Şimdi Ara

Mazda'nın SUV'u Mazda CX-5 [ANA KONU] (17. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
483
Cevap
16
Favori
53.899
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • turphan T kullanıcısına yanıt
    Her 3 araç da saygın, kaliteli ve çok yoğun görülen modeller olmamakla prestiji olan araçlar. (sadece CR-V biraz daha fazla görülüyor ortalıkta)

    Sorunuz çok genel olduğu için cevaplamam çok zor. Volvo, Mazda, Honda markaları benim çok saygı duyduğum markalar. Her zaman ben de modellerine bakar ve satın almalarımda düşünür ve tavsiye ederim. Ama size bir şey söyleyebilmek için önceliklerinizi yazmanız lazım. Ekonomi, performans, hafif arazi keyfi, konfor, satış sonrası, kullanım maliyetleri vb. birçok data mevcut.
  • Öncelikle tesekkurler ilginiz icin. Önceliğim guvenlik, bebeklerle rahat rahat sığmak. Ve bana Yük degil kolaylık olacak bir araç olması. Servis, Parça ve belki de satarken vaktimi almamalı. Yakıt konusunda bir seçimim yok. Benim gibi en fazla 20 bin km yapacak biri icin dizel anlamsiz. Aslında net bir aile aracı isterken beni de yaslı da gözükmek istemiyorum :))

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • turphan T kullanıcısına yanıt
    Önceliğim güvenlik dediğiniz için söylüyorum, 3 araç da modern güvenlik donanımlarına sahip olan yeni modeller. Volvo XC60 ikinci el olacak ama diğerleri sıfır alınacaksa, büyük ihtimal CR-V ve CX-5'in daha fazla modern donanıma sahip olacağını düşünüyorum. Ne kadar bütçe ayırdınız bilmiyorum ama bu araçların ful versiyonları gerçekten çok donanımlı.

    Ayrıca yine güvenlik dediğiniz için, kaygan zeminlerde sürüş de bir güvenlik riski olduğundan yola çıkarak, Volvo XC60 2.0 dizel versiyonu düşünüyorsanız bunun önden çekişli geldiğini, bunun yanında ise CR-V 1.6 dizel yeni versiyonun ve CX-5 2.0 litre benzinli versiyonların 4x4 olarak da sunulduğunu dikkate almak lazım.

    Servis, parça, ikinci el derseniz, bence adres direk Honda CR-V'ye çıkar. Bu modeller arasında adet olarak en çok satan olması + 1.6 olması ve dizel olması itibarıyla en düşük MTV ve tüketim + CR-V'nin ülkemizde 1990 ortalarından beri varlığıyla bilinen imajı sebebiyle bence ikinci el ve servis konularında en rahat Honda.

    Yine bu araçlardan Honda ve Volvo süspansiyon konforu yüksek araçlar. CX-5 ise daha sportif dizayn edilmiş, amacı sınıfının en spor sürüşe sahip araçlarından olmak olduğu için, nispeten daha sert süspansiyonlu.

    İç mekan + bebeklerin konforu + ikinci el ve servis denince, bir de üzerine yakıt önemli değil dediğinizde adres biraz CR-V oluyor gibi...

    Ancak bunlar mantık dahilinde benim değerlendirmelerim. Araçların birbiri ile kıyaslanması bir çok objektif değer yanında, ciddi sayıda sübjektif değer de içerir.
    Örneğin sürüş tarzı tek başına bir modelin seçim kriteri olabileceği gibi, markaya olan tutkunluk bile etki edebilir. Önceliğim sürüş keyfi deseniz, size CX-5 derdim.
    Bu sebeple en doğru hareket tarzı bence her 3 modeli de test etmeniz ve kendi kriterlerinize göre, önceliklerinize göre en hoşunuza gidene karar vermenizdir. Hatta eşiniz de kullanacaksa, o da test etmeli...

    Benim için performanslı olan bir model sizin için olmayabilir veya bana sert gelmeyen bir süspansiyon sistemi sizin için çok sert olabilir...

    Bunların yanına bakmak için Subaru Forester + Subaru Outback de ekleyebilirsiniz. Bu araçlara göre biraz daha küçük olmakla birlikte Subaru Levorg'u fiyat avantajı için düşünebilirsiniz. Subaru Levorg hacim ve fleksibilite ihtiyaçlarınız için yeterli olabilirse, hem aile aracını temsil eder, hem de sportif ve genç bir babayı...

    Özetle, içinde sizin yaşayacağınız bir otomobil için bence siz karar vermelisiniz.




  • Zahmetinize cok tesekkurler. Forrester sanki biraz daha küçük gibi digerlerinden. Yazdıklarınızdan sonra CRV daha ağır basti gibi. Keske levorg'u görme şansım olsaydı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • turphan T kullanıcısına yanıt
    Daha önceki kasalarından ben 3 adet CR-V sahibi oldum, pişman olmadım, sorun yaşamadım. Sportif sürüş ve performanstan hoşlandığım için, CR-V de daha çok konfor ve pratiklik odaklı olduğu için başka markaya geçtim.

