Şimdi Ara

mecburi trafik sigortası araç temin ediyor mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
6.193
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • trafikte geçirdiğimiz kaza sonrası aracı tamir için servise bıraktığımızda, mecburi trafik sigortası (kasko değil) bize geçici olarak kullanmak üzere bir araç temin ediyor mu?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi molella -- 26 Temmuz 2015; 16:18:06 >



  • Siz de benim gibi hasarı karşı tarafın sigorta şirketinden açtırıp vay anam diyenlerden misiniz?

    Kasko poliçenizde ikame (yedek) araç klozu olsa bile, hasar kaydını kendi sigortanız üzerinden açtırmaz iseniz yine alamıyorsunuz aracı.

    Basit bir tampon hasarı yüzünden başımdan geçeni ilettim size.

    Açıkçası ben zorunlu trafik sigortasının ikame araç imkanı olduğunu duymadım. Benim poliçemde de yok, kontrol ettiğim yakınlarımın poliçelerinde de.
  • poliçenin nereden açılacağını seçme şansımız varmı ki? eğer öyleyse sigortacı bize hiç bundan bahsetmedi.
  • Kaydı kendi sigorta şirketinden açtır , masrafı senin sigorta karşılar , yedek araç verir aracını hazırlar ve anahtarı telsim eder.
    Ama adilikte sınır tanımayan sigortacınız iş ve evrak takibi ile uğraşmamak için kaskonuzdan değil karşı tarafın sigortasından halletirip kestirmeden işten kaçıyor.

    Eğer ki kaskonuz varda ama yinede karşı taraftan açtı ise kaydı , acentanıza deyinki ben birdaha senden bırak kasko trafik , yazıcından SSK dökümü bile almam de
    ( müşteri kaybı yaşıyan sigortacılar btmadan önce çıktı alır TC kimlik no öğrenir SSK döküm basarlardı önceden)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi L&M -- 26 Temmuz 2015; 20:35:56 >
  • kaza yaptığında kasko firmanın müşteri hizmetlerini ara kaza yaptım de gerisini onlar halleder
  • kasko yok, sadece zorunlu sigortadan bahsediyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi molella -- 26 Temmuz 2015; 21:34:16 >
  • Zorunlu Trafik Sigortası'nda ikame araç yok. Arabayı yaptıracağınız servisin böyle bir hizmeti var mı onu sorabilirsiniz.
  • Zorunlu trafik sigortasında böyle bir hizmet bulunmamakta.

    Kaskonuz olsaydı kaza yapmasanız bile ikame araç gönderilirdi. En azından ben göndertiyorum aracınızın serviste kalacağı belliyse.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Trafik sigortası sadece 3. şahıslara verdiğiniz zararları karşılar.
  • peki ozaman, kaza yapalı 1 hafta geçti bu süre içinde sadece sigortanın experi geldi yazdı çizdi gitti, anlıyacağınız 1 haftada aracın tamiri adına bir arpa boyu yol katedemedik, servise göre 10 günde hallolurdu sözde, ama sözle olmuyor, 1 haftadır araba yamuk yumuk egzoz patlak geziyoruz, daha ne kadar sürer bu prosedür tahmin eden bilen varmı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi molella -- 31 Temmuz 2015; 0:37:50 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: frender

    peki ozaman, kaza yapalı 1 hafta geçti bu süre içinde sadece sigortanın experi geldi yazdı çizdi gitti, anlıyacağınız 1 haftada aracın tamiri adına bir arpa boyu yol katedemedik, servise göre 10 günde hallolurdu sözde, ama sözle olmuyor, 1 haftadır araba yamuk yumuk egzoz patlak geziyoruz, daha ne kadar sürer bu prosedür tahmin eden bilen varmı?

    Karşı tarafın sigorta firmasına bağlı.

    Sektör büyüklerinden değilse ödemeyi çıkartmak için 25 gün bekletebilirler.

    Büyük firmalar en geç 8 iş gününde öder bir sıkıntı olmazsa.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • expertizden sonraki 8 gün mü demek istediniz? ödemeden sonra birde servis yapım için günlerce bekletecek, sigorta firması aliance mi alyans mı onun gibi bişeydi.
  • Öncelikle geçmiş olsun. Bende 3 hafta önce kaza yaptım karşı taraf %100 yüz kusurlu çıktı. Kaskom olmadığı için trafik sigortası üzerinden süreç yavaş ilerliyor.Ve Trafik sigortasının araç temin etme zorunluluğu yoktur. Sonuç olarak tutanaklar tutulur kusur oranları belirlenir ortalama 3-5 gün sürer. Sigortalar kendi aralarında anlaşırlarsa hemen başlanır işlemlere fakat 3 gün yasal süreç içerisinde araç sigorta sahipleri buna itiraz edebilir. Kendi olayım dan anlatıyorum %100 yüz karşı taraf kusurlu çıktı ve karşı araç sigorta sahibi buna itiraz etti ve 3-5 gün daha sürdü bu karar en son kurula gider orada nihai karar verilir. Yine karşı tarafa %100 yüz kusur verdi. Bu aşamadan sonra arabanın neyi yapılacaksa kusurlu sigorta şirketi temin etmekle yükümlüdür ki temin eder ve sizin servisinize yollar. Bu aşamada orijinal parça ayarlama zorunluluğu yoktur açıkçası gider araştırır eder en uygun şekilde parçaları toplar ve yollar.(Bunların anlaşmalı yerleri vardır.) Ortalama 2-3 hafta sürer arabanın servisten çıkması servis ve yapılan kaza durumuna bağlı. Bu arada karşı taraf %100 kusurlu çıkarsa her şey bittikten sonra aracınızın değer kaybını karşı sigortadan evrakları hazırlayarak bireysel başvurabilip değer kaybını alabilirsiniz. Herkese kazasız belasız sürüşler diliyorum. Özellikle istanbul gibi büyük şehirlerde dikkat edelim arkadaşlar siz ne kadar dikkatli olsanız da maalesef trafikte her türlü araç kullananlara rastlanılabiliyor.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.