Şimdi Ara

Megane 1.5 DCI Extreme / Astra 1.3 CDI Enjoy (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
90
Cevap
0
Favori
11.152
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: asilx

ben yok demiyorum burası yok diyor

http://www.opel.com.tr/site/local_image/brochures/astra.pdf

sayfa 33

Asil gördüğüm şeyi bana niye okutuyosun. Perde hava yastıkları yok tamam yol bilgisayarı da yok dersen üstteki fotoğrafa bak derim.
  • Hayır Njoy da da gözükmüyor. Heralde donanım ayarlaması oldu makyajla falan ama yok işte Daha önceden olduğunu biliyordum

Essentia:
     Megane 1.5 DCI Extreme / Astra 1.3 CDI Enjoy

Enjoy:

Cosmo:

Görüldüğü gibi Cosmo'da Enjoy'a ek olarak yol bilgisayarı var diyor. Bunun daha açık bir şekilde yazımı ancak şöyle olabilir "Enjoy'da yol bilgisayarı yokken Cosmo'da vardır."

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asilx -- 21 Eylül 2008; 22:54:42 >

• quote:

Arkadaş Xtreme ile NJoy u kıyaslıyor siz yok o donanım bu donanım diye kafa ütlüyorsunız Megane daki lastik basınç kontrolü sistemi var mı Astra'da.. Hani şu patlamadan önce uyarı veren ve sürücüyü durduran.. Bu donanım en az ESP kadar önemli değil mi?

Neyse asıl konuya dönecek olursak:
    - Megane'da 6 airbag standart. Astra NJoy'da ise 4 airbag var. Astra'nın da Megane'ın da 5 yıldızları 6 airbagli versiyonlarıyla aldığını unutmalıyım
    - 1.3 cdti motorun vergi avantajı var ama günlük devir bandında kullanıldığında dCi motor gibi erken tork veremiyor ve özellikle şehir içi kullanımında tüketim olarak dCi dan fazla yakıyor.
    - Astra malzeme kalitesi olarak tartışmasız üstün.
    - Yol tutuştada Astra HB Megane HB den az da olsa üstün..
    - Megane ınsa 2 milyarlık bir fiyat avantajı var. Seçim sizin. Yakın tercihler.

Arkadaşım Njoy modelinde o dediğin lastik basınc kontrol sistemi var nasıl yok. Ayrıca patlamadan oncede uyarı vermesinin yanında istediğin zaman kontrol ettirebiliyordun. Benim 2006 njoyumda vardı. Evet en az esp kadar önemli?

Motor konusunda haklısın. Megane dizel cok iyi ve ekonomik.

edit: 2009-2008 modelleri için birşey diyemiyecğim njoy için.

• quote:

Hayır Njoy da da gözükmüyor. Heralde donanım ayarlaması oldu makyajla falan ama yok işte Daha önceden olduğunu biliyordum

Essentia:
    http://img524.imageshack.us/img524/4986/essentiaru4.jpg

Enjoy:
    http://img156.imageshack.us/img156/3049/njoych6.jpg

Cosmo:
    http://img524.imageshack.us/img524/6849/cosmonk5.jpg

Görüldüğü gibi Cosmo'da Enjoy'a ek olarak yol bilgisayarı var diyor. Bunun daha açık bir şekilde yazımı ancak şöyle olabilir "Enjoy'da yol bilgisayarı varken Cosmo'da yoktur."

Asil bak kardeşim. Bu araba makyaj öncesi bi araba. Enjoy donanım

Bak bu da Elegance donanım

Bak bu da makyajlı Cosmo

Bak bu da makyajdan önce ki Cosmo

Bu da 2.0 Turbo 170 HP Sport donanım

Kağıtla değil testle gel Asil kardeşim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ünal -- 21 Eylül 2008; 22:45:09 >

• Testle gelincek bir olay yok ortada.. Donanım ayarlaması illa makyajla olacak diye birşey yok. Ben Opel Türkiye'nin dediğini diyorum. Sen aksini iddia ediyorsan senin bileceğin iştir. Arkadaş 0 araç baktığı için bence broşürde yazan onu daha çok ilgilendiriyor. Bu hata yapılacak bir şey de değil adamlar açıkca Cosmo'da NJoy a ek olarak yol bilgisayarı var demişler
  • Sen yok diyosun bende ısrarla var diyorum.

Donanımı makyajla ayarlamamışlar zaten. Enjoy'da yol bilgisayarı var. Opel sitesi der ki donanımlarda değişik yapma hakkı saklıdır. İstediğini ekler istediğini çıkartır.

Ben aksini iddia ediyorum belgelerle konuşuyorum. Broşürle araba almak ne kadar mantıklıdır sence. Millet Çin malına gitsin o zaman broşürlerde o kadar çok şey yazıyolar O kadar sağlam deniyor kaliteli deniyor madem.

Kullanıcı yorumları ile araba alınır broşürde yazanlarla değil. Broşürde adam sana 3 litre yakıyo diyo. Sen buna inanarak arabayı alıyosun. Aaaa bi bakmışsınm araba 5 litre yakıyo. E hani 3 litre yakıyodu bu araba. Yaaa broşürden alırsan öyle katekulliye gelirsin.

Ben ne diyorum ama benim arabam şehir içinde benzinli olarak 7 litre yakıyo diyorum 8 litre yakıyo diyorum otomatik diyorum. Adam kullanıcı yorumu alıyo sonra arabaya bakıyo.

Markalar bölümünde konumuz var Astra kullanıcılarının konusu 12 sayfalık. Bir çok kişi var. gelsin sorsun öğrensin maksat broşüre bakmasın. o broşüre bende baktım. Sonra da attım. Neden? Çünkü gerçek veriler verilmiyor. Sırf Opel için değil. Renault, Honda vs. vs. Adam bana diyo ki şehir içinde 6 litre yakar. Ulen İstanbul trafiğinde 6 litre yakan bi tane Civic göstersene bana. Sittin sene sonra belki yakalar o değerleri.

Neyse çok mu konuştum ne.

• Ünal kardeşim,
    Tamam bende senin dediğini diyorum Opel donanımda değişiklik yapma hakkını elinde tutuyor. Senin Astra'dan da yol bilgisayarı varken yarın satılan Astralarda olmayabilir. Bu konuda herhangi bir müşteri hak iddia edemez. Ki görülen o ki, rekabet nedeniyle fiyatı düşürmek için donanımdan da biraz kısmışlar. Bunda anormal bir olay yok.

Doğru kullananlaırn yorumlarıda çok önemlidir. Ama donanım konusunda Opel'in yalan söylediğini hatta var olan şeyi yok gibi göstermeye çalışmasını düşünmek saçmalıktır. Bu konuda eski kullanıcıların yapabileceği birşey yoktur. Eğer sen diyorsan arkadaşa sen Astra'yı al içinde yol bilgisayarı var ve benim garantim altında. Eğer yoksa, Megane ile arasındaki fiyat farkını ben iade edicem. O zaman o senin ile topiği açan arkadaşın arasında. Ama yoksa bu konuda fazla iddia etme derim çünkü yanlış yönlendirirsin. Ben elimdeki resmi Opel broşürünün güncel web sitesinden alınmış haliyle konuşuyorum. Sense diyorsunki makyajsız Njyoyda yol bilgisayarı var.

Neyse bu konuda daha fazla tartışmak istemiyorum kısır döngüye girdik çünkü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asilx -- 21 Eylül 2008; 23:15:31 >

• O broşürün hazırlanış tarihini söyleyim mi? H kasa çıktığı zaman. Yani ortalama 2004 falan Yıllardır aynı broşür. Hiç değişmedi. İnanki.

Ben diyorum 2004 Enjoy'da yol bilgisayarı var. Aha da yukarıda da resimleri var.

http://www.sahibinden.com/2004_new_astra_enjoy_sp_1_6WQQaXQQ10336833WQQpXQQdisplayitem Aha da 2004 Enjoy.
    http://www.sahibinden.com/spor_paket_yeni_bakim_yapilmis_4_yeni_lastikWQQaXQQ5068235WQQpXQQdisplayitem

Yol bilgisayarı olmayan Astra H'nin tek donanımı Essentia'dır Ona da yazılımla yükleniyor Markalar bölümünde Opel başlığı altında yükleyen bir arkadaş vardı.

• ilk cıktıgından beri astra enjoyde yol bilgisayarı var örnek olarak sirket aracım astra enjoy 2006 model dijital yol bilgisayari var
  • İyide makyajlı Astra resimleri de var ve son sayfada Eylül 2008 yazıyor
  • Resimlerle yazılar aynı mı Asil. ben sana bi fotoğraf eklerim aha da bu Renault'un yeni arabası derim. O kadar. Yazılarda hiç bir değişiklik yok.

Bu arada Opel'i de tebrik ediyorum bu kadar iğrenç bir sanal broşür hazırladığı için. Resimlerin pixellerini sayıyorum resmen. E250 ekranı gibi resim eklemişler.
  • Asil şöyle söyliyim,biliyosun njoylar spor paket adı altında bi paketle satılıyor.Yani ben njoy alıp sport paket almıyorum deme gibi bir lüksün yok.

