Şimdi Ara

MAZDA SKYACTIV® Teknolojileri Nedir? Ne Değildir? Videolarla Anlayın (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
81
Cevap
2
Favori
10.412
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Zoom-Zoom

@drahte 1905

Aslında konumun içine sıçmana ve yorum yapan insanlara bilgeçlik taslamana izin vermezdim ama geçmişte olduğu gibi senin önüne paragraf paragraf yazı ve belge koyacak zamanım yok.Söylediğin her şey yanlış diye demiyorum,nitekim doğru söylediğin bir çok şey var ama bir lafın doğru olması için doğru yerde ve doğru zamanda söylenmesi lazım.

"Ne yapayim siyah'a beyaz diyene eyvallah mi diyeyim ?"

Evet,eyvallah demen gerekir.Bazen insanlar siyaha beyaz diyorsa eyvallah de lütfen.Belkide gerçekten siyah değil beyazdır?

Burada millete gelip felsefeyle karışık ekonomi dersi vermeye kalkışıyorsun,tespitlerin doğru da olsa yanlış konuda bunları anlatıyorsun.En önemlisi bu,senin bakış açın.Burada belki hepimiz Mazda fetişizmi yaşamak istiyoruzdur.Biz küçük insanlara bu imkanı tanısan ve kendinle insanları meşgul etmesen? Uzun uzun yazdın diye insanların sana verecek cevabı yok sanma.Beni az çok tanıyorsundur,sen bir paragraf yazar bir belge koyarsan ben 2 paragraf yazar 2 belge koyarım,senden aşşağı kalmam.Bu iş zaman işi...benim günde en fazla 1-2 saat foruma ayıracak zamanım oluyor,onda da Mazda ile ilgili yazılar yazıyorum.Onun dışında birilerine bir şey kanıtlamak için özel zaman ayırmak istemiyorum ve bence seninde zamanın olmasın.Hatta yazacağın varsada bu mesajıma da cevap yazma.Gerçekten o kadar mühim bir şey değil bu forum işi.

Lütfen bu son olsun...

Siz gecmiste ne koydunuz buraya ? Rx8'in dyno degerleri dusuk dedim, ona dahi belge koymaya calistiniz, Rx8 forumundan sahiplerinin dyno rakamlarini, kendi agizlarindan araclarinin belirtilen gucte olmadigina dair soylemlerini onu birakin Mazda'nin bu insanlara paralarinin bir kisimlarini geri verdigine dair Mazda'nin musterilerini yolladigi mektubu koydum buraya hala belge koydum diyorsunuz...

Belge koymak ile bir yargi yaratiliyor olsa idi yargilanan herkez suclu olurdu, bakin bugun ne belgeler havada ucuyor ama ceza alan yok, belge koymak degil onemli olan, belgenin gercekligi ve butunlugudur...

Ama burada "gecmiste koydum" diyerek kendini akliyor benide gommeye calisiyorsun ama hic bir zaman boyle birsey olmadi, ben bilmedigim emin olmadigim kendi gozumle gormedigim konuda yazmam, anca 3-5 kisi sesimi bogabilirsiniz, mesaim silinmesin diye hakarette etmiyorum kimseye ama ironilerimden mesajimida sildirebilirsiniz anca bu...

Ayrica keske mesajimi alinti yaparak yazsaydiniz bunlarida benimde bu mesajinizdan haberim olacagi kesin olsaydi...

------------------------------------------------------

Simdi Mazda fantazisi yasayin bize ne ama ben sizin yatak odanizi neden en on siradan gormek zorundayim ? mazdafanboy.com.tr'da istediginizi yapin ama burasi ortak alan, burada yaptiklariniz public sex, bunuda yapin ama public sex yaparken dayak yerseniz de pek birsey deme hakkiniz oldugunu sanmiyorum...

