Şimdi Ara

MEGANE II BÖLÜMÜ (655. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
12 Misafir (6 Mobil) - 6 Masaüstü6 Mobil
5 sn
27.037
Cevap
140
Favori
3.092.727
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 653654655656657
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: naczet24

arkadaşlar
    lpg kiti kullana arkadaşlardan yardım istiyorum
    aracınızda hangi kiti tercih ettiniz
    ben şu an lovato taktıracam gibi 1290 lira yada 1400 liraya zavoli

bu iki markanında satışının yapıldığı bir servisi aradım
    bizim megane 2 lere lovatonun daha iyi uyum sağladığını söyledi
    ama ne kadar doğru bilemeyiz

kullanıcılardan yardım bekliyorum

brc yi baştan eledim enjektör sesi nedeniyle
    atikere de pek sıcak bakmıyorum 1050 liralık fiyatı nedeniyle
    atikere 1050 vericeğime 240 lira daha verip italyan daha mantıklı
    he zaten yerli taktırıcak olsam 750 ye aldesa var atikerden pek farkı olacağını sanmıyorun

ne yapsam?????????????????????????????????????????????????????

BRC de enjektör sesi sadece dışarıdan duyuluyor , bence pek önemli bir kriter değil çok fazla takılmayın derim.Markanın pek önemi yok iyi bir işçilikle takılması önemli. Pm attım bir göz atın isterseniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: efsanea_06

quote:

Orijinalden alıntı: vural_kral

Arkadaşlar arka lastik patlamış fark etmemişim, 250-300 mt gittim, iş yerine park ettim.
    2-3 saat sonra arkadaşlar uyardı park halindeyken.Lastikte "0" hava var.Arabayı çalıştırdım. "Lastik basınç sensörü" hiç bir uyarı vermedi. Ne işe yarar bu sensör?

lastik basınç sensörü olduğundan eminmisiniz?çünkü eğer hava normalin altına inerse hemen uyarır aracın en sevdiğim özelliklerinden biri.sensör çok doğru çalışıyor

Aracım 1.6 dynamic. Hız sabitleyicisinden, yağmur sensörüne kadar her şey var. lastik basınç sensörü olduğu kanaatindeyim. yok mu ki?

• quote:

quote:

quote:

Arkadaşlar arka lastik patlamış fark etmemişim, 250-300 mt gittim, iş yerine park ettim.
    2-3 saat sonra arkadaşlar uyardı park halindeyken.Lastikte "0" hava var.Arabayı çalıştırdım. "Lastik basınç sensörü" hiç bir uyarı vermedi. Ne işe yarar bu sensör?

lastik basınç sensörü olduğundan eminmisiniz?çünkü eğer hava normalin altına inerse hemen uyarır aracın en sevdiğim özelliklerinden biri.sensör çok doğru çalışıyor

Aracım 1.6 dynamic. Hız sabitleyicisinden, yağmur sensörüne kadar her şey var. lastik basınç sensörü olduğu kanaatindeyim. yok mu ki?

eğer aracınızda Xenon far varsa lastik basınç sensörüde vardır öğrenmek için lastiğin havasını indirimeniz gerek , sonra araç çalışınca uyarı verir
    sensörün pili bitmişte olabilir bi servise götürürseniz baksınlar tanesi 60-70 lira olması lazım sanırım pili değişiyomu bilmiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheJudgé -- 4 Mayıs 2011; 1:42:01 >

• arkadaşlar ses sisteminde (bass +4) tizz -4 ayarlı ve sesi +21 den fazla açamıyorum bozuyor , bu ayarlarda bozmaması için ne yapmam lazım

sanki teyip gücü sağlıyo ama hoperlörler dayanamıyomuş gibime geliyo , daha yüksek ses duymak istiyorum ama +21 den fazla açamıyorum basslar pörtlüyo resmen

hoperlörleri değiştirip Pioneer yapsam bi faydası olurmu ? 4 hoperlör 2 tiz var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheJudgé -- 4 Mayıs 2011; 1:53:06 >
  • sensörlerin pili sökülemeyen cinsten,yaklaşık 10 sene ömrü olan bir pil. Yeni sensör alınca pilde değişmiş olacak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheJudgé

arkadaşlar ses sisteminde (bass +4) tizz -4 ayarlı ve sesi +21 den fazla açamıyorum bozuyor , bu ayarlarda bozmaması için ne yapmam lazım

