Şimdi Ara

Max 8 bin tl telefon tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
1
Favori
1.560
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese selam.


    Yıllar boyu düşük - orta bütçeli android telefonlar kullandım ( Bilimum samsung s3 s4'ler, xperia Z2, şu anda da yaklaşık 3 yıldır Samsung Note 5 kullanıyorum)


    Mevcut telefonumun bataryası ve şarj yerinde sorun var. Halihazırda yavaşlığı ve depolama yetersizliği sebebiyle ömrü doldu gibi.


    24 saat nobet usulü çalışıyorum ve telefonu da sık sık kullanmak zorunda kalıyorum. Telefonda oyun yüzde 99 oynamam. Ancak bol bol surf yaparım ve bilimum programlar açık olur. O sebeple telefonda aradiklarım öncelikle batarya ömrü ve hızlılık.


    Daha önce aldığım telefonlarda hep epey gibi siteler ve review'lardan kıyas yaparak secım yapmıştım ama 1 2 yıl içinde performans noktasında hepsi geriye düştü.


    Hiç iPhone kullanmadım ve elma diye fazla fazla paralar verilmesine karşı olmama rağmen hatuna 4.5 sene önce 6S 16 GB almıştım. Depolama sorununu saymazsak hala hızlı ve yeterli. O sebeple iPhone 11 128 GB bakıyordum ancak Oneplus 8T, Xiaomi mi10t pro gibi çok daha başarılı telefonları gördüm. Fakat Oneplus 8t ithal ve klon imei'li. Nereden nasıl alınır bu telefon eğer alınacaksa? Alternatif olarak Mi10T'yi tavsiye eder misiniz?


    Özellikle hızlı şarj özelliği ve bataryasının yoğun kullanımda dahi rahatça 24 saat gidiyor olması beni cezbeden noktalar. Ama TR garantili olmaması beni ikilemde bıraktı.


    Sizin tavsiyeniz nedir?








  • 8k'da alınabilecek en iyi cihaz s20+'dır çünkü hem çok dolu bir paket sunabiliyor hemde fiyatlandırma anlamında baya bir düşüş yaşadı.Batarya konsunda da 1 gün çok rahat zaten.10t pro ve op8 tamamen işlemci üzerine kurulmuş telefonlar bunların dışında da sunabildiği öyle ahım şahım bir özellikleri bulunmuyor.Eğer iphone'a yönelecekseniz evet 11 güzel bir seçim.Androide nazaran daha uzun yazılım desteği alırsınız.Fakat ben ips hd+ bir ekrana bu paraları verme taraftarı değilim.

  • Iphone 11'de beni geride tutan şey batarya dayanım ve şarj tamamlanma süreleri. 24 saatin en az 20 saatinde yetmeli bana. Bunun içinde bolca konuşma, fotoğraf gönderim ve netsurf olacak bir de.


    Oneplus 8t ve Mi10t pro gibi cihazlara bakmamın tek sebebi bu zamana kadar androidde yaşadığım "zamanla performans kaybı" meselesini iyi bir işlemci ile geçmek.


    S20+'a bir bakayım.


    Ben Snapdragon 865 ve 65W hızlı şarjın hevesine kendime 8T için neden arıyordum ancak çok da şart mı değil mi inanın bilmiyorum.

  • İphone 11'in batarya performansı 1 günü rahat çıkartır mah'nin düşük olduğuna bakmayın,ios'daki pil kullanımıyla androiddeki bir değil,zaten 18w'lık hızlı şarj desteği var.Bu 3110mah için yeterli bir seviye.Androidde her zaman için performans kaybı yaşarsınız bunun önüne geçebileceğiniz bir durum yok,2 sene sonra yavaşatan salmaya başlıyolar kendilerini ne marka olursa olsun.Zaten yazılım destekleride kesiliyor.Android ekosistemi böyle yapacak birşey yok.İşlemci konusuna gelirsek evet bir etken ama kendi başına bir etken değil yani performan kaybını çokta etkilemiyor aslında.Burda snapdragonlar daha iyi bir iş ortaya koyuyolar yani en azından exynos ile kirin gibi işlemcilerle kıyaslandığında ama bu işlemcilerde kötü değiller fakat stabilite ve güç yönetimi anlamında kıyasladığımızda snapdragon'dan bir,iki tık geride kalıyolar sadece.Hızlı şarj konusua gelirsek aslıdna kulağa güzel geliyor 50-60w'lar fakat bataryayı ciddi anlamda yıpratan seviyeler bunlar çünkü hızlı şarjın amacı cihazı olabildiğince 0'dan %50 seviyesine hızlı bir şekilde ulaştırabilmek,sonradan voltaj değerleri düşüyor zaten.Yani 0'dan 100'e 50-60w'la şarj etmiyor,zaten böyle olsa o batarya daha 1 seneyi göremeden ölür.Bunun oluru 30-35W'dır.Mesela benim cihaz'ın 15W'lık adaptör desteği var bana yetiyor.4100 mah'lık pili 1 saat'de fullüyor.Yani gidip 50-60w desteği var diye pili pörsütmeye hiç niyetim yok.





