Şimdi Ara

Medieval Total War:2 Strateji Rehberi!

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
235
Cevap
2
Favori
137.538
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Medieval Total War:2 Strateji Bilgileri ve oyun hakkında bilgiler;

1.Moğol ST Taktiği
    2.Diplomasi Bilgileri (YENİ)

(Zamanım oldukça daha fazla yazıp ekleyeceğim)
    Moğol ST Taktiği

Evet Arkadaşlar Şu anda zor da olsa Moğollar ile baş etmiş ve onları yenmiş bulunmaktayım...Moğolları sadece ben şu taktik ile yendim Savunma ve Takviye(ST) bu taktik ile moğolları 1 tane şehir bile almadan geri sürebilir ve değil anadoluya karadenize bile yaklaşmalarını engelleyebilirsiniz...Medium seviyede oynanmış denenmiş ve sonucu şu anda bu yazıyı yazan şanslı arkadşaınza bayağı bir dokunmuştur...Bu taktiği detaylı olarak sizlere anlatacağım şimdi...Resimli olrak yaptım PS'de...Eğer her bir hareketi doğru şekilde yaparsanız moğolları atabilmeniz çok kolay olur...Şimdi öncelikle moğollarda önemli olan şey EKONOMİ!!Evet ne savaşma,ne saldırı,ne savunma..En başa bu geliyor...Şimdi çok iyi dinleyin!Moğolların avrupaya gelmeden önce yaşadıkları topraklarda doğal olarak büyük kaleler,geniş ve uzun duvarlı binalar yoktu...Doğolar olarak bu adamların bunlara yıkmaya gücü yok...Zaten adamlarda ne mancınık var ve balista var..Bunun için oyunun yapay zekası yine bize çok güzel bir oyun oynamakta...Ne mi?!İşte tam bu dediğim şey!Moğollar "Fortress" ve altı seviyedeki şehirlere dalıyorlar...Yani mesela diyelim en başta moğolların çıktığı yerde bir fortressiniz var...Hiç korkmayın bunlar bana dalıcak mı diye...Kesinlikle dalmıyorlar!Çünkü adamlar "city,castle,village, vb." seviyedeki kolay ve kendi dişlerine göre olan yerleşim yerleri gözlerine kestirmişler ve sadece oraya dalıyorlar...İşte bunu göz öünde bulundurarak eğer ki bütün şehriniz,eyaletleriniz Fortress seviyesinde ise değil bu taktiğe korkmanıza bile gerek yok...City'ler çok büyük tehdit altında yalnız...İşte bunun ispatı Altak resim'e bakın Moğollar Fortressimi es geçmekteler..Hlabuki en azında 6-7 bin kişilk bir odru ile gelmektler fakat bu 2. gelişleri,1. cidede dalmamışlardı bu şehire 2.ci'de yine aynı:
    1.İlk Bakış...
    http://img457.imageshack.us/my.php?image=mooltaktik1dk8.jpg
    Evet Bu resimdede Görüldüğü gibi herşey gayet açık hocam..Şimdi Yavaş yavaş diğer aşamaları ve moğol illetinden nasıl kurtulmanız gerektiğini anlatayım sizlere...

2.Savunma
    http://img132.imageshack.us/my.php?image=mo287oltaktik2na2.jpg
    Yukarıdali Screenshot'dada görüldüğü gibi birlikler telef olmuş durumda...Ama en başta bunları toplu olarak hareket ettirmezseniz en baştan kaybedersenisiniz ve moğollar başıboş gezen ordularınız daha kolay yerler...Sonuçta burada kabul etmek gerekir ki Moğollar Şah biz ise piyonuz...Fakat piyonlar 2 en başta iki kare gider onu da unutmayalım...İşte bizde aynen böyle yapıcaz hacım!Sene 1231 olmadan bu orduları(tabii sağlamlarını en azından full 5 ordu getirin buraya) "Kiev" sınırına dizerseniz çok başarlı olursunuz...En başta karadenizin hakimiyeti ço önemli...Avrupadaki moğol istilasına dayanabilmeniz için bu şehir çok stratejik önem taşımakta...Ve bu istilaya dayanabilmek için ele geçirmeniz gereken şehirler şunlar:
    -Constantinople (İstanbul)
    -Kiev
    -İasi
    -Caffa

