Şimdi Ara

Mekanik klavye Kullananlar içeri !!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
639
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar , mekanik klavye olarak adlandırılan klavyenin , çok rahat çok kullanışlı hatta yazı yazması çok da zevkli olduğundan bahsediyorlar(tuşa basarken çıkardığı daktilo gibi sesinden dolayı).
    Hiç kullanmadım ,

Önerirmisiniz ? Çok mu ses çıkartır kullanışlımıdır? Bi yorum yazarsanız çok sevinirim.

• Yazi yazmak icin alcaksan alma alanlar ms tepkime suresinden aliyor ama rahat yazilir cok abarti ses cikarmaz ama razer blackwidow stealh edition da ses sorununu cozmusler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mekanik klavyeler sahip oldukları switch cinsine göre;

1. Geri tepme hissi (Tactile)
    2. Ses üretirler.

Piyasadaki pek çok firma Cherry firmasının üretmiş olduğu switchleri kullanır(daha farklı switch üreten/kullanan firmalar da vardır; Topre gibi..)
    Bu switchler renklerine göre sınıflanır (Blue, red, brown, black gibi).
    Blue'nun tactile etkisi ve sesi yüksektir; black'in ise düşüktür. Bir skalanın iki ucu gibi düşünün.
    Genellikle yazı yazanların blue'yu, oyuncuların black'i tercih ettikleri söylenir.
    Ben Razer Blackwidow kullanıyorum(blue) gayet de memnunum ancak kullanılan yerde bir başkası da çalışıyor, yaşıyorsa blue switchler dikkat dağıtıcı ve rahatsız edici olabilir.
    Klavyenin Türkçe olması gerekliyse seçenekler sınırlanır. Bildiğim kadarıyla piyasada Türkçe olarak sadece Blackwidow (blue) ve Thermaltake (black) var.
    Netice olarak mekanik bir klavyenin verdiği hazzı ancak bir başka mekanik klavye verebilir.
    Umarım yardımcı olmuşumdur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blaise -- 29 Ekim 2012; 12:32:03 >

• quote:

Orijinalden alıntı: blaise

Mekanik klavyeler sahip oldukları switch cinsine göre;

1. Geri tepme hissi (Tactile)
    2. Ses üretirler.

Piyasadaki pek çok firma Cherry firmasının üretmiş olduğu switchleri kullanır(daha farklı switch üreten/kullanan firmalar da vardır; Topre gibi..)
    Bu switchler renklerine göre sınıflanır (Blue, red, brown, black gibi).
    Blue'nun tactile etkisi ve sesi yüksektir; black'in ise düşüktür. Bir skalanın iki ucu gibi düşünün.
    Genellikle yazı yazanların blue'yu, oyuncuların black'i tercih ettikleri söylenir.
    Ben Razer Blackwidow kullanıyorum(blue) gayet de memnunum ancak kullanılan yerde bir başkası da çalışıyor, yaşıyorsa blue switchler dikkat dağıtıcı ve rahatsız edici olabilir.
    Klavyenin Türkçe olması gerekliyse seçenekler sınırlanır. Bildiğim kadarıyla piyasada Türkçe olarak sadece Blackwidow (blue) ve Thermaltake (black) var.
    Netice olarak mekanik bir klavyenin verdiği hazzı ancak bir başka mekanik klavye verebilir.
    Umarım yardımcı olmuşumdur.

Hmm.

Mekanik klavye istememin sebeplerinden biri de tuşa basarkenki çıkardığı ses. Çok hoşmuş gibi geliyor. Gerçekte nasıl bilmem.
    Oyun oynamak için istiyorum. Tek sorunum şu eğer ki alırsam gece oyun oynarken evdekiler uyurken , onları rahatsız edici sesler çıkartır mı ?

• Bağımsız bir odada sorun olacağını sanmıyorum.
    Ses için örnek video:
    hhttp://www.youtube.com/watch?v=zAo_UGW65tY
  • benim kullandığım g105 var türkçe klavye
    gerçekten mekanik klavyenin yeri başka.oyunlarda olsun yazı yazarken olsun her zaman tercih ederim
  • Eğer ses sorun olmayacaksa kesinlikle mekanik almanı öneririm , ama gece evde başkaları varsa ve oyunları oynarken sesi kısmak zorunda kalıyorsan klavyenin sesininde gideceğine ne yazıkki emin olabilirsin :(
    youtube linkinden türkiyede bulabileceğin razor ultimate'i izleyebilirsin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    X7 Mouse Orta Tekerlek Sorunu :@
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • http://www.youtube.com/watch?v=hUN93Xz-7pg&feature=related

akın burda renklere göre karşılaştırma var..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.