Arkadaşlar yeni araba lama arefesindeyim. Birçoğumuz zar zor biriktirip harcarken hata yapmak istemediğinde bende ki gibi durumlara düşmüşsünüzdür. Kafamda 1.4 t imressor almak vardı üretimden kalktığını görünce acaba neden sorusu tqakıldı ilk aklıma gelen kronik bir sorun vr herlde ondan dır dedim. Dha sona üretimden kalktığı için parça bulmada özellikle yan sanayi bulmada sorun çeker miyim gibi sorular geldi. !.4 t kullanıcıları bana bu konuda yardımcı olurlar mı acaba. teşekkürler.
İki araç rasında kararsız kaldım ikiside aynı fiyat nededeyse aynı donanıma sahip aynı km de 1.6 dinemaque mi 1.4t impressor mü? Birde arkadaşlar tekrar geri satışta sizce 1.4t mi daha kolay satılır yoksa 1.6 dynamique mi?
1.6 daynamık bence 1.4 ler kasaya agır gelıyor lafları var ben kullanmadım ama alıp satarkende ugraşmak istemıyorum felan dersen 1.6 al aralarında zaten yakıt farkıda yok bir vergi tarafı vardı onuda es gec hic bir avantajı yok 1.4 un .bana sorarsanhangisini alırsın dıye 1.6 alırım ben
unixxU
kullanıcısına yanıt
Arkadaş 1.4 TCE motordan bahsetmiş, 1.4 TCE motor 130 bg gücünde ve 190 nm torku var. 1.4 TCE motor 1.6 lardan çok daha iyi kasayı kaldırıyor. 1.4 TCE motor üretimden kalkmamıştı taki renault bu sene 1.2 TCE 130 bg li motorları üretene kadar. Renault Türkiye kadar saçma bir kurum görmedim hayatımda, adamlar dizel motor benzinli 1.4 TCE motora göre daha çok sattığı için ithal etmeyi durdurdu 2 sene önce , ayrıca Renault'un bir sürü değişik motor ve araç versiyonları var ama , bizi hala esp siz megane lara mahkum ediyorlar. 1.4 TCE motora gelince bu seneden itibaren üretilmiyor artık, onun yerine 1.2 TCE 130 bg li versiyonlarını üretiyor. 1.4 TCE motor süper bir motor fakat bizim Türk insanı anlamayıp 1.4 atmosferik motor gibi düşününce değeri normal 1.6 motorlarla bir tutuyor. Eğer alıp uzun bir süre kullanıcaksan alınıp kullanılabilir ama 2. eli dizellere göre düşük, yedek parça konusunda her zaman servislerden bulabilirsin.
1.4 den %25 daha az yakan .1.2 ye geçtiler biz niye gelmiyor TCE leri herkes istiyor 1.6 kütükleri ucuz ancak biz alıyoruz.