    Levorg'un Eylül ayı içerisinde ülkemizde satışa sunulacağı söylendi. İnternet sitesinde fiyat/donanım gibi bilgiler var galiba. (emin değilim) Araç alımı için aceleniz yoksa internetten sorgulayın Levorg resim ve özelliklerini, beğenirseniz canlı görmek için bekleyebilirsiniz.

    Ayrıca beğeniyorsanız Forester'ın görünüşüne kanmayın, gayet geniş bir araçtır. Bir bakmaktan zarar gelmez, sonuçta ucuz bir şey almıyorsunuz, ihtimalleri görmekte fayda var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mtutun -- 13 Ağustos 2015; 14:25:33 >
  • Aslında cok performans düşkünü birisi degilim. O yuzden CRV Makul gibi. Yarin gene de Subaru ya gideceğim. Cok tesekkurler ilginiz icin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • up
  • bariseker B kullanıcısına yanıt
    CX-5 2013 model kullanıcısıyım, ben bekar 45 yaşlarında biri olarak CX-5'i tercih ettim. Onu tavsiye ederim Arkasi aile içinde yeterince geniştir ve güvenliği yeterli. Konfor açısından bakacak olarsak, evet süspansiyonu biraz sert gelebilir, bu sportif karakterenden kaynaklanıyor, ben bundan hoşlanıyorum çok sert gelmiyor bana, daha iyi geliyor.

    Yani süspansiyonu biraz sert, sportif diye konforsuz olarak değerlendirmek yanlış olur. Bilere sportif olsun diye hafif sert yapılmış..

    Kuga test ettim, CX-5 deki sürüş keyfini alamadım. direksiyonla cam arası mesafe çok fazla bu tip araçlar çok hoşuma gitmiyor, arabanın önünü görmekte zorlanıyorsunuz. Üstelik tüketimi çok fazla.

    CX-5 de son zamanlarda tek şikayetim rampalarda biraz çekişi düşüyor ve araç bağırıyor. Yani rampa performansı çok iyi değil. Bu torkunun az olmasından kaynaklanıyor sanırım. Torku 190 NM sanırım. Son modellerde bu 208'e çıkarıldı ama en az 230 filan olması lazım bence, yeterli gelmiyor..

    Sonuçta hala zevkle kullanıyorum aracı..

    İdealimdeki araçları soracak olursanız Başta yeni tanıtılan Jaguar F-Pace, Mazda Koeru, Range Rower sport, Land Rover Discovery sport, gibi araçlar var. Özellikle Mazda Koeru ve Jaguar çok iyi..

    Ayrıca yeni satılmaya başlanan Hyundai Tucson da iyi bir seçenek olabilir, iç malzeme kalitesizliğini bir tarafa koyarsak. donanım ve tasarım olarak çok iyi..İlaveten VW Tiguan'ın 2016 yeni kasasını da değerlendirmek lazım oldukça güzel olmuş..Kasa büyümüş ve çok iyileştirme ve donanım mevcut..

    Mustafa bey, Jaguar, Koeru ve Tucsonu değerlendirebilir mi acaba? Teşekkürler.




  • turphan T kullanıcısına yanıt
    CR-V Bebekler için küçük gelir gibime geliyor. Büyük bir araba değil. Bu aracın vitesinin yeri hoşuma gitmiyor, hiç kullanmadım. Biraz subjektif olacak ama ben olsam CX-5 alırdım..Forester da olabilir tabi..
  • 2006 Model Tuscson Dizel At kullanıcısıyım.

    Aracım 83000Km'de yakıtı harici bir şikayetim yok askında. ( 12LT dizel Ş.İçi)

    İçi özellikle arka diz mesafesi çok çok iyi.

    Yenilemek istiyorum artık. Alternatiflerim arasında en ön sırada Suzuki Yeni Scross var. Özellikle Ş.İçi Yakıtı benzinli ve atmosferik olmasına rağmen muaazzam. Hızlanmada çok iyi.

    Ama AT benzinli 4x4 olmadığı için vazgeçtim. Gerçi Tucson kadar geniş bir araba değil ama kötüde değildi.

    Eski bir Mazdacı olduğum ve daha önceden tanıtımında Kemera Country'de test ettiğim için ilk öncelik CX5'e geçti şimdi.

    Araç her türlü ihtiyacıma fazlasıyla cevap veriyor. Tek çekincem yakıt,ben epey zorlama ile test ettiğimde 8.5Lt civarı yaktırmıştım 12-13Km ortalamada.

    Tüm konuyu okumadım, İstanbul içi AT değerleriniz nedir?

    Diğer Alernatifim Tucson 1.6 T olan Model. Tucson'u sıfır düşünebilirim, CX5 2.el olacak.