Aslında bu şehirlerden ikisini alsanız,İstnbul ve Kiev'i alsanız sizin için yeterli...Fakat İasi,Kiev'e yakın olduğundan dolayı takviye yapılması daha kısa ve kolay yollardan oluyor...Ama güvenli yol sağlamıyor...Çünkü az da olsa moğolların veya rusların aniden İasi saldırma olankları var bu yüzden bu şehrinizi savunmaya alın...Takviyeleriniz Mercenary(paralı asker)'ler ile yapın...İasi'den burda faydalalnın işte...Şehirden asker çıkartıp kiev'e gönderin ve Kiev'de belki de en önemli stratejik önemi taşıyan Kulelerin yanına oldukça yakın tutun ki,herhangi bir düşman saldırısında ordunuz piyon durumuna düşmesin...Bu kuleler dediğim gibi oldukça önemli stratejik öneme sahipler...Buraya 6 tane Kule dikmeniz yeterli olucaktır...Aynı zamanda Kiev'de bunu yapmaya elverişli ve savunması oldukça sağlam bir şehir...Moğolların geliceği yöndeki köprüye 2 kule dikin bu köprüye en az 5 bin askerinizi yığın,köprünün arkasındada takviye olmak üzere en az 1 200 askeriniz bulunsun...Yeniçerileriniz,Sipahi Lancer'larınız özellikle ayrı ve bu konularda deneyimli bir komutanın eline verin ki savunma şansınız olsun...Köprüyü kaybedersenizde üzülmeyin ama asla ve asla şehire çekilmeyi aklınızın ucundan bile geçirmeyin...İleride bir tane gözcü birliğiniz olsun,gerekirse bunu feda edin...Ayrıca bu şehirde bir diplomat bulundurmakta fayda var...Ne kadar bu adamlar diplomasi yapma özürlü olsalarda şansınızı deneyin...Ayrıca deneyimli bir Assasin ve Spy burada oldukça iyi iş yapacak ve bol bol rütbe alıcaktır!Ruslara karşı olucak herhangi bir saldırıda köprü ve gözcü birliklerinizin kılını bile kıpırtdatmayın...Bırakın şehire dalsınlar...Az değil en az 2 sene sonra moğollar zaten şehire saldırıcaklar...
    Dediğim gibi işin bu kısmında asla saldırı yok...İlk gözcü birlikleriniz veya kuleleriniz Moğolları gördükten sonra ilk saldıran siz olun!!Yada bir peasant birliği ile moğolları köprüye çekin...Ve KESİNLİKLE savaşı kendiniz yönetin!Körpüye çektikten sonra savaşta ilk işiniz Yeniçerileriniz önden göndermek olsun,Ayrıca arkadalarından gelicek halberdier birliğide olnlara destek olurlar,hızla üzerinize gelen atlıları öldürmenin tek çaresi mızraklı bilriklerdir bunu da unutmayalım...

3.Takviye
    http://img295.imageshack.us/my.php?image=mo287oltaktik3dl1.jpg
    Moğol İstilası boyunca Kiev'e çok dua edeceksiniz emin olabilirsiniz Takviye için gerçketen çok elverişli bir yer...Öncelikle Gerçketen iyi bir takviye yapmak için hangi ordular ne gibi birlikler gerek onları yazalım:
    -Yeniçeriler,(Ligth Armor Upgrade ile en az 300 takviye birliği)
    -Halberdiers,(Heavy Armor ile en az 230 Takviye birliği)
    -Turkish Horse Archers (Heavy Armor Upgrade ile en az 150 kişi)
    -Spahi Lancers (Ligt Mail Upgrade ile en az 500 atlı)
    -Balista (5 adet)

