Şimdi Ara

Mazda Rx-7 İle Rx-8 arasındaki farklar? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
0
Favori
11.580
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orjinalden alıntı: enoman

Ya önce nickimi doğru telaffuz etmeyi öğren ondan sonra konuşalım,hala seviyesiz üslubunu koruyosun.Benim verdiğim veriler AUTUSHOW DERGİSİNDEN ALINMIŞ BİLGİLER.AUTOSHOW un 4 Mart 2003 tarihli sayısında ki karşılaştırmalı testte RX-8 in motor hacmi::: 2654 cc olarak geçiyor,inanmıyorsan bulda bak.Ben bunun %100 doğru olduğunu iddia etmedim,dergide böyle okuduğumu da belirttim ama sen hala saçmasapan örneklerle edepsizlik etmeye devam ediyorsun ve bundan vazgeçmeyeceğini de bildiğimden seni ALLAH'a havale ediyorum.Ne halin varsa gör...

AUTUSHOW diye bir dergi mi var
  • Bu arada Forza Motorsports diye simulasyon oyununda standart oalrak s2000,rx-7,rx-8 ile bir pisti turladım her araç ile ortalama 10 ur attım ve en iyi derecelere göre sıralama.

En iyi dereceye göre;

Rx-7>S2000>Rx-8

Ortalama olarak her araç arasında 2 saniye fark vardı.
  • quote:

Orjinalden alıntı: jeandan Type-R

quote:

Orjinalden alıntı: FIRLAMADEMOKRAT

s2000 litre(1000cc)başına 120 beygir
    rx8 litre başına 177 beygir
    rx8 in kullanıma göre 200bin km cıvarı yapabildiğini duymuştum ondan sonra at çöpe

200bin'i iyi görmüş wankel genelde 100k'dan sonra sapıtır da kendileri. Tr'de binilecek araç değil rx8. Ustası yok en başta. Aşırı benzin ve yağ tüketiyor.

1 S2K çok mu ekonomik bir araç ?
    2 Rotaryler sanıldığının aksine 100 K falan dayanmıyor bu tamamen şehir efsanesi
    3 Yağ tüketimine gelince evet tüketiyor ancak efsaneleştiği kadar aşırı bir tüketimi yok
    4 Tükettiği yağı herhangi bir benzinciden rahatlıkla temin edilebilir
    5 Bari sen yapma senki araştıran sorgulayan birisin sende böyle kulaktan dolma bilgilerle cevap yazarsan
    zaten herşeyi saptıran bilgisiz çolukla çocukla dolu senin gibi bilgili kültürlü araştıran yazdığı şeyleri belgelere
    dayandıran biride gelir böyle kulaktan dolma şeyleri yazarsa burada bilgi namına bişey kalmaz

• Bu fotoğraftaki yaklaşık 320.000 km'dir 200.000mile
    http://www.rx8club.com/showthread.php?t=210536 buda Rx8club'da 500.000 km de olan üyelerin tartışıldığı mesajlarda var isteyen bakabilir.Artık şu 100 binde biten motor rivayetlerini bırakmanın zamanı geldi herkesi araştırmaya davet ediyorum.

Mazda Rx-7 İle Rx-8 arasındaki farklar?

• Bir de 3. jenerasyon rx7 yi Tr de kim satiyor da ikinci elde aliyor insanlar o araba samanlikta igne misali bir arac
    tr de alacaginiz Rx7 ler granada motorlu olur ancak.
    Ucuz diye bu araclarin ikinci elini almaya heves edenlere uyarim ikinci el ucuz spor aracta mutlaka bir bit yenigi vardir. S2000 olsun rx8 olsun
    rx7 olsun demeyecegim o zaten alinmaz.
    s2000 lerin vsa si yoksa almanizi onermem
    rx8 lerin 2008 den oncesini onermem kotu yag kullanilmis olmasi nedeniyle
    Bunun disinda sagi solu vuruk mod manyagi olmus araclardan da uzak durmanizi tavsiye ederim. Ucuza aldim diye sevindiginiz spor araca sifirindan cok masraf yapmak zorunda kalirsiniz.
    Zaten temiz olan arac ikinci elde fiyatinda da farkini gosterir.
  • 2010 RX-8 kullanıcısıyım. Ruhsatta 1308cc yazar ve 1.6 motor vergisi alınır. 231hp beygir üreten bir araç için çok iyi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: robomatt
    2010 RX-8 kullanıcısıyım. Ruhsatta 1308cc yazar ve 1.6 motor vergisi alınır. 231hp beygir üreten bir araç için çok iyi.

