Şimdi Ara

MEGANE II BÖLÜMÜ (888. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
27.027
Cevap
139
Favori
3.055.354
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 886887888889890
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • arkadaslar


    yenı teyp aldım pıoneer marka ve takarken megane 2 nın teybının soketıyle aynı soketlı cıktı yanı tak calıstır ve hepsı 10 dk...dıreksıyon kumandası calısmıyor ancak teyp cok kullanıslı...kumandaya ıhtıyac duymadım sımdılık....

    modelı 1400 ub cd sız usb lı aux gırıslı bı teyp ve cok kullanıslı....

    aklınızda bulunsun



    slmlar
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hgezgin

    quote:

    Orijinalden alıntı: RaptorFX

    quote:

    Orijinalden alıntı: hgezgin

    Arkadaşalar merhaba,
    yeni bir araç almayı düşünüyorum. yardımc olursanız çok sevınırım.
    megane 2 dinamik dizel 80 Bg lik 2005 model 129.00 Km de kaza boya yok sadece arka tampon değişmiş. ağır bakımlar yapılmış. (Baskı balata triger gibi) masraf olarak araçta diskler değişecekmil sert fren yapınca titremi yapıyormuş. aracın servis ışıgı yanıyordu sebebini soruncada direksiyon sargısı boşandı dedi 200 liraya yapıyorlar dedi. (ne demek istediği anlamadım).satıcı bunları fiyattan düşeriz dedi:)) (ne kadar düşcek bilmiyorum:) 24.500 istiyor. zorlasan 24.000 alırım sizce fiyat nasıl arkadaşlar. disk ve diğer masrafları 500 sayalım desem.23.500 alsam sizce nasıl arkadaşlar. edermi bu kadar bu araçlar ilk defa renault ve megane kullanacağım. yardımlarınızı bekliyorum şimdiden tşk ler. ayrıca aracın kronik arızaları nelerdir. alırken nelere dikkat etmem gerekli renault ekspertiz almayı düşünüyorum.........

    Fiyat çok yüksek 24 nedir yahu. o sargının yenisi 500TL olması lazım. Tamirine 350 falan istiyorlar. Disk + Balatası değişir o da size 160 ön 160 arka tutar. Aracın 1000e yakın masrafı var. 23den 5 kuruş fazla verme derim. Kaza boya yok da arka tampon nasıl değişmiş bir sorsaydınız. Arka koruyucu demir direk tamponun arkasında. Tampon değişecek kadar büyük bir darbe olduysa o da kesin yamulup düzeltilmiştir.

    Ayrıca enjektörleri hiç bakıma alınmadıysa yakın dönemde 900TL elinizden öper.

    arkadaşlar yorumlarınız için çok sağolun. herçekten çok işime yaradı. masraf bedelleri için kafamda birşeyler belirmesine sebeple oldu.

    satıcı ile pazarlık yaptım:) fena pazarlık yaparım masrafları hep başına kalktım:) ayrıca klima ve teyp kapalı iken vınlama (hoparler veya klimadan) gibi bir ses geldi. bu nedir felan yaptım hep sıkıştırdım:) üstüne üstüne vardım. satıcıyı baya bir köşeye sıkıştı. çakmaklığı çıkartmış sigortayı attırıyor dedi muhtemelen bu ses ile alakası var. elk sistemi şaşi yapıyor veya topraklamada sıkıntı olabilir. enjökterlere hiç girmedim bile adam kendinden geçti benden sonra muhtemelen arabasından soğumuştur:)( bu arada ekspertiz yaparken enjektörlerin durumu çıkmaz mı arkadaşlar 900 TL masraf iyi para bu konuda bilgilendirirsen çok makbüle geçer) vel hasılı kerem ben 22.000 kaldım. masrafflar bana ait olacak şekilde. dahada fazla vermedim. oda en son 23.000 tl diyor. ortası bulunabilirdi ama daha fazla vermedim. çünkü test sürüşünde alt takım hoşuma gitmedi. hafif çukurlar direk simide vuruyordu. ayrıca bu aracın simidi çok yumuşaktı megane hepsi böylemi arkadaşlar bana direksiyon çok yumaşak geldi. bu konuda bilgi veren arkadaşa olursa çok makbule geçer. adam düşüneyim dedi bir birimize düşünme zamanı tandık yarın tekrar konuşcaz. 22.500 anlaşabiliriz. masraflar bana kalıcak ama sizce nasıl arkadaşlar. pazarlığım iyimi yoksa bana kaçıyormu. yardımcı olursanız çok memnun olacağım.

    herkese selamlar şimdiden tşk ler.....

    direksiyon çok yumuşaksa boşluk vardır. benimki tüy gibiydi, üfleyerek bile dönüyordu. boşluğu, ön takımı yaptırınca sertleşti, Colt direksiyonun aynısı oldu.

    kendi tamirlerimi vs PM attım bir oku istersen. 10 güne kadar ben de satışa koyacağım aracı. benimki cam tavanlı, ESP'li, mercekli xenon, lastik basınç sensörlü en fullü. ağzına kadar dolu, bozulsun bozulsun yaptır yani o hesap

    şaka bir yana düzgün binilirse kilometresi çok önemli değil, Megane II HB güzel araç. Reno bu broadway gibi bineyim dersen sanayiden çıkamazsın.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: efsanea_06

    quote:

    Orijinalden alıntı: yigit+

    quote:

    Orijinalden alıntı: efsanea_06





    2010 corolla ile at üstünde mi geziyormuşsunuz?ben toyotayı gözümde çok büyütmüşüm demekki.peki sürüş keyfi olarak kıyaslasanız hangisi daha iyiydi?

    yol sesini, dış sesleri alıyordu. oturma pozisyonu çok aman aman rahat değildi. bir seferde 1000km yapınca pestilim çıkıyordu. Kayseri-izmir-edirne üçgeninde çok gittim. 1 yılda 60bin km yaptım. direksiyona yapışmaktan elleri ağrıyor insanın. megane ile bayramda edirneye gidip geldim, hiç yorulmadım.

    her hafta kayseri-ankara yapıyordum. yol gayet güzel. ancak araç yolda durmuyor. kesinlikle yola yapışmak gibi huyları yoktu
    kırıkkaledeki kaymak gibi asfaltta bile kafam bu kadar rahat etmiyordu. lastikler 185-65-15'di gerçi onda. megane 205-55-16.

    megane HB olmanın avantajıyla tabi virajlarda beni yola doğru ittiğini hissettiriyor. birkaç kez Cruise control sayesinde virajda heyecan yaşadık. virajda kapatmak gerekiyormuş alışmadık şeyde tuş durmazmış.