Şu durumda İstanbulu başkent yapmak ve en büyük teknolojik gelişmeleri bu şehirde denemek çok faydalı olur!Çünkü bu şehir hem avrupa hem anadoluya çaılıyor..Dolayısıyla hem avrupadaki din isyanlarına çabuk yetşir hemde istediğiniz yere kolayca vali gönderebilirsiniz...Ama gidipte Kudüs'ü başket yaparsanız Avrupada ilk 10 senede en azından 2 şehiriniz isyanlara yenik düşer hereticlerin kışkırtmalarıyla...Onun için Başkentiniz İstanbul olsun...Hiç değilse Moğol istilası boyunca ondan sonra ne yaparsanız yapın hacım!Şimdi önce yukardaki askerleri çıkartmak için tabii ki teknoloji gerekli...ZAten 1231 yılına kadar Jannisay veya Halberdier yapmamamış bir insan bu oyunu oynamasın hacım o kadar da açık konuştum bak...
    Fakat herşeyden önce karadenizin Hakimiyeti çok önemli!Eğer karadeniz ve çevresinin kontrolünü elinizde tutarsanız gerçketen çok faydalı olur sizin için...Şimdi burada bize yardımcı olucak şehirler şöyle hacım:
    -Kiev
    -Constantinople
    -İasi
    -Bucharest
    -Caffa

İstanbul ve Kiev bir kere olmazsa olmazınız!Onu aklınıza yazın..Diğerlier o kadar önemli olmamakla beraber savaşta büyük rol oynamaları sizin elinizde!Bence hepsini kullanın derim tabii önce bu şehirleri almanız gerekli...Neyse Şehir ve birlik olayı böyle!Şimdi gelelim Takviyeyi nasıl yapacağımıza!İlk önce biri istanbul diğeri Kiev olmak üzere 2 geminiz olsun!İstanbuldaki geminiz Kiev'e takviye götürürken,Kiev'deki geminiz İstanbula gidip yeni birlikleri alsın...Deniz olayında dikkat etmeniz gereken etken yine güvenlik..Karadeniz'i bende gördüğünüz gibi işte bir tane Territory oluşturacak düşman gemisi bile yok...Böyle olursa sizinkide hiç telaşlanmayın...Eğer ki düşmanlar varsa İlk işiniz İasiye yanaşıp birliklerinizi karaya bırakmak ve gemileri limana çekip Yeni birlikler ekleyip Retrain yapmak olsun...Burada 1 turn geçebilirsiniz Kiev'deki Savunmayıda unutmayın ayrıca...İlk istilada Moğollar buralara ulaşıyorlar fakat ikincide rusyaya giriyorlar..Dolayısıyla 1'ciyi atlatınca biraz nefes alıyorsunuz!Ayrıca Takviye olayında bu şehirlerin hepsini kullanın ve hepsinin ortak bir buluşma noktası olsun...Bu liman ynine tahmin edebileceğiniz gibi Kiev Limanı!Bir fırtınaya yakalanmadan gemileriniz Limana yanaştırın askerlerinizi ve kontorl edin,hepsinde en azından birer komutan olsun ki herhangi bir bribe'de askerleriniz uçmasın sonra...

4.Deniz Yolları
    http://img91.imageshack.us/my.php?image=mo287oltaktik4lh6.jpg

Burada Limanlarınız hep göz önünde olsun...Güneyden veya diğer yörüngelerden gelicek olan Fırtınalara karşı oldukça hızlı olmaya çalışın...Hızlı bir şekilde gemilerinizi limaa yanaştırdıktan sonra...Yine bu ordularınızada 2. taktiği uygulayın,bir süre böyle devam edin şehire asla çekilmeyin...Zaten en azından 10 yıl sonra Moğollar geriye çkeilmeye başlayacaklardır..Knedinizde emin oldğunuz zaman moğol ordularına saldırın hacım...Bu taktik 3 arakdaşım da denenmiş ve 3'ündede kesin sonuca ulaşılmıştır...
    İnşallah yardımcı olabilmişimdir...