Njoyun gözünken donanımında yol bilgisayarı yok fakat ipe ipe sport paketle aldığın için ve yol bilgisayarıda spor paketin içinde olduğu için njoylarda yol bilgisayarı standart oluyor

Anlatabildim heralde
  • cok komiksiniz arkadaslar

en sinir oldugum seyi yapıyorsunuz

opeli övenlerin imzasina bakiyorum opel var renaultu övenin imzasina bakiyorum renault var bunlar da nedemek herkes kendi arabasini övüyor demek

biraz gercekci olalim milleti kandirmayalim herkes gercekten arabasi neyse onu yazsin lütfen

100bg lik megane vardi bizde 5bin kilometreye geldiginde balata bitik gibi ses yapıyordu frenlerden kulaklarim cinliyordu servise gittim normal dedi

10 bine gelene kadar 7 kere servise gittim fren yüzünden araba hemen abs ye giriyordu servis normal dedi nasil normal olur dedim frene dokunuyon abs ye giriyor servisden test sürüşünü yapmalarini istedim kendi arabamda yaptilar adam diyor sen 10 bine kadar nasil dayandin hemen servise soktular tamam oldu dediler eh az bucuk düzelmişti

araba 20 bin kilometreye geldi her yerinden ses yapmaya basladi gacur gucur diye bizde dayanamayip sattik iyiki de sattik
    fakat sunuda gecemiyecegim opelden cok cok cok rahat ve konforlu
    ve performasnlı

12.9 la 13 sn arasinda sizin anlayamiyacaginiz kadar fark var aslında
    100 metre drag yarişi yapın 100metrede 1 metre fark demektir

ben olsam astra alırdım

• Yol bilgisayarı konusunda amma tartışmışsınız :) Njoy Astra'larda yol bilgisayarı ve alaşım jant yoktur, bu doğrudur ancak; yol bilgisayarı ve alaşım jantlar spor paket ile beraber alınmaktadır ki ben bizim ülkemizde spor paketsiz njoy görmedim, gidin bayiye, konuşun, metalik renk ile birlikte spor paketi de ekleyip fiyat verirler size. Sormazlar yani spor paket istiyormusunuz diye. Bu yüzden tüm njoy astralarda yol bilgisayarı standart diyebiliriz. Aynı durum halen satılan Astra Classic'lerde de mevcuttur. Broşürlere takılmayın bu kadar :)
  • yav amma uzamış hadise
    öncelikle benim astram var ve işyerimde megane sedan dizel var
    alıcak arkadaş çoktan focus alıp uzaklaştı gibi geliyo bana ama ben şunu burdaki arkadaşlara hatırlatmak isterim ki astra ile megane karşılılaştırmak çok anlamsız bişii çünkü biri at biri eşek
    rakamların ne dediği başka bişey, ben kullanıcı olarak şahsi düşüncelerimi söylüyorum.
    ben ikisini de kullanan biri olarak diyorum ki, opel megane'ın yanında mercedes gibidir.
    megane'ın dizel motoru iyi çekiyo, frenler de gayet sağlam ama arabanın kıçı başı sürekli oynuyo.
    benim gibi uzun yol yapanlar için 140-150 km.lik hızlar bi süre sonra çok sıradan hızlar oluyo, otoban gibi rahat yollarda 180-200 gidiliyo genelde. imkanınız varsa lütfen otobana çıkın ve ikisini de sürün.
    megane astranın yanında konserve kutusu gibidir. yol tutuşu kötüdür, ani bir fren yapsan arabanın kıçı biyere başı biyere gidebilir. astra taş gibi yola oturur. megane'ın iç malzemesi uyduruk plastiktir, astranın her yerinde kalite hissi vardır. pedallar, vites kolu ve vites geçişleri, kabin içi ses seviyesi, son hız... heryerde astranın açık ara bir farkı vardır.
    örneğin vites kolu megane'da adi plastik gibidir, vites değiştirirken yolu belirsiz, takır-tukur geçer, elinizde her al kalabilirmiş gibi gelir. astra da herşey çok nettir, sağlamdır.
    astra yolda sizi yormaz, koltukları sert dolguludur, megane'da 100 km gidin sırtınız ağrımaya başlar.
    uzatmiim, megane'ın motor ve freni dışında övülecek hiçbir yeri yoktur, astra ile karşılaştırmak bile hatadır.
    hepsinin dışında, dizel toyota alacak paran varsa tercih etmekte fayda olabilir, opel tamam da o da toyota yani, toyotanın sorunsuzluğu malum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erkanerkan -- 22 Eylül 2008; 14:29:33 >

