Şimdi Ara

Maxtor ARES C64K VAM53JaZ Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
272
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bilgisayarın power düğmesine bastıktan sonra karşıma gelen ilk ekranda, yani sürücülerin listelendiği ekranda MAXTOR Harddiskimin yanında ARES C64K VAM53JaZ diye bir yazı yazıyor. Sürücü listesinin altında ise "Primary Slave Harddisk Fail" uyarısı yer alıyor ve F1'e basmadan devam etmiyor. Del tuşuna basarak Bios ekranına giriyorum ve tanıtmaya çalışıyorum tanımıyor. F1'e basıp dwevam ettiğimde ise windows açılınca donanımlarıma bakıyorum ve MAXTOR harddiskim gözükmüyor (2 harddisk kullanıyorum, MAXTOR(Sorun Çıkartan) depolama amaçlı kullanıyorum)..

Daha önceden çalışıyordu, arada bir tekliyordu ama çıkarıp takınca çalışmaya devam ediyordu.

Denediğim yollar:
    -Elimde 3-4 adet IDE kablosu vardı ve hepsini denedim. Hata devam ediyor.
    -Bios'da tanıtmaya çalıştım. Hata devam ediyor.
    -Jumperları değiştirdim. Hata devam ediyor.
    -Bios'um güncel ve eski ayarlarınada döndürdüm. Hata devam ediyor.
    -HDD Firmware güncellemek istedim bulamadım. Hata devam ediyor.

Harddiskim Maxtor 2F040L0 710613 / F1CC77RE / VAM51JJ0

Ayrıntı ile yazdım. Eğer yardımcı olabilecek var ise cevaplarınızı bekliyorum. Harddiskimin içinde Belgelerim ve programlarım mevcut, Programlar yine toplanır fakat belgelerim önemli ve değerli...

• Bu konu hakkında çözüm niteliğinde önerisi olan yok mu?
  • Harici olarak bir bilgisayarcıda denettirin diski bakalım disk çalışıyor mu?
  • Başka bir bilgisayarda denedim ama yinede bir sonuç alamadım. Yine başlangıç ekranında gözükyüor fakat Biıosda gözükmüyor.

• Sorduğum soru güncel. Hala bir sonuca ulaşamadım. Arıza devam etmektedir, yardımcı olabileceklerden cevap bekliyorum..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hayalet15 -- 30 Mayıs 2012; 20:19:59 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hayalet15

Başka bir bilgisayarda denedim ama yinede bir sonuç alamadım. Yine başlangıç ekranında gözükyüor fakat Biıosda gözükmüyor.

HDD bitmiş olabilir başka bilgisayarda denediyseniz.
  • İçinden sadece bilgilerimi çekmeliyim 1 gün bile çalışsa işime gelir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Sorum güncel, yardımcı olabilecek arkadaşlar cevap yazarsa çok sevnirim..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.