    Corolla ile rock'n roll baby diye allaha emanet gidiyorduk. mucur-kırşehir yolunda rüzgarda yaprak gibiydi zaten. birkaç kaç kez kontra ile yola geri döndüm. yaptığım hız da 130'u geçmezdi.

    köy yolunda corolla'sı ile dayım 4. viteste gidiyor, ben 2. viteste 30 ile gidiyorum. ön takım sağlam kalsın diye. arka amortisör de ses yapıyor zorlamıyorum. tek kötü yanı bu bence megane'ın. çok narin.

    yol tutuş ve iç mekan konforu kıyaslanamaz bile. aralarında 6 yaş olmasına rağmen.

    şu anda 2.araç olarak corolla almayı düşünüyorduk inanınki soğudum:( gerçi ben bir önceki kasasını almayı düşünüyorum ama heralde çok farklı değildir değil mi?sorunsuz olacak diye donanımsız basit araçlara binmeyide istemem doğrusu.corolla veya octavia düşünüyordum bugün octaviadan da bir octavia kullanıcısının söylediklerinden soğudum hayırlısı bakalım

    tercih meselesi tabi ben toyota olmasa da mazda alabilirim hanım işe girerse. dizeli de geldi. para sorunu olmasa alınacak araç mazda 3.

    corollayı al, kafan rahat bin. renoyu al başka tarafın rahat etsin, kafan rahat etmese de olur




  • quote:

    Orijinalden alıntı: naczet24

    quote:

    Orijinalden alıntı: notredame_kamburu

    dostlar selamlar aracın 105bin bakımını yaptırıcam ancak özel servise gitmek istiyorum. avrupa yakası cevizlibağa yakın kaliteli servis tavsiye edebilecek olan var mı? ya da onları boş verip bosch servicede yapılan http://www.otostart.com/bakim/index.php?&islem=satin_al bu paketi satın alsam mı? kullananlar varsa önerilerini dinleyebilirim.

    bosh ta 177 lira fiyatı bence makul
    yağ zaten 60 lira civarıdır
    filtreler de 50-60 tutar
    piyasadan bu 4 parçayı 120-130a alırsın 30-40ta değişme için alırlar sanırım
    177 lira da hem fatura alırsın hemde 50 nokta kontrolü var
    makul bence yapılır

    teşekkürler, hafta sonu yaptırıcam muhtemelen sonuçları burada paylaşırım.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: legacy of kain

    quote:

    Orijinalden alıntı: Badi Ekrem

    quote:

    Orijinalden alıntı: legacy of kain

    quote:

    Orijinalden alıntı: Badi Ekrem

    quote:

    Orijinalden alıntı: legacy of kain

    evet megane ci arkadaşlar..sabah sabah moralim bozuldu..derdi bitmez bu arabanın..durup dururken döner kondaktör arızasına çarpıldık..airbag ve service ışığı yanıyor,direksiyon çevirince çat çut sesler geliyor artık..en korktuğum şeylerden biri benimde başıma geldi..renault var ya senin yapacağın arabanında kondaktöründe bilmem neeeeeeeeeee.....sıfırına 400 tl dediler..araştırmadım detaylı..tamiri için önceki sayfalara baktım ancak öncelikle orjinale yakın kablousunu bulmak mesele..

    aracı sanayi götürdüm,ön takımdaki o şerifsiz sesi bulalım diye,önce frenci ye gittim,bişey yok dedi,ses ön takımdandır rotçuna git baksın dedi..araçtan indi ben geçtim direksiyona allaaahhhh dedim kondaktör gitmiş..neyse nasıl çözüyoruz bu sorunu en kestirme?

    Hocam vallahi senin araban yüzünden Megane 2 den soğuyacağım. Yani bu sayfada senin araç sanırım rekor arızayı veriyor. Üzülüyoru valllahi.

    yaw anladımki benim gibi pipirikli adama gelmez bu araba..ıvır zıvır incik boncuk meseleleri çok..bi park ampulünü değiştirmek bile baş belası..mühendis zekası..kesin tasarım yaparken öpüşüyordu yine

    bide sol davlumbaz kapağı düşmüş ya bugün yada birkaç gün içinde..gittim bi karton tıkıştırdım deliğe..bari su almasın içeri kapak bulana kadar..gidiyorsun sanayiye parça soruyorsun aval aval bakıyolar var mı yok mu diye..tabi ki genelde yok parçaları..

