Şimdi Ara

MEGANE II BÖLÜMÜ (667. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
7 Misafir (2 Mobil) - 5 Masaüstü2 Mobil
5 sn
27.034
Cevap
140
Favori
3.082.755
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 665666667668669
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sürekli çıkmıyor ise, iki de bir elinizde kalmıyor ise hiç sorun yok..
    yukarı doğru bir kuvvet uygulanmayacağından öyle tasarlanır, servis/tamir amaçlı o şekilde çıkarılır.. (vites tamir kiti denilen parçalar vardır plastik, geçmeli çok sorun olursa da 5-10 tl ye bunlar alınıp yenilenir.)
  • quote:

Orijinalden alıntı: zerzevat44

Sürekli çıkmıyor ise, iki de bir elinizde kalmıyor ise hiç sorun yok..
    yukarı doğru bir kuvvet uygulanmayacağından öyle tasarlanır, servis/tamir amaçlı o şekilde çıkarılır.. (vites tamir kiti denilen parçalar vardır plastik, geçmeli çok sorun olursa da 5-10 tl ye bunlar alınıp yenilenir.)

KArdeş içimi rahatlattın. Sürekli çıkmıyor bir kez oldu. Bir kez de ben denedim çıkarttım. Ondan sonra 200 km yol yaptım hiç çıkmadı. Öyle yalama olmuş durumda değil. Yani bu durumda normal mi diyorsunuz. Bütün megane lar bir miktar yukarıya güç uygulanırsa çıkar mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: 1şahıs

quote:

Orijinalden alıntı: zerzevat44

Sürekli çıkmıyor ise, iki de bir elinizde kalmıyor ise hiç sorun yok..

KArdeş içimi rahatlattın. Sürekli çıkmıyor bir kez oldu. Bir kez de ben denedim çıkarttım. Ondan sonra 200 km yol yaptım hiç çıkmadı. Öyle yalama olmuş durumda değil. Yani bu durumda normal mi diyorsunuz. Bütün megane lar bir miktar yukarıya güç uygulanırsa çıkar mı?

Meganelardan ziyade bütün araçlarda böyle olduğunu düşünüyorum ben.
    Yine de içinizi rahatlatacaksa bir ustaya sormanızı tavsiye ederim.

• İlgilenen tüm arkadaşlara teşekkürler. Bir ustaya soracağım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sencer33

quote:

Orijinalden alıntı: piankhy1

Arkadaşlar, daha önce de yazdığım gibi ilk kez Megane kullanıyorum ve birçok şeyini henüz bilmiyorum. Aracım 60 bine geldi. Kısmetse ilk bakımını yaptıracağım. Bayağı bir zamandır yol bilgisayarında bakım zamanı yaklaşıyor diye bir ibare çıkıyordu. Bugün de işe giderken, bakıma gidin diye bir yazı çıktı ve göstergedeki servis ışığı yanmaya başladı. benim tahminim bakım zamanı geldiği için bu ışığın yandığı yönünde ancak yine de kafamda bir kuruntu oldu farklı birşey olabilir mi diye? Hemen bugün ya da yarın bakıma gidebilme şansım yok. En erken Pazartesi gidebilirim. Bu süreçte bir sıkıntı olur mu?, bu çıkan işaret tahmin ettiğim gibi bakım zamanı geldiği için mi çıkmıştır. Bilenler varsa ve yardımcı olursa sevinirim.

Endişeye gerek yok.
    Bakım zamanı geldiği için yanmıştır.
    Panik yapmayın, uygun bir zamanda gidersiniz.

Bakım zamanı uyarısı en son bakımınızdan 11 ay geçtiğinde veya bakım kilometresine 1000 km. kala yazar bir sıkıntı yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: erkanerler

quote:

Orijinalden alıntı: celenlee

quote:

Orijinalden alıntı: erkanerler

Arkadaşlar yardımınız lazım.Bugün işten dönerken aracımın sağ sinyalinin ses ve ışık olarak normalden 2 kat hızlı oldğnu gördm.Sol normal 4 lüleri yakıncada var aynı problem sigortalarla alakalı olabilir mi ?

Teşekkürler.

Eski araçlarda sinyal lambasının biri patlayınca bu dediğin olay oluyordu. Bunlarda da böyledir herhalde :)

Sağ ön arka yan sinyal lambalarını bir kontrol et hepsi yanıyor mu diye. Yanmayan varise yukarda arkadaş bahsetmiş ya gevşemiştir ya da patlamıştır.