SKYACTIV diesel tek tuk gelir 2.2 motoru ile, benzinliside gecekse seneye burada olur herhalde, bakariz kac CR ile geldigine, 14:1 ile gelirse bakariz TR benzini ile kac HP cikariyorlar ne kadar dayaniyorlar, araba vuruntu yapmayacagim diye avansi kokleyip fabrika HP verisinin %20 altina inmezse tekrar konusuruz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drahte 1905 -- 6 Nisan 2012; 0:23:44 >

• sozun ozu: dunyaya ve otomobil tekolojisine kattıgı yenilikler için; ayrıca bunları uygun fiyatlarla bizlere sundugu için mazdaya ve emeği gecen tum muhendislere tesekkurler.. İyiki varsınız..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tasher

Bu Skyactiv-G turbo benzinli motor mu? Yoksa Atmosferik benzinlinin geliştirilmiş halimi? Kısaca tüp takılır mı buna ya

Atmosferik benzinlinin geliştirilmiş hali diyebiliriz. Evet Skyactiv-G motorda turbo yok, büyük ihtimalle de lpg takılabilir ama sonuçta yeni motor. Örneğin Mazda 6 da atmosferik, fakat lpg taktıran sayısı bildiğim kadarıyla çok az. Ne kadar uyumlu olup olmadığını bekleyip görecez

Bu arada konu çok garip yerlere gitmiş. Burdaki mühendislik ve ar-ge başarısını konuşmak yerine, yok efendim 2.2 dizel motoru türkiyede kimse almaz, 14:1 sıkıştırma oranlı motorlar türkiyeye gelmez, vs gibi şeyler söylemenin ardında ben sadece art niyet ararım. Ayrıca genelde çok konuşan, aynı zamanda çok da boş konuşuyor

Bizim saçma sapan vergi sistemi yüzünden beğenmediğiniz 2.2 dizel motorun dünyada aldığı ödüllerine bir göz atın, gelin ondan sonra mazdanın motorlarının başarılarını konuşalım. Dünyanın otomobil pazarı türkiye değil, bazı dar görüşlülerin bunu anlaması lazım. Tamam Mazda dünyada da çok satan bir marka değil fakat bir Bmw kadar satıyor böyle de bir gerçek var. Ne yani Bmw de mi pazarlama yapamıyor ? Komik geliyor değil mi ?

Sonuç olarak mazda sahipleri araçlarından memnun. Amerkida da bu böyle, Çinde de böyle, Türkiyede de. Hayatında herhangi bir mazdanın direksiyonuna oturmayıp, oturdukları başka yerlerden konuşanlara da pek laf düşmez diye düşünüyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: Berk Erden

quote:

Orijinalden alıntı: Tasher

Bu Skyactiv-G turbo benzinli motor mu? Yoksa Atmosferik benzinlinin geliştirilmiş halimi? Kısaca tüp takılır mı buna ya

Atmosferik benzinlinin geliştirilmiş hali diyebiliriz. Evet Skyactiv-G motorda turbo yok, büyük ihtimalle de lpg takılabilir ama sonuçta yeni motor. Örneğin Mazda 6 da atmosferik, fakat lpg taktıran sayısı bildiğim kadarıyla çok az. Ne kadar uyumlu olup olmadığını bekleyip görecez

Bu arada konu çok garip yerlere gitmiş. Burdaki mühendislik ve ar-ge başarısını konuşmak yerine, yok efendim 2.2 dizel motoru türkiyede kimse almaz, 14:1 sıkıştırma oranlı motorlar türkiyeye gelmez, vs gibi şeyler söylemenin ardında ben sadece art niyet ararım. Ayrıca genelde çok konuşan, aynı zamanda çok da boş konuşuyor

Bizim saçma sapan vergi sistemi yüzünden beğenmediğiniz 2.2 dizel motorun dünyada aldığı ödüllerine bir göz atın, gelin ondan sonra mazdanın motorlarının başarılarını konuşalım. Dünyanın otomobil pazarı türkiye değil, bazı dar görüşlülerin bunu anlaması lazım. Tamam Mazda dünyada da çok satan bir marka değil fakat bir Bmw kadar satıyor böyle de bir gerçek var. Ne yani Bmw de mi pazarlama yapamıyor ? Komik geliyor değil mi ?

Sonuç olarak mazda sahipleri araçlarından memnun. Amerkida da bu böyle, Çinde de böyle, Türkiyede de. Hayatında herhangi bir mazdanın direksiyonuna oturmayıp, oturdukları başka yerlerden konuşanlara da pek laf düşmez diye düşünüyorum

• @drahte 1905

-Mesajlarını alıntılayıp seni konuya çağırmama gerek yok zira senin iştahla bu konuyu takip ettiğini biliyorum zaten

-Ben geçmişteki tartışmamızın linkini buraya koyuyorum,insanlar eğer zaman ayırıp okurlarsa karar versinler neyin ne olduğuna

http://forum.donanimhaber.com/m_45176115/mpage_2/tm.htm

Hadi kolay gelsin
  • Skyactiv tutar mı tutmaz mı bence saçma bir sorudan başka bişey değil..

Skyactiv, Mazda'nın günümüz otomobillerinde olmasını düşündüğü bir takım mühendislik yeniliklerine verilen ad..

Mevcuttan çok daha sağlam ve hafif araç üretmek tutar mı tutmaz mı..

Mevcut otomatik ya da otomatikleştirilmiş şanzımanların (DSG, CVT vs.) avantajlarını bünyesinde toplayıp zayıflıklarından arındırılmış şanzıman tutar mı tutmaz mı..

Bu iki soruyu okuyunca ben cevaba değil sorunun saçmalığına odaklanıyorum..

Bugün dünyanın en değerli şirketlerinden biri olan Apple çok değil 15-20 yıl önce iflasın kıyılarında geziyordu..

Mazda'nın hareket alanı Apple kadar esnek değil ama gerçekten bu teknolojilerin yarattığı firsatı doğru pazarlama ile birleştirirlerse, ekonomik büyüklük olarak bir Toyota, bir VW olmasa da çok çok değerli bir firma olabilir..

Tüm bunlar satış ve satış sonrasında doğru insanlarla çalışmaktan geçiyor..

Dilerim Mazda daha uzun yıllar hayatına devam eder.. Ama etmese bile yıllar sonra bindiğiniz otomobiller Mazda'dan izler taşıyacak.. Çünkü o zihinleri değiştirmekle uğraşıyor.. Er ya da geç..

• Her konuda olduğu gibi sapla saman karışmış ! Hayatımda hiç bir yerde forum düzenini bozan böle birisi görmedim..Milyarca arge harcayan koskoca markayı sokak satıcısından farksız kılıp kendinin ne yaptığı ne olduğunu bile bilmediğimiz birisi koskoca Mazda'nın mühendislik ve para yatırmasını fantezi olarak algılanıyorsa seni alkışlıyorum !!

Dyno laflarıda dönüyorken şunu bilmeyenleri okumasından fayda var hep polemik oluşuyor.Çok bilen yerli mucitlerimiz...

http://www.motoiq.com/magazine_articles/articletype/articleview/articleid/2098/dont-trust-strangers-how-dynos-lie-and-when-to-believe-one.aspx

• Mazdaların motoru 50.000 de bitiyormuş doğrumu
  • bu mazdayı dünyada satmıyormu diye düşünüyorsunuz acaba ? mazda sadece bizim ülkemizde bu kadar az rağbet görüyor. mazdaya oturuktan sonra bir daha başka otomobil markasının aracını almanız çok zor. bu bağımlılık değil yanlış anlaşılmasın. adamların arabaları garip şekilde kendine büyülüyor. mazda başındaki adamlar mühendislerden oluşuyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Thunderberk

Her konuda olduğu gibi sapla saman karışmış ! Hayatımda hiç bir yerde forum düzenini bozan böle birisi görmedim..Milyarca arge harcayan koskoca markayı sokak satıcısından farksız kılıp kendinin ne yaptığı ne olduğunu bile bilmediğimiz birisi koskoca Mazda'nın mühendislik ve para yatırmasını fantezi olarak algılanıyorsa seni alkışlıyorum !!

Dyno laflarıda dönüyorken şunu bilmeyenleri okumasından fayda var hep polemik oluşuyor.Çok bilen yerli mucitlerimiz...

http://www.motoiq.com/magazine_articles/articletype/articleview/articleid/2098/dont-trust-strangers-how-dynos-lie-and-when-to-believe-one.aspx

Hakaret, hakaret, hakaret, hede hode, hakaret, hakaret...

Simdi once beni kredisilestirmeye calisiyorsunuz "Sapla saman karismis"

Sonra yonetime yalvariliyor, "Bu adam forum duzenini bozuyor, yaptiklari yasak degil ama DUZEN ? Atin bunu, olmadi ne olur 4 gun uzaklastirin"

Kendi isinizi kendiniz gorun, yonetime cigirtkanlik yapmaya gerek yok...

Sadece Mazda degil butun uluslar arasi firmalar Milyarlarca dolar AR-GE yapiyor ve sene sonunda bazilari batiyor, milyarlarca dolarlik her AR-GE kosulsuz, mutlak iyimidir yani ?

Sacma degil mi bu soylediginiz ?

Bir kalemin gelistirilmesi icin MILYAR DOLAR Harcanir mi ? Harcanir ki harcadilar;

http://www.thespacereview.com/article/613/1

MAZDA SKYACTIV® Teknolojileri Nedir? Ne Değildir? Videolarla Anlayın

quote:

ABD'liler tukenmez kalemlerin uzayda calismayacagi icin milyonlarca dolar harcayip yer cekimsiz ortamda insanin yasamadigi sicaklik ve basinclarda 100 yil dayanicak kalem gelistirdi...

Ruslar uzaya KURSUN KALEM ile gitti..

Ne oldu ? Bir tarafta milyonlarca dolar [Enflasyonuda dusunurseniz korkunc rakamlar cikiyor] harcayan NASA diger taraftan Uzay'a kursun kalem goturen RUSLAR...

Hatta bazi dedikodulara gore NASA'nin kalemleri uzayda CALISMAMIS dahi, sen milyonlarca dolar harca, yer cekimsiz ortamda calisan kalem yap, calismasin...

quote:

A common urban legend states that, faced with the fact that ball-point pens will not write in zero-gravity, NASA spent a large amount of money to develop a pen that would write in the conditions experienced during spaceflight (the result purportedly being the Fisher Space Pen), while the Soviet Union took the simpler (and cheaper) route of just using pencils.

http://en.wikipedia.org/wiki/Space_Pen

Mazda NASA gibi hareket edip milyonlarca lirasini Rotary teknolojisine gomdu, artik icten yanmali araclar terk ediliyor, cevirip cevirip okusunlar Rotary bilgilerini...

Son olarak ingilizce link koymak ile olmuyor o isler

Koydugunuz link dynolarin cok farkli okuyabilecegini, bunun markaya, iklime, ortam sicakligina gore degistigini anlatiyor ki ben bunu zaten soyledim...

Rx8 dynoda sinifta kaldi, bunun bir acabasi dahi yok, Rx8 forumuna uzanalim;

http://www.rx8club.com/forum/showthread.php?t=28099

quote:

Orijinalden alıntı: kOreAniVeRsOn

sup guys, this is my first post herre. im getting my own 8 as soon as i sell my 99 civic since the dealer didnt give me nearly enough for what my civic was worth. my civic has almost everything you could ask for... anyways, i've heard that 8's 238 hp was overstated by the company. is this true? did any1 get dyno test for your 8? if so, what was your result?

quote:

RX8'lerin 238 beygir oldugu fabrika tarafindan abartilmis, bu dogru mu ? Icinizden biri dyno yaptimi Rx8'ine ? Sonuc neydi ?

quote:

Orijinalden alıntı: epitrochoid

its more like 215-225 bhp

quote:

215-225 gibi bizim gucler

quote:

Orijinalden alıntı: 1stRX8

My car dynoed at 184whp. Factor 15% trans loss = 217hp. That is 9% less than 238 as stated by Mazda.

This is really useless information though. I cannot verify the reults are accurate without knowing what the actual trans losses are. No one on this forum has gone beyond guessing.

I do think that Mazda is fluffing the #'s for sales. The complexities of testing the engine with LAW SUIT accuracy are too much for most of us. 247hp was ridiculous, 238hp is simply not likely.

A warranty voiding CZ1 will give me my precious hp back.

quote:

Arabam tekerde 184 beygir cikti, %15 yuruyen kaybini eklersek 217hp cikiyor, bu Mazdanin soylediginden %9 daha dusuk.

