Şimdi Ara

Mekanik Klavye Nedir ? Gerekli midir ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.296
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar DH tayfa,
    Öncelikle neden böyle bir konu açtığım hakkında pek bir fikrim yok ama bazı şeyleri aydınlatmak istedim. İnternette mekanik klavye ile iligili bir çok bilgi var ama internette arama yapan bir arkadaşın temiz bir bilgiye ulaşması gerçekten zor oluyor. Kendimden biliyorum. 2 gün kafamda şekillendirene kadar mekanik klavye araması yaptım. O yüzden bu konuda bilgili arkadaşlar alta yazarlarsa yararlı bir konu oluşturmuş oluruz.

    mekanik klavye ile normal klavye arasındaki fark
    “Mekanik klavyede tak tak tak tak tak diye ses çıkıyor kanki o yani “
    Değil kanka o değil. Mekanik klavyede her tuş için farklı Bir iletim sistemi mevcuttur. Yani normal bir klavye alırsanız o dilimlenmemiş baklava tepsisi gibidir. Neresine çatalı batırırsanız tüm tepsiye batırmış olursunuz. Ama mekanik klavye alırsanız dilimli bir tepsi alırsınız ve çatalınızı hangi dilime batırırsanız o dilimi alabilirsiniz. Daha da yani diyorsanız, özellikle online oyunlarda size bir miktar fazladan hız kazandıran bu sistem tepkime süresini düşürmektedir. Ayrıca bu şekilde ince ince bir işlemden geçen klavye normal klavyelere göre daha sağlamdır.
    Mekanik Klavye nedir kafanda oturdu mu kanka ? O zaman şu soruyu sordun.

    Mekanik klavye gerekli mi ?
    Hayır gerekli değil: Normal bir klavye ile de aynı işlemleri yapabilirsin ve aynı oyunlarda yine keyifli maçlar çıkarabilirsin. Çok fark etmez senin için sen yeter ki bütçeni zorlama.
    Evet gerekli: Profesyonel şekilde oyun oynuyor ve saatlerini harcıyor isen sana daha dayanıklı ve uzun ömürlü bir klavye lazım kanka. Ayrıca sen oyun oynarken daha hızlı işlem yapabilmelisin. Bir de bütçen iyiyse kanka hiç durma at o elindeki normal klavyeyi o kim oluyor sen en iyilerine layıksın kanka.
    Tamam kanka okudum bir mekanik klavye almaya da karar verdim ama..

    Sen hangi klavyeyi aldın ve memnun musun ?
    Ben parça parça olan bilgileri toparlayıp bir mekanik klavye almaya karar verdim. Ve araştırmaların en sonunda Blade Rampage R10 Klavye satın aldım. Bu klavye Everest mekanik klavye ailesinden bir klavye ve bana göre en iyisi. Sağlam bir klavye kavgaya yanına gelebilecek bir klavye. Ayrıca ledli ve ledlerini farklı şekilde oyundaki durumuna göre ayarlayabiliyorsun.Ben 200 Liraya almıştım indirimdeydi. Şuan biraz daha yukarda ama indirim yakalarsanız yine o fiyatlara alabilirsiniz. Bu arada makro ayarları da mevcut. Hala emin olamadıysan aşağıda incelemesi var kanka istersen aç bak. Sende karar ver.





    Bu arada yine farklı bilgileri olan varsa mekanik klavye konusunda alttan belirtebilirse, araştıranlar farklı görüşlere de ulaşmış olur. İyi forumlar dilerim.







  • Farklı bir anlatım sitilin var, okurken güldüm aynı zamanda tşkler bilgiler için.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mekanik klavyeden önce gsync destekli 144hz bi monitor gaming mouse şart bide gaming anakart tabiki...(min gecikme için)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Overclockmanyagı -- 30 Kasım 2017; 10:22:56 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bilmiyorum benim açımdan mekanik klavye gereksiz ama güzel bi duruşu var o ayrı tabi :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.