  • Bilmiyordum, aydınlatıcı oldu benim için.


    Eğer en iyi android bile 2 yıl sonra kendisini salacaksa aslında hiç düşünmeme gerek yok.


    Telefonun performansı absürd düşmeyip, fabrikasyon batarya performansı beni sürekli duvar dibinde bekletmeyecekse hala Iphone daha mantıklı gibi.


    Tamam fiyatı pahalı ama diğerleri de ucuz değil ki. Benim bu zamana kadar gördüğüm tüm Iphone kullanıcıları, tüketim çılgınlığına kapılmamışlarsa minimum 3-4 yıl aynı performansta telefonlarını kullanabiliyorlar. O yüzden ek 1000-2000 TL hakkı gibi görünüyor.


    Hem testlerde Iphone 11'in batarya boşalma süreleri çok kötü görünmüyordu o sebeple mAH değerlerine takılmıyordum ama şu hızlı şarj muhabbeti çok da elzem değilse tekrar iphone 11'e ibreyi çevirdim.

  • Androidde böyle hocam en baba 3 sene o da en babası.Genel olarak 2 seneden sonra performans kaybını hissetmeye başlıyosunuz çünkü android ekosistemi çok hızlı bir şekilde değişime uğuruyor.Bu sefer yazılım alıyor başını gidiyor,donanım yazılıma yetişemiyor.Bununda sebebi sürekli model ve işlemci çıkartıyolar.Sürekli aldığınız cihazı eskitiyolar.Zaten bu kadar modele işlemciye optimize edip güncelleme vermelerinin imkanı yok.O yüzden genelde 2 ana güncellemeden sonra destek kesiliyor.İphone bu konuda daha iyi bir politika izliyor aslında.Hem geriye uyumlulukları daha uzun tutabiliyor. hemde model eskitme ve fiyat koruma konsunda oldukça başarılılar.11'in tek sıkıntısı panel iyi değil işte onunda dışında güzel cihaz

  • quote:

    Orijinalden alıntı: DJ Ten

    Androidde böyle hocam en baba 3 sene o da en babası.Genel olarak 2 seneden sonra performans kaybını hissetmeye başlıyosunuz çünkü android ekosistemi çok hızlı bir şekilde değişime uğuruyor.Bu sefer yazılım alıyor başını gidiyor,donanım yazılıma yetişemiyor.Bununda sebebi sürekli model ve işlemci çıkartıyolar.Sürekli aldığınız cihazı eskitiyolar.Zaten bu kadar modele işlemciye optimize edip güncelleme vermelerinin imkanı yok.O yüzden genelde 2 ana güncellemeden sonra destek kesiliyor.İphone bu konuda daha iyi bir politika izliyor aslında.Hem geriye uyumlulukları daha uzun tutabiliyor. hemde model eskitme ve fiyat koruma konsunda oldukça başarılılar.11'in tek sıkıntısı panel iyi değil işte onunda dışında güzel cihaz

    Evet lcd kullanmaları çok büyük bahtsızlık benim için. Sonraki versiyonlardaki panel olsa bu fiyata, kafada soru işareti bırakmayacak.


    Bir başka platformda, kötü ve orta androidlerin bu kaybı yaşadığını, iyi bir cihaz alırsam sorun yaşamayacağım söylense de ben de dediklerinize paralel düşünüyordum.



    Keşke rakamları yakın olsa da 11 pro veya 12 düşünebilsem ama daha 8 bin tl gibi bir rakamı dahi, yapmakta olduğum işleri biraz daha hızlı yapacak diye vermek ağrıma gidiyor. Daha üstünü düşünmek dahi istemiyorum.





