Şimdi Ara

Mazda'nın SUV'u Mazda CX-5 [ANA KONU] (18. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
482
Cevap
16
Favori
53.943
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: vincentvega

    quote:

    Orijinalden alıntı: alimakgrav

    quote:

    Orijinalden alıntı: vincentvega

    Mazda Türkiye CX-5 satışından çok memnun herhalde. Son iki ayda toplam 12 tane satmışlar ama bayiiler indirime falan yanaşmıyor. Biz de başka markalara yöneliriz .

    Mazda Türkiye'nin özellikle satışları artırmak gibi bir politikası yok malesef. Butik bir marka Türkiyede. Fiyatı aslında özelliklerine göre pahalı sayılmaz. Zaten az satıldığı için ve firmanın satış derdi olmadığı için indirim yapmıyorlar..Normal yani şaşırmayın fazla..Araç çok kaliteli ve parasının hakkını veriyor..Sıfır pahalı geliyorsa 2. elleri baya uygun..

    2015 bakıyorum. 2. el satışta göremedim. Hafta sonu yeni Tucson'a bakacağım. Beğenmezsem Aralık'ta bir daha yoklarım artık.

    sahibinden sitesinde var bir tane. 115 bine veriyorlar, sağ çamurluğu değişmiş sadece bir bakın..




  • Arkadaşlar merhaba,

    Birkaç satır yukarıda bahsettiğim aracım için fiyat belirledim.
    Yaptığım araştırmalar sonunda doğru fiyatın 110.000 olduğunu ve bu fiyatın adil bir fiyat olduğunu düşünüyorum.
    İlgilenen arkadaşlar olması durumunda beni 5322344484 numaralı telefonumdan arayabilirsiniz.
    Ankarada yaşamaktayım Ankara da görmek isteyenler benimle bağlantıya geçebilir.

    Ankara dışından ilgilenen olursa detaylı resimler çekip gönderebilirim.

    Saygılar...
  • CX5, CRV, X1, GLA, Tiguan araclarini epeydir inceliyorum. CX5 ile ilgili (2016) henuz bir kusur bulamadim.

    Benim icin aracin mobile cihaz ile baglanti fonksiyonelligi cok daha onemli. Yeni Tiguanlarda (hali hazirda satilan) Apple CarPlay geliyor. Ancak Tiguan ve X1 test surusunden memnun oldugum araclar degiller. Iki aracin da kalitesine diyecegim yok. Sevemedim.

    Mazda Connect de cok sayida kisinin bluetooth vs. sikayetleri oldugunu gordum forumlarda deneyimlerinizi paylasirmisiniz ?

    Aracin ikinci eli, vergi vs. durumlar beni etkilemiyor. Polonya'da yasiyorum. Bir de ulkemizdeki goruslere bakayim derken @mtutun beyin degerli yorumlarini gorup geldim. Kusura bakmayin, klavyemde Turkce karakter yok.

    CX5 icin 2.5L benzin dusunuyorum. GLA 250 AMG 4matic. Elimde Passat 2012 var. Icimden gidip en son modeline gecmek gelmiyor da degil.

    Arabayi keyfi olarak degistiriyorum. Dolayisi ile tek terdim, teknolojik duzgun bir arac almak. CX-5 oldukca agir basiyor. Berlin sokaklarinda gecen hafta sonu epey gordum. Tiguan'in baskentinde benim icin ilginc bir deneyim oldu.

    Simdiden tesekkurler.




  • polon P kullanıcısına yanıt
    CX-5 iyidir..Tavsiye ederim, Polonyadaki veya Almayadaki fiyatları ne acaba?
  • alimakgrav A kullanıcısına yanıt
    Almanya fiyatina bakmadim. Polonyada ust model (SkyPassion 2.5L AT) yi TL karsiligi 108 civarina aliyorum. 2.0 motoru yetersiz kaliyor dedi buradakiler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: polon

    Almanya fiyatina bakmadim. Polonyada ust model (SkyPassion 2.5L AT) yi TL karsiligi 108 civarina aliyorum. 2.0 motoru yetersiz kaliyor dedi buradakiler.

    Türkiyede olsa 2.5 benzinli fiyatı 200 binden aşağı olmaz. İyimiş. 2.5 motorla da bu araç çok keyifli olur doğrusu. 2.0 benzinli power(ful modeli) fiyatına bakabilir misiniz?
  • 2.0L SkyPassion(GT) Saniyorum 100.000 TL almak mumkun. Kuru Google'dan aliyorum.

