu varsayarak yorum yapıyorum. Bir ihtiyaç için köpek beslemek caizdir. Mesela polis köpeği, av köpeği, çoban köpeği, bekçi köpeği beslenir. Ancak köpek evin içine sokulmaz. Ayrı yeri veya kulübesi olur. Köpek bulunan odaya rahmet melekleri girmez. Ama kedi necis yani pis değildir evde beslenmesinde sakınca yoktur

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: blackjack41

Müslüman olduğunuzu varsayarak yorum yapıyorum. Bir ihtiyaç için köpek beslemek caizdir. Mesela polis köpeği, av köpeği, çoban köpeği, bekçi köpeği beslenir. Ancak köpek evin içine sokulmaz. Ayrı yeri veya kulübesi olur. Köpek bulunan odaya rahmet melekleri girmez. Ama kedi necis yani pis değildir evde beslenmesinde sakınca yoktur

+1 aynen katılıyorum. Ayrıca odada köpek olduğu için cebrailin gelmediğini biliyoruz.köpeği dışarı çıkardıktan sonra gelmiştir.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu konuya girerken fbseyhanin dedigi seyin aynisini demek icin girdim. Dini yonden denilenler dogru kopegin oldugu yerde namaz olmaz. Ancak bir odayi ibadet odasi yapin ve oraya kopegi sokmayin.

• peygamberin avlusu sokak köpeğiyle doluydu..daha peygamber olmadan önce...hayvanları severdi...o kadar uydurma hadis var ki...aklınıza uyun...allah bize akıl verdi.. yok kedi temizmiş yok köpek pismiş...te allahım ya
  • quote:

Orijinalden alıntı: drakyuz

peygamberin avlusu sokak köpeğiyle doluydu..daha peygamber olmadan önce...hayvanları severdi...o kadar uydurma hadis var ki...aklınıza uyun...allah bize akıl verdi.. yok kedi temizmiş yok köpek pismiş...te allahım ya

Biz köpek beslemek günah demiyoruz, evde beslemek günah diyoruz. Kendin diyorsun avluda köpek besliyordu diye. Bahçede beslemek doğru olanı. Peygamberimiz insanları sevdiği gibi hayvanlarıda severdi, yeni doğum yapmış dişi köpeği ve yavrularını rahatsız etmemek için 10 bin kişilik ordunun güzargahını değiştirmiş. Ama sen ayet ve hadislere bakmadan kafana göre "Ne alakası var aklınızı kullanın olmaz öyle şey" diyemezsin. Kendin gibi başka insanlara da aslı olmayan bilgi vermeye hakkın yok. Felsefe yapmıyoruz burda, üstteki üyenin sorduğu bunun dini yönü bilmiyorsan araştırıp cevap ver.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blackjack41 -- 6 Aralık 2013; 15:51:15 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >

• ARAŞTIRDIM siz gibi düşünmezsek araştırmamış mı sayılacağız.. AVLUDA BESLEMEK DE GÜNAH diyen var merak etme.. yarım doktor candan yarım imam .....neyse memlekette imam çok.. hepsi de fetvaya meraklı..besleme kardeşim evde köpeğini, gönder barınağa yalnızlık ve açlıktan ölsün..
  • Melek girmez olayı temizlik açısından söylenen birşey ibadet çok temiz ortamda yapılması gereken birşey köpeğinde evde olduğunda çok dikkat etseniz bile tüyleri heryerde o yüzden ibadet olmadığı için melekler girmez deniyor. Köpeğinizi namaz kılınan odaya almazsanız belki olur ama tüyler yapışıyor kıyafetlere ve heryerde oluyorlar
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.