sanki teyip gücü sağlıyo ama hoperlörler dayanamıyomuş gibime geliyo , daha yüksek ses duymak istiyorum ama +21 den fazla açamıyorum basslar pörtlüyo resmen

hoperlörleri değiştirip Pioneer yapsam bi faydası olurmu ? 4 hoperlör 2 tiz var

Hoparlörlerinde çatlak olabilir hocam. Benim aracımda orjinal ses sistemi var bas +7, tiz +9 da kullanıyorum genellikle sesi de 24 25 26 çalan müziğe göre açıyorum herhangi bir bozuk ses almıyorum. Bazen baslı şarkılarda tizi tamamen kısıp bası +9 yapıp sesi açıyorum yine de bozulma yapmıyor. Orjinal hoparlörleri gayet yeterli bence ki ana üniteyi sabit tutup pioneer hoparlör takmak belki yetersiz olabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: 06BM

Arkadaşlar bu ücretsiz kapı kolları değişimi için ne yazdınız acaba? Benim edebiyatım iyi değilsir ve mais e değişim için yazdığım yazının sonucu olumsuz oldu, sadece katılım sağlıyorlar, ücretsiz değiştirmiyorlar.

http://forum.donanimhaber.com/m_21247058/tm.htm
    Bu konuyu incelerseniz daha detaylı bilgi sahibi olursunuz. Kapı kolu soyulması kroniktir,bunu Renaultta kabul etmiş bulunuyor.Kullanıcı hatasıdır deyip geçiştirmiyorlar eskisi gibi.Vites topuzuda soyulmuşsa eğer ücretsiz değişim talebinizde diretin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BenTugay

Merhaba arkadaşlar. Megane 2 aracım var. İmzamdaki. Sizlere bi sorum olucak. Araçta araç içi havalandırma kanallarından çok kötü koku geliyor. Sanki koltukların arasında senelerdir yıkamadan giyilmiş çorap var. Öyle koku geliyor. Acaba bu koku polen filtresindenmi geliyodur (6 bin km önce değiştirmiştik ). Yoksa başka yerden gelme şansı var mı?

Havalandırma girişine yakın bir yerde (motor bölümünde) fare falan ölmüş olabilir oralara bir bakın emin olmak adına. Eğer öyle bir şey yok ise havalandırma kanallarını temizleyen spreyler var onlarla işinizi görebilirsiniz. Klima kullanımı zamanla bakteri oluşturabiliyormuş sanırım, belki kokuyu o da yapıyor olabilir.

• arka tekerlek kovanımda 19mm kadar eğiklik farkedildi rot balans yaptıramadım araca.
    arka dingil komple değiştirmenin maliyeti nedir arkadaşlar illa servis takıntım yok. çıkma düzgün bulabileceğim yer var mıdır? normalde 2000 TL bahsediliyor işçilikle beraber...
    yeni megane sahibi olarak bilmiyorum henüz bazı detayları ve yerleri. araçtan memnunum bu haliyle bile. ama canı sıkılıyor insanın ister istemez.
    istanbul pendik bu arada yaşadığım yer.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unicornist -- 4 Mayıs 2011; 9:27:32 >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: yirthan

quote:

bugün serviste baskı balata,debriyaj bilyası,şanzuman yağı,hidrolik yağ değişimi yaptırdım aman Allahım sanki aracım farklı bir araçne motor sesi kalmış ne ayağımın altında debriyaj var bildiğiniz pamuk olmuş gaza yüklenmemle koltuğa yapıştırıyoryakıt direk şehir içinde 2 lt birden düştü bu arada aracım 1.6 16v 115 hp.birde yakın zamanda lpg taktırırsam keyfime diyecek yok

kaça mal oldu bu yaptırdıklarınız

normal fiyat 973 tl civarında tuttu ama bana özel bir indirim yaptılar onu söylemem uygun olmaz heralde

söyleyebilirsiniz burda her türlü indirimi söylüyoruz ki diğer arkadaşlarımızda faydalansın...

• quote:

Muhtemelen aracınızda sensör yok.
  • quote:

quote:

quote:

Sunroof da varsa basınç sensörü de vardır.
    O zaman bozuk olduğundan şüphelenebilirsiniz.