    Dun bir kere daha test surusu yaptim. 2.5L CX5 GT (SkyPassion). Yalitimi begenmedim. 2 Ayri araba denedim, ikisinde de on kapi koselerinden soguk bir havanin cok da az olsa iceri girdigini farkettim (islak parmak testi). Yetkiliye de gosterdim (epey sasirdi). Saniyorum Mercedes C serisi agir basacak gibi. SUV keyfi icin GLK/X5 seviyelerinde para harcamak istemiyorum. CX5 i yol tutusu vb. konularda karsilastirmiyorum (Sonucta SUV ve ben CX5'de Tiguan'dan ve CRVden cok daha fazla keyif aldim) ancak ic malzeme kalitesi beni tatmin etmedi. 3 senelik Passat "Trendline"'im daha kaliteli bir ic aksama sahip. Ustelik disaridan hava akisi yok.

    Kisisel gozlemlerim CX5
    - Surus, yol tutus gercekten sinifindaki diger araclardan farkedilir olarak iyi. (CRV, Tiguan) (X1 goreceli - Bu araci sevemedim gitti)

    - Ic aksam kalitesi (bence yeterli degil)
    ortadaki konsolu elinizle tutup sallayin. (Ilginc bir sekilde boslukta hissi var)
    Koltuga oturun va kosedeki plastikle aradaki bosluga dikkat edin.
    Arabanin icinde soguk havada bir sure klimayla arabayi isitin. Sonra herseyin kapali olduguna emin olup, islak parmaginizi kapi koselerine (belli bir mesafe koyarak) tutun.
    Direksiyon simidi aksamindaki bosluklar, tutus pozisyonunuza gore rahatsiz edebiliyor.

    - Dis aksam
    Cok modern ver hos bir gorunumu var.

    - Elektronik aksamlar. Ozelliklerinden test ettiklerim gayet guzel calisti.

    Eger ic aksamdaki detaylari elimdeki diger premiumlar ile karsilastirmasam (bence CX5'e haksizlik ediyorum burada) kesinlikle bu araci alirdim. Ancak harcadigim rakama premium bir
    arac alabiliyorum ki, bircok kisinin bu karsilastirmayi ister istemez yapacaklarini dusunuyorum.

    Illa SUV diye bir derdim olsaydi, sanirim CX5 tek opsiyon olurdu (harcadigim rakamlara), ancak illa SUV olsun diye bir durumum yok.




  • polon P kullanıcısına yanıt
    Yalıtım konusunda 2015'den önceki modellerde eksiklikler vardı. Camlar daha inceydi, yol sesi ve rüzgar sesi alıyordu sanırım biraz. Ama 2015'le birlikte camlar kalınlaştırıldı ve yalıtım iyilştirildi. Soğuk hava dediğiniz klimadan üflenen hava olmasın, klima çalışmasa da bir hava geliyor zaten. Orta konsolda benim araçta yok ama reflex, test sürüşü(courtesy) yapılan bir araca binmiştim baya laçkaydı..

    İç malzeme kalitesi tabiiki premiumlar kadar olmayabilir, sonuçta bu araç bir premium değil, ama premium altı tabir edilebilecek bir konumda. Bana yeterli geliyor.. Ön cam kenarı nispeten yumuşak bir malzeme, sadece yan cam kenarları biraz sert, kapı kolları yumuşak deri, deri koltukları kaliteli..Yani malzeme kalitesi bence yeterli bu araç için, asıl önemli olanı dediğiniz gibi sürüş keyfi ve dinamikleri..

    Bir de şunu söyliyeyim; CX-5 de SUV bir araç olmasına rağmen bir sedan aracı sürüş dinamiklerini göreceksiniz, SUV araç gibi çok yüksek hissettirmiyor..Ve Merco C sınıfı bence bu araca tercih edilmez, E sınıfı tabiiki olur.

    Bu arada ıslak parmağınızı tutunca hava parmağınızı mı kurutuyor? Biraz açar mısınız bu testi..

    Tabi ben çok profesyonelce değerlendirebilecek durumda değilim. Mustafa bey daha iyi cevap verebilir..




  • alimakgrav A kullanıcısına yanıt
    > Bu arada ıslak parmağınızı tutunca hava parmağınızı mı kurutuyor? Biraz açar mısınız bu testi..