    Allah'a şükür ben daha sıkıntı yaşamadım pek. Şu anlık memnunum. Fakat okudukça fenalaşıyorum. Aracımın kilometresi düşük belkide ondan sıkıntı yaşamadım daha ama 90 binden sonra yolcudur abbas bağlasan durmaz. Uzun kilometrelerce binilecek araç değil bunu anladım.

    benimki 90 bin yeni geçti..allah bilir canı sıkılır birde baskı balata isterük diye tutturur mu şimdi

    O kadarınıda yaparsa hiç durma sattt gitsin. Arkanada bakma geçen silecek sıkıntım için servise uğradım dizel baskı balata sordum 1.100 e falan maal oluyor dedi :D




  • quote:

    Orijinalden alıntı: sencer33

    quote:

    Orijinalden alıntı: hgezgin

    quote:

    Orijinalden alıntı: RaptorFX

    quote:

    Orijinalden alıntı: hgezgin

    Arkadaşalar merhaba,
    yeni bir araç almayı düşünüyorum. yardımc olursanız çok sevınırım.
    megane 2 dinamik dizel 80 Bg lik 2005 model 129.00 Km de kaza boya yok sadece arka tampon değişmiş. ağır bakımlar yapılmış. (Baskı balata triger gibi) masraf olarak araçta diskler değişecekmil sert fren yapınca titremi yapıyormuş. aracın servis ışıgı yanıyordu sebebini soruncada direksiyon sargısı boşandı dedi 200 liraya yapıyorlar dedi. (ne demek istediği anlamadım).satıcı bunları fiyattan düşeriz dedi:)) (ne kadar düşcek bilmiyorum:) 24.500 istiyor. zorlasan 24.000 alırım sizce fiyat nasıl arkadaşlar. disk ve diğer masrafları 500 sayalım desem.23.500 alsam sizce nasıl arkadaşlar. edermi bu kadar bu araçlar ilk defa renault ve megane kullanacağım. yardımlarınızı bekliyorum şimdiden tşk ler. ayrıca aracın kronik arızaları nelerdir. alırken nelere dikkat etmem gerekli renault ekspertiz almayı düşünüyorum.........

    Fiyat çok yüksek 24 nedir yahu. o sargının yenisi 500TL olması lazım. Tamirine 350 falan istiyorlar. Disk + Balatası değişir o da size 160 ön 160 arka tutar. Aracın 1000e yakın masrafı var. 23den 5 kuruş fazla verme derim. Kaza boya yok da arka tampon nasıl değişmiş bir sorsaydınız. Arka koruyucu demir direk tamponun arkasında. Tampon değişecek kadar büyük bir darbe olduysa o da kesin yamulup düzeltilmiştir.

    Ayrıca enjektörleri hiç bakıma alınmadıysa yakın dönemde 900TL elinizden öper.

    arkadaşlar yorumlarınız için çok sağolun. herçekten çok işime yaradı. masraf bedelleri için kafamda birşeyler belirmesine sebeple oldu.

    satıcı ile pazarlık yaptım:) fena pazarlık yaparım masrafları hep başına kalktım:) ayrıca klima ve teyp kapalı iken vınlama (hoparler veya klimadan) gibi bir ses geldi. bu nedir felan yaptım hep sıkıştırdım:) üstüne üstüne vardım. satıcıyı baya bir köşeye sıkıştı. çakmaklığı çıkartmış sigortayı attırıyor dedi muhtemelen bu ses ile alakası var. elk sistemi şaşi yapıyor veya topraklamada sıkıntı olabilir. enjökterlere hiç girmedim bile adam kendinden geçti benden sonra muhtemelen arabasından soğumuştur:)( bu arada ekspertiz yaparken enjektörlerin durumu çıkmaz mı arkadaşlar 900 TL masraf iyi para bu konuda bilgilendirirsen çok makbüle geçer) vel hasılı kerem ben 22.000 kaldım. masrafflar bana ait olacak şekilde. dahada fazla vermedim. oda en son 23.000 tl diyor. ortası bulunabilirdi ama daha fazla vermedim. çünkü test sürüşünde alt takım hoşuma gitmedi. hafif çukurlar direk simide vuruyordu. ayrıca bu aracın simidi çok yumuşaktı megane hepsi böylemi arkadaşlar bana direksiyon çok yumaşak geldi. bu konuda bilgi veren arkadaşa olursa çok makbule geçer. adam düşüneyim dedi bir birimize düşünme zamanı tandık yarın tekrar konuşcaz. 22.500 anlaşabiliriz. masraflar bana kalıcak ama sizce nasıl arkadaşlar. pazarlığım iyimi yoksa bana kaçıyormu. yardımcı olursanız çok memnun olacağım.

    herkese selamlar şimdiden tşk ler.....

    O vınlama sesi aynanın üzerinden geliyor. Dijital klimalı megane II'lerin klasiklerindendir. Motorun temizlenmesi veya değiştirilmesi gerekir.
    Ön takımdan gelen sesler de o kısımda masraf çıkacağını gösteriyor. Megane II'lerin direksiyonu yumuşaktır. Araç full+full ise 23.000 iyi fiyat diyebilirim ama paketsiz dynamic ise normal olabilir. Ama o fiyatlara benzinlileri veriyorlar sanırım, dizel için 23.000 de iyi sayılabilir zannımca.

    dijital klima ve ayna ne demek istediğinizi tam anlayamadım. hangi motorudeğiştireceğiz. bu motor ne kadar acaba. biraz daha bilgi verirsen çok memnun olurum. ön takım toplatmak ne kadara mal olur acaba? araçta sunrof yok. hız sabitleyici yok normal dinamik galiba. en son 22.000 kaldım oda 23.000 kaldı. masraflar gözümü korkuttu açıkcası 22.000 alsam bile bütün yazdığım msraflar 2 bin TL bulur galiba:( ben temiz araba bulamayacağım galiba:((




  • quote:

    Orijinalden alıntı: hgezgin

    quote:

    Orijinalden alıntı: sencer33

    quote:

    Orijinalden alıntı: hgezgin

    quote:

    Orijinalden alıntı: RaptorFX

    quote:

    Orijinalden alıntı: hgezgin

    Arkadaşalar merhaba,
    yeni bir araç almayı düşünüyorum. yardımc olursanız çok sevınırım.
    megane 2 dinamik dizel 80 Bg lik 2005 model 129.00 Km de kaza boya yok sadece arka tampon değişmiş. ağır bakımlar yapılmış. (Baskı balata triger gibi) masraf olarak araçta diskler değişecekmil sert fren yapınca titremi yapıyormuş. aracın servis ışıgı yanıyordu sebebini soruncada direksiyon sargısı boşandı dedi 200 liraya yapıyorlar dedi. (ne demek istediği anlamadım).satıcı bunları fiyattan düşeriz dedi:)) (ne kadar düşcek bilmiyorum:) 24.500 istiyor. zorlasan 24.000 alırım sizce fiyat nasıl arkadaşlar. disk ve diğer masrafları 500 sayalım desem.23.500 alsam sizce nasıl arkadaşlar. edermi bu kadar bu araçlar ilk defa renault ve megane kullanacağım. yardımlarınızı bekliyorum şimdiden tşk ler. ayrıca aracın kronik arızaları nelerdir. alırken nelere dikkat etmem gerekli renault ekspertiz almayı düşünüyorum.........

    Fiyat çok yüksek 24 nedir yahu. o sargının yenisi 500TL olması lazım. Tamirine 350 falan istiyorlar. Disk + Balatası değişir o da size 160 ön 160 arka tutar. Aracın 1000e yakın masrafı var. 23den 5 kuruş fazla verme derim. Kaza boya yok da arka tampon nasıl değişmiş bir sorsaydınız. Arka koruyucu demir direk tamponun arkasında. Tampon değişecek kadar büyük bir darbe olduysa o da kesin yamulup düzeltilmiştir.

    Ayrıca enjektörleri hiç bakıma alınmadıysa yakın dönemde 900TL elinizden öper.

    arkadaşlar yorumlarınız için çok sağolun. herçekten çok işime yaradı. masraf bedelleri için kafamda birşeyler belirmesine sebeple oldu.

    satıcı ile pazarlık yaptım:) fena pazarlık yaparım masrafları hep başına kalktım:) ayrıca klima ve teyp kapalı iken vınlama (hoparler veya klimadan) gibi bir ses geldi. bu nedir felan yaptım hep sıkıştırdım:) üstüne üstüne vardım. satıcıyı baya bir köşeye sıkıştı. çakmaklığı çıkartmış sigortayı attırıyor dedi muhtemelen bu ses ile alakası var. elk sistemi şaşi yapıyor veya topraklamada sıkıntı olabilir. enjökterlere hiç girmedim bile adam kendinden geçti benden sonra muhtemelen arabasından soğumuştur:)( bu arada ekspertiz yaparken enjektörlerin durumu çıkmaz mı arkadaşlar 900 TL masraf iyi para bu konuda bilgilendirirsen çok makbüle geçer) vel hasılı kerem ben 22.000 kaldım. masrafflar bana ait olacak şekilde. dahada fazla vermedim. oda en son 23.000 tl diyor. ortası bulunabilirdi ama daha fazla vermedim. çünkü test sürüşünde alt takım hoşuma gitmedi. hafif çukurlar direk simide vuruyordu. ayrıca bu aracın simidi çok yumuşaktı megane hepsi böylemi arkadaşlar bana direksiyon çok yumaşak geldi. bu konuda bilgi veren arkadaşa olursa çok makbule geçer. adam düşüneyim dedi bir birimize düşünme zamanı tandık yarın tekrar konuşcaz. 22.500 anlaşabiliriz. masraflar bana kalıcak ama sizce nasıl arkadaşlar. pazarlığım iyimi yoksa bana kaçıyormu. yardımcı olursanız çok memnun olacağım.

    herkese selamlar şimdiden tşk ler.....

    O vınlama sesi aynanın üzerinden geliyor. Dijital klimalı megane II'lerin klasiklerindendir. Motorun temizlenmesi veya değiştirilmesi gerekir.
    Ön takımdan gelen sesler de o kısımda masraf çıkacağını gösteriyor. Megane II'lerin direksiyonu yumuşaktır. Araç full+full ise 23.000 iyi fiyat diyebilirim ama paketsiz dynamic ise normal olabilir. Ama o fiyatlara benzinlileri veriyorlar sanırım, dizel için 23.000 de iyi sayılabilir zannımca.

    dijital klima ve ayna ne demek istediğinizi tam anlayamadım. hangi motorudeğiştireceğiz. bu motor ne kadar acaba. biraz daha bilgi verirsen çok memnun olurum. ön takım toplatmak ne kadara mal olur acaba? araçta sunrof yok. hız sabitleyici yok normal dinamik galiba. en son 22.000 kaldım oda 23.000 kaldı. masraflar gözümü korkuttu açıkcası 22.000 alsam bile bütün yazdığım msraflar 2 bin TL bulur galiba:( ben temiz araba bulamayacağım galiba:((


    Aşağıdaki aracın kliması analog:

    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-renault-hatasiz-cok-temiz-97851299/detay?source=promotion_topl

    Aşağıdaki aracın kliması ise dijitaldir:

    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-renault-memurdan-temiz-full-megan-2-97856516/detay

    Dijital klimalı megane'larda aynanın üzerinde iç hava ısısını ölçen bir sensör vardır. Bu sensöre hava akışını sağlayan da bir fan vardır. O fanaı döndüren motordan bahsediyorum. Duyduğunuz o vınlama sesi bu fandan geliyor. Fiyatı hakkında hiçbir fikrim yok. Ön takımla ilgili problemler araca göre değişir. Değişmesi gereken parçaya göre de fiyat değişkenlik gösterir. O sebeple o da sanayide belli olur. Parçalar orijinal olursa tuzludur, yan sanayi olursa oldukça ucuz olur ama onlar da orijinali gibi performans sağlamıyor.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: hgezgin

    dijital klima ve ayna ne demek istediğinizi tam anlayamadım. hangi motorudeğiştireceğiz. bu motor ne kadar acaba. biraz daha bilgi verirsen çok memnun olurum. ön takım toplatmak ne kadara mal olur acaba? araçta sunrof yok. hız sabitleyici yok normal dinamik galiba. en son 22.000 kaldım oda 23.000 kaldı. masraflar gözümü korkuttu açıkcası 22.000 alsam bile bütün yazdığım msraflar 2 bin TL bulur galiba:( ben temiz araba bulamayacağım galiba:((

    aynanın altındaki kutu sökülüp pervaneyi çıkarıp temizlemek yeterli olur. bende de aynı ses çıkıyor bazen. hafta sonu bakacağım.