0008 cc icin bir ust vergi dilimine gecmesi uzucuymus :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Saracen

Bir de 3. jenerasyon rx7 yi Tr de kim satiyor da ikinci elde aliyor insanlar o araba samanlikta igne misali bir arac
    tr de alacaginiz Rx7 ler granada motorlu olur ancak.
    Ucuz diye bu araclarin ikinci elini almaya heves edenlere uyarim ikinci el ucuz spor aracta mutlaka bir bit yenigi vardir. S2000 olsun rx8 olsun
    rx7 olsun demeyecegim o zaten alinmaz.
    s2000 lerin vsa si yoksa almanizi onermem
    rx8 lerin 2008 den oncesini onermem kotu yag kullanilmis olmasi nedeniyle
    Bunun disinda sagi solu vuruk mod manyagi olmus araclardan da uzak durmanizi tavsiye ederim. Ucuza aldim diye sevindiginiz spor araca sifirindan cok masraf yapmak zorunda kalirsiniz.
    Zaten temiz olan arac ikinci elde fiyatinda da farkini gosterir.

Tr'de şuan 5 Tane fd3s Rx-7 var ve satılık değiller,satsalar iyi paralara gidilecek araçlar hatta diyebilirim ki 70 bin tl veripte aracını vermeyen var.Granada motorlu Rx-7'ler Fc olan modelleri o arabaları aklı olan alıp toplar öyle güzel drift arabası oluyorlar ki yani granada motoru diye bakmamak lazım para koyup tam bir project car arabası onlar şuan..
    Ucuz alan bütçesine göre davrandığından alır yada project car olarak alır arabayı toplamayı seviyordur, zevkine göre..
    S2000 vsa'sız alırsan zaten asıl s2000'dir hem modifiye açısından hemde keyif açısından gaz telli versiyonu tad verir s2000'de..
    2008 öncesi Rx-8'lerden bakımlı olanlarda var hatta şöyle konuşmak gerek motor değişmişlerse bile bu çok iyi bindiğin arabanın motoru yenilenmiş,sıfır araba gibidir,kaygılanmaya gerek yok böyle konuşarak Rx-8 piyasasını zaten pert etti millet....
    Sağı solu vuruk araba olunca nolacak istanbul trafiğinde dokunulmayan kapı açarken çizilmeyen araba mı kaldı,sana kalsak araba alınmaz çok titizsin bence bu kadar hassas düşünmemelisin emin ol ben senden daha titizimdir bu konularda ama dert etmiyorum..
    Bir araca sıfırdan çok masraf yapmakta hakketten o arabayı çok zevkli kılar ki oda şöyle spec'lerini belirlersin ona göre parça alırsın dayanıklılığı vereceği gücü bilirsin yani bu konulara önyargıyla yaklaşmanız yersiz..

quote:

Orijinalden alıntı: robomatt

2010 RX-8 kullanıcısıyım. Ruhsatta 1308cc yazar ve 1.6 motor vergisi alınır. 231hp beygir üreten bir araç için çok iyi.

Aynen bende kullanıcısıyım,her türlü bilgi paylaşımı,tuning işleminde yardımcı olurum, sizi facebook'tan Rx8Türkiye grubumuza,organizasyonlarımıza bekleriz..

Grubumuzun linki;http://www.facebook.com/home.php#!/group.php?gid=136932396339447

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Thunderberk -- 14 Şubat 2011; 16:41:57 >