Evet arkadaşlar ön fardaki sinyal yanmıyor haklısınız elimle sıkmaya çalıştım ya beceremedim yada patlamış.Elektrikçiye yol göründü.

Teşekkürler Cevaplar için..

Hocam artık elim o kadar alıştı ki yılda en az iki üç kez gevşeyen bir sağ sinyal ampulüm var. Kapağı açın sinyalin olduğu kısım en uçtaki kısımdır. sinyal ampulünün olduğu kısma elinizi götürün bir plastik parça elinize gelecek. Onu sağ tarafa çevirmeye çalışın en son noktaya geldiğinde sıkışmış olacaktır.

• Arkadaşlar bu yakıt tüketimi ile başım dertte Arabayı devirli kullanan biriyim. Ne kadar sakin kullanmaya çalışsamda 10lt altına inemiyorum(şehir içi). Daha yavaş sürdümmü de zevk almıyorum arabadan. Son günlerde iyiden iyiye LPG'yi düşünmeye başladım. Yaptıran arkadaşlar var mı? Varsa memnuniyetleri ne durumda? Ben arka stepnenin oraya taktırmayı düşünüyorum. Bagaja koyduğumuzda malum alışveriş merkezleri otoparkına da almıyorlar. Stepnenin orası hacim olarak yeterli midir? Tabi son olarak bunun bana maliyeti ne kadara patlar? Yanıtlayan arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
  • Benim arabam dizel ama lpg taktıran birkaç arkadaşım var.Çok memnunlar. Bir tanesi stepne yerine simit tank taktırdı. Sanırım 47 lt demişti. 47 litre gayet yeterli bir miktar bence. Özellikle atiker ve brc taktıranlar memnun. Maliyeti de işletmesi ile beraber 1100 ile 1700 aralığında olur sanırım. Ama benzinle binmek çok zordur eminim. lpg gayet mantıklı.
  • Arkadaşlar dün akşam saatlerinde arabama bindim çalıştırdım,yolda giderken baktım servis ışığı yanıyor. Ne oldu derken otomatik far hatası verdiğini gördüm. Sonra eve dönerken kasisten sert geçtim o sinirle. Düzeldi. :) Başına gelen var mı arıza tekrarlarmı neden olmuş olabilir. Bu arada senede 10 bin km yapmıyorsanız tüp taktırmayın. Zaten lpg olmuş 2.20 tl ruhsatıymış, sorunuymuş, bakımıymış. Bence değmez. Bende baya bir düşündüm ama sonradan ustanında hesabıyla vaz geçtim. Araba zaten şehir içinde 7.8 lt benzin tüketiyor. Arabamı şehir içi devirli kullanmam. Şehir içinde 4. 5. viteste 50-60 giderim. Önüm boşsa acımam basarım gaza. Böyleyken aylık 150 tl benzim masrafım var lpg ye dönsem 120 tl.
  • Aracım uzun yolda 8.8 lt LPG yaktı. Ayarı daha yeni yaptırmıştım. Ayrıca boğaz kelebeğini de yeni temizlettikten sonra. Bu değer çok mu anormal? Genelde 110-120 km/s hızla gittim. Arada 130-140 da olmuş olabilir ama uzun süre değil.

LPG li aracı olan arkadaşların yakıt değerleri nasıl? Fazla yakıyor sanki aracım...
  • @ Emirdağ2675
    Otomatik far arızası servis ışığını yakar ama korkulacak bir durum yok.Stop edip tekrar çalıştırdığında servis ışığı söner.Eğer seyir halindeysen manuel olarak aracın farlarını yakarsın yine söner.Bazen gündüz yolculuklarında peş peşe tünele girip çıkınca aynı hatayı benim araçta veriyor ama dediğim gibi merak edilecek bir durum yok.
    @wurz
    Tüketim biraz fazla gibi geldi ama çok anormal bir durum yok. 90-100 gibi hızlarla gitseydin en az 1 litre lpg daha az tüketirdin.Bir sorundan çok aldığın LPG ile ilgilide olabilir.Hesaplamayı neye göre yaptın bilmiyorum ama değişik pompalarda farklı sonuçlar olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fottili
    @ Emirdağ2675
    Otomatik far arızası servis ışığını yakar ama korkulacak bir durum yok.Stop edip tekrar çalıştırdığında servis ışığı söner.Eğer seyir halindeysen manuel olarak aracın farlarını yakarsın yine söner.Bazen gündüz yolculuklarında peş peşe tünele girip çıkınca aynı hatayı benim araçta veriyor ama dediğim gibi merak edilecek bir durum yok.
    @wurz
    Tüketim biraz fazla gibi geldi ama çok anormal bir durum yok. 90-100 gibi hızlarla gitseydin en az 1 litre lpg daha az tüketirdin.Bir sorundan çok aldığın LPG ile ilgilide olabilir.Hesaplamayı neye göre yaptın bilmiyorum ama değişik pompalarda farklı sonuçlar olur.

iki farkli pompadan aldim. fakat dediginiz gibi 10kmh az gitseydim daha az yakacakti. biraz daha stabil surmem gerek sanirim.

