Arkadaşlar,soru biraz tuaf ama işin içinden çıkamadım,ve hiç bir yerdede net ne soru nede cevap gördüm,bu belki forumdada ilgi çeker !
Blu-Ray,Dvd player ve Hd dvd playerım var,fakat indirdiğim filmlere format atıp izlemekten bıktım,uğraşması dert,bu sebeble piyasada dvd yada blurayi bağlayıp sorunsuz dosya formatlarını okuyabilen mediaplayer varmıdır,bir arakdaş philps bluray okuyaniliyor dedi ama yurt dışı istelerde okumadığını yazmışlar !
Bu konuda bilgisi olanlara şimdiden teşekkür ediyorum.
Galiba bilen yok,yabancı forumlarda bir açıklama var ama Türkiyede deneyen oldumu acaba,hd dvd playerı media playara bağlayıp görüntü alınabildiğini yazmış biri,tarife göre usb bağlantısını yaptıktan sonra hd dvd playerın kumandadan usb tuşuna basmak çıkacak ayarlarda mediaplayer seçilmeli diyor !
Benim hd dvd playerda var ama media player seçimi önemli sanıyorum WD ile sonuç alındığı belirtilmiş !
Deneyen varmı bilmiyorum !
hocam sizin amacınız tam olarak nedir? mkv formatı için mi bu sorularınız? eğer öyle ise, sizin yapmanız gereken kalburüsütü bir medya oynatıcı ile bir de harici dvd wr almak. usn den harici dvd wr yi medya oynatıcıya takıp dvd nizdeki mkv formatlarını seyredebilirsiniz sanırım. ya da harici hdd alıp elinizdeki tüm cd/dvd oynatıcılarınızı rafa da kaldırabilirsiniz.
merhaba, Dark Media Mania hd player harici dvd player destekliyor.Usb girişinden bağlanabiliyor.
quote:
Orijinalden alıntı: saintroyo
hocam sizin amacınız tam olarak nedir? mkv formatı için mi bu sorularınız? eğer öyle ise, sizin yapmanız gereken kalburüsütü bir medya oynatıcı ile bir de harici dvd wr almak. usn den harici dvd wr yi medya oynatıcıya takıp dvd nizdeki mkv formatlarını seyredebilirsiniz sanırım. ya da harici hdd alıp elinizdeki tüm cd/dvd oynatıcılarınızı rafa da kaldırabilirsiniz.
Saintroyo,teşekkür ederim cevabın için,açıkcası biraz eski kafalıyım yani,istediğim olay elimde çok geniş dvd-vcd-bluray arşivim var,çoğuda gerçekten zamanının en iyi sinema eserleri,belirtmek isterimki hepside orjinal diskler,istedim ise dvd playerımdan yada blu-ray playımdan media playera bağlantı yapıp yüksek çözünürlükte bu filmleri izlemek,diyeceksinki blu-ray play var ne yapacaksın?
İstediğim olay,her zaman blu-ray player kullanmıyorum genelde hd dvd player var onla izliyorum,görümtüden memnun değilim,okuduğum kadarıylada media player üzerinden taşınan görüntü çok daha kaliteli ve sorunsuz+ses kalitesi,böyle birşey yapabilirimiyim yada olurmu ?
Tekrar cevabın için çok teşekkür ediyorum.
aalikemal,bilgine çok teşekkür araştıracağım,umuyorum olur,tekrar ilgin ve mesajına çok teşekkür ediyorum.
quote:
Orijinalden alıntı: andy1
sizi anlıyorum. ben her ne kadar bd disk ya da 1080p indirmeye özen göstersem de benim elimde hem vcd hem de dvd olarak hatırı sayılır bi arşivim var. medya player ları görüntü yükseltici olarak algılamayaın. evet çok kaliteli görüntü veriyorlar fakat, bu eğer kaynak yani video kalitesine paralel olarak yapıyorlar. yani siz elinizdeki vcd yi ya da dvd yi medya oynatıcılarda daha yüksek bir çözünürlüğe getiremezsiniz. ha ses konusunda haklı olabilirsiniz bazı filmlerde 5.1 TR ses olabiliyor ki internette pek bulunamayacak bir durum. 5.1 ses sistemim olmadığı için o konuda ben ne yazık ki bilgi sahibi değilim.