• Berk cigim Ben GS plaka Gumus rx8 hatirladin sanirim. F1 pisti subat bulusmasi oldu mu? Ben kacirdim acikcasi.
    Vsa siz olani na gelirsek s2000 oynak bir araba ve gunluk hayatta ben vsa kapali gezmem surekli kaydirarak sehir icinde gezmeyecegimize gore vsa sizi almamali bence nasil olsa istedigin zaman kapatirsin. 2006 oncesi rx 8 alanlar malesef yag belasini yasadilar cogu motoru bitikler 2008 oncesi dikkat et
    bundan sonra ama rx8 de motor sikintisi olmaz nasil olsa hepimiz dexelia kullaniyoruz ilk gunden bu yana ama 2006 ve 2007 ler cogunlukla yokluktan castrolleri mobil 1 leri koydu bu onlarin sucu degil dedigim gibi yokluk ama ben 2. el alacaklara yol gostermek istedim dikkat edecekleri seyler bunlar. Turbo yuzunden motor yemis bildiklerim de var rx8 club da orjinal egzost la da oynamayin diye yazilar okuyorum bunlar motora zararli birde kazadan kastim cizik surtme degil pertten toplanmis 4-5 rx8 var piyasada camurluk vs den baya hasarli satilanlarda alicilar buna baksin millet 35 bine rx8 aliyor sonra bu motor 3000km sonra gumledi diyerek markayi elestiriyor. Benim kastettigim bunlar.
    Rx7 3. jen Tr de bu kadar cok oldugundan haberim yoktu acikcasi alinacaksa bence asil rx7 o granada motorlular icin fikrim hala ayni. Tabi dedigin de dogrudur 3. jen leri sahipleri satmaz koleksiyon araci gibi oldular artik. Benim de olsa satmazdim garajda dursun kipirdamasin izlemesi bile guzel. Bu arada car pc olayini da tamamlamama az kaldi bir daha ki bulusma da gosterecegim size. Sirf bunun icin abd den acilir kapanir navekrani orj getirttim. Bir daha ki bulusmada gorusuruz umarim katilim 5 i gecer bu sefer :)

• quote:

Berk cigim Ben GS plaka Gumus rx8 hatirladin sanirim. F1 pisti subat bulusmasi oldu mu? Ben kacirdim acikcasi.
    Vsa siz olani na gelirsek s2000 oynak bir araba ve gunluk hayatta ben vsa kapali gezmem surekli kaydirarak sehir icinde gezmeyecegimize gore vsa sizi almamali bence nasil olsa istedigin zaman kapatirsin. 2006 oncesi rx 8 alanlar malesef yag belasini yasadilar cogu motoru bitikler 2008 oncesi dikkat et
    bundan sonra ama rx8 de motor sikintisi olmaz nasil olsa hepimiz dexelia kullaniyoruz ilk gunden bu yana ama 2006 ve 2007 ler cogunlukla yokluktan castrolleri mobil 1 leri koydu bu onlarin sucu degil dedigim gibi yokluk ama ben 2. el alacaklara yol gostermek istedim dikkat edecekleri seyler bunlar. Turbo yuzunden motor yemis bildiklerim de var rx8 club da orjinal egzost la da oynamayin diye yazilar okuyorum bunlar motora zararli birde kazadan kastim cizik surtme degil pertten toplanmis 4-5 rx8 var piyasada camurluk vs den baya hasarli satilanlarda alicilar buna baksin millet 35 bine rx8 aliyor sonra bu motor 3000km sonra gumledi diyerek markayi elestiriyor. Benim kastettigim bunlar.
    Rx7 3. jen Tr de bu kadar cok oldugundan haberim yoktu acikcasi alinacaksa bence asil rx7 o granada motorlular icin fikrim hala ayni. Tabi dedigin de dogrudur 3. jen leri sahipleri satmaz koleksiyon araci gibi oldular artik. Benim de olsa satmazdim garajda dursun kipirdamasin izlemesi bile guzel. Bu arada car pc olayini da tamamlamama az kaldi bir daha ki bulusma da gosterecegim size. Sirf bunun icin abd den acilir kapanir navekrani orj getirttim. Bir daha ki bulusmada gorusuruz umarim katilim 5 i gecer bu sefer :)

Rx-8 konusunda sizle mi özel mesaj trafiği yaşamıştık?Söyledikleriniz tanıdık geldi çünkü?

• Ben degilim sanirim ama rx8 basliklarinda artik ayni seyler o kadar cok konusuluyor ki hepimiz biktik sanirim deja vu yasiyoruz surekli.
  • quote:

Berk cigim Ben GS plaka Gumus rx8 hatirladin sanirim. F1 pisti subat bulusmasi oldu mu? Ben kacirdim acikcasi.

