Şimdi Ara

MEGANE II BÖLÜMÜ (652. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
7 Misafir (1 Mobil) - 6 Masaüstü1 Mobil
5 sn
27.033
Cevap
139
Favori
3.078.770
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 650651652653654
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: korner12

Arkadaşlar merhaba aranıza 2004 model Megane II HB 1.5 dci alarak katılmış bulunuyorum kendime ait ilk arabam o yüzden biraz üstüne düşüyorum. Şimdi benim sizlerle paylaşmak istediğim sorun arka silecek çalışmıyor ayrıca arka sis farı da çalışmıyor. araca benden öncekiler sis farı takmış ama sis farının herhangi bir tuşu yok sanırım tesisatını sökmüşler sadece farlar kalmış. Sanayi de elektrikçi ustaya gösterdim sigortalarda sorun yok dedi baya uğraştı olayı çözemedi servise git bilgisayara bağlattır dedi ne kadar doğrudur bu olay ayrıca servise götürürsem sadece tespit için benden para isterler mi yardımcı olursanız çok sevinirim...

Aramıza hoşgeldiniz aracınız hayırlı olsun.Öncelikle arka sis farının tuş var.Kısa farları yakın.O tuşun hemen yanında öne alınca ön sis yakar arkaya çevirince arka sis yanar.Farları yada parkları açmadan sisler yanmaz.Deneyin.Tesisatın sökülmesi garip yani.Arka silecek ise hb arkadaşlar size yardımcı olacaktır.

• aracınız hayırlı olsun elektirikçi işini blmeyen yada meganı tanımayan biriydi herhalde..
  • quote:

Orijinalden alıntı: yirthan

aracınız hayırlı olsun elektirikçi işini blmeyen yada meganı tanımayan biriydi herhalde..

Bir oto elktrikçi ile mazimi anlatayım.Hem parça satıyor hem montaj korna sordum güçlendirmek için.Sen megane kornası nerde biliyormusun dedi.ewet panjurun içinde dedim ALLAH ALLAH.Nasıl çıkıyor dedi.Izgaraları çıkarırsın dedim.Yaw bana müşteri geldi korna çalmıyor ara ara 45 dakika bulamadık yerini dedi.Hani kısık falan çalsa bulcaklar demek şaşırdı ben panjurun içinde deyince.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meganizm -- 28 Nisan 2011; 22:21:29 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: meganizm

quote:

Orijinalden alıntı: RaptorFX

İmzadaki araçta bir kaç gündür problem yaşıyorum. Aracın şoför kapısını kapatıyorsun aracın tüm elektronik aksamı iptal oluyor akü bitmiş gibi. Sonra açıp tekrar kapatıyorsun herşey normale dönüyor ancak bilgisayar verileri ve teyp kodu sıfırlanıyor. Her bu işlemi yaptığında içteki sigorta kutusunun oradan bir çıt diye( ark - kısa devre sesi değil röle sesi gibi ) bir ses geliyor.

Daha önce başına gelen var mı?

O röle sesi normal de şoför tarafı kapı açılınca kapatır radyo,far,elektrikli direksiyon vs.Sizin durum farklı kapatınca oluyorsa.

Bugün alışveriş merkezinde araç kilitli kaldı. Kapıyı kapatınca bir baktım kapılar açılmıyor tekrar. araç akü bitmiş gibi. Anahtarı çıkarıp açtım, kapıyı sertce vurunca düzeldi tekrar.

• "Korner12" arka cam sileceğini kolun ucundaki parçayı çevirerek çalıştırıyorsunuz. Eğer bunu denediniz ve yine de olmuyorsa silecek motoru veya sigorta ile ilgili bir durum olmuş olabilir.
  • quote:

quote:

Arkadaşlar merhaba aranıza 2004 model Megane II HB 1.5 dci alarak katılmış bulunuyorum kendime ait ilk arabam o yüzden biraz üstüne düşüyorum. Şimdi benim sizlerle paylaşmak istediğim sorun arka silecek çalışmıyor ayrıca arka sis farı da çalışmıyor. araca benden öncekiler sis farı takmış ama sis farının herhangi bir tuşu yok sanırım tesisatını sökmüşler sadece farlar kalmış. Sanayi de elektrikçi ustaya gösterdim sigortalarda sorun yok dedi baya uğraştı olayı çözemedi servise git bilgisayara bağlattır dedi ne kadar doğrudur bu olay ayrıca servise götürürsem sadece tespit için benden para isterler mi yardımcı olursanız çok sevinirim...

Aramıza hoşgeldiniz aracınız hayırlı olsun.Öncelikle arka sis farının tuş var.Kısa farları yakın.O tuşun hemen yanında öne alınca ön sis yakar arkaya çevirince arka sis yanar.Farları yada parkları açmadan sisler yanmaz.Deneyin.Tesisatın sökülmesi garip yani.Arka silecek ise hb arkadaşlar size yardımcı olacaktır.

