arkadaşım md ye kayıt yapmış ve bunu bilgisayara atıp mp3 formatına çevirmek istiyor. fakat sony nin sonic stage programıyla bilgisayar ne atmaya kalksak dosya bilgisayarınıza transfer edilemedi diye hata veriyor. nasıl çözücez bunu arkadaşlar. başka bir atma ve mp3e çevirme yolu varmı. yada sonic stage de ayar felanmı gerekli, gerçi heryerine baktık hepsini denedik ama belki vardır bi yolu. kayıtlar yanarsa mahvoluruz vallaha.
evet ama nasıl??? hala bulamadık. yokmu tavsiyesi olan??
iki ucuda erkek olan bir kablo alın bir ucunu MD'nin kulaklık taktıgımız yerine diger ucunu da bilgisayarın microfon yada line-in girişine takın... mantık basit, sesi kulaklıga değilde bilgisayara vereceksiniz direkt... ses kaydeden bir program bulup (mesela ses kartı AC97 ise Awrack var default olarak gelen) MD den gerçek zamanlı şekilde kayıt yapın bilgisayara.. (MD ye nasıl kayıt yapıldıysa aynı şekilde MD den bilgisayara yapın) biraz zaman alacaktır ama aklıma gelen çözüm bu kesin olacaktır diyemiyorum ama denemeye deger mantıken olması lazım
argural dediğini normaldede yapıyorum ve oluyor zaten. ama benim istediğim o değil. md ye bilgisayardan transferi sonic stage yazılımıyla diğer mp3 playerlara aktarır gibi mp3 olarak atıyosun ve o atrac'a çeviriyor. şarkı şarkı, albüm albüm kayıt yapıyor. ama senin dediğin yöntemde şarkı çalacak şarkı bitince sende kayıdı durdurup kaydedeceksin bilgisayara, sonra yeniden aynı işlemi bütün şarkılara uygulayacaksın. o zor ve gereksiz bir uğraş. benim istediğim bu kayıtlı dosyayı bilgisayardan atar gibi dosya olarak atması. olması gerekiyor. eğer olmazsa saçmalık olur zaten. bütün mp3 playerlarda yapılabilir bu ama md de nasıl oluyor hala çözemedim. bir bilen anlatsa sevinicem. hiç değilse olmayacağını bilsem dediğimiz gibi yapıcam artık.
bilgisayara bir md okuyucu alabilirsin (benim bir arkadaşımda var, sanırım creative idi.) bu şekilde deneyebilirsin...md okuyucuların fiyatlarını tam olarak bilemeyeceğim o nedenle azcık masraflı bir iş olabilir..