• YARDIM LÜTFEN.

Arkadaşlar 2010 Aralıkta servise götürmeden sanaayideki ustalara götürüp göstererek aldığım 120,000 km deki megane sportway hb aracıma bir müşteri çıktı servise sorgulatmış 178,000 de servise girdiğini öğrenmiş bu aracın km ile oynanmış aptallık ettim servise vereceğim 50-100 tl den kaçtım.

Şimdi ne yapabilirim 60,000 km düşürülmüş km 19,000 e almıştım.
    Km orj haline çevireyim diyorum ve satılığa çıkartayım diyorum.
    Bana bir akıl verin yada böyle bin 180,000 den bişey olmaz mı diyorsunuz.
    offffff offf
  • Arkadaşlar servisten öğrendm km orj haline çevirlimiyormuş düşürülüyor ama yükseltilmiyormuş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sencer33

quote:

quote:

quote:

Sunroof da varsa basınç sensörü de vardır.
    O zaman bozuk olduğundan şüphelenebilirsiniz.

Megane 2 piyasada kaldığı sürece 2 farklı opsiyon paketi ile satın alınabiliyordu. Pack Techno ve Pack Executive.... Bunların dışında Sunroof münferid olarak bir opsiyon du.. Yani yukarıdaki iki paketin içinde olan bir şey değildi..

Pack Techno = Hız sabitleme ve hız sınırlayıcı, elektrikle katlanan dış dikiz aynaları, telefon ön hazırlığı, lastik basınç ayarları kontrol sistemi )
    Pack Executive=XENON farlar + far yıkama sistemi, 4x15 W Radyo-Teyp + CD changer

Bu durumda aracınızda Hız sabitleme sistemi varsa aracınız Techno paket opsiyonuna sahip bir araçtır ve bu paketin içerisinde Lastik Basınç Sensörü de bulunmaktadır. Ancak bu sensörlerin çok çabuk arızalanarak çalışamaz hale geldiği bilinmektedir. Servise gittiğinizde sensörleri kontrol ettirirseniz aktif olup olmadığını görebilirsiniz..

• quote:

Orijinalden alıntı: erkanerler

YARDIM LÜTFEN.

Arkadaşlar 2010 Aralıkta servise götürmeden sanaayideki ustalara götürüp göstererek aldığım 120,000 km deki megane sportway hb aracıma bir müşteri çıktı servise sorgulatmış 178,000 de servise girdiğini öğrenmiş bu aracın km ile oynanmış aptallık ettim servise vereceğim 50-100 tl den kaçtım.

offffff offf

Aracın Km sini düşüren adam başka ayıplarını da gizlemiş olabilir. Aracın kaportasında yürüyen aksamında bir sorun var mı ? Tramer kayıtlarından ya da en garantisi tanıdık bir sigortacıdan araç şase numarası veya motor numarası üzerinden bir sorgulama yaptırın. Plaka üzerinden sorgulama sağlıklı sonuçlar vermeyebilir daha önce başka bir ile ait plaka ile kazaya karışıp daha sonra başka bir il üzerine plaka geçişi yapılmış olabilir...

Araçta mekanık ve kaporta aksamı olarak bir kusur yoksa ve aracın periyodik bakımları önceki sahibi tarafından tam ve eksiksiz olarka yapılmışsa 180 bin km nin bir önemi olmaz. Ama aradaki fark şu olur aracı satarken büyük sıkıntı çekersiniz. Servisten sorgulattıklarında km si oynanmış aracı kimsenin alacağını düşünmüyorum... Yeni araç alırken yok pahasına takasa girecek veya bu durumu kabul eden bir alıcı bulursanız yine piyasanın altına fiyata satacaksınız aracınızı...

Sanayi ucuzdur , ilk başta insanın hoşuna gider , servise gidip ekspertiz ücreti niye vereyim ki ? bizim ahmet usta ali usta daha iyi bilir aracı diyip götürür sonrada gerçekler ortaya çıkınca başımızdan aşağı kaynar sular dökülür...

