Şimdi Ara

Megane 2 yağ değişimi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
8.476
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    2004 megane 2 60.000 bakımına gitti araç 73.000 de yağ değiştiriniz diyo beni ne kadar daha idare eder

• çok acil yağ değişimi şart değil ama çok tozlu veya hava kirliliği olan birde kullanıyorsanız değiştrimekte fayda var. Kaç km de bir servise gidiyordu araç?
  • 20.000 km de girer servise
  • bence yağ değişimi 10binde bir olmalı.

20bin çok uzun bir zaman.

sonuçta 100 liralık bir masraf için motoru riske etmeye değmez.

quote:

Orjinalden alıntı: Demonofhell

merhaba
    2004 megane 2 60.000 bakımına gitti araç 73.000 de yağ değiştiriniz diyo beni ne kadar daha idare eder
  • hangi marka yağı kullanıyorsunuz bilmiyorum çünkü şuan bazı yağlar 15000 km de bir değişiyor..
    quote:

merhaba
  • Megane2'nin orijinal yağ değişimi her 15,000km'de ya da yılda birkez yapılıyor; bunlardan hangisi önce dolarsa o zaman yağ değişimi yapmak gerekiyor. Kilometrenin dolmasına 2,000km kala ya da zaman olarak 1 ay kala yol bilgisayarı yağ değişimi uyarısı vermeye başlıyor. Tam zamanı geldiğinde ise yağ değişimi yapılana kadar ekranda anahtar işaretli sürekli olarak gözükmeye başlıyor. 3 hafta kadar önce benim araç son bakımdan bu yana (10 ay geçmişti üstünden) 15,000km limitini doldurup, uyarı vermeye başladı. Servise gidip, "şu sıralar vaktim yok daha ne kadar idare edebilirim" diye sordum. "eğer şehiriçi kullanacaksanız 1,000km daha sorunsuz kullanabilirsiniz ancak 2,000km'yi aşmamaya gayret edin" dediler.
  • tabiri caizse en kral yağ 0w30 tam sentetik yağdır (mobil, castrol vs).

ama bence 15bin çok uzun.

hele istanbul gibi dur kalk yapılıyosa yada şehirlerarası yüksek hızlarda kullanılıyorsa, yada spor tip kullanılyosa yada çok tozlu bir ortamda kullanılyosa 10binde bir değiştirilmelidir.

quote:

Orjinalden alıntı: YAMYAM07

hangi marka yağı kullanıyorsunuz bilmiyorum çünkü şuan bazı yağlar 15000 km de bir değişiyor..
    quote:

merhaba

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acu___men -- 27 Ocak 2007; 14:32:43 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • renault marka araçlarda 15bin de yağ değişimi yapılır.
  • ha garantisi bitmişse serviste deiştirmeyin. gidin carrfour yada bahausta alın yağı ve filtreyi ücretsiz değiştirin.

quote:

Orjinalden alıntı: avarova

renault marka araçlarda 15bin de yağ değişimi yapılır.
  • 10bin ya da 15bin de mi yapılıyor yağ bakımı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.