  • Valla kendimden örnek veriyim.Bu olayları bilidiğim halde android cihazlardan şaşmam.Zaten uzun süre kullanıyım gibi bir derdim olamdığı için 2 senede 1 cihaz değiştirim.Satar yenisini alırım sürekli,ben bu kafadayım.Hatta daha 2 seneyi doldurmadan G7'yi satıp s10+'a geçtim 4-5 ay falan oldu.Muhtemelen bunuda 1 sene sonra falan elden çıkartırım.Benim kriterim ekran olduğu için genelde samsung cihazlardan şaşmam D-amoled kullandıkları için.2. planda da kamera performansını önemserim.Ona görede bir tercih yaparım.Yani çok bataryaymış,performansmış pek takılmam bunlara.Ama sizin bakış açınız daha farklı eğer uzun süreli bir kullanım deneyimi yaşamak istoyosanız tercihinizi apple'dan yana kullanmanız yararınıza olacaktır.Ekran konsunda benim gibi ilk önceliğiniz panel değilse 11'i alın derim ben.Aslında 12 miniye zorlayın diycem ama batarya performansı pek istediğiniz gibi değil.

  • Hocam iyi akşamlar. 5 yıldır note 5 kullanıyorum. Kamera ve batarya haricinde cihazdan memnunum. Muhtemelen seneye ben de degistiririm ama malum 6 yil fazlasiyla yeterli bi süre. Iphone saglam diye nitelendirilmesi dogru olmayan bir cihaz. Apple yazılım ve garanti noktasinda digerlerinden iyi durumda. Kulaklik girisiniz bozulsa muhtemelen cihazi degistirip verirler. Insanimizin telefon ve araba dışında kendini gosterebilecegi bir alan olmadigi icin telefon talepleri bu sekilde garip. Bir golfculeri bir de iphone culari anlamam bu konuda.


    Size net tavsiyem %10 performans artışı için %50 para vermeyin. Kararsız kaldiysaniz bshsettikletinizden en uygununu alın geçin pişman olmazsiniz. Kalan paranizı da bir hobiye bir muzik aletine falan harcayin emin olun daha fazla fayda saglarsiniz. Note 5 in 5. Yılından selamlar


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DJ Ten

    Valla kendimden örnek veriyim.Bu olayları bilidiğim halde android cihazlardan şaşmam.Zaten uzun süre kullanıyım gibi bir derdim olamdığı için 2 senede 1 cihaz değiştirim.Satar yenisini alırım sürekli,ben bu kafadayım.Hatta daha 2 seneyi doldurmadan G7'yi satıp s10+'a geçtim 4-5 ay falan oldu.Muhtemelen bunuda 1 sene sonra falan elden çıkartırım.Benim kriterim ekran olduğu için genelde samsung cihazlardan şaşmam D-amoled kullandıkları için.2. planda da kamera performansını önemserim.Ona görede bir tercih yaparım.Yani çok bataryaymış,performansmış pek takılmam bunlara.Ama sizin bakış açınız daha farklı eğer uzun süreli bir kullanım deneyimi yaşamak istoyosanız tercihinizi apple'dan yana kullanmanız yararınıza olacaktır.Ekran konsunda benim gibi ilk önceliğiniz panel değilse 11'i alın derim ben.Aslında 12 miniye zorlayın diycem ama batarya performansı pek istediğiniz gibi değil.

    Hocam telefonda al sat pek yapmadım. Bir de kullandığım telefonun kozmetiği öyle aman aman iyi durumda olmuyo sanırım çok unutuyorum etrafta vs. O yüzden fonksiyonu kaybolana kadar kullanırım. Şimdi 6 binlik androidi alıp 2 yıl sonra yine yana yakıla bakınacaksam hiç gerek yok kafasındayım o sebeple iphone düşündüm zaten en başında.





    @buraxx06 hocam iyi akşamlar; kamera ve bataryaya ek bir de açılış - kapanış - tarayıcı hızları da mesele. Teorik olarak daha iyi özelliklere sahip olmasına rağmen eşimin 4.5 yıllık iphone 6S'i hala ilk günkü hızda çalışıyor. Ve benim 2 telefon eskittim neredeyse o sürede ikisi de döneminin görece iyi telefonlardandı.


    Ben de sizin gibi Apple kullanmayı gösterişle anlamlandırırdım. Her ne kadar bizim milletin çoğunda arkada elma logosunun olması yeterli geleceğinden o seçimi yapıyor olsa da kullanım süresi boyunca telefonun ölmediğini gördüm.


    Amacım da performans artışı değil sadece; batarya dayanım süresi gibi önemli bir faktörle beraber hızlılık derdindeyim.