Son olarak Yukarıdaki Mesaj size ulaştığında ise anlayın ki Moğollar artık geldikleri yerde (Rusya,ortadoğu vs.) Başarıya ulaşamamışlar ve Başkentlerini kaptırmışlar!Eğer moğolların başkentini siz ele geçirdiyseniz ve şehir fortress ve altı bir seviyedeyse size saldıracaklardır...Mümkün olduğunca kaptırmamaya çalışın şehiri ve sağlam assasin getirip bölgeye bütün komutanları,aile üyelerini temizleyin...Bırak dışarıda kalsınlar zaten Bütün aile üyeleri ve komutanları öldürünce işiniz çok kolay olucak...Eğer şanslıysanız Rebel olurlar...Eğer olmazlarsa Bilin ki bu adamların sadece 1 veya 2 şehri var alınacak Rusya tarafına elçiler,spy'lar yollayın ben şu anda moğollarla Baş etti...Çok az kaldılar ama Avrupadan çok geriledim,hem haçlı başladı,hemde ekonomik sıkıntılar,üstelik birde veba sardı başımı Neyse hepinize iyi oyunlar!

...

İşte Arkadaşlar Moğolların Bu taktikle yıkıldığının göstergesi buyrun bakın kapı gibi mesajım var;

Ve son olarak Timuridsleride yine bu taktikle yıktım arkadaşlar...darısı sizin başınıza...

DİPLOMASİ:

1.
    Trade Rigths: Eğer siz veya başka bir ülkenin diplomatı/elçisi veya prensensesi yolladıysa...Hemen kabul edin bu özellik,anlaşılan ülkenin şehirleri,limanları ve kaleleriyle ticaret yapmanızı sağlar...Bu anlamayı ne kadar çok ülkeyle yaparsanız sizin için faydalı olur...Mesela ilk 1 ülkeyle yaptıysanız buu daha da çoğaltığınızda Turn sonu gelen para katlanacak ve artıcaktır...Ayrıca Trade Rigths'ın olduğu bir ülkeye savaş açıldığında iptal edildiğinide söylemekte fayda var
    2.
    Make A Single Payment: Oldukça açık...Bir ülke ile ilişkilerinizi geliştirmek veya karşılığında bilgi almak için para verebilirsiniz!Aynı zamanda diğer ülkelerde size bunun için başvurabilirler örnek olarak şöyle bir şey olabilir:

Your Offers:
    -Map İnformation
    -We Will Give 20000 Florins
    Their Offers:...
    Yukarıda anlatılmak istenilen 20000 Florin karşılığında ve harita bilgilerimizi vermek karşılığında diğer taraftan bizimle bilrik olmasını ve dostluğunu istiyoruz...Make A Single Payment daha bir çok obsiyonda kullanılabilir...Hediye olarak para verebilir,veya yine bu özellik ile şehirleri para ile satın alabilirsiniz...Tabii bu yaptığınız herşey Turn sonunda size yansıyacaktır onuda unutmayalım

3.
    Map İnformation: Harita bilgileri...Yukarıdada anlattım aslında.Bu özelik ile diğer tarafın ne kadar toprağa sahip olduğuna ve nerede olduğunu öğrenebilir ona göre hareket edebilirsiniz!Ama fazla aldanmamanızı öneririm...ünkü Medieval dünyası her an herşeyin olabileceği bir yer...Onun için bir süre sonra zaten ülkeler map information vermiyor en başta alıp ülkeler küçükken yerlerini öğrenmek en mantıklısı

4.

Caesafire: Kısa dönemli barış diyebiliriz...Savaşmakta olduğunuz bir ülke ile barış imzayabilirsiniz...Ayrıca karşılığında bir miktar para verip o ülke ile olan ilişkilerinizi "Abysmal"dan "Perfect" seviyesine çıkarabilirsiniz...Ama yine fazla güvenmeyin...Düşmanınızda gelen barış teklifi kendisinin çıkar içindir...5-10 Turn sonra topraklarınıza süvarileri ile girdiğinde pişman olabilme olasılığınız yüksek Onun için karşı taraftan gelen CaesaFire'lar hayra alemet işler değildir hacım...Aklınızda bulunsun

5.