Aaa merhaba abi yalnış anlama ben kulaktan dolma bilgi yazan Rx-8 kötüleyenlerden biri sandım seni :P ondan böyle yazdım kusura bakma :) sende haklısın bu konuda dediklerin doğru ama biraz iyimser olmak gerek abi şuan piyasada satılan s2000lerin çoğu pertten toplama biraz modifiye yapıp millete kitliyorlar benim anlatmak istediğim bizim Rx-8 arabalarımız Türkiyedeki honda fanatikliğinin kurbanı başka bir açıklaması yok aslında bunun buluşma yapamadık tam manasıyla havalar güzelleşsin 5 sayısını bu sefer aşacağız çok fazla gruba üyeler katıldı herkes sabırsızlıkla yeni bir organizasyon istiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Thunderberk -- 16 Şubat 2011; 0:38:50 >

• çok faydalı bir konu. RX-7 nin motoru dünyadaki en verimli motor. Wankel motorlar elde ettiği gücün tamamını aktarma özelliğine sahip.
    Yakıt konusunda çok acımasız ama ondan dolayı sadece rx-7 de gördüm ben.
  • quote:

Ben degilim sanirim ama rx8 basliklarinda artik ayni seyler o kadar cok konusuluyor ki hepimiz biktik sanirim deja vu yasiyoruz surekli.

İkinci el Rx-8 bakıyordunuz almak için fikir danışmıştınız o siz değilmiydiniz?
  • RX8'lerde rotor dişli çapı büyütülmüştür RX7'lere göre. RX7 lerin sahip olduğu 13b'nin rotorlarının her ikisi de tam bir tur döndüğünde krank 2.7tur döner bu nedenle torkları fazladır. RX8'de rotorların dönüş turu dişlinin çapı ile oynanılarak düşürülmüştür , dolayısı ile torku da düşüktür. side housing , housing , apex ve side seal gibi parçalar seramik kapmala yöntemi ile aşınmaya dayanıklı hale getirilmiştir. RX8'in makinesinin yegane farkı budur.

Wankelin aşınma sorunu ; diğer 4zamanlı makinelerde mevcut olan sipop ve sipop milleri , piston kolları vs... gibi parçalar olmadığından açığa çıkan enerjinin dağılacağı yer yoktur. bu nedenle yağlama yağının özelliğini çok çabuk bozabilmektedir. malumunuz TR şartlarında insanlarımızın 10.000km 15.000km gibi diğer araçlar için normal olan peryodlarda yağ değiştirme alışkanlıkları bu araçlarda da uygulanmıştır. Bu araçların katalog verisi yağ değişimini her 3000km'de bir vermektedir. Fakat nasılsa yağ eksiltiyor diye insanların yağlama yağının üzerine ilave yaptıkça yağ yenileniyor sanıyor ve 10.000km'de dahi yağı atmıyor nasılsa üzerine ilave yapıyorum diye. Sonuç ; eski yağ yeni yağın özelliğini bozar ve tortulaşmaya neden olur bu tortular rotorlar , ve ön - arka dişlilerin burçların üzerinde bulunan yağlama kanallarına giden krank üzerindeki ince yağlama deliklerini tıkar , ayrıca 4adet yağ enjektörlerini de. sonuçta gerekli yağlama yapılamaz ve makine ömrünün sonuna gelir. 97yılında 3.gen. RX7 Mobil 1 tarafından 1.000.000km değişken dirençli bant testine tabi tutuldu ( normal yol koşullarının yaratıldığı bir test) ve bu testten başarılı bir şekilde çıktı. RX7 6lt yağ kapasitesine sahip fakat şunu biliyorum ki yüksek hararetlerde test edilmiş ve başarılı sonuçlar vermiş bir marka. Kısacası eğer siz maliyetten kaçar da bakmazsanız rotary de sizin gözünüzün yaşına bakmaz son bir bilgi sağlıklı çalışan bir rotary 500km'de 350ml yağ tüketmelidir (bu kullanım karakteristliğine göre değişebilir) saygılarımla...

• sizle bu konusmayi ne zaman yapmistim ben benim mesajlarima baktim oyle bi konusmam yok yakin tarihli mi?
  • quote:

sizle bu konusmayi ne zaman yapmistim ben benim mesajlarima baktim oyle bi konusmam yok yakin tarihli mi?

1-2 ay olmuştur heralde,siz ikinci el Rx-8 almayı düşünüyormuydunuz?
  • DİKKAT DİKKAT !!!! DÜN İTİBARİYLE ZOMBİ MOTOR WANKEL TARİHE KARIŞMIŞTIR.SAYGILAR
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.