Şimdi Ara

Maxthon Bulut Tarayıcı 4.0.0.2000 Çıktı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1
Cevap
0
Favori
1.683
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Maxthon Bulut Tarayıcı 4.0.0.2000 Çıktı

Uzun zamandan beklenen Maxthon 4 nihayete çıktı.Çıkarken de bayağı sansasyonel oldu.
    Zaten 1 haftadan beri resmi sayfasında kocaman bir sayaç geriye doğru sayıyordu.
    Bugün sayaç sıfırlandı ve Maxthon 4 karşımızda.
    Önce download linklerini vereyim sonra kritiğini yaparız.

İndir:
    http://dl.maxthon.com/mx4/mx4.0.0.2000.exe

Portable: http://dl.maxthon.com/mx4/maxthon_portable_4.0.0.2000.7z

Yenilikler ve değişiklikler:

Maxthon 4 yeni versiyonunda dörtte üçü değişmiş diyebilirim. Ağırlık buluta ve görselliğe verilmiş.
    Bulutu bilmeyen arkadaşlara açıklama yapayım.Maxthonla girdiğiniz bir sayfayı, sekmeyi veya sık kullanılanları buluta yüklüyorsunuz (İngilizcesi CLOUD) daha sonra ister android cihazınızla ister başka PC de Maxthona girdiğinizde bu girdiklerinizi senkronize yani aynısını alabiliyorsunuz.Tabii ki bunun için Maxthon paswordunuz yani hesabınız olmalı.
    Yeni Özellikler:
    + Cloud Bas: Mac, Android ve Windows işletim sistemleri için, metin, görüntü, web siteleri / bağlantılar ve sekmeleri göndermeyi destekliyor.

+ Cloud Sekmeler: otomatik Android, iOS veya Mac cihazlar için sekmeleri senkronize ederek bıraktığı yerden almayı sağlıyor.

+ Cloud İndir: çeşitli formatlarda dosyaları indirirken ve onları herhangi bir cihaz üzerinde yedekleme için 'My Bulut', yüklemeyi destekliyor.

+ Desteklenen telefon numaraları ile Maxthon Pasaport kayıt / giriş yapıyor

İyileştirmeler:
    * Sayfa yükleme hızı Geliştirilmiş
    * Bellek kullanımı optimize edilmiş.

UI İyileştirmeler:
    * Arayüz tamamen yenileşetirilmiş.
    Yorum ve Kritik.
    Önce olumlu tarafları:1- İki Üç versiyondur Türkçe dil bilgisi yani yazım denetimi yapılamıyordu. Bu versiyonda artık Türkçe destek var.Ama eski sözlüğü değil yeni sözlüğü yüklemeniz lazım.İşte adresi:http://dl.maxthon.com/mx3dict/tr-TR.mxdic
    <Yüklediğiniz dosyayı sürükleyin Maxthon içerisine bırakın. Otomatik yükleyecektir.2- RSS yani bildirim okuyucuyu artık yedeğini alabiliyoruz ve yedekten tekrar yükleye biliyoruz.Çok uzun bir RSS de bu işin ne kadar zor olduğunu bilirsiniz.Ama artık menü çalışıyor. Menü üzerine sağ tıklama ile bu işi kolayca tek tıklama ile yapabilirsiniz.

3- Görüntü güzel, hızlı yüklüyor, bellekte daha az yer kaplıyor. resmi sitedeki iddia Crome'den 200 defa daha hızlı yüklüyormuş. Gerçekten bunu bende fark ettim. Bunlar elbette iyi yönleri.

4- Daha güzel ve işe yarar yenilikleri de var. Bunları sizlerde görebilirsiniz.

Gelelim beğenmediğim taraflarına.
    1- Maalesef skin (arayüz) desteği yok. tek bir arayüzle geliyor. Crome'ye benzetmişler. Başka ara yüz yükleyemediğiniz gibi eski yani MX 3 ün arayüzlerini desteklemiyor.İnşallah bu aksaklık en kısa zamanda giderilir ve yeni arayüzler yüklenir hale gelir.Çünkü ben bu arayüzü hiç sevmedim.

2- Soldaki eklenti çubuğu kayboluyor. Bu benim sevmediğim bir özellik. Belki içinizde devamlı açık olduğu hali sevenleriniz vardır. Ama ben istediğim zaman bu sütunu açmalıyım, istediğim zaman kapatmalıyım. Zaten bu soldaki seçeneklerin ikonlarını başka yerde de bulabilirsiniz.Bu sütunda bulut ikonu maalesef yok.

3- Seçenekler ve ayarlar sayfasını bulmak için bayağı uğraştım. Seçenekler ve dosyadaki bazı linkler alıştığımızın biraz daha değişiği olmuş. Buna alışmak zaman alacak.

4- MX ikonu değişmiş. Ben beğenmedim. Beğenen olabilir.

5- Bir kelimeyi seçip düzenleyeceğiniz zaman çok yavaşlıyor. Elbette bu Türkçe dil kontrolünden oluyor ama Aynı kelimenin İngilizcesinde böyle olmuyor. Bu aksaklık çok eskiden beri var ve hala giderilmedi.
    6-Youtube ve facebook normal açıldı bir problem bulamadım

Sizleri de görüşlerini paylaşmak isterim.
    İyi kullanmalar.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.