    bence fazla fiyat istiyor. senin verdiğin de fazla. CAM TAVAN ve Cruise Control olması lazım o fiyata. XENON far da yoktur onda. özellikli olmayınca sorunlu araç çekilmez. kilometresinin orjinal olduğundan emin misin? ön takım 500 de tutabilir 1000 de tutabilir.

    kafam karışık diyorsun uzun uzun anlattım sana yaptıklarımı, PM attım hala okumamışsın bile. böyle çözemezsin işini.

    cebinde 2500-3000 lira yoksa alma derim. ne çıkacağı belli olmaz. misal benim araba



    Ekleme: diğer başlıklara yazdığın mesajları gördüm de önce bir ne istediğine karar vermen lazım. Megane II HB nerdeee Laguna II nerdee Avensis nerde. Dizel mi benzinli mi tüplü mü. reno mu toyota mı. C sınıfı mı D sınıfı mı. aldıktan sonra 3 günde pişman olursun böyle.

    her gördüğün arabada o kadar acele etme. her konuya "acil cevap, pazarlığa gideceğim" yazıyorsun. en olmadı 8-10 gün sonra benimkini alırsın en azından neresi yapıldı bilinir. aldığın arabanın trigerini, bilmemnesini bakımını da yapacaksın yok yere 700-800 lira masraf.


    Bu baktığın arabaları temiz, sorunsuz olsa kim satar? Kendini onların yerine koy, C sınıfı DİZEL pırıl pırıl masrafsız kazasız araban var. 22-23 bine neden satasın? Sıfır C sınıfı Dizel arabalar 55-60 bin lira oldu. o "gerçek olsa" 120-130 bin kmdeki arabalar düşmez sana bana, 3-4 saatte satılır merak etme. beklentini makul tut derim. haksızsam söylesinler. piyasa böyle.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yigit+ -- 31 Ağustos 2012; 11:41:04 >




  • bu sabah can sıkıntısı,kablosunu henüz almadım ama kopan döner kontaktör sargısının durumunu görmek için sökmeye başladım..kabloyu iyi inceleyip ona göre temin etmek için bakayım dedim..airbag çekinerek çıkarınca oyaladı..meğer yay sistemli bir metal klips tutuyormuş yerinde..eli çabuk birisi söker alır arabadan 5-10 saniyede çeker gider..bu ne biçim iş,reno iyice mohunu çıkarmış...

    airbag e giren 2 kablo var..sökünce renklerine göre takması kolay..neyse..bu işe tam anlamıyla girişince tam detaylı resimlerinide koyarım..direksiyon göbeğini sökmeye geldiğimde tıkandım kaldım..ne vidalama almışım yanıma nede uç..çok sıkı tork vidalı bi meret,basit el aletiyle açmak mümkün değil..bıraktım orda topladım tekrar..bi baktım korna çalmıyo sigortası pert olmuş,değiştirdim düzeldi..




  • şincuk direksiyon alt tarafından bir tıngırtı metal sesi geliyordu set şeklindeki bazı tümseklerden geçerken..nasıl denk geliyorsa bazı çukurlarda çıkıyor işte o ses..orta sürat sağ viraj alırken duyuyordum bazende..hani şu direksiyon ayar kolunu açıp direksiyonu yukarı aşağı veya kendinize doğru-dibe doğru ayarlıyorsunuz ya,işte o direksiyon konsolu komple hareket ediyor kasanın içinde..direksiyon en altta ayarlı iken alt kısmı kasasına vuruyor..direksiyonu yukarı çekip arasına yumuşak bir malzeme koydum..

    ben normalde direksiyonu en alt-en dip şeklinde kullanıyorum..kayınço sığmıyor genelde o açıp yukarı aşağı ayarlıyor..sanırım aç kapa artema zamanla bi nane oldu orada..neyse..can sıkıntısı işte naparsın..megane da olmasa vakit geçmez



     MEGANE II BÖLÜMÜ




  • arkadaşlar benim araç 2004 model ve kaset çalar var, mp3 dinlemek için usb ve hafıza kartı kullanan bir cihaz almak istiyorum. orjinalliğide bozulmasın istedim. daha önce xcarlink isimli cihaz önerilmiş ama bana fiyatı yüksek gelmişti muadil bir cihaz buldum ancak kullanan var mı, performansını merak ettim. tavsiye edermisiniz bu tür cihazları. yoksa teybe aux çıkışı yaptırıcam.

    http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-elektronik-oto-arac-audio-system-renault-megane-2003-2008-arasi-usb-sd-aux-aparati-94381420/detay/




  • quote:

    Orijinalden alıntı: hgezgin

    quote:

    Orijinalden alıntı: sencer33

    quote:

    Orijinalden alıntı: hgezgin

    quote:

    Orijinalden alıntı: RaptorFX

    quote:

    Orijinalden alıntı: hgezgin

    Arkadaşalar merhaba,
    yeni bir araç almayı düşünüyorum. yardımc olursanız çok sevınırım.
    megane 2 dinamik dizel 80 Bg lik 2005 model 129.00 Km de kaza boya yok sadece arka tampon değişmiş. ağır bakımlar yapılmış. (Baskı balata triger gibi) masraf olarak araçta diskler değişecekmil sert fren yapınca titremi yapıyormuş. aracın servis ışıgı yanıyordu sebebini soruncada direksiyon sargısı boşandı dedi 200 liraya yapıyorlar dedi. (ne demek istediği anlamadım).satıcı bunları fiyattan düşeriz dedi:)) (ne kadar düşcek bilmiyorum:) 24.500 istiyor. zorlasan 24.000 alırım sizce fiyat nasıl arkadaşlar. disk ve diğer masrafları 500 sayalım desem.23.500 alsam sizce nasıl arkadaşlar. edermi bu kadar bu araçlar ilk defa renault ve megane kullanacağım. yardımlarınızı bekliyorum şimdiden tşk ler. ayrıca aracın kronik arızaları nelerdir. alırken nelere dikkat etmem gerekli renault ekspertiz almayı düşünüyorum.........