Alliance: Genelde her ülke kabul etmesede daha bir damla bile kan dökülmemiş,hiçbir savaşa girmemiş zayıf ülkeler kabul edebilirler...Yukarıda açıkladığım gibi "Birik" olayı...Ve belkide oyunu oynarken bazen üzerinde dakikalarca düşüneceğiniz bir özellik!Mesela diyelim Polonya ile ittifak/Alliance kurdunuz! Ardında 1 yıl sonra Mısır ile kurdunuz...Herkesin bildiği gibi Polonya Hristiyan bir ülke Dolayısıyla Mısırlılar ile savaşa girdiğini farzedelim...Burada size bir mesaj gelecektir..."Mısırlılar mı?,Polonyalılar mı?!" gibisinde...Bulunduğunuz konumu değerlendirerek cevap vermeniz ve ona göre dostunuzu seçmeniz çok önemli...Ama tavsiyem arap devletleri ile birlik olmamanız...
    ( Hayır Irkçılık değil bu "OYUN" ) Çünkü zaten eninde sonunda Kudüs için papaz olucaksınızOnun için Alliance'yi mümkün olduğunca Avrupaya kullanmak ve sınırları sağlama almak...En azından en yakın Haçlı seferine kadar...

6.
    Bribe: Herhangi bir orduyu bölgeden uzaklaştırmaya veya satın almaya yaradığı gibi Eyaletleri,Kaleleride bu özellik ile satın alabilir ve kan dökmeden barışçıl bir şekilde İmparatorluğunuzu büyütebilirsiniz...Özellikle Moğol istilasında sıkça kullanacabileceğiniz bir özellik

7.

Accept Or We Will Attack: İsteğiniz şehri veya vergiyi vermeyen düşmanınıza "Ağır ağbi" şeklinde takılıp verebileceğiniz en güzel cevap...Bunuda şöyle özetleyelim:

Your Offers:-
    Give Region:Thorn

-
    Accept or we will Attack!
    Their Offers:
    ...
    Yukarıda anlatılan ise; "Eğer Thorn şehrini vermezseniz saldıracağız usta,bak güzel güzel ver şehri akıllı takıl olay çıkmasın" Şeklinde...Sizinde anladığınız gibi küçük veya Yıkılma Döneminde olan ülkeler için kullanılabilir...

8.

Become A Vassal: İşte diplomaside yapması ve kabul ettirmesi en zor Özellik...Bu özelliği kabul ettirebilirseniz eğer şunlar olmakta:
    A)
    -Military Access:Vassal Yapılan Ülkenin sınırları diğer ülkenin askeri,Donanmalarına açılır aynı zamanda bu özellik ile dinde kolayca yayılabilir...Ajanlar ve ordular kendi ve diğer ülkenin sınırları içinde özgürce dolaşıp dilediklerini yapabilirler...Ordular bir yere sefere giderken Vassal yaptığı ülkenin (veya sadece Military Access yapmasıda geçerli) sınırlarında geçerken hiçbir zorulukla veya yol kesme gibi olaylar ile karşılaşılmaz!
    B)
    Trade Rigths: Bütün Ticaret kapıları diğer ülkenin tüccarlarına açılır ve iki ülke hem ilişkilerini hemde finansal durumlarını geliştirmiş olurlar!
    C)
    Alliance: Yukarıdada açıkladığım gibi Aynı şey diyebilirim...Vassal yaptığınız ülke ile bu özellik sayesinde savaşlara girebilir dostluğunuz daha da geliştirebilirsiniz
    D)
    Protector: Diğer ülkenin orduları sizin ülkenize girdiğinde bir nevi "Koruma" görevini alırlar...Herhangi düşman bir ülkenin ordusu sizin topraklarınıza girdiğinizde Vassal yapmış olduğunuz ülke o orudya saldırır ve ülkenizi korur...Aynı zamanda sizde Vassal yapmış olduğunuz ülkenin sınırlarına girince aynı görevi üstlenirsiniz...Sefere çıktığınızda dost ülkeniz sizin topraklarınızı ne pahasına olursa olsun korur...Sizde istediğiniz her yeri feth edebilirsiniz ama şunu unutmayın ki şu anda dost olduğunuz ülkeyide elbet birgün yoketmek zorunda kalacaksınız...
    9.