Evet farları açıkken deniyorum ztn herhangi bir tuş göremiyorum ben sadece farları açtığım kolda sis işaretli bir bölüm var onu aşağı yukarı pozisyona getiriyorum ekranda turuncu sis far lambası yanıyor fakat herhangi bir lamba yanmıyor. Şimdi bunla ilgili ben servise gitsem sadece nerede ne sıkıntı var diye benden bir bedel isterler mi arkadaşlar ?

• quote:

Orijinalden alıntı: yirthan

aracınız hayırlı olsun elektirikçi işini blmeyen yada meganı tanımayan biriydi herhalde..

Çok teşekkür ederim. Evet elektrikçi genelde mercedeslere bakan bir ustaydı sanıyorum ondan kaynaklandı...
  • quote:

Orijinalden alıntı: 06BM

"Korner12" arka cam sileceğini kolun ucundaki parçayı çevirerek çalıştırıyorsunuz. Eğer bunu denediniz ve yine de olmuyorsa silecek motoru veya sigorta ile ilgili bir durum olmuş olabilir.

Sigortalarda bir sıkıntı yok dedi usta. Tek tek kontrol etti. Sanıyorum silecek motorunda bir sıkıntı var o da ucuz bir parça değil zannedersem...
  • quote:

quote:

"Korner12" arka cam sileceğini kolun ucundaki parçayı çevirerek çalıştırıyorsunuz. Eğer bunu denediniz ve yine de olmuyorsa silecek motoru veya sigorta ile ilgili bir durum olmuş olabilir.

Sigortalarda bir sıkıntı yok dedi usta. Tek tek kontrol etti. Sanıyorum silecek motorunda bir sıkıntı var o da ucuz bir parça değil zannedersem...

Çıkmacıları bir araştır derim ama çok zor bulursun gibi; bulsan bile neredeyse servisteki fiyatı çekerler.
  • quote:

quote:

quote:

Çıkmacıları bir araştır derim ama çok zor bulursun gibi; bulsan bile neredeyse servisteki fiyatı çekerler.

Muayene de bir sıkıntı olur mu çalışmaması ?

• quote:

quote:

quote:

Evet farları açıkken deniyorum ztn herhangi bir tuş göremiyorum ben sadece farları açtığım kolda sis işaretli bir bölüm var onu aşağı yukarı pozisyona getiriyorum ekranda turuncu sis far lambası yanıyor fakat herhangi bir lamba yanmıyor. Şimdi bunla ilgili ben servise gitsem sadece nerede ne sıkıntı var diye benden bir bedel isterler mi arkadaşlar ?

"Araca benden öncekiler sis farı takmış" demişsin? Orjinal far grubundan ayrı birşeyden mi bahsediyorsun?
    Yoksa standart olarak yanmayan bir sis farı var, bazısı ona tesisat çektirip, ampul takıyorlar. Bundan mı bahsediyorsun?

Bu arada normal yanması gereken, tek olan, orjinal sis lamban yanıyor mu arkada??

Bu arada sisleri doğru yerden açıp kapatıyorsun. Arkadaşların tutş dediği şey o
    Bir yöne çevirince ön sis yanar,aynı yöne çevirince söner.
    Tersi yönüne çevirince arka sis yanar, aynı hareketi tekrarladığında söner. Zaten paneldeki ışıklardan da aktif/pasif olduğunu görmüşsündür.
    Yani başka bir tuş aramana gerek yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi celenlee -- 29 Nisan 2011; 9:32:04 >

• Valla aracın orjinalinde var mı yok mu bilmiyorum sadece 2 adet sis lambası var içerisinde de sanırım mavimsi ampüller takılı ama yanmıyorlar anlamadım gitti olayı. Arka silecek ile arka sis farım da çalışmıyor sıkıntı bu...
  • quote:

Valla aracın orjinalinde var mı yok mu bilmiyorum sadece 2 adet sis lambası var içerisinde de sanırım mavimsi ampüller takılı ama yanmıyorlar anlamadım gitti olayı. Arka silecek ile arka sis farım da çalışmıyor sıkıntı bu...

Sizin aracınız dinamic mi yoksa autentic mi.Autentic ise sisler sonradan takılmış olabilir ve bunun da ayrı anahtarı olabilir.Muayaneye gelince ben geçen hafta yaptırdım sisleri yaktı ve ayarına baktı hatta birinde sapma tespit etti hafif kusurla geçtim.
  • quote:

quote:

Valla aracın orjinalinde var mı yok mu bilmiyorum sadece 2 adet sis lambası var içerisinde de sanırım mavimsi ampüller takılı ama yanmıyorlar anlamadım gitti olayı. Arka silecek ile arka sis farım da çalışmıyor sıkıntı bu...

Sizin aracınız dinamic mi yoksa autentic mi.Autentic ise sisler sonradan takılmış olabilir ve bunun da ayrı anahtarı olabilir.Muayaneye gelince ben geçen hafta yaptırdım sisleri yaktı ve ayarına baktı hatta birinde sapma tespit etti hafif kusurla geçtim.

Aracım autentic sanıyorum sonradan takmışlar tesisatıda sökmüşler niye sökmüşler anlamadım... Muayene için tek sıkıntı arka silecekler çalışmazsa hafif kusur olarak geçebilirmiyim ondan emin değilim...

