Şimdi Ara

Mediamarkt rezilliği! Sıfır ürün diye ikinci el ürün gönderiyor. (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
206
Cevap
2
Favori
52.363
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
308 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • bende satış işindeyim. Zincir mağazaların bir çoğu yapıyor. Bayilerde bi nebze az oluyor. Satan kişinin vicdanına bağlı :( Ben iyi teşhir ürünü toplayıp müşteriye göndersem anlayabileceğini sanmıyorum. İş vicdanda bitiyor.
  • ya bunlar harbiden milleti aptal yerıne koyuyorlar.madem kullanılmış ürün yollayacaksın bari hiç kullanılmamış kutuya koy.resmen dalga geçiyorlar
  • Burası Türkiye ve bu olay sadece mediamarktta yaşanmıyor. Yaklaşık 3 ay yönce hepsiburada ile yaşadığım olay.


    https://forum.donanimhaber.com/hepsiburada-21-07-2018-tarihli-alisveris-kullanilmis-urun--133954801
  • Ambalajdaki etiketi yırtık olan ürünün bile gönderilmemesi gerekmektedir.
  • Global anlamda marka olup,satış dı ,servis di Türkiye de faliyet gösteren bütün firmaların ,Türk olan sahibi,yöneticisi ,çalışanının iş ahlakı zihniyeti ve ülkenin kağıt üzerin deki işlemeyen yasaları ile alakalı bir durumdur.Bu ve buna benzer olaylar.

    Değişik yıllar da ,aralıklar da,

    Hollanda da Media Markt dan vakti zamanın da ,Nexus cep telefonu aldım.

    Akşamı telefonu açıp kullanmak için açtığım da, boot loader ekranın da kapanıp açılıyordu.

    Kutusuna koydum ertesi gün götürdüm.Alıp incelediler ikiletmeden, ister sıfırını verelim,isterseniz kasadan paranızı alabilirsiniz dediler.Paramı aldım gittim farklı bir model aldım.

    Yine Hollanda MediaMarkt dan vakti zamanjn da eşime hediye ipad mini almıştım.Eşim bir iki gün kullandı memnun kalmadı.Kutusuna koydum götürdüm .Eşim memnun kalmadı ,farkını verip ipad 4 almak istiyorum dedim.Açıp incelediler tamam farkını verip ipad4 alıp çıktım.

    Yine Hollanda Media markt dan eski masaüstü pc için samsung monitör almıştım.Sadece kutusunu açmıştım ki,google chromebook laptop almanın daha mantıklı olacağı fikrine vardım. Geri götürdüm farkını verp chorembook alıp çıktım.

    Yaklaşık 10 sene önce yine Philips ledli ışıklandırmalı Televizyon almaya karar verdim, modellere bakıyorum,satıcıya durumu izah ettim.İstediğiniz modelin sıfır fiyatının üç de ikisi fiyatla olan kutusu açılmış,müşterinin biri alıp gitmiş,oturma odasının görüş açısından dolayı mekana büyük gelmiş,iade etmiş modeli bana teklif etti.Aldım çıktım.

    Ha tabiki bu verdiğim örnekler deki durumu ,yılda bir iki ürün de yapmana müsade ederler.Çünkü iade işlemleri yapanın bile kimliği firmalar da kayıt altına alınıyor,bunu alışkanlık haline getirmesin diye.Yoksa her önüne gelen cihazların kutusunu açıp iade etse ,firma sarış yapacak ürün bulamaz.



    Daha çok örnek verebilirim.



    Türkiye de ise verdiğim örnekler de durum nasıl işlerdi,işliyor çoğumuz yakından şahit olmuşuzdur.



    Tabiki Türkiye deki satıcı ve servis sağlayıcılarının yanın da bilinçsiz ,gayri ciddi tüketicilerin de ,Türkiye deki bu çarpık düzene etkisi az değil.



    Herşeyin başı zihniyet.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaSSive -- 18 Ekim 2018; 15:22:18 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • --EDİT2--

    Bugün aradığımda para iadesi sürecinin başladığını belirttiler ısrarla yeni ürün istediğimi ilettim ve konuyu cimere ilettim. Sonuçları paylaşıp konuyu sürekli güncel tutacağım.
  • Mediamarkt'tan aldım bluetooth hoparlör ellerine ulaşmış. Şmd aradılar ürünü servise yollayacaklarmış. Kutusundan ilk çıkardığım andan beri çalışmayan ürünü bana tamir edil geri yollacaklarmış!
    Yaptıkları resmen hırsızlık. Bir daha mediamarkttan birşey alırsam. Kaç gün sürecek belli değil servis incelemesi!
    Sitelerinde yazdıkları kolay iade reklamları tamamen yalan!
    "İade etmek istediğiniz ürün veya ürünleri size en yakın mağazamıza da teslim edebilirsiniz." demişler internet sitelerinde bu da yalan.
    İnternetten alışveriş yapanların koşulsuz, 14 gün içinde iade hakları yok mu?:(