    Fiyat çok yüksek 24 nedir yahu. o sargının yenisi 500TL olması lazım. Tamirine 350 falan istiyorlar. Disk + Balatası değişir o da size 160 ön 160 arka tutar. Aracın 1000e yakın masrafı var. 23den 5 kuruş fazla verme derim. Kaza boya yok da arka tampon nasıl değişmiş bir sorsaydınız. Arka koruyucu demir direk tamponun arkasında. Tampon değişecek kadar büyük bir darbe olduysa o da kesin yamulup düzeltilmiştir.

    Ayrıca enjektörleri hiç bakıma alınmadıysa yakın dönemde 900TL elinizden öper.

    arkadaşlar yorumlarınız için çok sağolun. herçekten çok işime yaradı. masraf bedelleri için kafamda birşeyler belirmesine sebeple oldu.

    satıcı ile pazarlık yaptım:) fena pazarlık yaparım masrafları hep başına kalktım:) ayrıca klima ve teyp kapalı iken vınlama (hoparler veya klimadan) gibi bir ses geldi. bu nedir felan yaptım hep sıkıştırdım:) üstüne üstüne vardım. satıcıyı baya bir köşeye sıkıştı. çakmaklığı çıkartmış sigortayı attırıyor dedi muhtemelen bu ses ile alakası var. elk sistemi şaşi yapıyor veya topraklamada sıkıntı olabilir. enjökterlere hiç girmedim bile adam kendinden geçti benden sonra muhtemelen arabasından soğumuştur:)( bu arada ekspertiz yaparken enjektörlerin durumu çıkmaz mı arkadaşlar 900 TL masraf iyi para bu konuda bilgilendirirsen çok makbüle geçer) vel hasılı kerem ben 22.000 kaldım. masrafflar bana ait olacak şekilde. dahada fazla vermedim. oda en son 23.000 tl diyor. ortası bulunabilirdi ama daha fazla vermedim. çünkü test sürüşünde alt takım hoşuma gitmedi. hafif çukurlar direk simide vuruyordu. ayrıca bu aracın simidi çok yumuşaktı megane hepsi böylemi arkadaşlar bana direksiyon çok yumaşak geldi. bu konuda bilgi veren arkadaşa olursa çok makbule geçer. adam düşüneyim dedi bir birimize düşünme zamanı tandık yarın tekrar konuşcaz. 22.500 anlaşabiliriz. masraflar bana kalıcak ama sizce nasıl arkadaşlar. pazarlığım iyimi yoksa bana kaçıyormu. yardımcı olursanız çok memnun olacağım.

    herkese selamlar şimdiden tşk ler.....

    O vınlama sesi aynanın üzerinden geliyor. Dijital klimalı megane II'lerin klasiklerindendir. Motorun temizlenmesi veya değiştirilmesi gerekir.
    Ön takımdan gelen sesler de o kısımda masraf çıkacağını gösteriyor. Megane II'lerin direksiyonu yumuşaktır. Araç full+full ise 23.000 iyi fiyat diyebilirim ama paketsiz dynamic ise normal olabilir. Ama o fiyatlara benzinlileri veriyorlar sanırım, dizel için 23.000 de iyi sayılabilir zannımca.

    dijital klima ve ayna ne demek istediğinizi tam anlayamadım. hangi motorudeğiştireceğiz. bu motor ne kadar acaba. biraz daha bilgi verirsen çok memnun olurum. ön takım toplatmak ne kadara mal olur acaba? araçta sunrof yok. hız sabitleyici yok normal dinamik galiba. en son 22.000 kaldım oda 23.000 kaldı. masraflar gözümü korkuttu açıkcası 22.000 alsam bile bütün yazdığım msraflar 2 bin TL bulur galiba:( ben temiz araba bulamayacağım galiba:((

    Alıntıları Göster
    dijital klima ve ayna ne demek istediğinizi tam anlayamadım. hangi motorudeğiştireceğiz. bu motor ne kadar acaba. biraz daha bilgi verirsen çok memnun olurum. ön takım toplatmak ne kadara mal olur acaba? araçta sunrof yok. hız sabitleyici yok normal dinamik galiba. en son 22.000 kaldım oda 23.000 kaldı. masraflar gözümü korkuttu açıkcası 22.000 alsam bile bütün yazdığım msraflar 2 bin TL bulur galiba:( ben temiz araba bulamayacağım galiba:((

    Arkadaşım merhaba;

    Ben 2004 ten beri değişik megane 2 modelleri kullandım ve şu anda 2008 1.5dci expression ov modeli var. Megane 2 sorunları bitmez bir araç. Klimanın iç fanından ses geliyorsa Fan motoru arızalıdır. Kronik bir arızadır. Dijital klima sürekli açık kaldığından ve fan sürekli çalıştığından bozulmuştur. Ben 135-185 tl arası fiyatlar aldım. Tabi 185 tl olanını aldım değiştirme ücreti olarakta. 50 tl verdim. Birkaç ay önce. Megane 2 almadan sadece fanını dert etmeye başlamışsın. Arabayı aldıktan sonra eşimin dediği gibi. Her sabah uyandığında ne arıza çıkartacak diye akşam uyuyamazsın. Tabi araçtan araca kullanıcıdan kullanıcıya değişir. Babamda 2004 model dynamique modeli var benzin+lpg OV köyde o arabaya yapmadığı eziyet kalmadı. Arıza lambası hiç yanmadı. Benim hergün canım cicim diye sevdiğim aracında servis ışığı hiç sönmedi. Ben derim megane 2 alma. Ama arabayı çok sevdiysen. Yapacak bir şey yok.

