Şimdi Ara

mazda 323 alıyorum acil yardım...

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
18.424
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar mazda 323 sedan 1.6 16v 1994 model 80.000 de araçta değişen yok kaputda birazcık boya var üzerine bişey düşmüş bir oto ustasından alacağım 6.000 tl ye. araç zonguldakta ben ankaraya getireceğim. sorularım:

1- bu araç ne kadar yakar km'de ? (lpgli)
    2- araçta çürükler oluşmuşmudur nemden dolayı ?
    3- yedek parça sıkıntısı olurmu ?
    4- kronik arızaları filan varmıdır ?
    5- alırken nelere dikkat etmeliyim ?
    6- 6000 tl fiyat bu araba için uygunmu ?
    7- performans nasıldır ? (son hız ve 0-100)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beyto06 -- 6 Şubat 2010; 19:54:14 >

Mazda 323: Bilmeniz Gerekenler

Mazda 323, 1985'ten 2003'e kadar üretilen kompakt bir otomobildi. Uygun fiyatlı, güvenilir ve yakıt tasarruflu olmasıyla bilinirdi.

Kronik Sorunlar

Mazda 323'ün karşılaştığı birkaç kronik sorun vardır:

• VVT Sorunları
    • Egzoz Manifoldu Sızıntıları
    • Direksiyon Kutusu Sızıntıları
    • Otomatik Şanzıman Arızaları

Bu sorunların farkında olmak ve belirtilerini bilirseniz, daha ciddi hasarlara yol açmadan ele alabilirsiniz.

Yakıt Tüketimi

Mazda 323'ün yakıt tüketimi, motora ve sürüş alışkanlıklarına bağlı olarak değişir.

• 1.6 litre motorlu modeller: Ortalama 7-8 litre/100 km
    • 1.8 litre motorlu modeller: Ortalama 8-9 litre/100 km

Yakıt tasarrufunu artırmak için düzenli bakım yaptırmanız, sakin ve dengeli sürüş teknikleri uygulamanız ve aracınızın düzgün bir şekilde ayarlanmış olmasını sağlamanız önerilir.

Bir Mazda 323 satın almayı düşünüyorsanız, bu kronik sorunların farkında olmak ve aracın geçmişini dikkatlice kontrol etmek önemlidir. Bakımı iyi yapılmış ve bu sorunları yaşamamış bir araç bulursanız, güvenilir ve uygun fiyatlı bir araç olabilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Bende yakın zamanda yaklaşık 20 gün oldu mazda 323 aldım 1997 model sana linki veriyorum sana belki bir fikir verebilir.

donanımhaber forum
    MAZDA 323 Ü MÜ ALDIM... TEŞEKKÜRLER. » Sayfa 1 - 6
    http://forum.donanimhaber.com/m_37456653/mpage_1/f_/key_//tm.htm#37456653

1997 model 220 000 km ' de 323 mazda sedannın yakıt tüketim değerleri:
    En hasas ölçüm Araç içinde 4 yetişkin 5 çocuk bağaj azami dolu (hava limanına gidiliyordu)...

01 şubat 2010 tarihi itibarı ile

Aracın benzin tüketim değerleri:
    Benzin fiyatı : 3.68 TL
    Ölçüm Benzin deposu lpd iken bitirilmiş.
    50 TL lik benzin = 13.6 Lt Gidilen yol 168 km benzin bitti lpg ye geçildi. 50:168=0.297 km/TL 100 km 'de = 8 Lt tüketim

LPG tüketim değerleri:
    Depo bomboşken dolum
    LPG fiyatı: 2,09 TL
    Alınan LPG 65 TL = 31 Lt lpg gidilen mesafe 355 km .
    65:355 = 0,183 km/TL 100 Km de = 8,7 Lt tüketim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iptas -- 8 Şubat 2010; 20:58:56 >

• Arkadaşlar bende 94 model mazda 323 almayı düşünüyorum herkez temizini bulabilsen iyi ama zor motoru bitmek üzere olan bi araba alırsın sonra onun motoru yapılıncada randuman vermez diyorlar ne dersiniz almayı düşündüğüm araç şu linkde bakıp tavsiye edermisiniz?

http://www.araba.com/2235833/Mazda%20323%201.6%2016V%20GLX

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi druzzzz -- 19 Şubat 2010; 14:24:54 >
  • 1-bu araca bu kadar para vermeyin.
    2- motoru kesinlikle birkaç farklı ustaya gösterin, kullandırın. direksiyon pompası, şanzıman, baskı balata gibi para tutan parçaları kontrol ettirin.

daha önce hararet filan yapmamışsa mazdanın motorları için 200 bin fazla sayılmaz. Ama dediğim gibi alıcının gözü kördür. arabayı bir kaç tamirciye kaportacıya gösterin.
  • 323 daha cok tutluyor aslında 626 daha şık ama daha masraflı görülüyo sanırım. Köpek gibi deken iyi mi kötü mü yani?
  • mazda 323 1993 model 1994 trafik çıkışlı lpg li bir mazda kullanıcısıyım...Öncelikle şunu diyim mazdanın parçası pahalı diye korkmayın uygundur...En cins parçası hidrolik yağ kutusudur benden önceki sahibi aracın çatlamış hidrolik yağ kutusunu kaynak yaptırmış tabi ben aldım 6 ay sonra gene çatladı...Gittim orjinalini sordum 300 ytl di..En pahalı parçası bu...Çıkmacıdan 60 ytl aldım...
    Onun haricinde dendiği gibi acayip atak bir araba...Ben arabayı çok zorlamadım yani 190 fln basmadım...Ama trabzonda öyle 2008-2009 model araba çekip artislik yapanlara bende artislik yaptım...Arabam utandırmadı diyim :))
    Bakın bu benim ilkemdir...tartışma olsun diye demiyorum..Doğan Şahin Tempra Tipo alacağıma mazda alırım...

Şimdikte ilgilenen arkadaşlara söyliyim...arabamı satıyorum...Mazda yeni kasa hb fln bakıyorum...
    ilgilenler olursa pm den soranlara gerekli kolaylığı yaparım..

Ha şunuda bilin mazdanın 180 bin km 200 bin km bu rakamlardan korkmayın mazdanın eğer önemli bir parçası değişmemişse kazası yoksa 400 bin yapar ..ben alırken ankara mazdadaki ustalar dedi 400 den önce biterse getir biz buradayız demişlerdi..

• benim gibi düşünen insanların olması beni de japonyaya sürüklüyor.
    Bende kuş serisi alacağına arabasız dururum diyenlerdenim.
    Umarım büyük konuşmam bana bedel ödetmez
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.