Give Region:Bir ülkenin topraklarını istemenize veya sizin bir çıkar karşılığında herhangi bir eyaletinizi vermenize yarayan bir özellktir!Genelde herkes sizden oyunda yer koparmak ister...Ama siz ondan istemeye çalışınca asla vermez...Tabii karşılığında ne verdiğinize bağlı

Arkadaşlar bu topic'e eleimden geldiğince,boş zamanlarımda birşeyler eklemeye çalışacağım...Sizde bildiğiniz şeyleri bizimle paylaşın,taktilerinizi ve oyun hakkında bilmediğiniz veya ilgiç olayları buraya yazın hepberaber paylaşalım...

Herkese iyi oyunlar!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Agwe_ -- 28 Kasım 2006; 2:50:46 >

• Abim önünde saygıyla eğiliyorum valla elline emeğine sağlık güzel çalışma
  • Moğollar da çok kişinin canını yakmış güzel çalışma eline sağlık
  • İşin garip tarafı Moğollar bana hiç saldırmadı yaw.Fakat ben Moğolların geliceğini bildiğim için anadolunun yukarısına yani karadenizin üstüne hiç saldırmadım belkiden ondandır:MOğollar anadoluya da inmedi kendi çapında eğleniolar ruslarla yukarıda valla ben de hiç sataşmıyorum....Şu vizeler de bi bitse yaw offf cok canım cekti simdi oynamak....
  • moğollara ölüm

hocam eline sağlıık güzeel bi strateji rehberii oyun için
  • Nıhahaha Moğolları yıktım hacı aha da buyrun burdan yakın:

• kardeş iyi bi çalışma ama hepsini okuyamadım

yinede ellerine sağlık
  • ya bu moğolları yıkmak zormu gerçekten
  • oynamamış olsam bile okudum wallahi güzel olmuş eline sağlık
  • quote:

Orjinalden alıntı: PrinceLaCroix

oynamamış olsam bile okudum wallahi güzel olmuş eline sağlık

Hiii oynamadın nı?Korkma la bizim ekran kartlarıyla mediumda oynuom ramlerde kafadan zaten bizim sende oynarsın merak etme...
  • ya ondan değil de dedim ya daha ds ek paketi bile alamadım... hala almadım üşeniyom gidip oyun almaya..tam param oluyo onu da nargileye abura cubura weriorum bitiyo para bakalım artık ne zaman kısmet olursa
  • hayırlı olsun..
    bide ben yenebilsem...
  • sunum gayet başarılı olmuş.. ne işle meşguluz ayıptır sorması

bu arada ben medieval 1'i oynamıştım yıllar önce, anadolu'nun tamamı ve avrupanın %80'i elimdeydi, birincisinde yanlış hatırlamıyorsam roma imparatorluguyla başetmek zordu, burada da mogollar zor sanırım..
  • ya bir sorum olacak bu france ne kadar güçlü ya adamlarda bi ordu var afrikanın yarısını kaplar herifler her yeri elegeçiriyo

YA Bİ TÜRKÇE PAKET OLSA ÇOK İYİ OLUR ÇÜNKÜ DİPLOMATLAR BANA MESAJ GETİRDİĞİNDE TAM OLARAK ÇÖZEMİYORUM DEDİKLERİNİ
  • quote:

Orjinalden alıntı: büyük adam

ya bir sorum olacak bu france ne kadar güçlü ya adamlarda bi ordu var afrikanın yarısını kaplar herifler her yeri elegeçiriyo

YA Bİ TÜRKÇE PAKET OLSA ÇOK İYİ OLUR ÇÜNKÜ DİPLOMATLAR BANA MESAJ GETİRDİĞİNDE TAM OLARAK ÇÖZEMİYORUM DEDİKLERİNİ

Hımm...Diplomasi konusunda fazla zor bir şey yok!Ama ben yineden madem şüpheye düşüyorsun şunları anlatayım sana...Hem bilmeyenlerde öğrenmiş olurlar

DİPLOMASİ:

1.
    Trade Rigths: Eğer siz veya başka bir ülkenin diplomatı/elçisi veya prensensesi yolladıysa...Hemen kabul edin bu özellik,anlaşılan ülkenin şehirleri,limanları ve kaleleriyle ticaret yapmanızı sağlar...Bu anlamayı ne kadar çok ülkeyle yaparsanız sizin için faydalı olur...Mesela ilk 1 ülkeyle yaptıysanız buu daha da çoğaltığınızda Turn sonu gelen para katlanacak ve artıcaktır...Ayrıca Trade Rigths'ın olduğu bir ülkeye savaş açıldığında iptal edildiğinide söylemekte fayda var
    2.
    Make A Single Payment: Oldukça açık...Bir ülke ile ilişkilerinizi geliştirmek veya karşılığında bilgi almak için para verebilirsiniz!Aynı zamanda diğer ülkelerde size bunun için başvurabilirler örnek olarak şöyle bir şey olabilir:

Your Offers:
    -Map İnformation
    -We Will Give 20000 Florins
    Their Offers:...
    Yukarıda anlatılmak istenilen 20000 Florin karşılığında ve harita bilgilerimizi vermek karşılığında diğer taraftan bizimle bilrik olmasını ve dostluğunu istiyoruz...Make A Single Payment daha bir çok obsiyonda kullanılabilir...Hediye olarak para verebilir,veya yine bu özellik ile şehirleri para ile satın alabilirsiniz...Tabii bu yaptığınız herşey Turn sonunda size yansıyacaktır onuda unutmayalım

3.
    Map İnformation: Harita bilgileri...Yukarıdada anlattım aslında.Bu özelik ile diğer tarafın ne kadar toprağa sahip olduğuna ve nerede olduğunu öğrenebilir ona göre hareket edebilirsiniz!Ama fazla aldanmamanızı öneririm...ünkü Medieval dünyası her an herşeyin olabileceği bir yer...Onun için bir süre sonra zaten ülkeler map information vermiyor en başta alıp ülkeler küçükken yerlerini öğrenmek en mantıklısı

4.

Caesafire: Kısa dönemli barış diyebiliriz...Savaşmakta olduğunuz bir ülke ile barış imzayabilirsiniz...Ayrıca karşılığında bir miktar para verip o ülke ile olan ilişkilerinizi "Abysmal"dan "Perfect" seviyesine çıkarabilirsiniz...Ama yine fazla güvenmeyin...Düşmanınızda gelen barış teklifi kendisinin çıkar içindir...5-10 Turn sonra topraklarınıza süvarileri ile girdiğinde pişman olabilme olasılığınız yüksek Onun için karşı taraftan gelen CaesaFire'lar hayra alemet işler değildir hacım...Aklınızda bulunsun

5.

Alliance: Genelde her ülke kabul etmesede daha bir damla bile kan dökülmemiş,hiçbir savaşa girmemiş zayıf ülkeler kabul edebilirler...Yukarıda açıkladığım gibi "Birik" olayı...Ve belkide oyunu oynarken bazen üzerinde dakikalarca düşüneceğiniz bir özellik!Mesela diyelim Polonya ile ittifak/Alliance kurdunuz! Ardında 1 yıl sonra Mısır ile kurdunuz...Herkesin bildiği gibi Polonya Hristiyan bir ülke Dolayısıyla Mısırlılar ile savaşa girdiğini farzedelim...Burada size bir mesaj gelecektir..."Mısırlılar mı?,Polonyalılar mı?!" gibisinde...Bulunduğunuz konumu değerlendirerek cevap vermeniz ve ona göre dostunuzu seçmeniz çok önemli...Ama tavsiyem arap devletleri ile birlik olmamanız...
    ( Hayır Irkçılık değil bu "OYUN" ) Çünkü zaten eninde sonunda Kudüs için papaz olucaksınızOnun için Alliance'yi mümkün olduğunca Avrupaya kullanmak ve sınırları sağlama almak...En azından en yakın Haçlı seferine kadar...

6.
    Bribe: Herhangi bir orduyu bölgeden uzaklaştırmaya veya satın almaya yaradığı gibi Eyaletleri,Kaleleride bu özellik ile satın alabilir ve kan dökmeden barışçıl bir şekilde İmparatorluğunuzu büyütebilirsiniz...Özellikle Moğol istilasında sıkça kullanacabileceğiniz bir özellik

7.

