Şimdi Ara

Mecidiyeköy'e tayinim çıktı ne yapacağımı şaşırdım YARDIM EDİN!!! (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
91
Cevap
0
Favori
3.493
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Günde toplam 3 saat trafik çekerim dersen beylikdüzünde 3+1 e temiz yaşanabilir site içinde daireleri 700 TL civarına bulabilirsin. metrobüsle de işine gelir gidersin.
  • Ben 3-4 ay öncesine kadar 2.5 yıl Üsküdar'da Emniyet mahallesinde yaşadım. Mecidiyeköy'e yarım saate varıyordum (15 dk durağa yürüme + 10 dk metrobüs veya 522 numara iett). Anadolu yakasını düşünürseniz, Üsküdar ve Kadıköy'ün metrobüs duraklarına yakın semtlerinden ya da ana caddeye yakın yerlerinden ev bakabilirsiniz, kiralar 450'den falan başlıyordu.
    Tek vasıta ile ulaşım her zaman daha konforludur ama bazen 2. vasıtaya aktarma yapmak zaman kazandırabilir. Avrupa yakasında ise metro, metrobüs, tramvay güzergahlarını inceleyin; yine iki vasıta ile yarım saate Mecidiyeköy'e ulaşılabilir. Tabi sabah 8-9 ve akşam 17.30-19.30 arası trafik yoğun, duraklar ve toplu taşıma araçları kalabalık olur, ancak her yerde durum aynıdır. Bu arada illa okula yakın olayım diye çok kötü evleri tutmayın, semti de inceleyin biraz.

Ekleme: Trafiğin yoğunluğuna, eve-işe bir saatte gitmeye alışıyorsun birkaç ay içinde, her şey normal geliyor. İstanbul'dan Adana'ya döndüğümde; çarşıya, merkeze toplu taşıma ile 15-20 dk'da ulaşmak oldukça şaşırtıcı geldi bana.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kırmızımercimek -- 19 Ağustos 2013; 18:57:30 >

• metrobüs belli saatlerde aşırı kalabalık olur ama mecidiyeköyde başka bir alternatif düşünmek daha isabetsiz. İster anadoludan gel ister avrupadan; zaten metrobüsün 2,3 katı sürecek yol zaman olarak. Ayrıca avcılar metrobüs hattında bir yerde oturabilirsin. şirinevler, bahçelievler, avcılar denizköşkler, gümüşpala, sefaköy, cennet, florya'ya bakarsan 1000 liraya çok güzel daireler bulabilir; 600,650 liraya aile için uygun güzel daireler bulabilirsin. Ama istanbul gibi bir yerde en güzel seçenek, evinden işine yürüyerek gidebilmektir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cagrisimsek

Mecidiyeköye Metrobüse alternatif metro var metrobüs işve okul zamanı çile çekmektir.Bence Metro güzergahına göre Hacıosman darüşşafaka levent 4.levent gibi duraklara yakın yerden ev bakarsanız yaz kış metrobuse göre daha az yoğunluğun ve daha az arızanın gerçekleştiği bir sistemle kolayca mecidiyeköy ulaşmış olursunuz mecidiyeköy metrobus durağıyla metro çıkışları aynı yerde

+1

Oraları bilmem ama raylı taşıma candır. Yürüyen merdivenleri olsun, yoğun olsa da bir şekilde toparlayan, metrobüs gibi sıkışmayan vagonları olsun, hızlı ulaşımı olsun, duraklarının temizliği olsun her şeyiyle güzel. Bence metro güzergahında bir yerler bakılabilir. Ayağında sorun olan eş için de çok problem olmaz sanırım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Burak Hcvl

Hocam, burhaniye mah. aklıma geldi. Orada oturmuyorum ama metrobüs duraklarını düşünürken mantıklı geldi. Kiralar m.köyden daha uygun. Hem biraz daha sakin yerdir diye tahmin ediyorum. Köprüye de çok yakın, trafik olmazsa 10-15 dk bile sürmeyebilir m.köy.