• Arkadaşlar tuvtürk ü arayıp öğrendim arka silecekler hafif kusur olarak kabul ediliyormuş eğer çok masraf çıkarsa yaptırmam silecekler dursun öyle
  • quote:

Arkadaşlar tuvtürk ü arayıp öğrendim arka silecekler hafif kusur olarak kabul ediliyormuş eğer çok masraf çıkarsa yaptırmam silecekler dursun öyle

dostum hb arabalarda (özellikle megane II HB) yapısı itibari ile çok hazla kirlenme olayı mevcut. yağışlı havalarda megane hb yoldaki suyu çamuru arkaya fazlasıyla sıçratıyor. o yüzden bu şekilde binmen senin aleyhine bir durum. iyi bir elektikçi bulmanı tavsiye ediyorum. bazen ufak bi sıkışma bile motoru döndermeyebilir. belki ufak bir bakımla düzelecek bir durumdur göstermende fayda var
  • quote:

Orijinalden alıntı: godsend

quote:

Arkadaşlar tuvtürk ü arayıp öğrendim arka silecekler hafif kusur olarak kabul ediliyormuş eğer çok masraf çıkarsa yaptırmam silecekler dursun öyle

dostum hb arabalarda (özellikle megane II HB) yapısı itibari ile çok hazla kirlenme olayı mevcut. yağışlı havalarda megane hb yoldaki suyu çamuru arkaya fazlasıyla sıçratıyor. o yüzden bu şekilde binmen senin aleyhine bir durum. iyi bir elektikçi bulmanı tavsiye ediyorum. bazen ufak bi sıkışma bile motoru döndermeyebilir. belki ufak bir bakımla düzelecek bir durumdur göstermende fayda var

Evet zaten iyi bir elektrikçi bulursam kesinlikle göstereceğim

• selam arkadaşlar gönderilerinizi okumaktan mutluluk duyuyorum gerçekten çok yararlı bilgiler veriyorsunuz... hepinize teşekkür ederim... ben de yeni megane sahibi oldum... 2007 model Megan II 1.5 Dizel... 87bin km de aldım aracı... önceki arabam 2001 model cilio idi hani derler ya şahinden inip ferrariye binmek gibi diye aynen öyle oldum :) iç dizaynda fazla bi fark yok en azından yıllardır renault kullandığım için göz aşinarlığı var :) araca çelik jant düşünüyorm performansı ne yönde etkiler 16 inç olacak sanırım ama 17 de olabilir... aracımda ön sis lambaları mevcut değil orijinalini tanesi 35TL den takıyorlar xenon far düşünüyorm bir de... sizce nasıl olr araç düşüncelerimi yapmakta akıllı davranmış olurmuyum ? son olarak aracımın manuel olan klimasında aydınlatma yok akşamları o bölmeyi görmem için ayarlamam için aracın tavan lambasını yakıp öyle açıyorum yada kapatıyorum ve bagaj da da aydınlatma yok orijinalinde mi böyle yani herhangi bir aydınlatma yeri göremedim bagajda...:) şimdiden teşekkürler iyi günler dilerim...

• aracınız hayırlı olsun.. orjinal sis farını 35 tl ye nerde takıyorlar... çok uygun fiyat gibi
    geldi bana...
  • quote:

Orijinalden alıntı: emptiness

selam arkadaşlar gönderilerinizi okumaktan mutluluk duyuyorum gerçekten çok yararlı bilgiler veriyorsunuz... hepinize teşekkür ederim... ben de yeni megane sahibi oldum... 2007 model Megan II 1.5 Dizel... 87bin km de aldım aracı... önceki arabam 2001 model cilio idi hani derler ya şahinden inip ferrariye binmek gibi diye aynen öyle oldum :) iç dizaynda fazla bi fark yok en azından yıllardır renault kullandığım için göz aşinarlığı var :) araca çelik jant düşünüyorm performansı ne yönde etkiler 16 inç olacak sanırım ama 17 de olabilir... aracımda ön sis lambaları mevcut değil orijinalini tanesi 35TL den takıyorlar xenon far düşünüyorm bir de... sizce nasıl olr araç düşüncelerimi yapmakta akıllı davranmış olurmuyum ? son olarak aracımın manuel olan klimasında aydınlatma yok akşamları o bölmeyi görmem için ayarlamam için aracın tavan lambasını yakıp öyle açıyorum yada kapatıyorum ve bagaj da da aydınlatma yok orijinalinde mi böyle yani herhangi bir aydınlatma yeri göremedim bagajda...:) şimdiden teşekkürler iyi günler dilerim...

Hayırlı olsun.Bütün megane serisinde bagaj lambası ve klima bölümü lambaları mevcuttur patlamış büyük ihtimalle.Bagaj ampülü tırnaklı siz degiştirebilirsiniz klima bölümü meşakatli.Sis farını taktırırken tamponu söktürmeyin işgüzarlık yapabilirler.Siyah kapagı çıkarıp ordan montajı yapılabilir.Kapak tırnaklı zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meganizm -- 29 Nisan 2011; 20:51:53 >

• 
Sayfa: önceki 650651652653654
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.