• slm alkm arkadaşlar bu hafta sonu nasipse 2. el sedan 1.6 LPG'li tiptronik megan 2 almayı düşünüyorum meganlar hoşuma gidiyor ancak araçtan anladığım söylenemez bana tavsiyeniz ne olur nelere dikkat etmeliyim
    hem yakıtta hemde kullanımda tam otomatikle yarım otomatik arasında bir fark olurmu hangisi sizce daha iyidir kullanışlıdır

bana yardımcı olursanız sevinirim sizlerin önerileri doğrultusunda alacağım in
    şallah
    şimdiden teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: oxman-34

slm alkm arkadaşlar bu hafta sonu nasipse 2. el sedan 1.6 LPG'li tiptronik megan 2 almayı düşünüyorum meganlar hoşuma gidiyor ancak araçtan anladığım söylenemez bana tavsiyeniz ne olur nelere dikkat etmeliyim
    hem yakıtta hemde kullanımda tam otomatikle yarım otomatik arasında bir fark olurmu hangisi sizce daha iyidir kullanışlıdır

şallah
    şimdiden teşekkürler

ben aracımı alırken kullanıcılarından edindiğim bilgilere göre otomatik megane lerin performanslarının iyi olmadığıydı
    çok hantal kaldığını söylediler ne kadar doğru bilmiyorum ben manuel aldım
    manuel bile bana kalkışlarda hantal gibi geliyo sonradan açılıyo

tavsiyem lpg li manuel bakman
    otomatik megane sizi performans ve olası şanzuman arızalrıyla üzebilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi naczet24 -- 2 Haziran 2011; 11:20:38 >

• quote:

Orijinalden alıntı: naczet24

quote:

slm alkm arkadaşlar bu hafta sonu nasipse 2. el sedan 1.6 LPG'li tiptronik megan 2 almayı düşünüyorum meganlar hoşuma gidiyor ancak araçtan anladığım söylenemez bana tavsiyeniz ne olur nelere dikkat etmeliyim

şallah
    şimdiden teşekkürler

ben aracımı alırken kullanıcılarından edindiğim bilgilere göre otomatik megane lerin performanslarının iyi olmadığıydı

Bir çok otomatik viteste sorun gördüm, EDC DSG dahil ama ben bu BVA ile ilgili şikayet hiç duymadım :)
    Epeyce de dCi BVA baktım yorum okudum ama arıza namına bir şikayetle karşılaşmadım. Bilmediğim şikayetler mi var acaba??

• megane 2 orjinal teybinin arka tarafında aux girişi tam olarak nerede? Hafta sonu söküp kablo çekmeyi düşünüyorum
  • Arkadaşlar başlık açmıştım burayı sonradan gördüm.

Megane II Expression Hatchback Otomatik Benzinli almayı düşünüyorum
    2008 model 30.000 de 25.000 istiyor sizce alınır mı?

Ayrıca bu Expression un özellikleri nelerdir yardımcı olabilecek var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: celenlee

quote:

Orijinalden alıntı: naczet24

quote:

şallah
    şimdiden teşekkürler

Bir çok otomatik viteste sorun gördüm, EDC DSG dahil ama ben bu BVA ile ilgili şikayet hiç duymadım :)
    Epeyce de dCi BVA baktım yorum okudum ama arıza namına bir şikayetle karşılaşmadım. Bilmediğim şikayetler mi var acaba??

teşekkürler çok sağolun bva ya bakalım iyisi ''celenlee kardeş manuel olmaz çünkü eşim için otomatik alıyorum manueli yeni sattım albea

• selam arkadaşlar,aracım bugün 'yağ değişimi gerekmektedir'uyarısı verdi.geçen sene temmuzda 67000 'de değişmişti araç şu an 75700 de.ben 15000 km olunca değişecek biliyordum, 10000 km olunca mı değişmesi gerekiyor?teşekkürler şimdiden.
  • yılda 1 yada 15000 de değimesi gerekiyor 11 ay dolunca uyarı verir...
  • 
Sayfa: önceki 665666667668669
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.