Şimdi Ara

MaxtBlast5 (Low Level Format Ve Daha Fazlası) Resimli Anlatım... (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
113
Cevap
12
Favori
93.906
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • eline sağlık çok güzel olmuş. ancak ben bootable flash media oluşturduğumda flash'tan boot edince missing operation system (işletim sistemi bulunamadı) diye hata veriyor. fikriniz varmı?
  • merhaba arkadaslar ben yenıyım oncelıkle arkadasa cok tesekkurler buyuk emek harcamıs...

soruma gelınce;
    İmage Backup alıken not kısmında takılıyo cunku mouse calısmıyor bu adımı nasıl atlayabılırız yada mouse nasıl calısır duruma getırebılır??ayrıca bu bolume gelınce tab tusuda calısmıyor...
  • @itsthehallowman

Grub4dos ile usb veyahut herangi bir disk ortamından sorunsuz çalışması lazım!

@tunder1903

Program içinde veri yedekleme seçenekleri olsada, aslen disk sorunlarını çözmek için kullanılmaktadır.
    Yedekleme için, ghost - acronis true image gibi daha stabil programlarını kullanmanı tavsiye ederim.

Aldığın hataya gelirsek, diskin ile program arasındaki bir uyuşmazlık (sürücü sorunu) olabilir. Emin deyilim
    Kolay gelsin..
  • S.a.

Öncelikle blue_life resimli ve detaylı anlatımın + programın imajını verdiğin için çok teşekkür ederim.
    Benim sorunum: Bilgisayar her açıldıgında chekdisk taraması yapıyor. bazen C sürücüsünü bazen D sürücüsünü..
    ilk açılırken abartmıyorum 15 dkda kendine geliyor makina. Windows7Ultımate 7600 kullanıyorum. önceden böyle bir sorun yoktu. Ucuyordu makina ama şimdi ndn böle ?
    Harddiskm Seagate. MaxBlast5 ile Low Levet Format atmayı düşünüyorum. Belki bir yararı olur diye ?

En kısa zamanda bana dönersen sevinirim. Şimdiden Teşekkürler

• @iksir_33

Low level format atmadan önce diskini HddScan-Hdtune gibi programlar ile test etmeni öneririm.
    Çok fazla sorunlu sector çıkarsa, ozaman low level format seçeneğini kullanırsın.

Bu tip sorunlar öncelikle işletim sisteminden olabilir...
    Kolay gelsin...
  • blue_life bu konularda çok bilgili ve tecrübeliisn umarım benim sorunum ile ilgilide bilgin vardır. paylaşımnlar için de ayrıca teşekkürler.

ben ture image ile hdd clone yaparken arkadaşın biri saolsun işlemi cancel diyerek iptal etti. ondan sonra 200 gb hdd şu anda 31.5 gb gorunuyor. ne yaptıysam düzeltemedim. bu konuda ne tavsiye edersin acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hetfield -- 5 Temmuz 2010; 16:59:50 >
  • @hetfield

İçerisinde önemli bilgi varmıydı? Acronis Disk Director ile, bölümlenmemiş alanı görüp yeni bölüm oluşturacağını düşünüyorum.
    Ama Acronis Disk Directoru kendi sistemi üzerinden CD/DVD ile başlat.

Tabi daha önce istersen anakartının biosuna grip ilgili yerden harddiskinin kapasitesine bak bakalım. Boyutta onarmallik görünüyor mu?
  • Resim sorunu nedeniyle konu güncellenmiştir. (Sadece resimler düzenlendi!)
  • Arkadaşımın laptopunda danemediğim kalmadı bad sektör vardı format atılamıyordu bu proğram sayesinde sorunu çözüp format atabildim.
  • Arkadaşlar ben maxblast5 programıyla hdd sıfırlıyorum fakat 1 saat sürüyor :S anlatıların hepsini uyguladım 1 saat sürmesi imkansız :S ilk hdd sıfırlamamı başka bir programla yapmıştım (adını not etmemiştim çok pişmanım :( ) 9 saat felan sürdü acaba niye böyle ?
  • cok teşekkürler siteye bugun üye oldum. site sahiplerine cok teşekkürler ve paylaşımı yapan
    blue_life teşekkürler. linkler saglam programda sorun yaşamadım hard disk de problem kalmadı eline saglık
    blue_life
  • gerçekten çok teşekkürler. hdd bozuldu diye umut kestiğim laptobumu bu yöntemle tekrar kullanıma soktum :D
  • emeğine sağlık baya emek vermişsin şimdi deniyorum bakalım
  • Programın linki varsa ekler misiniz?
  • arkadaşlar yukarıdaki bütün işlemleri yapıp low formata başladıktan sonra ( failed to write to the sector 54,657,024 of the hard disc 1 ) bu şekilde hata alıyorum ne yapmam lazım lütfen acilll yardımmmmm
  • Bu porgramı boot yapmadan, işletim sistemi açıkken kullanabiliyormuyuz veya o tarz bir program varmı low format için ?? teşekkürler
  • Selam. Oncelikle blue_life emeğin için çok teşekkürler ellerine sağlık. Benimde 2 aydır harddisk ile başım dertte. Sistem kararsız çalışıyor vs ramler değişti garantiden düzelmedi. Her bilgisayarı açtıgımda checkdisk yapıyordu falan. Dünden itibarende bilgisayarı açtıgımda smart hdd status bad , backup and replace yazmaya başladı. Az once verdiğin linkten image i indirip cd ye çektim şu an low lewel format atıyoruım. 1tb hdd için 17 saat diyor bakalım.. gelişmeleri yazarım.
  • blue_life kardesım sonda dısc ımage yaptım sonra ne yapcagım konusunda bı sıkıntı cekıyorum.BIlgısayarı acarken de floppy dısk hatası verıyor bıos ayarlarından da duzelttım en son yaptıgın seyı de yaptım ama olmadı acamadım bılgısayarı yardım edersen cok mutlu olacam Allah razı olsun sende.
  • merhabalar ben boot cd hazırladım fakat makinemde bir adet dvd rw ve bir adet bozuk içinde işletim sistemi olmayan hdd bağladım bozuk derken bad sectörlü hdd tune ile test ettim biostan cdrw 1 seçilik bootlu başlıyor fakat bir uyarı alıyorum bakarmısınız bunun sebebine napmalıyım teşekkürler.
    url=http://bit.ly/c25MCx]
    [/url]

• uuu blue_life dostum güzel anlatım,elimde bir disk var hemen uygulayacağım bu anlatımı
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.