Bu biraz kullanissis bir bilgi cunki gercek yuruyen kaybini bilmiyoruz, kimsede bunlari test etmedi sadece tahmin ediyoruz.

Benim dusunceme gore MAZDA RAKAMLARI SATIS ADETINI ARTIRMAK ICIN SISIRIRIYOR. Mazdanin basta arabalari 247 HP satmasi zaten SACMA Ici ama arabalar 238'de degiller...

quote:

Orijinalden alıntı: Omicron [Forum admini]

In a frictionless environment...

quote:

Anca surtunmesiz ortamda...

[Konunun basligi arab 238 beygir mi degil mi ?, ona cevap olarak yazmis yukaridakini]

Ha bunu dahi inkar edenle tartismaya gerek yok ama ne yapayim....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drahte 1905 -- 6 Nisan 2012; 21:06:40 >

• Rx-8 4 tane versiyonu var 192 hp 231 hp 238 hp 250 hp olarak hatırlatırım Dyno'da nasıl kalıyor ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Thunderberk

Rx-8 4 tane versiyonu var 192 hp 231 hp 238 hp 250 hp olarak hatırlatırım Dyno'da nasıl kalıyor ?

250HP diye "Soylenenler" kac ay satilabildi ? 250HP ile 238HP nin makinelerindee ne kadar fark vardi ? A yoksa bunlar ayni 6-port motor muydu ?

Yoksa mazda Onceleri 247 [250] diye sattigi arabalari sorna ozur dileyerek 238 HP diye mi satmaya basladi ?

192'lik makineyi manuel arabaya koydular mi ? Hayir...

231'lik makine ABD'ye vardi mi ? Hayir...

Ozaman biz hangi makineden bahsediyoruz ? 6-port yuksek guclu renesis makineden peki bunun kac versiyonu var ?

BIR ! EVET BIR TANE !

quote:

The 6-port high power RENESIS was only available with a six-speed manual transmission and was rated at 250 hp (190 kW). For the North American market, Mazda revised the reported output rating of the standard and high power RENESIS soon after launch to 197 hp (147 kW) and 238 hp (177 kW), respectively.

Diyor ki;

quote:

Mazdanin 6-port yuksek guclu RENESIS makinesi sadece 6 Vites manuel sanzuman ile sunuldu ve 250HP [Kataloglarda 248 yaziyordu] guc uretiyordu. Kuzer amerika marketi icin RENESIS makinelerin guc verileri, arac satisindan KISA BIR SURE SONRA, 283HP ye DUSURULDU !

quote:

We at RotaryNews have been following the threads on the RX-8 forum about the fact that the RX-8 was not making advertised horsepower on the dyno. We have also been in contact with some of the folks in Mazda about the issue. They were fully aware of the issue, and researched it fully. They have released their findings today.

As of today, August 22nd, 2003, the revised US-Spec Horsepower Rating of the RX-8 is 238 HP for the Manual 6port RENESIS, and 197 HP for the 4port Automatic RENESIS. The performance numbers advertised ARE NOT CHANGING. They have done many tests, in house, with magazines, and outside third parties, and they are still observing RX-8's that will do 0-60 in 5.9-6.0 seconds and quarter mines in 14.5 (best observed 1/4 mile run at Pomona Raceway was 14.48 at 96.1 MPH)

Because of the descrepency in the HP numbers, Mazda is sending out letters to every new registered owner of the RX-8, any pre-sale customers that haven't received their RX-8 yet, telling them of the error in the advertised rating, and giving them two options:

1. Mazda will provide free scheduled servicing for the duration of the standard warranty plus a $500 debit card.

2. Mazda will make arrangements to buy back the car.

http://rotarynews.com/node/view/206

quote:

Ozetle diyor ki; Mazda RENESIS makinenin katalog verisi kadar guclu olmadigini bu yuzden arabayi bundan sonra 238HP olarak satacaklarini [ki millet arabanin 238hp olmadigini yillardir tartisiyor onun linkleri asagida], bu yuzden musterilerine garanti boyunca bedava servis ve 500 dolar yada arabayi geri alma sozu verdigine dair bir yazi