Şimdi aracı alırken servise vereceğiniz ortalama 100 TL lik ekspertiz ücreti sonucunda aracın ayıbını görüp belkilde almaktan vazgeçecek 19 Bin TL ye daha uygun km lerde araç alabilecektiniz.... Yağmurdan kaçarken doluya tutulmak olmuş sizin bu durum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BIXI MAN -- 4 Mayıs 2011; 15:15:23 >

• quote:

Orijinalden alıntı: BIXI MAN

quote:

Orijinalden alıntı: erkanerler

YARDIM LÜTFEN.

offffff offf

Aracın Km sini düşüren adam başka ayıplarını da gizlemiş olabilir. Aracın kaportasında yürüyen aksamında bir sorun var mı ? Tramer kayıtlarından ya da en garantisi tanıdık bir sigortacıdan araç şase numarası veya motor numarası üzerinden bir sorgulama yaptırın. Plaka üzerinden sorgulama sağlıklı sonuçlar vermeyebilir daha önce başka bir ile ait plaka ile kazaya karışıp daha sonra başka bir il üzerine plaka geçişi yapılmış olabilir...

Araçta mekanık ve kaporta aksamı olarak bir kusur yoksa ve aracın periyodik bakımları önceki sahibi tarafından tam ve eksiksiz olarka yapılmışsa 180 bin km nin bir önemi olmaz. Ama aradaki fark şu olur aracı satarken büyük sıkıntı çekersiniz. Servisten sorgulattıklarında km si oynanmış aracı kimsenin alacağını düşünmüyorum... Yeni araç alırken yok pahasına takasa girecek veya bu durumu kabul eden bir alıcı bulursanız yine piyasanın altına fiyata satacaksınız aracınızı...

Sanayi ucuzdur , ilk başta insanın hoşuna gider , servise gidip ekspertiz ücreti niye vereyim ki ? bizim ahmet usta ali usta daha iyi bilir aracı diyip götürür sonrada gerçekler ortaya çıkınca başımızdan aşağı kaynar sular dökülür...

Şimdi aracı alırken servise vereceğiniz ortalama 100 TL lik ekspertiz ücreti sonucunda aracın ayıbını görüp belkilde almaktan vazgeçecek 19 Bin TL ye daha uygun km lerde araç alabilecektiniz.... Yağmurdan kaçarken doluya tutulmak olmuş sizin bu durum...

Aynen öyle oldu iş işten geçti aracın mekanik yada motorunda bir sıkıntı yok 6 aydır biniyorum bakımınıda yaptırdım.Araba saat gibi sıkıntı yok ama soğudum arabadan.Km orj halinede getiremiyorum saçmalığa bak düşürülüyor ama yükseltilmiyormuş.

• bende aynı sekılde bır galerıden megan 1 almıstım km sı dusurulmus yıllarca kullandım 70.000km den 20.000 km dusurulmus aracın modelı yuksek oldugundan km cok oldugundan bu hıleye basvurmuslar kasa ve motor temız oldugundan sorun olmadı satmak ıcın ınternetde bılınen sıteye ılan verdım arayanlara acıkca km olayını anlattım kısa surede pıyasa degerıne aracımı sattım alanda acıkca soyledıgım ıcın tesekkur etmıstı sızde aynı yolu deneyın olmadı fıyatı azıcık uygun tutun
  • quote:

Orijinalden alıntı: useru

sensörlerin pili sökülemeyen cinsten,yaklaşık 10 sene ömrü olan bir pil. Yeni sensör alınca pilde değişmiş olacak.

Aracım 2004 model, pili bitecek değil herhalde. Bu durumda benim araçta sensör yok. Demek ki en dolu modeli değilmiş :) Neyse..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vural_kral -- 4 Mayıs 2011; 16:17:43 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: scada

bende aynı sekılde bır galerıden megan 1 almıstım km sı dusurulmus yıllarca kullandım 70.000km den 20.000 km dusurulmus aracın modelı yuksek oldugundan km cok oldugundan bu hıleye basvurmuslar kasa ve motor temız oldugundan sorun olmadı satmak ıcın ınternetde bılınen sıteye ılan verdım arayanlara acıkca km olayını anlattım kısa surede pıyasa degerıne aracımı sattım alanda acıkca soyledıgım ıcın tesekkur etmıstı sızde aynı yolu deneyın olmadı fıyatı azıcık uygun tutun

Kesinlikle söylerim km düşürmek demek insanların cebindeki parayı çalmak demek.Hatta elimden gelse servise en son girdiği km ye çektirteceğim.
  • 
Sayfa: önceki 653654655656657
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.