    Benim telefonuma özel mi bilmiyorum ama klavyenin yazı yazma süresi, tarayıcının sayfayı açması, hatta sahibinden uygulamasının fotoğraflar arasında geçişleri bile yavaş. Ve bu hız ilk güne kıyasla bariz daha az o sebeple androide mesafeli mi kalmalıyım süphesidneyim.





  • Benim telefonum rootlu hocam o yüzden olabilir. Dediginiz problemler bende yok. Bataryayi değiştirdim bir günü rahat çıkarıyor suan ama güncel cihazlar gibi değil tabiki. Simdi cihazlar arasindaki fiyat farkı da artti. Size demek istedigim mesela android telefonu 3 sene akici kullanacaksiniz (4bin tl) iphone 4 sene kullansaniz (7 bin tl olsun) android alin gecin kolay para kazanmiyoruz harcamanin da bi mantigi olmali bence. Diger arkadasin mantigi da güzel. Güncel cihaz kullanirsiniz. Ama iphone saglam en dayanikli telefon diye bir sey yok. Kullanim tarziniza bağlı. Suan ben pubg falan oynasam telefonu yakarim muhtemelen


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben cihazı satarken yüksek fiyattan satabiliyorum çünkü 0 gibi satıyorum.Çizik dahi olmuyor cihazımda,açtığım jelatin bile kutusunun içinde durur.Sonra üstüne koyup bir miktar borçlanıp yeni cihaz alıyorum.

  • Oneplus 8pro Turkcell de garantili satılıyor,3 aydır kullanıyorum cihazdan çok memnunum ,Apple benim vazgeçtiğim bir marka , artık kullanmıyorum . Ben cihazıma müzik indirebilmeliyim ,ya da cihazımın ara yüzüyle oynayabilmeliyim bu yadalar uzar gider .Apple kendi tekelinde bir ürün ,bir cihaz alıyorsun sana ait ama aslında değil benim bakış açım bu , kimse kızmasın . güvenlik falan deniyor hikaye Açın neti Apple güvenlik sorunları yazın okuyun . Android bana ait bir cihaz ne istersem onu yapabiliyorum .işin teknik kısmından uzman değilim olmakta istemem , aksi halde alacak cihaz bulamam hepsine bir kulp takarım .cihazım 1 günü çok rahat çıkarıyor , elinden telefon düşmeyen zümredenim ,hızlı şarj hayat kurtarıyor zaten .tak yarım saatte al .
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dokunma49

    Oneplus 8pro Turkcell de garantili satılıyor,3 aydır kullanıyorum cihazdan çok memnunum ,Apple benim vazgeçtiğim bir marka , artık kullanmıyorum . Ben cihazıma müzik indirebilmeliyim ,ya da cihazımın ara yüzüyle oynayabilmeliyim bu yadalar uzar gider .Apple kendi tekelinde bir ürün ,bir cihaz alıyorsun sana ait ama aslında değil benim bakış açım bu , kimse kızmasın . güvenlik falan deniyor hikaye Açın neti Apple güvenlik sorunları yazın okuyun . Android bana ait bir cihaz ne istersem onu yapabiliyorum .işin teknik kısmından uzman değilim olmakta istemem , aksi halde alacak cihaz bulamam hepsine bir kulp takarım .cihazım 1 günü çok rahat çıkarıyor , elinden telefon düşmeyen zümredenim ,hızlı şarj hayat kurtarıyor zaten .tak yarım saatte al .
    Ekranda black crush sorunu ile karşılaştın mı ?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • destinati0n kullanıcısına yanıt
    Hayır hiç bir sorun yok 👍

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Güncelleme yapayım ben de, 8 bine Iphone 11 mi yoksa yurtdışı 5 bine Oneplus 8T mi derken Mi10T Pro'ya karar vermiştim.


    Ama sonrasında dönüp baktığımda beklentilerimle araştırmalarımın farklı yerlere gittiğini görüp, hızlı - bataryası fena gitmeyen ve hızlı şarjı olan bir telefon almak isteyip bütçeyi de daraltıp Realme 7 Pro aldım.


    Evet çok alakasız ama memnunum.


    Tabi beklentiyle alakalı bu durum.

  • Iphone al keyfine bak
  • Dostum ama s6 den sonra o Android deki kapsama sorunu giderildi diyorlardı ama bilemicem ben şu an 2.5k lık bir cihaz kullanıyor alalı 1.5 yıl oldu kasıyor arada takılıyor üst segment kullanmadım

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • tabikide iphone 11... yerinde olsam çin tellere para vermezdim o çin teller belli bi zaman sonra çok çok değer kaybeder ,11 Al geç

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.