    Bende boyun bolgesinde hassasiyet var (mesleki problem). En ufak hava akimini hissediyorum. Aracta klima ve klima hava kapaklarini kapatmistim yolda. Gene de soguk bir esinti vardi icinde. Test etmek icin parmagi islatip kapi koselerinde beklettim. Esintiyi direkt hissediyorsunuz. Farkli araclar kullandim, cok sIk karsilastigim bir durum degil acikcasi.
  • mustafa beyin yazılarının olduğu linki atabilirmisiniz
    bulamıyorum mazda garajda
    çok da yetenekli deilim teknoloji konusunda yardımcı olursanız sevinirim
  • drlaroxyl D kullanıcısına yanıt
    http://www.mazdagaraj.com/konular/126-mazda-cx-5-test-ve-teknik-bilgiler.html

    http://www.mazdagaraj.com/konular/124-mazda-cx-5-vs-subaru-forester.html



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mtutun -- 24 Kasım 2015; 12:51:34 >
  • teşekkürler hocam
  • merhaba. araç sahibi arkadaşlar yakıt tüketimlerini yazabilirmisiniz. teşekkürler.
  • metburn M kullanıcısına yanıt
    Yukarılarda bir yerlerde mtutun gerekli linkleri vermiş ben tekrar vereyim, konu içinde fazla fazla bilgiler mevcut, hem de bire bir kullanıcısının kaleminden.

    http://www.mazdagaraj.com/konular/126-mazda-cx-5-test-ve-teknik-bilgiler.html
  • Arkadaşlar forum epeydir sessiz. Bende yeni yıla bir Mazda cx5 ile girdim. Daha önceki aracım 2012 model f30 3.16i idi. Öncelikle çok memnunum. Performans ve konfor açısından çok yeterli. Tüketim eski aracım ile benzer, şehir içinde bir tık fazla olabilir diye düşünüyorum. Karda kullandım kış lastikleri ile hiç sorun yaşamadım. Bugüne kadar alabildiğim en iyi araç olarak düşünüyorum. Kısmetse uzun yıllar kullanmayı arzu ediyorum. Almayı düşünen arkadaşlara kesinlikle tavsiye ederim. Selamlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Forester mı,CRV mi-X3 mü CX-5 mi derken 2 gündür monitöre yapıştık kaldık iyi mi..Bu aralar en sevdiğim yazar Mustafa bey.
    Tam CX-5 iyi ya daha ne olacak diyor insan; bayiici listesi 149. ama size 142 olur diyor; tabii bi de yılda 2800 Törkiş Lr MTV ödeyeceksiniz,
    ha bir de 6 ayda bir 350-400'er servis parası alıcaz diyor,ha tamam satmak için almıyoruz ama yine de satacak olsak muhtemel bi 30 bin zarar da
    aklın bir köşesinde dursun diyince hiç de akla yatmıyor CX-5 .
    CX-5 yatmıyor da 150 bin TL ye CRV , 130 a Forester, 185e X3 mü akla yatıyor;hayır hiçbiri oturmuyor aslında.
    2 El almak istemeyen biri için mantıklı bi alım yapılacak yok galiba Mustafa Bey ne dersiniz?
  • Uzun yıllar kazasız belasız ve nazarsız kullanmak nasip olur inşallah. Hayırlı olsun. Fotoğraf çok güzel.
  • sinan_15 S kullanıcısına yanıt
    Ne yazık ki bu sınıftaki sunumlarda durum böyle. Ancak bazı tavizlerle daha iyi bir fiyatlama mevcut. Örneğin hem donanım hem awd tavizi verirseniz Nissan X-Trail, boyuttan da taviz verirseniz Nissan Qashqai veya Renault Kadjar gibi modeller daha iyi fiyatlama olabilir.

    AWD ve boyuttan taviz verdik ama biraz daha prestij derseniz VW Tiguan olabilir, kasa da değişmek üzere...

    Yok eğer AWD, Ful, Japon, orta sınıf diyorsanız, haklısınız...
  • Hayırlı olsun aracınız..Güle güle kullanın..
  • 2016 Şubat 'da satışlar :
    CRV 600
    Subaru 32
    CX-5 ya hiç satmamış yada belki 3-5 ise listeye bile yazmamışlar.Yahu bu Mazda yönetimi uyuyor mu hadi CRV yi geçtik
    1,6 dizel diye de bari Subarunun yanına yanaşsaydı biraz.
  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.