size şöyle bir öneride bulunabilirim; üzerinde bluray oynatıcıya sahip medya player lar var. belki onlar sizi tatamin edebilir. ama o da sadece 3 cihaz kullnmaktansa tek cihaz kullanmak bakımından olur ancak. yoksa dediğim gibi her hangi bir şekilde kalite yükseltme olayı yaşamanız inanın imkansız.
ya da benim yaptığım gibi, yine ağdan size sorun yaratmayacak kalburüstü bir medya oynatıcı alıp eğer kullnıyorsanız masaüstü bilgisayarınız ile ağ üzerinden tüm dosyalarnızı seyretme olanağınız olabilir.
umarım az da olsa yardımcı olabilmişimdir.
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: andy1
sizi anlıyorum. ben her ne kadar bd disk ya da 1080p indirmeye özen göstersem de benim elimde hem vcd hem de dvd olarak hatırı sayılır bi arşivim var. medya player ları görüntü yükseltici olarak algılamayaın. evet çok kaliteli görüntü veriyorlar fakat, bu eğer kaynak yani video kalitesine paralel olarak yapıyorlar. yani siz elinizdeki vcd yi ya da dvd yi medya oynatıcılarda daha yüksek bir çözünürlüğe getiremezsiniz. ha ses konusunda haklı olabilirsiniz bazı filmlerde 5.1 TR ses olabiliyor ki internette pek bulunamayacak bir durum. 5.1 ses sistemim olmadığı için o konuda ben ne yazık ki bilgi sahibi değilim.
size şöyle bir öneride bulunabilirim; üzerinde bluray oynatıcıya sahip medya player lar var. belki onlar sizi tatamin edebilir. ama o da sadece 3 cihaz kullnmaktansa tek cihaz kullanmak bakımından olur ancak. yoksa dediğim gibi her hangi bir şekilde kalite yükseltme olayı yaşamanız inanın imkansız.
ya da benim yaptığım gibi, yine ağdan size sorun yaratmayacak kalburüstü bir medya oynatıcı alıp eğer kullnıyorsanız masaüstü bilgisayarınız ile ağ üzerinden tüm dosyalarnızı seyretme olanağınız olabilir.
umarım az da olsa yardımcı olabilmişimdir.
Güzel ve faydalı bilgileriniz için çok teşekkür ediyorum.
Elimde zaten hem hd dvd player var hemde Blu-Ray player,o zaman mediaplayer almak boş yere israf olacak,sizin bilgilerinizden anladığıma göre,aslında isteme sebebim elimde inanılmaz kaliteli vcd koleksiyonu variyurt dışından alınmıştı malum büyük ekranla izleyince görüntü inanılmaz kötü geliyor,mecburen ufak ekranda izlemek zorunda kalıyorum,anladımki bu cdlere bir katkısı olmayacak.
Gerçi bazılarını,pocket dvix ile yeniden formatladım ama orjinalinden biraz daha iyi görüntü alsamda,orjinal filmin bu seferde bir önemi kalmıyor,umraım ilerde bunada çare bulurlar,ses kalitesi kesinlikle hd dvd player ile Blu-Ray arasında inanılmaz kalite farkı var,Blu-Rayde izlediğim filmlerde 5.1 sistemde bazen sesin cazibesi filmi bile arka planda bırakıyor.
Konuyla alakasız olacak ama,okuyanlar olursa piyasalarda satılan Hd Dvd playerlara boşa para vermesinler,ben bir fark göremedim normal dvd playerla izlediğim filmlerle,sadece up scale özelliği deniyor ama açıkcası onuda algılayamadım,hangi formatı seçersem seçeyim ama Blu-Ray ile aynı filmden daha iyi görüntü ve ses alıyorum.
Hd Dvd player yerine Blu-Ray player almanızı tavsiye ederim,Blu-Ray player Panasonic ve Sonyler disk seçiyor,bunuda belirtmek isterim.
