Şimdi Ara

Maximus Extereme Det Ram sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
852
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaslar oyunlarda bazen mavı ekran cakısmasıy la karsılasıyorum. Vısta restarttan sora ekran kartının drıverı ıle cakıstıgını soyluyor. Denemedıgım drıver kalmadı anakartın bıosuda en son 1004 bıosu gercı beta versıyonu ama en son cıkacak olan bıosu denemdım henuz 64 bıte gecersem sorunumda bı duzelme olabılırmı acaba. Su an ramıde zaten 2.8gb goruyor. Adress cakısma sorunu yasıyorm sanırım buyuk ıhtımal.



  • 32-Bit işletim sistemi kurman hata olmuş. 2^32/1024/1024/1024= 4 milyar (4G) bellek bloğunu adresleyebilir. Halbuki 64 bit olsa, 16384 petabyte ediyor. Sisteminde bellek adreslemesi yapılacak 5 GB belleğin var, imzandan gördüğüm kadarıyla. 64-bit Vista kurmamanın sebebi neydi?
  • det ram sorunu diye milyon defa söyledik burada, keşke dinleseydiniz, yapacak birşey yok bios update deneyin bol bol
  • quote:

    32-Bit işletim sistemi kurman hata olmuş. 2^32/1024/1024/1024= 4 milyar (4G) bellek bloğunu adresleyebilir. Halbuki 64 bit olsa, 16384 petabyte ediyor. Sisteminde bellek adreslemesi yapılacak 5 GB belleğin var, imzandan gördüğüm kadarıyla. 64-bit Vista kurmamanın sebebi neydi?



    Orjınal cdyı bekledım bugun geldı kurdum su ana kdar bısı olmadı daha oyunları yuklemedım ısallah olmaz olursa yazarım buraya
  • 64 bıt ısletım sıstemı ılede degısen olmadı det ram sorunu devam edıyor ekran kartı ıle cakısıyor oyunlarda. Acaba ekran karıtnı otekı express slota takmam sornu cozermı bılgısı olan..
  • bende de det dram problemi olmuştu.bilgisayar hiç açılmıyodu ve det dram hatası veriyodu.ben ramlerden ve ekran kartından şüphelendim.önce ramleri değiştim açılmadı.daha sonra eski ramleri takıp başka bi ekran kartı taktım denedim çalıştı.sonuç olarak ekran kartımda bozukluk vardı ve garantiden değiştim.boardına başka bi ekran kartı tak ve çalıştır.yine det dram problemi veriyosa bu sefer ramlerini kontrol et.bilgisayarına başka bi ram tak ve çalıştırmayı dene.bunlardan birinde problem olabilir...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Thule -- 18 Nisan 2008; 20:00:14 >
  • dun ıtıbarıyla ramleı beyaza slottan sokup mavıye takmıstım oyunlarda ve 3dmark testınde kıtlenme yasıordumm mavı ekranda cıkıyordu 3 oyun artı 3dmark testınde sımdıye kadar bısı cıkmadı bıraz daha test edıp nıhayı sonucu buraya yazıcam bakalım sorunun ustesınden gelebıldıkmı.
  • Yaptıgım butun oyun tstlerınde kıtlenmeden sorunsuz bitti. Benım gıbı sorun yasayan arklar varsa benım yaptıgım yolu ızlıyebılır.
  • sorunun çözüldüğüne sevindim..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.