Accept Or We Will Attack: İsteğiniz şehri veya vergiyi vermeyen düşmanınıza "Ağır ağbi" şeklinde takılıp verebileceğiniz en güzel cevap...Bunuda şöyle özetleyelim:

Your Offers:-
    Give Region:Thorn

-
    Accept or we will Attack!
    Their Offers:
    ...
    Yukarıda anlatılan ise; "Eğer Thorn şehrini vermezseniz saldıracağız usta,bak güzel güzel ver şehri akıllı takıl olay çıkmasın" Şeklinde...Sizinde anladığınız gibi küçük veya Yıkılma Döneminde olan ülkeler için kullanılabilir...

8.

Become A Vassal: İşte diplomaside yapması ve kabul ettirmesi en zor Özellik...Bu özelliği kabul ettirebilirseniz eğer şunlar olmakta:
    A)
    -Military Access:Vassal Yapılan Ülkenin sınırları diğer ülkenin askeri,Donanmalarına açılır aynı zamanda bu özellik ile dinde kolayca yayılabilir...Ajanlar ve ordular kendi ve diğer ülkenin sınırları içinde özgürce dolaşıp dilediklerini yapabilirler...Ordular bir yere sefere giderken Vassal yaptığı ülkenin (veya sadece Military Access yapmasıda geçerli) sınırlarında geçerken hiçbir zorulukla veya yol kesme gibi olaylar ile karşılaşılmaz!
    B)
    Trade Rigths: Bütün Ticaret kapıları diğer ülkenin tüccarlarına açılır ve iki ülke hem ilişkilerini hemde finansal durumlarını geliştirmiş olurlar!
    C)
    Alliance: Yukarıdada açıkladığım gibi Aynı şey diyebilirim...Vassal yaptığınız ülke ile bu özellik sayesinde savaşlara girebilir dostluğunuz daha da geliştirebilirsiniz
    D)
    Protector: Diğer ülkenin orduları sizin ülkenize girdiğinde bir nevi "Koruma" görevini alırlar...Herhangi düşman bir ülkenin ordusu sizin topraklarınıza girdiğinizde Vassal yapmış olduğunuz ülke o orudya saldırır ve ülkenizi korur...Aynı zamanda sizde Vassal yapmış olduğunuz ülkenin sınırlarına girince aynı görevi üstlenirsiniz...Sefere çıktığınızda dost ülkeniz sizin topraklarınızı ne pahasına olursa olsun korur...Sizde istediğiniz her yeri feth edebilirsiniz ama şunu unutmayın ki şu anda dost olduğunuz ülkeyide elbet birgün yoketmek zorunda kalacaksınız...
    9.

Give Region:Bir ülkenin topraklarını istemenize veya sizin bir çıkar karşılığında herhangi bir eyaletinizi vermenize yarayan bir özellktir!Genelde herkes sizden oyunda yer koparmak ister...Ama siz ondan istemeye çalışınca asla vermez...Tabii karşılığında ne verdiğinize bağlı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Agwe_ -- 26 Kasım 2006; 1:03:46 >

• güzel çalışma olmuş tebrikler
  • Hacım döktürmüşsün yine yaaa Eline klavyene sağlık
  • saol agwe

AMA ZATEN BEN VENİCE ÜLKESİYLE ORTA VE DOĞU AVRUPANIN TOPRAKLARINI ELEGEÇİRDİM.MİLLETLER DOSTUM OLMAK İSTİYO AYRICA TURN SONUNDA MİLİTA VE DİĞER GRUPLARDA BİR NUMARAYIM.AMA ŞU BARUTU SİLAHLARIN ÇIKMASI BENİ BİRAZ SARSTI AMA BUNUNDA YAKINDA ÜSTESİNDEN GELİRİM

YİNEDE SAOL KARDEŞ
  • moğollar iyi hoş da bu timurlular ne olacak :D
  • asıl önemli olanlar rebelsler çünkü adamların her yerde muhakkak bir üssü oluyo

ÖZELLİKLE MISIR SEFERLERİNE ÇIKTIĞIMDA REBELSLER BAGDAT VE BENZERİ YERLERİ İŞGAL ETMİŞLERDİ

AMA LİSTENİN BİR NUMARASI OLUNCA REBELS DİYE Bİ ÜLKE KALMADI DÜNYADA
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.