önemli değil. upscale denen durum nedir, işte tam da sizin yaşadığınız olaydır. yani düşük bir çözünürlüğe sahip olan video yu daha yüksek bir çözünürlüğe yükseltmek. ama sadece piksel olarak yükseltmek. yani sizin vcd leri 1080p fullhd tv nizde seyretme olanağını suna özellik bu ''upscale'' özelliği.
hd-dvd (sanırım toshiba teknolojisi idi.) sony nin blu rayi karşısında piyasayı terketmiş bir teknolojidir. onun için hem artık kolayca bulamazsınız hem de bulsanız da sizin söylediğiniz gibi pek bir şey kazanmazsınız.
quote:
önemli değil. upscale denen durum nedir, işte tam da sizin yaşadığınız olaydır. yani düşük bir çözünürlüğe sahip olan video yu daha yüksek bir çözünürlüğe yükseltmek. ama sadece piksel olarak yükseltmek. yani sizin vcd leri 1080p fullhd tv nizde seyretme olanağını suna özellik bu ''upscale'' özelliği.
hd-dvd (sanırım toshiba teknolojisi idi.) sony nin blu rayi karşısında piyasayı terketmiş bir teknolojidir. onun için hem artık kolayca bulamazsınız hem de bulsanız da sizin söylediğiniz gibi pek bir şey kazanmazsınız.
Bendeki Lg hd dvd player,gerçi üründen memnunum ama sonuçta,Blu-Rayin verdiği görüntüyü sağlayamıyor yani aynı dvdyi 2 farklı cihazda izlediğimde fark çok fazla,ses yada görüntü,daha kaliteli Blu-Rayde.
Media playerların zahmetsizi olsaymış benim için iyi olacaktı :),pc üzerinden film izlemeyi sevmiyorum,dedim ya eski kafalılık halen dvd cihazlar favorim.
harici dvdler dendi onu al bunu al kafam iyice karıştı,tuaf olansa mağazarlardaki elemanlar dahi birşey bilmiyorlar,vatan teknosa-darty hiç biride şu cihazla böyle izlersin diyemediler malesef,adam bana bu cihazı Blu-Raye bağla süper görüntü alırsın diyor,diğeri bağlanmaz diyor,diğeri bilmem ne usb gerekir v.s,kısaca kafam allak bullak oldu :)
Teknoloji televizyonları seviyorum ama bu tür cihazlara açıkcası hiç merakım olmamıştı.
Yardımların için sağol zahmet verdim hakkını helal et.
sorun değil, her zaman yardımcı olmaya çalışırım.
yalnız ben size ağdan bilgisayar üzeri derken bilgisayrı sadece harici harddisk olark kullanıyorum yine filmleri oynatan medya player. o konuda yanlış anlaşıldıysam kusura bakmayın. bilgisyarı televizyona bağlamıyorum. bende dune marka HD smart H1 medya oynatıcısı var.
bilgisayar ile medya oynatıcı ağ üzerinden birbirine bağlı, bilgisayarda ve ona bağlı ne kadar harici hdd varsa hepsini dune üzerinden görüyorum. bilgisayara cd de, dvd de taksam onu da seyredebiliyorum cihaz üzerinden.
quote:
sorun değil, her zaman yardımcı olmaya çalışırım.
yalnız ben size ağdan bilgisayar üzeri derken bilgisayrı sadece harici harddisk olark kullanıyorum yine filmleri oynatan medya player. o konuda yanlış anlaşıldıysam kusura bakmayın. bilgisyarı televizyona bağlamıyorum. bende dune marka HD smart H1 medya oynatıcısı var.
bilgisayar ile medya oynatıcı ağ üzerinden birbirine bağlı, bilgisayarda ve ona bağlı ne kadar harici hdd varsa hepsini dune üzerinden görüyorum. bilgisayara cd de, dvd de taksam onu da seyredebiliyorum cihaz üzerinden.
Teşekkürler,
Anladığım kadarıyla,bilgisayarın sadece dvd özelliğini kullanıyorum ?
Bende 42 inc Lcd panasonic ve 50 inc Panasonic plazma var,açıkcası pc üzerinden cihazları hiç denemedim aslında merakta etmedim dersem yalan olmaz,dediğim gibi sadece hd dvd player ve blu-ray player ile film izliyorum.
Sizin dediğiniz ise elimdeki dvdleri sadece bilgisayarın dvdsini kullanarak izleyebilirim,görüntüye kalite farkı oluyormu?