Mecidiyeköy'e tayinim çıktı ne yapacağımı şaşırdım YARDIM EDİN!!!
    Anadolu yakasında boğaza yakın olan metrobüs duraklarına bakın hocam.

http://www.sahibinden.com/kiralik-daire/istanbul-uskudar-beylerbeyi?address_quarter=23120

Burhaniye'yi bilirim, ben de Emniyet'te oturuyordum. Burhaniye biraz çukurda/rampada kalıyor, yani yokuşu var. Toplu taşıma imkanı da zayıf sayılır, bildiğim kadarıyla sadece 11BE iett geçiyor, yani iş dışında bir yere gidilecek olsa 10-15 dk yürümek lazım işlek caddeye kadar. Metrobüse ulaşmak için de rampa inip çıkmak gerekecek. Yalnız, dediğiniz gibi sakin bir yer, gürültü patırtı yoktur. Kiralar genelde uygundur, 650-700'e boğaz manzaralı 3+1 daireler mevcuttu. Burhaniye yerine Emniyet mh. tercih edilmesi daha uygun, hem metrobüse hem de diğer hatlara (Kısıklı cd. üzerinden sayısız otobüs-dolmuş geçiyor) ulaşım oldukça iyidir. Ayrıca başbakanın evi de o tarafta olduğundan güvenlik biraz daha iyi. Üsküdar Gençlik Merkezi'nden Kısıklı caddesine doğru güzel evler var.

• quote:

Orijinalden alıntı: respectrespect

quote:

Orijinalden alıntı: WarriorAngel

3 er bin TL maaş alıyorsunuz işte, verin 2,000 TL kirayı en kral yerde oturun Şişli, Osmanbey oralarda..

3er bin tl almıyoruz sayın hocam. eşim çalışmıyor doğumdan dolayı, çalışırsa da ek ders istemeyecek çocuktan dolayı benimde bordrom 1936 lira ocakta 2100 lira olacak ek ders çıkar mı çıkmaz mı belli değil
    Say ki 3 bin lira alıyorum yine de 2000 lira kira vermek kime mantıklı gelir 10 bin 20 bin alsam haklısın

hocam öğretmenlerin dünyadaki paranın yüzde 80 inden fazlasını kontrol ettiğini, suni açlıklar yaratarak afrikalıların canına okuduğunu, hatta bir zamanlar hitlerin partisini parasal olarak destekleyerek katliamlara sebep olduğunu sananlar var.

şasi kanaatim; bunlar vb yorum - yazıları ciddiye almamanız..

• quote:

Orijinalden alıntı: WarriorAngel

3 er bin TL maaş alıyorsunuz işte, verin 2,000 TL kirayı en kral yerde oturun Şişli, Osmanbey oralarda..

çok zekisin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mecidiyeköy'de kentsel dönüşüm düşünmüyorlar mı? Evler çok eski,park yeri desen ayrı bir dert vs vs işte. Benim tavsiyem mahallere git biraz dolaş,üç beş tur atıp bakkal,kahve türü yerlerede iki muhabbet açsan ortamı öğrenirsin.Eğer araban varsa veya düşünüyorsan bir de otopark kriterini düşünmeden etme.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tenekekutu

Mecidiyeköy'de kentsel dönüşüm düşünmüyorlar mı? Evler çok eski,park yeri desen ayrı bir dert vs vs işte. Benim tavsiyem mahallere git biraz dolaş,üç beş tur atıp bakkal,kahve türü yerlerede iki muhabbet açsan ortamı öğrenirsin.Eğer araban varsa veya düşünüyorsan bir de otopark kriterini düşünmeden etme.

Evet otopark önemli bir kıstas benim için ama yok gibi bir şey otoparklı daire
  • Anadolu yakasında bir yerde ev tutup toplu taşıma araçlarıyla Mecidiyeköy'e geçmek en mantıklısı olacaktır.Ama trafiğe katlanabilir misiniz bilemem.
  • bence sanayi mahalleside ideal kiralara epey uygun bir araştırın derim akrabalarım hep orada 400 500 tl kira ödeyenler var
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.