    Özellikle de 4x4 Mümkümse Benzilik Atmosferik. Az yakan bu özelliklerde 95.000TL'ye kadar Fransızlar hariç alternatiflerinizi dinleyebilirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Otomotiv sektörünün üstadlarından ve CX-5 sahibi mtutun Mazda Garaj da İstanbul trafiğinde 8 litre tüketiminin olduğunu yazmıştı...
  • Takip
  • 2015 modeller ikinci ele ne zaman düşer acaba ?. Ya da yıl sonuna doğru bir indirim olabilir mi?
  • vincentvega kullanıcısına yanıt
    İndirim olacağını sanmıyorum. 2103 model CX- imi satıyorum bilginiz olsun...PM den ulaşabilirsiniz..power üst modeldir ve boyasızdır.
  • @mtutun üstadtan bazı araçlar için değerlendirme alabilir miyiz? Yeni çıkacak Jaguar F-Pace, İnfiniti Q30, ve satışta olan Hyundai Tucson 1.6, Ssangyong Rexton W 2.0

    Bu arada mtutun üstad yasaklanmış şaşırdım! Kendi isteğiyle yazıyor?? 2 gün sonra aramızda olur inşallah
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alimakgrav

    @mtutun üstadtan bazı araçlar için değerlendirme alabilir miyiz? Yeni çıkacak Jaguar F-Pace, İnfiniti Q30, ve satışta olan Hyundai Tucson 1.6, Ssangyong Rexton W 2.0

    Bu arada mtutun üstad yasaklanmış şaşırdım! Kendi isteğiyle yazıyor?? 2 gün sonra aramızda olur inşallah

    Kendisinin; subaru4ever ve mazdagaraj forum sitelerinde eşsiz yorumları mevcut, her yere yetişemediği için veya kendince haklı olduğu bir durumdan dolayı ortamdan uzaklaşmak istemiş olabilir.
  • Mazda Türkiye CX-5 satışından çok memnun herhalde. Son iki ayda toplam 12 tane satmışlar ama bayiiler indirime falan yanaşmıyor. Biz de başka markalara yöneliriz .
  • Arkadaşlar merhaba,

    2014 İnci beyazı Mazda CX5 Power imi Satmak durumundayım.

    Aracım 23.000 km de Çok temiz ve bakımlı.

    Ekstra olararak orjinal Mazda tomtom Navigasyon, Orjinal Mazda Led gündüz farı, Orjinal mazda Ön ve Arka tampon koruma, Orjinal mazda Bagaj havuzu ve son olarak orjinal mazda Klipsli kış ve yaz paspasları.

    Aracın bakımları eksiksiz ve zamanında yapıldı. Çok ama çok temiz ve bakımlı bindim.

    İlgilenen olursa özelden yada buradan yazabilir.

    Aracın resimlerini görmek isteyen olursa gönderebilirim.

    Araç kesinlikle 0 aldığım kadar temiz.

    Herhangi bir kazası, boyası yada onarımı yoktur.

    Herhangi bir fiyat yazamadım yeni gelişen bir durum olduğu için ama bir şekilde ortak akılla çözeriz diye düşünüyorum ben de fiyat araştırıyorum.

    Saygılar...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: vincentvega

    Mazda Türkiye CX-5 satışından çok memnun herhalde. Son iki ayda toplam 12 tane satmışlar ama bayiiler indirime falan yanaşmıyor. Biz de başka markalara yöneliriz .

    Mazda Türkiye'nin özellikle satışları artırmak gibi bir politikası yok malesef. Butik bir marka Türkiyede. Fiyatı aslında özelliklerine göre pahalı sayılmaz. Zaten az satıldığı için ve firmanın satış derdi olmadığı için indirim yapmıyorlar..Normal yani şaşırmayın fazla..Araç çok kaliteli ve parasının hakkını veriyor..Sıfır pahalı geliyorsa 2. elleri baya uygun..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alimakgrav

    quote:

    Orijinalden alıntı: vincentvega

    Mazda Türkiye CX-5 satışından çok memnun herhalde. Son iki ayda toplam 12 tane satmışlar ama bayiiler indirime falan yanaşmıyor. Biz de başka markalara yöneliriz .

    Mazda Türkiye'nin özellikle satışları artırmak gibi bir politikası yok malesef. Butik bir marka Türkiyede. Fiyatı aslında özelliklerine göre pahalı sayılmaz. Zaten az satıldığı için ve firmanın satış derdi olmadığı için indirim yapmıyorlar..Normal yani şaşırmayın fazla..Araç çok kaliteli ve parasının hakkını veriyor..Sıfır pahalı geliyorsa 2. elleri baya uygun..

    2015 bakıyorum. 2. el satışta göremedim. Hafta sonu yeni Tucson'a bakacağım. Beğenmezsem Aralık'ta bir daha yoklarım artık.




  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.