Şimdi Ara

MEGANE II KLİMA SORUNU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
12.047
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bizde 2006 model Megane II sedan 1.5 dci var. Araç 24.000 kmde. Aracın klima kompresörü geçen haziran ayında garanti kapsamında değiştirildi. Birçok Megane'de aynı sorun çıktığı için Renault bunu garanti kapsamına almıştı. Bugün seyir halinde klimayı açtığımda sanrım kompresörden çıt çıt çıt diye bir ses geldi. 2. viteste gidiyordum. Yani düşük hızda gidiyordum. Zaten sırf klimayı yüksek devirde açmayayım diye hızımı düşürmüştüm. Ses çok kısa bir süre devam etti,daha sonra kesildi. Daha sonraki çalıştırmalarımda aynı ses gelmedi.Bunun sebebi ne olabilir? Klima kompresörü yine bozulma sinyali mi veriyor?

• klimayı araç giderken mi çalıştırıyorsun? bunun klima kompresörüne zararı olduğunu biliyorum ben. ben aracı önce boşa alıp( yani

yüksek hızda gitsem de sadece debriyaja basmak yeterli) klimayı açıp sonra viteste gitmeye devam ediyorum.
  • Arkadaş, bu klima ne kadar da hassasmış. Ben klimayı yüksek hızda veya devirde açmanın zararlı olduğunu biliyordum, düşük hızlarda bir zararı olduğunu (nitekim ben 2000 devre düştüm, 2.viteste ve hızım da en fazla 40km idi) ilk defa duydum. Sizin söylediğiniz yöntemi ilk defa duydum. Ama mantıklı bir yöntem. Çünkü klimayı her açışımızda hızımızı azaltmaya kalkarsak işimiz var. İşin garibi ne kullanma kılavuzlarında ne de servislerde bu konu ile ilgili en ufak bir uyarı görmedim, duymadım.
  • bende klimayı açacagım zaman seyir halinde arabayı önce bosa alır motoru rölanti devrine düşmesini bekleyip klimayı açar yola devam ederim
  • Koskoca megane gibi bir arabada klimayı açmak için yavaşlamak veya vitesi boşa almak çok saçma. bendede megane ll var ve kliması çalışırken fan ları tak diye kesildi. clio lll varken hiç sorunum yoktu ama megane aldıktan sonra sorundan çıkılmaz oldu. ben sıkıldım artık renaulttan . Alman kardeşim alman. Alacaksan alman alacaksın boşuna dememişler büyüklerimiz.
  • İlginç..İlk defa böyle bir şey duyuyorum.Ancak yıllardık klimayı hiç bu şekilde açmadım ve zararını da görmedim.Bundan sonra dediğiniz gibi yapacağım.Belki bir faydasını görürüm
  • klima sistemi, motor yüksek devire çıktığı zaman (ben 3000 devir biliyorum genellikle. araçtan araca değişebilir) otomatik olarak kendini kapatır.
    araç hareket esnasında klimayı açmak öyle bahsedildiği gibi zarar vermez. o zaman otomatik klimalı araçlar 4 5 ayda bir kompresör değiştirmek zorunda kalır.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Megane II ENJEKSİYON SORUNU
    18 yıl önce açıldı
    Clio III silecek problemi
    18 yıl önce açıldı
    Clio II ABS arızası
    18 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.