Şimdi Ara

Mekatronik mi Otomotiv mi ANKET

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.305
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1

Mekatronik mi Otomotiv mi ANKET

(En Son Oy Tarihi: 22.2.2021)
Giriş

• < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.Loney -- 10 Temmuz 2014; 22:33:58 >

• oylar için teşekkür ederim. bir iki arkadaş da nedenleriyle karşılaştırabilirse çok mutlu olacağım
  • Kardeşim öncelikle merhaba;
    şimdi söyleyeceğim şey kesinlkle kendi salladıgım birşey değil 2 tane üniversitenin mühendislik dekanı tarafından birebir bana söylenmiş birşey.
    Gecen sene bende sayısalcıydım ve aynı seyleri sordum.
    Otomotiv mühendisliği için makinenın alt dalı orda sadece otomotıvde ilerleme sansın var ama makıneyı secersen ıster otomotiv ister baska bir alanda ilerlersi dediler yanı makıne secmek daha mantıklı.
    Mekatronik için ise elektirik-elektronık ve makınenın ikisindede profesyonelleşemiyormussun ikisindende bilgin oluyor ama yarım yarım.Bunun yerınede temel muhendıslıkler bırını sec dediler
    yardımcı olabıldıysem ne mutlu bana

edit:imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MagicalDamage -- 10 Temmuz 2014; 23:33:52 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: isolmaz

Kardeşim öncelikle merhaba;
    şimdi söyleyeceğim şey kesinlkle kendi salladıgım birşey değil 2 tane üniversitenin mühendislik dekanı tarafından birebir bana söylenmiş birşey.
    Gecen sene bende sayısalcıydım ve aynı seyleri sordum.
    Otomotiv mühendisliği için makinenın alt dalı orda sadece otomotıvde ilerleme sansın var ama makıneyı secersen ıster otomotiv ister baska bir alanda ilerlersi dediler yanı makıne secmek daha mantıklı.
    Mekatronik için ise elektirik-elektronık ve makınenın ikisindede profesyonelleşemiyormussun ikisindende bilgin oluyor ama yarım yarım.Bunun yerınede temel muhendıslıkler bırını sec dediler
    yardımcı olabıldıysem ne mutlu bana

edit:imla

Puanım sakarya ve amasyaya yeter sadece ve oralara gitmek istemiyorum

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Mühendislik mi Öğretmenlik mi
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Meslek lisesi mekatronik bölümü mezunu biri olarak otomotiv diyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: YıldızTeknikMekatronikM.

Meslek lisesi mekatronik bölümü mezunu biri olarak otomotiv diyorum.

Cevap için teşekkür ediyorum. Şuan okuyor musunuz? Ve neden böyle düşündüğünüzü kısaca açıklayabilir misiniz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bende eml motor bölümü mezunu olarak otomotiv öneririm
    teknoloji geliştikçe otomotiv sektörü daha fazla büyücek.
    staj yaptığım firmadaki servis müdürümüz marmara otomotiv müh. mezunu kendisi şuan 10 bin tl maaş alıyor.
  • 2side çöp bunların işlerini zaten makineciler yapıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Stormed

bende eml motor bölümü mezunu olarak otomotiv öneririm
    staj yaptığım firmadaki servis müdürümüz marmara otomotiv müh. mezunu kendisi şuan 10 bin tl maaş alıyor.

Teşekkür ederim yorumunuz için. Otomotivi başa yazacağım. Çok zorlanmazsam ve ortak dersi çok olursa çap yapmayı düşünebilirim mekatronik ile ama muhtemelen yapamam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Loney

quote:

Orijinalden alıntı: Stormed

bende eml motor bölümü mezunu olarak otomotiv öneririm

Teşekkür ederim yorumunuz için. Otomotivi başa yazacağım. Çok zorlanmazsam ve ortak dersi çok olursa çap yapmayı düşünebilirim mekatronik ile ama muhtemelen yapamam

rica ederim hocam
    mtok mu yazmayı düşünüyorsunuz?

• quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Loney

quote:

Orijinalden alıntı: YıldızTeknikMekatronikM.

Meslek lisesi mekatronik bölümü mezunu biri olarak otomotiv diyorum.

Cevap için teşekkür ediyorum. Şuan okuyor musunuz? Ve neden böyle düşündüğünüzü kısaca açıklayabilir misiniz?

Çok soyut kalıyor ve belirli bir uzmanlık alanın olmuyor. Birbirinden farklı alanlarda çok fazla bilgi yüklemesi yapılmaya çalışılıyor. Sadece elektrik mühendisliğinin bile kendi içinde 7-8 civarı alt dalı var bunu bir elektrik mühendisine sorarsan ayrıntılı bir şekilde anlatır. 4 sene boyunca hiç boş durmam kendimi çok iyi geliştiririm ve üstüne yüksekte yaparım dersen mekatroniğe git.

Yukarda bir arkadaşında dediği gibi otomotiv aslında makinenin bir dalı. Makine otomotivide kapsıyor makine okursan otomotiv sektöründe de çalışabilirsin.

Mekatronik ve otomotiv ikilisinden benim önerim otomotiv olur. Lakin EE veya Makine okuman en doğrusu olur.

Edit: Staj yaptığım fabrikadaki üretim müdürü (aynı zamanda kendisi notlarımı veren kişi olur) İTÜ elektrik mühendisliği mezunu ve 15 yıllık mühendis. Mekatronik,makine,ee bölümlerine yönelik sorular yönelttiğimde mekatroniği sakın düşünme, ilgine ve becerine göre ee veya makine seç diyordu.

Edit2: Mekatronikte derslerin çoğunluğu ee üzerine ama üniversitesine görede değişebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GeceninGölgesi1982 -- 11 Temmuz 2014; 1:39:30 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.