• megane hb ı dızel performansı olarak kıyaslıyamayacagım ama yol tutusu olarak kıyaslıyabılırım

oncelıkle megane hb ıle sedan arasında yol tutusu acısından cok cok buyuk fark var

daha once 94 opel senatorum vardı gemı gıbı bı arabaydı 3000 motor (omega nın ustune bır arabadır, opelın baba arabalarındandır bılen bılır) meganın yoltutusu ondan cok cok daha ıyıdır 100 -110 ile gıderken sancak alabanda yaptıgımda arabanın tepkısı cok cabuk ıdı ve kendını hemen toplama kapasıtesıne sahıptı hafıf bır yanlamadan sonra 2nci ters dıreksiyon ile no problema bunu baska bı arabayla yapmadım ama yapsam aracın toplayacagını sanmıyorum

bayramdan sonra opel 1.3 cdti spor paketlı alıcam totalde 35 ytl ye gelıcek megan almadan once hem meganın hem opelın test surusune gırmıstım ama ıscılık olsun kalıte olsun dıs estetık olsun aklım hep opelde kalmsıtı

bayramdan sonra opelı aldıgımda opelı de kendıme gore test edıcem ve buraya deneyımlerımı yazıcam ama su an megane hb yol tutusu acısından bır numara

kıyasladıgım arabalar golf (bı kasa oncesı) megane sedan, focus clio jetta

• Opelcilere kalsa meganenin kökünü çürütecekler...

150 nm tork için şöyle kötü böyle kötü diyorsunuz.Kullanırken farketmez bile...

Dana gibi kullanırsanız da 10000 e gelmeden yapar arızaları...
  • Fanatiklik gerçekten kötü birşey.
  • quote:

Orjinalden alıntı: uynus

Opelcilere kalsa meganenin kökünü çürütecekler...

150 nm tork için şöyle kötü böyle kötü diyorsunuz.Kullanırken farketmez bile...

Dana gibi kullanırsanız da 10000 e gelmeden yapar arızaları...

VW'cilere kalsa tüm arabaların kökünü kazıyacaklar.
  • kardeşler ben bizzat sahibi oldum kulaktan doldurma laflarla milletin gazlarıyla buraya bişiler yazmayacağım.Astra 1.3CDTI sahibiydim.Araç konusunda işçilik kalite yol tutuşu konusunda mükemmel.Fren mesafesi bakımından meganedan daha iyi denebilir.Ama gel gelelim motor durumuna.Arkadaşlar inanırmısınız aracı ilk aldığımda aracı yerinden kaldıramıyordum.bu kasaya 1.3 motor konulur mu yahu ne kadar torku yüksek olsun ne olursa olsun aracı ben kullandım yahu araç gitmiyor ya klima fln açmayın sakın.Araç nefeste kesiliyor.ilk zamanlar aracı sürebilmek için gaz pedalına felaket bir şekilde abanıyordum.Araç sanki ölü gibi ve kendini yerinden kaldıramıyor.1. vites zaten ölü 2. viteste toparlamaya başlıyor kendini.Anlamadığım diğer konuda araçta 6 ileri vites olması hangi mantıkla bunları opel gibi bir marka yapmış anlamış değilim.Belki aşırı bilgim yok ama ben bir kullanıcı olarak astradan hiç ama hiç zevk alamadım.Dediğim gibi gaza aşırı yuklenince ki haliyle mazotta bana biraz daha fazla pahalıya patlamaya başladı.Yani konforlu yol tutuşu ii frenler iyi işçilik malzeme kaliteli ama performans hiçç yok ekonomiklik yok.Aracı kullanınca seri olmadığını gördüğünüzde sizde bundanor aşırı rahatsız olacaksınız.Gaz pedalına bastığınızda bile anlık tepki veremiyor motor.O kadar küçük motorun ne işi var aastrada yahu koy 1.6 tadına doyulmasın.Bende pejo 206 vardı 1.4 HDİ o bile astrayı 10 kere tokatlar.Şimdide megane bakıyorum kullandım geniş ferah malzemede çok kaliteli olmasada beni tatmin etti. Performansa bakınca ben 1 senedir eşşeğe binmişim diyorum.Yakıt bakımından da kullananlara hep sordum araştırdım kesinlikle astradan az yakıyor.bi kere 1.5 motor araçta rahat çalışıyor.gaza o kadar yuklenmene gerek bile yok kendini toparlıyor.Astrada bu yok işte.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.