Şimdi Ara

.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
1
Favori
840
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DH Anonim -- 8 Ağustos 2022; 9:20:47 >

• Turk alman bence en iyisi bu iste mercedeste zorunlu staja gonderen okul bilmiyorum suan

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam bende mekatronik düşünüyorum özelden konuşalım mı bıraz
  • Yıldız bence hocam.

Bahçeşehirde baba parasıyla gelenlerde olacak mesela duru önver bahçeşehir mekatronikte okuyor bunun gibilerle mi çalışmak istersin?

TAÜ de düşünebilirsin yıldızı yeni parlayan ünilerden.

• Mekatronik okuyacaksınız bu ülkedeki bu bölümün gereksiz, vasıfsız, ne olduğu anlaşılamayan oluşundan sıyrılabileceğiniz en iyi yer TAU.
  • TAU diyorsunuz 20k ile 43k lık yere mi girelim ya ?
  • Started From The Bottom kullanıcısına yanıt
    Vizyonla alakalı bir durum, mekatroniği bilmiyorum ama mesela bilgisayarın tabanı 44k civarıyken 20k ile de giren var, Endüstri 33k ile kapatırken 10k ile giren var.Bu, okulun sağladığı şeyler, mezuniyet sonrası hedefleriniz, öğretim programı gibi birçok faktöre göre yapılan bir tercih olması lazım.Yani tercih yapacak öğrencilerin acilen 15000 sıralamam var 15.001 sıralaması olan yere girsem kar, en mantıklı seçim budur kafasından çıkması lazım.Bilgisayar mühendisliği okuyorum, benim mesela sıralamama YTÜ-Hacettepeden sonra gelen Ege, DEU, İÜ vs. gelirken bunları yazmadım bile, çünkü bunların aldığı 100 civarı öğrenci ile birlikte bana sağlayacağı ekstra bir şey yoktu mezun olduktan sonra Türkiyede köklü okullar olmasından kaynaklı bir yerde 3k maaşla işe başlamamı sağlaması ve mezunlarının yaygın olması dışında, fakat benim hedefim bundan öte yurtdışı olduğu için yazmadım, bunu sağlayacak fırsatı ben kendi kendime her okulda yaratırdım zaten.Muhtemelen tutsa YTÜ-Hacettepe de yazmazdım ama düşünürdüm, o da sadece bilgisayar mühendisliği istediğimden ve İngilizcenin bariz bir ağırlığı olduğundan dolayı olurdu fakat ingilizcem iyi düzeyde sayılır zaten, TAÜ'nün sağladıklarını ve Almancayı handikap olarak değil de ciddi bir avantaj olarak görürdüm. Mekatronik için ise gözüm kapalı yazardım burayı.Sıralamasına bakıp değerlendirmek gibi bir hata yapmazsanız PM den soru sorabilirsiniz bana.

Ayrıca yukarıda yazdığım okulların sıralamasının yüksek olmasının sebebi kalburüstü bir eğitim vermelerinin yanında o şehirlerde yaşayan insan nüfusu ve okulların köklü olmasından kaynaklı piyasası.Bu demek değildir ki başka okullar daha tercih edilebilir olmasın.En basit 3 örnek İYTE-TAU-GTÜ benim gözümde, bilgisayar mühendisliği için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr John H. Watson -- 18 Temmuz 2017; 4:39:35 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Dr John H. Watson kullanıcısına yanıt
    O siraladiginiz universiteler nereler acaba iyte nin acilimi ne? Digerlero turk alman ve gida tarim uni mi?

• Awersomeboythislikemii kullanıcısına yanıt
    Mesela yani, ironi yapmadıysan eğer birçok öğrenci tercih döneminde atlıyor okullara sıralamasına veya ismine bakıp, IYTE'yi araştırmadan ne olup olmadığına bakmadan "o ne la izmirde koskoca Ege var Dokuz Eylül var yaz geç" diyerek tercih yapıyor.Veya GTÜ nün sıralamasının neden geride olduğunu bilmeden, yükselişinin farkında olmadan, eğitim olarak ne sunduğunu bilmeden geçiriyor.İnşallah ironi yapıyorsundur da zaman kaybetmeyeyim diye boşuna cevap vermemezlik yapmıyorumdur.Gerçekten merak ettiğin bir şey varsa PM atabilirsin.
    Ironi yapmiyorum o uninim adi ne bilmiyorum ya :(

Benden cevap beklemek yerine googledan baktığını varsayıyorum hocam ama İYTE İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, GTÜ Gebze Teknik Üniversitesi
    Gebze teknigi Gida ve tarim universitesi sandim :D

Konya gıda ve tarım nasildir yeni acildi?ben arastirdim sizin fikrinizi merak ettim

Hacettepe Bilgisayar yaz bence, Bilkent CTIS de mantıklı seçim
  • 24kna yazık etme kardeşim makine yada elektronik yaz. Mekatronik diye vasıfsız değersiz bölüm yazıp mezun olduktan sonra makineden elektronikten az bilgisi olan herşeyden biraz karıştırılmış birini kimse almak istemez 3-4 arkadaşım var oradan biliyorum

Muhendislik degil diyorlar :( muhendis olamaz miyim? Onu okuyup

• Hocam mekatronigin imza yetkisi yokmus galiba dogru mudur ?

• EnsBursa16 E kullanıcısına yanıt
    Evet doğru Mekatronik mühendisleri odası yoktur şu an için Makine Mühendisleri Odası bünyesine bağlıdır.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.