Şimdi Ara

Megane 1.3 tce 140 bg mi yoksa fiat egea 1.3 mj mi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
6.180
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Ben olsam megane alırdım
  • Anxiolytic kullanıcısına yanıt
    10 senelik fiat motoru düzgün bakımda 800.000 km'leri deviriyor yakıt seçmiyor ama onu ne yapacaz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: qwsehmus

    Hocam teşekkür ederim cevap için. Bu soruyu da arkadaşım için soruyorum.

    80 bin civarina egea otomatik almak mantıklı mı? 40 bin kmde 2017 model tüplü.
    Yine paketine bağlı hocam. 60 binden 190 bine kadar aynı arabayı sattıklarından arada uçurum farklar oluyor Fiat'ta. Dolusu anlamsız derecede doluyken boşu da hepten boş. Direksiyon kalitesi bile değişiyor.

    Burda hocam şöyle bir durum var, LPG ve 1.6 eTorq motordan bahsediyoruz, bildiğim kadarıyla bu motorun multijetler yada fire kadar bir geçmişi yok. Kronik arıza durumunu iyi araştırmak gerekli. Birde LPG diyorsunuz ki ortam daha da şenlenmeye müsait.

    Fiat'ın motorları için şöyle diyeyim 18 yıldır aynı arabayı aynı 1.6 atmosferik ile kullanıyorum. Arada bi süre LPG taktırdık ve motor baş belası bir sorun yumağına döndü. LPG'yi söktürdüm geri o tarihten beri 0 sorun yol almaya devam ediyoruz. Açıkçası Fiat'ta vites topuzu yada kapı kolu elinde kalabilir ama mekanik olarak kolay kolay sorun yaratıp yolda bırakmaz. Bendeki motor Marea'lardaki 1.6 benzinli motor. 1.6 eTorq farklı bir makine olabilir emin değilim ondan.

    İlla tüplü olacaksa benzer fiyatta benzer kmde be yine 2017 Corolla bulunabilirse bence daha mantıklı olur zira üzerindeki motor bildiğim kadarıyla 1.3 Multijet gibi kendini kanıtlamış bir motor. Ama Corolla'da filan km yada yaş anlamsız derecede artıyorsa Egea daha mantıklı olabilir sonuçta daha yeni bir araç olur.

    Tabi birde aracın durumu var, çok temiz bakımlı bir araç denk geldiyse hırpalanmış toyotadan daha sorunsuz olur buda 2. El değişkeni

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ben de Egea,corolla 1.3, astra ve megane arasında kalmıştım.
    Geçen hafta 1.3 tce joy manuel modelini aldım.

    şimdiye kadar bir çok araca bindim.

    Genel olarak şunu belirtmeliyim ki harika bir araç. Ben tipini seviyordum. Kullandıktan sonra performansını beğenmeye başladım. Yok böyle bir performans. Araç 2 bin devirden sonra füze gibi atak. yeni kasa f30 bmw de kullandım. Ondan daha iyi hızlanması. zaten tork değeri de ondan yüksek.

    Yakıt tüketimi makul. 6. viteste 100 km hızda 2 bin devirde gidiyor. 4 litre falan yakıyor o halde. 140-150 km hızda ise 6,5 litre civarı yakıyor. Şehir içi tabii kullanıma bağlı. 7 litre de yakar 17 litre de yakar. o sizin yumuşak ya da sert kullanımınıza bağlı.

    Konforu güzel. 130 km den sonra rüzgar sesi başlıyor ama bir astra kadar almıyor ses.
  • benzinli olanı alın işletme maliyeti daha düşük olacaktır..
  • lojistisyen kullanıcısına yanıt
    Hocam ama arada başka farklarda var megane motoru benzinli daha sessiz ve egea ayarında kullanırsanız yine az yakar bir tarafta daha geniş, daha konforlu, sessiz gibi çalışan bir motora sahip araç öteki tarafta... dizelin sağlamlık harici yüz karası bir motora sahip araç var, malzeme kalitesi vs farklarda olması lazım birde dizelin ekstra sarf ve bakımı son yıllarda arttı. Kullanılacak güzergahta ki trafik vs durumlarına göre megane yakıt harici her türlü daha iyi tabi birde lpg seçeneği de var.

    Edit: Pardon üstte de değinilmiş ama ben olsam corolla + lpg yapar geçerdim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lithaunans -- 27 Şubat 2020; 20:8:19 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.