    Ön takım toplatmak min 750 max 1250 tl ye mal olur tabii sanayide.

    Ben megane ı 2010 kasımda 26750 tl ye aldım. Şu ana kadar yaklaşık 40000 km boyunca 4500 tl harcadım. Periyodik bakımlar hariç. Ve aracımda da kaza boya yok. Satsam en fazla 25000 tl eder. Bende binmeye devam ediyorum.

    Megane 2 bir fransız öpücüğüdür.

    Şimdi sıra fluence de. Sonuçta dış görünüş hariç aynı araba.




  • Bende megane2 yi 2011 nisan da aldım 50 000 km de aldım şu an 87 000 civarı 37-38bin km yaptım 16 ayda
    bobin arızası yaptı 250 lira
    ön takım arızalandı 300 lira
    klima soğutmadı 70 lira
    motor takozu koptu 200 lira
    2 defa oksijen sensör kablosu koptu 20 şerden 40 lira



    toplam masraf 840 lira olmuş arızalarından dolayı

    periyodik bakımları saymıyorum yağ filtre balata değişimi falan onlar araba sahibi olmanın giderleri....

    he lpg ve lastik taktırdım 2000 liraya onlarıda saymıyorum çünkü onlar arıza değil...


    Bu devirde elektronık aksamların çoğaldığı günümüzde bence Megane sahibi olmak değil araba sahibi olmak masraflı.Her araç 37-38 bin km de hele 2005 modelse bu kadar masraf açardı zaten....
  • Bu arada arabamın sağ çamurluğuna çarpıp kaçan bana minimum 200 lira masraf açan şahsiyetsiz insanın yedi sülalesine burdan saygı ve sevgilerimi yolluyorum.
    12 yıldır hep araba kullanırım megane alana kadar 1-2 defa aracıma çarpmışlardı.Bu aracı aldım maşallah 3 kere park yerinde 1 defa da kırmızıda beklerken çarptılar.
    Hatasız boyasız aracım 8 ayda sağ çamurluk sol çamurluk ön tampon değişmiş bagaj kapağı boyanmış hale geldi........
    Satarken aracım 15 yaşına falan geleceği için fazla önemsemiyorum bide tabi şasesine zarar vericek bir kaza gelmediği için....




  • anladığım kadarıyla aracı sıfır alanların çoğu garantisi bitinceye kadar rahatça kullanıp genelde ciddi arıza çıkarmadığı için yağ-su filtre dışında hiçbir periyoduk değişmesi gereken parçayla uğraşmayıp olay 2.el alanların kafasına yıkılıyor....ondan sonra hay orası hay burası alana patlamaya..

    bu arada döner kontaktör kablo siparişi verdim..orjinali 25 tl miş..bakır uçlu olanı..o linkteki bakır uçlu değil..bakalım elektronikçi arkadaşın lehim marifetine kaldı bu iş..sökmesi toplaması benden..

    bu kopan döner kontaktör kablosu nasıl bu kadar ses çıkarır ki çatır çutur sanki kemik kırar gibi sesler çıkarıyor direksiyon yaw
  • ön kapılara 17 cm hoparlor uyarmı sizce...takan veya bilen varmı...


    bu arada hiç bi msj a cevap alamıyorun bu forun kurumaya basladı galıba :))
  • quote:

    Orijinalden alıntı: notredame_kamburu

    arkadaşlar benim araç 2004 model ve kaset çalar var, mp3 dinlemek için usb ve hafıza kartı kullanan bir cihaz almak istiyorum. orjinalliğide bozulmasın istedim. daha önce xcarlink isimli cihaz önerilmiş ama bana fiyatı yüksek gelmişti muadil bir cihaz buldum ancak kullanan var mı, performansını merak ettim. tavsiye edermisiniz bu tür cihazları. yoksa teybe aux çıkışı yaptırıcam.

    http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-elektronik-oto-arac-audio-system-renault-megane-2003-2008-arasi-usb-sd-aux-aparati-94381420/detay/

    hocam hic gerek yok o parcaya...

    ben aux yaptım 2 ayda bozuldu...ugrastıgımla kaldım.Hepsıburadadan pıoneer teyp aldım aracımdakı normal kasetcaların altındakı bosluga tam oturdu soketıde uyumlu cıktı sansıma.montajı kendım yaptım 10 dk ta taktım(ilk teyp baglayısım)..mukemmel ses var...158 tl ye aldım cd calmıyor ancak usb ve aux herseye yetiyor...
    kesınlıkle tavsıye ederım..




