Şimdi Ara

Media Markt - Kullanılmış, hasarlı ürün gönderdi - 2. bölüm - CHARGEBACK

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
611
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,

    konuyla ilgili fikir sahibi olmanız için bölüm 1 linki:https://forum.donanimhaber.com/media-markt-rezalet-kullanilmis-hasarli-urun-gonderdi--136898068

    zaman içerisinde bölümlerin hepsini birleştirip tüketici olarak hak nasıl aranır hakkında bir kılavuz oluşturacağım. Umarım zamanla sosyal medyada popüler bir başlık haline gelir bu seri.

    Bu bölümde, Media Markt için, bankaya yaptığım chargeback* (harcama itiraz) talebini paylaşıyorum.

    17 Ocak 2019 tarihinde değişim talebiyle gönderdiğim ürün 24 Ocak 2019 tarihinde bana geri gönderildi. Ben sevinçle değişimi yaptıklarını düşünerek kargoyu teslim aldım ancak kutuyu açtığımda aynı ürünün bana geri gönderilmiş olduğunu gördüm. Bir yanlışlık olabileceğini düşünerek Media Markt'ı aradım ve durumdan bahsettim ve onların yönlendirmesi ile ürünü tekrar kendilerine gönderdim. 25 Ocak 2019 tarihinde teslim aldılar. 28 Ocak 2019'da Media Markt müşteri hizmetleri tarafından arandım ve değişim talebimin kabul edilmediği söylendi. Media Markt müşteri hizmetlerinden ürünün değişim talebinin neden kabul edilmediğiyle ilgili belge talep etmem üzerine, tarafıma herhangi bir belge sunamayacaklarını belirttiler. Konuyu biraz daha zorladığımda ürünün yetkili servise ya da üreticiye hiç gönderilmediği, sadece fotoğraflarının çekilerek eposta ile gönderildiği ve geri dönüş olarak değişim talebimin kabul edilmediği belirtildi. Tekrar belge istememe karşılık ilgili epostaların şirket içi yazışma olduğu ve tarafıma gönderilemeyeceği söylendi. Tarafıma yasal süreçte kullanabileceğim bir belge göndermeden (posta, eposta, sms...) ürünü bana geri göndermemelerini, geri göndermeleri halinde teslim almayacağımı belirttim ve tarafıma herhangi bir belge sunmamaları halinde de yasal haklarımı kullanacağımı söyledim. Yasal haklarımı kullanacağımı söylememden dolayı konuyla ilgili oluşturduğum tüm talepleri kapattılar ve benimle iletişimi kestiler.

    22 Ocak 2019 tarihinde kredi kartımı aldığım bankaya vermek üzere chargeback (harcama itiraz) talebimi belirten bir dilekçe hazırladım ve aynı gün bankaya gönderdim. Bu dilekçede para iadesi isteme sebebi olarak da "Satıcının değişim talebini yerine getirmemesi ve kanunda yer alan azami süreyi (30 iş günü) geçirmesi." diye belirttim. 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanun'da atıf yaptığım satırlar en altta yer almakta. Özet olarak değişim talebimi 30 iş günü içinde yerine getirmek zorundalardı ve bunu yapmadılar. Banka bu talebimi işleme koyup koymadığını 3 iş günü içinde tarafıma bildirecek, 2-3 hafta sonra ara bilgilendirme yapacak ve 2-6 ay sonrasında da tamamen sonuçlandıracak.

    Banka 25 Ocak 2019 Pazartesi günü bana talebimin incelenmeye başlandığına dair bilgilendirmede bulundu. Bugün, yani 26 Şubat 2019 tarihinde, Media Markt'tan bir kargo geldi. Tarafıma herhangi bir bilgilendirme yapmadıkları için kargoyu kabul etmedim. Media Markt'ı aradım ve 25 Ocak 2019 tarihinde ürünün tarafıma gönderilmesiyle ilgili bir karar aldıklarını öğrendim. Ürün 25 Ocak 2019'dan beri, yani tam olarak 31 gündür, Media Markt'ın elindeyken hiç bir işlem yapmadılar, oluşturduğum talepleri kapattılar, bana bilgi veremeyeceklerini söylediler ama ben chargeback talebinde bulunduğum ve sonrasında bankanın kendileriyle iletişime geçtiği an bana ürünü geri gönderme kararı aldılar. Burada Media Markt'ın ne niyetle olaya yaklaştığı konusundaki takdiri size bırakıyorum.

    Şu an süreç devam etmekte. Media Markt ya savunma yapacak ve chargeback talebimi reddettirmeye çalışacak ya da banka paramı ellerinden alıp bana iade edecek. Bu noktada Media Markt savunma yapsa da yapmasa da, chargeback talebim kabul edilse de edilmese de işler çok daha karışık bir hal alıyor aslında. Ancak bu bilgileri yasal süreçte kullanacağım için henüz aktaramıyorum.

    Chargeback talebime bankadan gelecek olan bilgilendirmeleri de güncel bir şekilde, yeni başlıklar altında anlatacağım.

    Not: Yazdığım her şey noktası virgülüne kadar belgelidir, kayıtlıdır. Yasal süreç tamamlandıktan sonra elimdeki belgelerin tamamını, yasal bir engel olması durumunda ise ilgili yerleri sansürleyerek, yayınlayacağım.
    Not2*: Chargeback nedir?: kabaca söylemek gerekirse, kart (visa, mastercard...) ile satın aldığınız bir ürünle ilgili yaşadığınız problemi satıcının çözmeye yanaşmaması halinde (ürün tarafınıza teslim edilmezse, size teslim edilen üründe bir hasar var ve satıcı bunu onarmaya yanaşmıyorsa, satın aldığınızdan başka bir ürün gönderilmişse...) satıcıya ödemiş olduğunuz tutarın tamamının ya da bir kısmının banka aracılığı ile satıcıdan zorla alınarak size iade edilmesi durumudur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrag -- 26 Şubat 2019; 14:22:4 >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.