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • scorpion3560 S kullanıcısına yanıt
    Mediamarkt müşteri temsilcisine anlatamadık böyle bir hakkımız olduğunu.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Geçmiş olsun hocam ben de geçenlerde hepsiburadadan sony kulaklık almıştım aynı şekilde bana da ikinci el ürün yollamışlar geldiği gibi geri gönderdim, iade ettiler sonunda paramı. Ama utanma arlanma olur insanda, koca firmaların düştüğü hale bak, ikinci el satacaksan belirt en azından, fiyatını da ona göre ayarla, yok ben nasıl kazıklarım milleti herkes bunun derdinde, ülkemizde denetimin çok üst düzeye gelmesi lazım ki bazıları bunlara teşebbüs dahi edemesin, yoksa adam yollar malı, alan kişi de dikkat etmezse olan bitenden habersiz ikinci belki de üçüncü el mal kullanır, bozulunca garantiye gider, aa o da ne garantisi çoktan bitmiş, sonra uğraş dur. Asıl sıkıntı sipariş vermişsin yeni bir şey almışsın onun heyecanı sarmış seni ama bi bakıyosun ürüne kullanılmış, kutusu açılmış falan... toplu olarak şikayette bulunmak lazım ama nereye?!

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bu tarz olaylar zaten sadece Türkiye de oluyor. Adam ana bayiden sıfır araba alıyor kapısı değiştirilmiş çıkıyor. Sonra iade almıyorlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • feocapito kullanıcısına yanıt
    Valla hocam şimdi cimere şikayet oluşturdum dönerler 1 2 gune

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Geçmiş olaun Vatanbilgisayar mantığını devreye sokmuş demek ki mediamarkt.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu zamana kadar çok alışverişim oldu internet üzerinden mediamarkt'dan ilk defa alışveriş yaptım başıma gelen bu sıfır diye kullanılmış ürün göndermek nedir ya :)
  • Bana Logitech kutusunda Everest fare yollayan MediaMarkt'tan herşeyi beklerim. Üstelik bu durum için resmen insanı zan altında bırakıyorlar. Kargo tutanağınız var mı diye lafa girdi müşteri hizmetleri. Yahu kargo paketi sağlamsa kargocu içindeki ile ilgilenmiyor ki. Neyse ki şubeye gidip tutanak ile geri yolladım. Forumda konu da açmıştım. Vakumlu kutuyu kesip içinde Everest fare koymuşlar. Aklıma geldi yine.. Sizlere tavsiyem MediaMarkt'tan ürün almışsanız ya şubede bekletip dağıtıma çıkarmayın ya da kendiniz iyice inceleyip alın.
  • ahmetfx kullanıcısına yanıt
    Sizinki rezilliğin arşa çıktığı nokta herhalde logitech kutusunda everest fare yollamak ne biliyim diyecek söz bulamadım.
  • valla bu gibi firmalar çok maalesef bu ülkede hele vatan pc bu konuda uzmandır ikinci eli sıfır diye satma konusunda

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: PCBudur

    Sizinki rezilliğin arşa çıktığı nokta herhalde logitech kutusunda everest fare yollamak ne biliyim diyecek söz bulamadım.
    Telefonda açık açık beni dolandırdınız dedim, MH önce bir durdu, sonra "öyle demeyelim" dedi. Eee ne diyelim peki?
  • Forum üyelerinin en çok sevdiğim özelliğidir bu tarz konuları ön plana çıkartması. Bu şekilde insanlar daha bilinçli oluyor. Şahsen ben madiamarkt sitesinden hiç alışveriş yapmadım. İyi bir halt olduğunu düşünmüyordum. Artık imkanı yok yapmam.



    Konu sahibine geçmiş olsun diyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • YOURMOVE kullanıcısına yanıt
    Sağolun hocam amacımıza ulaşabilmişiz demekki
  • quote:

    Orijinalden alıntı: PCBudur

    Valla hocam şimdi cimere şikayet oluşturdum dönerler 1 2 gune
    şikayet sebebi nedir ben mi kaçırdım? 14 gün iade hakkınız var bunu kabul etmediler de şikayet mi ediyorsunuz yoksa inat edip sıfır mı istiyorsunuz?
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.