238HP diye satilan bir RWD araba dynodynamics'te ortalama 205whp cikaramaz ise dynoda kaldi diyebilirim diye dusunuyorum...

quote:

Mazda RX8 & Mazda Miata Horsepower Dyno Test - Techno Babble

http://www.modified.com/editors/technobabble/0312_sccp_mazda_rx8_miata_horsepower_dyno_test/index.html

quote:

Mazda RX8 Horsepower Controversy

http://ezinearticles.com/?Mazda-RX8-Horsepower-Controversy&id=47018

quote:

Seems like numbers from atleast 3 different dynos suggests the rx-8 is putting out 180 rwhp way short of the advertised 247 bhp. The rx-8 forum has the charts posted. Can anyone here who might work for mazda or a mazda dealer try and find out what the hell is going on??? This could turn into a total disaster for the rotary engine comeback.

http://www.rx7club.com/showthread.php?t=210417

quote:

Ozetle diyor ki; Rx8 247 HP diye satilmasina karsin 3 farkli dynoda yaklasik 180 whp cikariyor, bu RWD bir araba icin cok dusuk. Rx8 forumunda dyno verileri mevcut. Icimizda Mazda'da calisan birileri var mi ? Neler oluyor burada ? Bu tamamiyle bir rezalet Rotary makinenin geri gelisini tamamiyle mahvetti.

Son olarka MIATA yani MX5'ilede Mazda bu yoldan gecti, arabalar acikladiklari beygilerde cikmadi, Mazda gercekten bu konuda tecrube sahibi oldu artik...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drahte 1905 -- 7 Nisan 2012; 1:20:27 >

• Şuan Tr'de ki Rx-8'ler normalde speclerine göre 210 whp vermesi gerekirken 190-200 whp vermekte...yukarıda koyduğum Dyno'ların nasıl yalnış sonuçlar çıkaracağını belirten makaleyi oku istersen..

Yeterlidir bu cevap. Aksini iddaa edeceksen bulursun araç sahibini dyno sheet bütün koşullar araç durumu vs vs model yıl her türlü detayı Mazda böyle bir durum iştikal etmiş mi..Polemiğe gerek yok bu tarz polemik malzemeleri şuan tv'de Magazin muhabbetlerinde de yapılıyor..
  • Sayin drahte,

Mazda karda ya da zararda, bu bizi ilgilendirmiyor, konumuz bu degil,
    sozun ozu siz Skyactiv'in bosa harcanmis bir yatirim oldugunu mu iddia ediyorsunuz?
    boyle bir iddaniz varsa gerekcesi nelerdir(arastiema raporlari, ilk ornelkerdeki basarisizlik, yapilmak istenen seyin sacma olmasi vs gibi)?
  • mazda bu teknolojısını ulkemıze getırmek ıcın cok gec kaldı malesef otomobıl pıyasası guncel bir pıyasadır yenılık ıster yeni modeller ıster mazda hep eskı teknolojılerle ısı goturmeye calısıyor hala 4 ılerı klasık otm sanzımanla korelıler bıle cıft kavrma otm sanzımanlarını pıyasaya surdulerki yeni kıa ceed ın cıft kavrama otm sanzımanla gelecegi soylenıyor mazda hala yeni urunlerını getıremedı ulkemıze ozellıkle mazda 3 te boyle gıderse mazdanın adı unutulur ulkemızde hep aynı eskı teknolojılerı kullanıyor malesef.
  • Paylaşım için teşekkürler bakıyorum şimdi
  • Teknolojiler guzel.Araclarda bulunan her sistemi elden gecirmisler nerdeyse.

Yurtdisinda da izlenimler olumlu.

Bi de burda gorebilseydik

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yeni mazda 6 ve cx-5 ten şikayet geldimi ülkemizde?
  • 2012 ekim - 2013 mart ayları arasında ki uretilen ve dışarı pazarlanan araçlarda I*ELOOP sisteminde DCDC converter arızası nedeniyle bir kez olmuştur.
  • Asıl yakıt tüketimi nasıl reelde onu merak ediyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.