Şimdi Ara

*** MAZDA TAKIMI *** (26. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2.140
Cevap
1
Favori
116.095
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Giriş

*** MAZDA TAKIMI ***

yanlış olmasım mazda 323

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi doors -- 27 Ağustos 2006; 20:48:51 >

BU ÜLKEYİ YOBAZLARA BIRAKMAYIZ ,,ATA'M....
  •  *** MAZDA TAKIMI ***

•  *** MAZDA TAKIMI ***

sewiyorum bu arabayı yaf

• quote:

Orjinalden alıntı: japon dostu

eskilerin daha güzel olup olmadığına bidaha karar ver istersen

*** MAZDA TAKIMI ***

ya bu nedir böle....

inanmayacaksınız ama 3 serisi ile bile acaip piyasa yapılıyo

•  *** MAZDA TAKIMI ***

• aslında ben peugeot 407,yeni honda civic hatchback arasında kararsızdım ama bu arcı görünce çarpıldım resmen..
    mazda 3 hb dynamic
    iyiki görmüşüm bea...

• tabiki güzel bir seçim yapmışsın
    mazda 3 te favorimdir yanlış anlamayın

• hani eski modeller daha iyidir falan dedim ya
    aslında mazda takımı olarak msn dostluğumu kursak

Araç Tercih-Kıyaslama forumlarına mazda 626 ( 92-97 ) Peugeot 405 (90 - 96) ve Audi 80 B4 Kasa (89 > ) araçlardan hangisini almam gerektiğini sormuştum ve MAzda Team arkadaşlar beni mazda 626 konusunda ikna etmeyi başardılar şimdi gelelim asıl probleme .. bu benim ilk aracım olacak ve oldum olası mazda 626 nın o kasalarına hayranım .. hatta 98> modellerinden bile daha cok seviyorum .. bütçem max 8.000 - 10.000 YTL e kadar bu durumda 92 - 95 arası bir modelini alabiliyorum incelediğim kadarıyla. ben araçlardan fazla anlamam açıkçası yani kaza yapmışmı motor ölmüşmü pek anlayabildiğim söylenemez. o yüzden aracı alırken ilk dikkat etmem gereken kriterler konusunda bana bilgi verebilirmisiniz? bir mazda 626 ölümü dirimi ilk bakışta nasıl anlayabilirim ? tabiki bir ustaya gösterecem ama gördüğüm her mazda 626 satıcısına gel birader bi ustaya gidelim de diyemem herhalde o yüzden ilk elemeyi kendim yapmalıyım diye düşünüyorum.. birde bu aracın teknik bilgileri nelerdir ? ve önemli noktalardan birisi yakıtı ne alemde . (ama eminim 2002 1600cc Doğan dan bile az yakıyordur ) ve eğer yakıtta beni üzecekse hazır elim değmişken alır almaz bir sıralı sistem lpg taktırsam iyi edermiyim sizce ? yakıt ekonomik olması onemli ama bunu yapacam derken arabanın motorunuda hırpalamak istemem doğrusu.. ve bu modellerde sunulabilecek en iyi donanım neler var .. (bildiğim kadarıylşa bazı modellerinde ABS, immobiliser, katalisator, enjeksiyon gibi extralar var) en yüklü model kodu hangisi (GLX? GL? HB? vs. vs. ) ha bu arada hemen belirteyim kesinlikle HB kasa düşünmüyorum arka tipi itici geliyor bana yani sedan alacam ve ikincisi kesinlikle otomatik vites düşünmüyorum . hem fazla yakıt tüketimi hem arıza anında fazla maliyet hemde bence gereksiz bişey bu otomatik vites mobilet kullanır gibi ne o öyle gaza bas gitsin frene bas dursun yok abi araba dediğin elinle verecen gücünü devrini yedimi takacan bir üst vitese ben onu bilirim.. Otomatik vites toyota corolla 97 kullanmıştım 2 gün kadar sinir oldum ayağım debriyaj pedalı aradı durdu neyse bu konuda yardımlarınızı bekliyorum.. ve aldığımda bende ekibinizdeyim inşallah