  • quote:

    Orijinalden alıntı: wetssss

    quote:

    Orijinalden alıntı: notredame_kamburu

    arkadaşlar benim araç 2004 model ve kaset çalar var, mp3 dinlemek için usb ve hafıza kartı kullanan bir cihaz almak istiyorum. orjinalliğide bozulmasın istedim. daha önce xcarlink isimli cihaz önerilmiş ama bana fiyatı yüksek gelmişti muadil bir cihaz buldum ancak kullanan var mı, performansını merak ettim. tavsiye edermisiniz bu tür cihazları. yoksa teybe aux çıkışı yaptırıcam.

    http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-elektronik-oto-arac-audio-system-renault-megane-2003-2008-arasi-usb-sd-aux-aparati-94381420/detay/

    hocam hic gerek yok o parcaya...

    ben aux yaptım 2 ayda bozuldu...ugrastıgımla kaldım.Hepsıburadadan pıoneer teyp aldım aracımdakı normal kasetcaların altındakı bosluga tam oturdu soketıde uyumlu cıktı sansıma.montajı kendım yaptım 10 dk ta taktım(ilk teyp baglayısım)..mukemmel ses var...158 tl ye aldım cd calmıyor ancak usb ve aux herseye yetiyor...
    kesınlıkle tavsıye ederım..

    teybi yakın zamanda mı aldınız? modeli nedir acaba?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: hakangul

    dijital klima ve ayna ne demek istediğinizi tam anlayamadım. hangi motorudeğiştireceğiz. bu motor ne kadar acaba. biraz daha bilgi verirsen çok memnun olurum. ön takım toplatmak ne kadara mal olur acaba? araçta sunrof yok. hız sabitleyici yok normal dinamik galiba. en son 22.000 kaldım oda 23.000 kaldı. masraflar gözümü korkuttu açıkcası 22.000 alsam bile bütün yazdığım msraflar 2 bin TL bulur galiba:( ben temiz araba bulamayacağım galiba:((

    Arkadaşım merhaba;

    Ben 2004 ten beri değişik megane 2 modelleri kullandım ve şu anda 2008 1.5dci expression ov modeli var. Megane 2 sorunları bitmez bir araç. Klimanın iç fanından ses geliyorsa Fan motoru arızalıdır. Kronik bir arızadır. Dijital klima sürekli açık kaldığından ve fan sürekli çalıştığından bozulmuştur. Ben 135-185 tl arası fiyatlar aldım. Tabi 185 tl olanını aldım değiştirme ücreti olarakta. 50 tl verdim. Birkaç ay önce. Megane 2 almadan sadece fanını dert etmeye başlamışsın. Arabayı aldıktan sonra eşimin dediği gibi. Her sabah uyandığında ne arıza çıkartacak diye akşam uyuyamazsın. Tabi araçtan araca kullanıcıdan kullanıcıya değişir. Babamda 2004 model dynamique modeli var benzin+lpg OV köyde o arabaya yapmadığı eziyet kalmadı. Arıza lambası hiç yanmadı. Benim hergün canım cicim diye sevdiğim aracında servis ışığı hiç sönmedi. Ben derim megane 2 alma. Ama arabayı çok sevdiysen. Yapacak bir şey yok.

    Ön takım toplatmak min 750 max 1250 tl ye mal olur tabii sanayide.

    Ben megane ı 2010 kasımda 26750 tl ye aldım. Şu ana kadar yaklaşık 40000 km boyunca 4500 tl harcadım. Periyodik bakımlar hariç. Ve aracımda da kaza boya yok. Satsam en fazla 25000 tl eder. Bende binmeye devam ediyorum.

    Megane 2 bir fransız öpücüğüdür.

    Şimdi sıra fluence de. Sonuçta dış görünüş hariç aynı araba.





    benim durumu çok gusel özetlemişsiniz. tşk ağzını sağlık.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: hgezgin

    quote:

    Orijinalden alıntı: hakangul

    dijital klima ve ayna ne demek istediğinizi tam anlayamadım. hangi motorudeğiştireceğiz. bu motor ne kadar acaba. biraz daha bilgi verirsen çok memnun olurum. ön takım toplatmak ne kadara mal olur acaba? araçta sunrof yok. hız sabitleyici yok normal dinamik galiba. en son 22.000 kaldım oda 23.000 kaldı. masraflar gözümü korkuttu açıkcası 22.000 alsam bile bütün yazdığım msraflar 2 bin TL bulur galiba:( ben temiz araba bulamayacağım galiba:((

    Arkadaşım merhaba;

    Ben 2004 ten beri değişik megane 2 modelleri kullandım ve şu anda 2008 1.5dci expression ov modeli var. Megane 2 sorunları bitmez bir araç. Klimanın iç fanından ses geliyorsa Fan motoru arızalıdır. Kronik bir arızadır. Dijital klima sürekli açık kaldığından ve fan sürekli çalıştığından bozulmuştur. Ben 135-185 tl arası fiyatlar aldım. Tabi 185 tl olanını aldım değiştirme ücreti olarakta. 50 tl verdim. Birkaç ay önce. Megane 2 almadan sadece fanını dert etmeye başlamışsın. Arabayı aldıktan sonra eşimin dediği gibi. Her sabah uyandığında ne arıza çıkartacak diye akşam uyuyamazsın. Tabi araçtan araca kullanıcıdan kullanıcıya değişir. Babamda 2004 model dynamique modeli var benzin+lpg OV köyde o arabaya yapmadığı eziyet kalmadı. Arıza lambası hiç yanmadı. Benim hergün canım cicim diye sevdiğim aracında servis ışığı hiç sönmedi. Ben derim megane 2 alma. Ama arabayı çok sevdiysen. Yapacak bir şey yok.

    Ön takım toplatmak min 750 max 1250 tl ye mal olur tabii sanayide.

    Ben megane ı 2010 kasımda 26750 tl ye aldım. Şu ana kadar yaklaşık 40000 km boyunca 4500 tl harcadım. Periyodik bakımlar hariç. Ve aracımda da kaza boya yok. Satsam en fazla 25000 tl eder. Bende binmeye devam ediyorum.

    Megane 2 bir fransız öpücüğüdür.

    Şimdi sıra fluence de. Sonuçta dış görünüş hariç aynı araba.





    benim durumu çok gusel özetlemişsiniz. tşk ağzını sağlık.

    daha önce 2000 model toyotam vardı. gene toyotaya yöneleceğim galiba benim için zaman ayırıp yorum yapan herkese tşk ederim. :)




  • 
Sayfa: önceki 886887888889890
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.