Şimdi Ara

MEDIAMARKT GÜNÜN OLAYI ARÇELİK KURUTMA MAKİNESİ 579 TL (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
65
Cevap
1
Favori
4.318
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Huysuz İhtiyar

quote:

Orijinalden alıntı: osmanyasar

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: osmanyasar

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: TuVNeRa

quote:

Elektrik sarfiyatından dolayı çöp.

Bütçenizi düşünmüyorsanız, gelecek nesilleri, torunlarınızın geleceğini düşünüp böyle ürünleri kullanmayın. İsraf, israf, israf.

Siz bu çöpe para vermeyin, 2.000 liraya A ++++.... +. Olanından alın

Ben sınıfından çok bu beyaz eşyanın kendisine karşıyım. Kraliyet ailesi soyundan (!) gelmediğim için çamaşırlarımı sadece kurutmak için özel bir makinem hiç olmadı, öyle bir ihtiyaç da duymadım. İşin şakası bir yana, konforuna çok düşkün, elektrik sarfiyatı konusunda da endişesi olmayan insanlar alsın, kullansın. Ben tercih ve tavsiye etmiyorum.

Merak etmeyin almak isteyenlerde kraliyet ailesine girmeyi istemiyorlar. Çocuklu ailelerde veya evde yaşlı yakınları olanlarda evin içinde çamaşır kurutmak ne kadar zararlı siz biliyor musunuz? Bu gibi sağlık nedenleriyle, evinde çamaşır kurutma odası veya uygun balkonu olmayan aileler için çok önemli bir beyaz eşyadır.

Evde/balkonda çamaşır kurutmanın zararı hakkında bilimsel bilgim yok. Zarar nedir tam olarak? Bilimsel açıklamasına dair bilginiz var mı? Nem oranını artırması mı?

Çamaşır kurutma makinelerini zamanında araştırmış biri olarak, elektrik sarfiyatı dışındaki zararlarını yazayım:

- Renklilerde solma ve tüm çamaşırlarda pamuklanma oluyor. Giysiler deforme oluyor, özellikle yaka ve kollar.
    - %100 pamuklu giysilerin çekmesine neden oluyor
    - Havlu/bornoz/nevresim takımı gibi eşyalar dışında çok verimli olmuyor
    - Çamaşır makinesinin üstüne koyma şansınız yoksa ilave yer kaplıyor

Çamaşır kurutma makinesi yetmez, çamaşır katlama makinesi de olmalı bence...

Keşke kurutma makinasının zararlarını araştırıncaya kadar, arama motoruna "evde çamaşır kurutmak" yazsaydınız daha iyi olurdu.

Tıklayınız

Kusura bakmayın, ben uyduruk çevirilerle magazinvari "bilim adamı" haberleri yayımlayan boyalı basını takip etmiyorum. Google aramasında onlardan başka bir şey çıkmıyor. Ben ciddi popüler bilim yayınlarını ve İngilizce olarak takip ederim. Daha önceki araştırma dönemimde de incelemiş ve dişe dokunur bir şey görememiştim. "Cep telefonu kanser yapıyor" ile "evde çamaşır kurutmak sağlığa çok zararlı" yaklaşımı arasında fark yok. Çok bodoslama ve kolaycı bir söylem. Tek yaşam alanınız 15 metrekarelik oda ise ve siz o odada 8 kg çamaşırı kurutursanız tabii ki rutubet ve çamaşırlardan çıkan partiküller solunum sisteminize zarar verir, BİM'den aldığınız uyduruk deterjan da kanserojen maddeleri soluduğunuz havaya salabilir. Ama ben bu şartlarda kurutmuyorum zaten. Geniş, havadar ortamda, gerekirse hava sirkülasyonu da yaparak kurutuyorum.

Takma isminizin hakkını veriyorsunuz. Ben hiçbir şeyi ispat etmek veya sizi ikna etmek zorunda değilim. Yalnız, sağlık konusunda tavsiye verecek kadar eğitim almış bulunuyorum. Benden size sadece tavsiye, evinizde çamaşır kurutmayın.

Ek: Tabiki sadece çamaşır olayı değil, çamaşır suları, yer temizleme ürünleri, oda spreyleri bu tarz hoş gibi görünen bütün kokulu temizlik ürünlerinin hepsinin az veya çok alt solunum yollarına zararı vardır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi osmanyasar -- 30 Kasım 2013; 20:13:16 >

• quote:

Orijinalden alıntı: axilic

Aynı makina n11'de nakliye ücretsiz olmak üzere 599 TL. Servis evinize getirip kuruyor. Ben geçen hafta aldım. İndirim kuponları, paraf puan, paraf günüm derken 467 TL ye geldi. Gayet memnunuz. 60 dakika içinde tüm çamaşırlar sıcacık ve kırışmadan çıkıyor (bu süre çamaşırın türüne göre artıp azalabiliyor). Bu makinanın dezavantajı enerji sınıfının B olması. Bence fiyat/performans ürünü. Forumda kurutma makinaları ile ilgili ana konu var.

Hocam garanti süresi kaç yıl veriyorlar?
  • edit

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aRnOaLd -- 2 Ocak 2021; 2:16:39 >
  • osmanyasar kullanıcısına yanıt
    Garanti 2 yıl. n11.com dan alırken isteğe bağlı 99 TL na artı 2 yıl garanti (farklı hizmetleri de içeren Asistanım365) paketi var ama ben onu almadım. Beko ve Arçelik'in aynı özellikli aynı fiyatlı iki modeli bunlar.
  • b sınıfı ürünlerle a sınıfı ürünler arasındaki enerji tüketim değerleri ne kadar farklı oluyo acaba
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.