Birde bu cihazları görebileceğim yada olursa satın alabileceğim firmalar varmıdır,cihazların linkleri olursa elbetteki daha makbule geçer,ama vaktinizide almak istemem,ne zaman vaktiniz olursa hiç sorun değil.
Darkmedia plyerlara baktım o kadar çeşit varki,bana basit birşey olsa kafi,ev teknolojik çöplüğe döndü.
Yardımlarınız için tekrar teşekkürler.
ben açıkıçası medya player üzerinden seyredilen videoların, sizin şu anda kullandığınız ama hddvd olsun, ama bluray ler olsun seyrettiğiniz videolardan daha kaliteli olacağını sanmıyorum. alcağınız medya oynatıcının kalitesi ne kadar yüksek olursa olsun, size sadece ek ve gereksiz bir masraf yapacağı kanısındayım. bu cihazların açıkçası birinci alıcı kitlesi internetten indirilen yüksek çözünürlüğe sahip, özellikle .mkv formatında olan ve medya oynatıcılar dışında herhangi bir şekilde seyredilmesi imkansız olan videoları seyredilmesini arzulayan kitle. anladığım kadarıyla siz bu kitleye üye değilsiniz. :) siz orjinal olarak dvd/bluray alıp seyreden birisiniz sanırım ki elinizde de zaten hem tv olarak hem de oynatıcı olarak cihazlarınız da var.
bir de şu var eğer medya oynatıcı alırsanız (ki bu kalburüstü bi oynatıcı olmalıdır, eğer bluray filmleri de buna bağlı olarak oynatmak istiyorsanız.) ekstra hem bir adet harici hddvd oynatıcı hem de harici bluray oynatıcı almanız gerekiyor. harici hddvd var mıdır onu bilmiyorum ..
bir de size medya oynatıcı tavsiyelerinde bulunayım, kendi kullandığım marka dune un üst seviye modelleri ...
saintroyo çok sağol yardımların için,linklere baktım ama sonuçta bnde olan cihazlarla linkte olan cihazıda alsan aynı görüntüyü alacağım gerçeğini değiştirmeyecek.
Peki ucuz yollu bir mediaplayer alırsam,anladığım kadarıyla internetten indirdiğim filmleri sadece izleyebileceğim elbetteki pcye bağımlı olarak,pc olmadan izlemek için ne almam gerekiyor,usb bellek sanıyorum,film konvert etme sorunum zatne yok hd kalitesinde dönüştürme yapabiliyorum,bunda biraz başarılıyım sanırsam kullandığım 2 programda korsan değil yani orjinal programlar,ve oldukçada memnunum.
Bir arakdaş vcd filmi konvert etsende kalite düzelmez demişti ama yüksek çöznürlükte konvert edip denedim,sonuç iyi olmasada orjinal vcd filmden çok daha kaliteli görüntü alabildim,biraz aman alıyor ama ne yapalım Clint Eastwood'un eski siyah beyaz filmiydi değdi doğrusu :)
Eğerki media player alırsam bana tek lazım olan bilgi bu indirdiğim filmleri depolayacağım cihaz önemli sanıyorum,bilgisayarda 500gb boş alanım var ama dediğim gibi pcye bağlımlı olmak hoşuma gitmiyor,İnternet Download manager orjinal program kullanıyorum,yaklaşık 700 mblık bir film 20-30 dakika dowlad ediyor,bana göre fena değil,fazlada film indirmediğim için pekte normalmidir açıkcası bilmem.
Bugün bir kaç mağazaya gidicem bakalım,onlar ne diyecekler.