• araba satın alırken ilk yapacağın iş arabaya binmek ve kullanmak tıkırdamalar varmı yürüyen aksamdan gelen tehlikeli bir ses varmı bunlara bakıcaksın daha sonra stabilize yollarda iyice için sinene kadar test ediceksin sesleri daha iyi duyabilmek için
    sürüş testi bittikten sonra ilk işin motor kaputunu açmak olucak kaporta kısımlarına bakıcaksın paslanma vs gibi durumlar varmı yoksa kaputu kapatıcaksın ve marşpiyel bölümünü(kapı altlarına)inceliyeceksin paslanma vs gibi durumlar varmı diye.daha sonra arabayı güneşli bir ortama çekip farklı açılardan bakıcaksın boyada dalgalanma gibi bir durum varmı diye daha sonra arabanın her tarafına elini sürüceksin(kaporta bölümüne)çekiçlenmiş olabilir yani ezilme gibi durumlarda kaportanın arkasından vururlar dışarıya çıkartırlar
    bu işlemde bittikten sonra eğilip altına bakacaksın ezilme kırlma gibi şeyler varmı yokmu diye
    daha sonra araç sahibine rica ediceksin aracın içine binip gaz vericek takii son devirlere kadar sende egzozuna bakıcaksın yağ yakma varmı yokmu diye...gerçi olucağını sanmıyorum japonlar asla yağ yakmaz

tekrar biniceksin arabaya 110-120 km hızla giderken 5 ten 3 e atıcaksın ciiiiykkk diye bir ses geliyorsa triger kayışı kopmak üzere veya aşırı yıpranmış anlamına gelir...koparsada kötü sonuçlar elde edersin
    30-40 km ile giderken 1 e atmayı deniyeceksin eğer zor geçerse yada geçmesse veya cart currrrrt diye sesler gelirse şanzuman yıpranmış anlamına gelir
    daha sonra frenleri test ediceksin misal direksiyonu bırakıp sert fren yapıcaksın sağa veya sola aşırı çekme olursa iyi bir kazası mutlak vardır
    geriside biraz mantık meselesi birazda kendi çapında denersin incelersin arabayı daha sonra direk yetkili servise (tabi araba içine siniyorsa)sinmiyorsa salla piyasada arabamı yok yetkili servise danışırsın + puan verirlerse biraz pazarlık yap kurtar bu işi servise şeyide sor kilometresi düşürülmüşmü düşürülmemişmi
    anlatıcaklarım bu kadar gelelim diğer sorularına
    glx daha yüklü donanım paketidir
    150.000 km den fazlasından uzak dur motor bakımından sapasağlamdır şüpesiz ama önemli olan yürüyen aksamdır

servise lpg kullanılmışmı kullanılmamışmı bunuda danışırsan iyi olur...gelelim sıralı lpg ye memnun olan arkadaşlar var performansı etkilemiyomuş ve motoruda yıpratmıyomuş
    şehir içi yakacağı max 12-13 lt ama cimri kullanırsan 10lt ye kadar düşürebilirsin
    arabayı aldığında 1 ay falan kullan baktın çok yakıyo lpg yi o zaman tercih et
    + olarak bişey söylemek istiyorum neden 626 o paraya 98-99 model 323 ler var taş gibi 323 de düşünebilirsin hem benzini koklar hemde iyide gider

off off araba almak zor iş be şuna baksana,benim yazdıklarıma ek olarak arkadaşlar bişeyler söylerler...
    son tavsiyem araba alırken acele etme

• zaten acelem yok paramın tamamlanması için 1 yerden gelecek havaleyi bekliyorum da. 323 97 den itibaren yeni kasa var sanırım ondan önceki modelin tipini hiç beğenmiyorum. internette şöyle bir araştırma yaptım da istisnalar hariç 98-99 model 323 lere 12.000 14.000 YTL civarında istiyorlar.. bilemiyorum istanbul da bir oto pazarına gitsem daha iyi fiyatlara bulabilirmiyim temizini ? bence daha ucuz olanları da 12.000 den başladığını düşünürsek sorunludur diye düşünüyorum . ki zaten benim istediğim ilk şeylerden birisi klima ki klimalı modeller de 11.000 den aşağıya kesinlikle yok .. bu beni biraz zorlar ben mümkün olduğunca 8-9.000 civarında bişeyler düşünüyorum ve yıl farkı yüzünden belki farkı kapatabilir de ben yol sesi minimum araç istiyorum bu da 626 sınıfı arabalarda daha iyi bildiğim kadarıyla .. sanırım 96 model di bir 323 e(eski kasa) binmiştim lastik sesi aynen içerdeydi .. ancak 98 sonrası kasaları düşünebilirim aslında ama 10.000 lirayı geçmeyen temizini bulmak ne kadar mümkün bilemiyorum ? fikirlerinize açığım ?
    aracı daha çok uzun yolda kullanacağımıda gözönünde bulundurursanız iyi olur..
    teşekkürler..

• bizim 323 ü verelim sana . 99 model. bundan temizini bulamassın . daha 78.000 de. Yalnız babam 14 ten aşağı vermiyo arabayı. aslında o fiyatı bence de kesinlikle hakediyo ama piyasa kötü işte.

Bi de araba Trabzon da. gelirsin alırsın arabayı, burdan istanbula kadar da bi zevk sürüşü yaparsın...
    msn niye olmasın capondostu@

• _____________________________

• 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.