Şimdi Ara

Maxtor 500GB harici HDD bozuldu 'YARDIM EDİN RECOVER ETMEM LAZIM'

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
2.910
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba Arkadaşlar,

    İlk defa bilgisayarla ilgili bu kadar ciddi bir problemle karşılaştım.

    2 ay önce electroworld'den 129 YTL ye aldığım 500GB harici HDD bir anda windows tarafından gözükmemeye başladı. Bu HDD yi bigisayarın içine koynmuştum sürekli takılı olarak kullandığım için ısınmasın diye ön fanın önünde duruyordu. Neyse XP ye format attım. XP ye format attıktan sonra HDD yi tanımaya çalışırken restart atmaya başladı. Restart tan sonra tanırsa da 45 GB olarak görüyor fakat RAW dosya formatında. Pardus 2007 CD den çalışan versiyonla baktım ve MTF dosyalarında problem olduğunu söyeldi ve chkdsk yapmamı önerdi.(Bu öneriyi vermesini takdir ettim çünkü XP nin umrunda bile değil). Sonra CHKDSK yapmayı denedim XP CD si ile fakat bu diskte birden çıok hata olduğu için işleminiz gerçekleşmiyor dedi. Ertesi gün HDD Partition Recovery programlarını araştırdım ve MBR , fixboot gibi şeyler öğrendim. Active Partition Recovery 5.1. programı ile HDD mi tarattım ve dosyalarımı buldu. Fakat licence olmadığı için kurtaramadım. Sonra nerden aklıma geldi ise bu programla FIXMBR yaptım ve yapmadan önce MBR yedeğini aldım. Bu işlemden sonra 45 GB görünen HDD 640MB a düştü ve tarttığımda kurtarılacak hiçbir dosya bulamadı. Şimdi backupladığım MBR yi geri yüklemek istiyorum ama bu programın tuzağına düşütm geri yüklemek ücretli. Bundan sonra segate'in file recovery programı ile bari dosyaları kurtarayım deim ama nafile HDD 640 MB a düştükten sonra hiçbir dosya yok meydanda. Ne yapmalıyım arkadaşlar?5 gündür uğraşıyorum. İçinde üniversiteden beri biriktirdiğim herşey var yaklaşık 5 yıllık bilgilerim. Bu arada Yedeklediğim MBR dosyasının uzantısı BKP. Son olarak şimdi HDD yi bilgisayarıma taktığımda bilgisayar restart atıyor ve BIOS ekranında kilitleniyor, resetleyince açılıyor ve HDD 640MB RAW olarak gözüküyor. Tahminimce format atsam düzelecek. Ancak formattan sonra verileri kurtarabilir miyim?







  • DOS ta FIXBOOT komumutunu denedim ve HDDmin 640 MB lık kısmı artık FAT olarak gözüküyor. Hiç yoktan iyidir. Sonra CHKDSK yaptım. Sanırım HDDnin hepsini görse CHKDSK kurtaracak ama görmüyor.
  • arkadasım hemen hemen aynı dertten muzdaripiz... benimde aynı şekilde bu gibi bir sorunum var...1 tblık harici hdd aldık vista da format yapıp içine yaklaşık 300gb film müzik vs... koyduk, ama arkadasın xp yüklü pc de görmedi...daha doğrusu raw uzantısıyla ve biçimlendir şeklinde tanıdı... o kadar saatlik çalışmayı çöpe atmak istemiyoruz, sen sorununu nasıl hallettin eğer bir çözüm bulduysan yazarsan sevinirim...
    ayriyet bilgi sahibi arkadaslarda bu konuyla ilgili paylaşım yaparlarsa memnun oluruz...
  • bu şekilde raw olan dosyaları bizde bir kez kurtarmayı denedik ama servislik oldu zavallı hdd. Adamlarda yapamayıp yenisini yolladılar:)
    Çözüm yolunu arayın tabiiki ama ben şimdiden geçmiş olsun diyorum:)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.