Zahmetlerim için kusura bakma ama bilgili insanla sohbet güzel sonuçta,tekrar teşekkürler arkadaşım.
eğer düşük fiyatlı ama iyi bir medya player almak istiyorsanız size önerebileceğim 2 medya oynatıcı var.
biri philips hmp 3000 diğeri de egrat r6b bu ikisi sizi memnun eder.
bi de bunların yanına da 2.5 inçlik 750 gb ya da 1 tb lık bir harici hdd aldığınız zaman size yeterli geleceğini düşünüyorum. hem en azından medya oynatıcı tecrübeniz ve kullanmışlığınız olmuş olur.
rica ederim
quote:
eğer düşük fiyatlı ama iyi bir medya player almak istiyorsanız size önerebileceğim 2 medya oynatıcı var.
biri philips hmp 3000 diğeri de egrat r6b bu ikisi sizi memnun eder.
bi de bunların yanına da 2.5 inçlik 750 gb ya da 1 tb lık bir harici hdd aldığınız zaman size yeterli geleceğini düşünüyorum. hem en azından medya oynatıcı tecrübeniz ve kullanmışlığınız olmuş olur.
rica ederim
Çok Teşekkür ediyorum Saintroyo,Egrat R6B almaya karar verdim,dediğim gibide 1 TB hdd bulmaya çalışıcam,şimdi ben genelde pcde justintvden film izliyorum,hd güzel filmler oynatıyorlar,idm ile sorunsuz kayıtta yapabiliyorum oynayan filmleri,sanıyorum çok işime yarıycak verdiğin fikirler :)
IDM kullanıyormusun bilmem ama yinede yazıyım,biliyorsan zaten ciddiye alma:),idm ile her açtığım resim,film kısaca her dosyayı otomatik tanıyor ve indirme yapmam için soruyor,elbetteki inanılmaz hızlı download ediyor,çoğu zaman 900 kb hızda indiriyorum,bazende benim internet yavaşsa proxsy ile indiriyorum o zaman açıkcası uçuyor diyebilirim !
Lazımsa söyle özelden proxsy programını yollayabilirim,Alman sitesinden proxsyleri alıyorum kendi proxsy programımda,işe yarayanları taratıp seçiyorum,156 hızda süper proxsyler çıkıyor,bunlarla download inanılmaz hızlı oluyor,işine yararsa sorun değil,program adını yazarım,hepsi bedava sürümdür !
ben sunum sitelerinden vip üyelik alıyorum. idm yi kullanıyorum ben de, 1.05 mb ile sabit indirme yapıyorum. hız ile ilgili sorunum yok yani .:)
bunların dışında, bilgisayarımda emule de kurulu ve jdownloader da.. anlayacağınız ben download için gerekli olan programları elimde hazır tutuyorum. şu an için herhangi bir sorunum olmuyor, bahsettiğiniz konular hakkında herhangi bir bilgim yok. ihtiyacım olursa da sizden yardım almayı isterim açıkçası. ilginiz için de teşekkür ederim. ben aslında film, dizi ve oyun için sıkıntım yok ama aslında müzik bakımından şu an için emuleyi bıraktığım için pek indirme yapamaıyorum. .flac formatını indirmeye başlamıştım. onları artık indiremiyorum pek bilinen bir format değil. ve her yerde olamıyor ne yazık ki..
quote:
ben sunum sitelerinden vip üyelik alıyorum. idm yi kullanıyorum ben de, 1.05 mb ile sabit indirme yapıyorum. hız ile ilgili sorunum yok yani .:)
bunların dışında, bilgisayarımda emule de kurulu ve jdownloader da.. anlayacağınız ben download için gerekli olan programları elimde hazır tutuyorum. şu an için herhangi bir sorunum olmuyor, bahsettiğiniz konular hakkında herhangi bir bilgim yok. ihtiyacım olursa da sizden yardım almayı isterim açıkçası. ilginiz için de teşekkür ederim. ben aslında film, dizi ve oyun için sıkıntım yok ama aslında müzik bakımından şu an için emuleyi bıraktığım için pek indirme yapamaıyorum. .flac formatını indirmeye başlamıştım. onları artık indiremiyorum pek bilinen bir format değil. ve her yerde olamıyor ne yazık ki..
Sizden son ricam olucak harici hdd hangi marka almalıyım,samsung buldum ama biraz enteresan geldi anlayamadım doğrusu,sanıyorum pc içinmiş.
Bahsettiğim proxsy olayı,aslında Türkiyede bazı uyanıklar para ile satıyor bedava olan programı:),en başta özelliği erişimi olmayan sitelere kolay ve inanılmaz hızlı erişim sağlıyor,gerçi ben sadece justintv için kullanıyorum,8mbit internet hızım var ama filmlerde takılma olduğu zaman proxsy işime yarıyor.