Hakkari'de 24 askerin şehit olduğu saldırının ardından Başbakan Erdoğan, bugün gazete ve televizyonların Genel Yayın Yönetmenleri ile bir medya zirvesi yaptı ama üç gazete bu zirvede yok: Cumhuriyet, Sözcü ve Aydınlık
Saat 11'de Başbakanlık Resmi Konut'ta gerçekleşen toplantıya, başbakan yardımcıları Bülent Arınç ve Beşir Atalay ile AK Parti Genel Başkan yardımcıları Hüseyin Çelik ve Ömer Çelik de katılıyor.
Zirvede bazı gazetelerin olmaması da ilginç tepkilere neden oldu.
Cumhuriyet yazarı Emre Kongar ise soruyu şöyle yanıtladı:
"Genel Yayın Yönetmenimiz İbrahim Yıldız ile konuştum. Davet edilmemiş gazetemiz. Halbuki daha önceki terör zirvesine davet edilmişti. Bu sefer ise ne gazetemizin genel yayın yönetmeni ne de Ankara temsilcisi davet edilmedi."
SÖZCÜ DAVET EDİLSE GİDECEK MİYDİ?
Ayşenur Arslan, bunun üzerine davet edilmeyen Sözcü gazetesinin tepkisini de şöyle dile getirdi:
"Sözcü gazetesi genel yayın yönetmeni Metin Yılmaz'ın reaksiyonunu not aldım. Davet olsaydı mutlaka giderdik. Bu milli bir mesele diyor."
Programın telefon konuğu Akşam gazetesi yazarı Ali Saydam ise "Ben Başbakan'ı anlıyorum" dedi ve şöyle devam etti sözlerine:
"Bir muhalefet tarzı var Türkiye'de. AK Parti ne söylerse tam tersini söylemek. CHP Ve MHP'nin yarattığı algı böyle. Sabah kalkıyor, başbakan ne derse bu yanlıştır diyorlar. Bu tepki Başbakan'ı ciddi olarak rahatsız ediyor olabilir. Cumhuriyet ve Özellikle de Sözcü böyle bir algı yaratıyor. Başbakan denizi yürüyerek geçse, Sözcü "başbakan yüzme bilmiyor" yazacak. Böyle bir algı yaratmış durumda kamuoyunda ve Başbakan'ın gözünde. Ben iki gazetenin de çağırılmasını beklerdim. Ben olsam çağırırdım. Ama bu yönüyle bakıldığında yaratılan algı iki gazetenin çağırılmamasının da nedeni..."
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme