Şimdi Ara

MAX. 50000 FOCUS 3 GOLF 6 ASTRA J (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
853
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: redand

Arkadaşımda golf6 1.4 TSI var, emin olun tek sıkıntısı yakıtı.LPG öneriyorlar ancak performans kaybı yaşar diye korkuyor arkadaşım, geçenlerde servise balata değişimi için gittiğimizde oradaki usta bendede golf6 var, lpg attırdım sıkıntı olmadı demişti

TSI motora sıkıntısız bir şekilde LPG kiti uygulamak çok zor. LPDI kitleri var onlar da çok pahalı.

Bence Golf 6 1.4TSI çok yakmıyor. Şehir içi ortalamam kışın 7.5, yazın 7litre oluyor. 1.4T Astra'dan hem daha performanslı hem de çok daha az yakan bir motor. Astra'nın 140hp olması sadece göz boyama amaçlı zira aktarması rezalet.

Bence illa bu üçü arasından tercih yapacaksanız Astra'yı eleyin. Focus ile Golf arasından tercih yapın. Golf sahibi olarak ben kararsız kalırdım. Focus yol tutuşu ve direksiyon hissiyatı açısından Golf'ten çok daha önde. Golf'ün ise TSI motoru gayet avantajlı. DSG almanızı pek tavsiye etmiyorum. Manuel alırsanız kafanız rahat olur en azından.

Manuel Golf 6 1.4TSI 122 Highline alırsanız bence yıllarca rahat rahat binebileceğiniz keyifli bir aracınız olur.

Focus hakkında çok fazla yorum yapmıyorum zira motor seçenekleri ve donanımı konusunda çok detaylı bir bilgim yok. Ancak bir kez test sürüşüne çıktım ve bayide de 1-2 kez inceledim ve Focus da hiç kötü değil. Golf'ün devasa camlarından sonra iç mekanı biraz basık gelmişti o kadar. Görünüş ise tamamen göreceli bir kavram.

Astra'yı ise motor seçenekleri ve bu kasayla ile ilgili her hafta başka bir sıkıntı duymam sebebiyle önermiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FirstClass -- 28 Haziran 2014; 4:19:30 >

• quote:

Orijinalden alıntı: FirstClass

quote:

Arkadaşımda golf6 1.4 TSI var, emin olun tek sıkıntısı yakıtı.LPG öneriyorlar ancak performans kaybı yaşar diye korkuyor arkadaşım, geçenlerde servise balata değişimi için gittiğimizde oradaki usta bendede golf6 var, lpg attırdım sıkıntı olmadı demişti

TSI motora sıkıntısız bir şekilde LPG kiti uygulamak çok zor. LPDI kitleri var onlar da çok pahalı.

Bence Golf 6 1.4TSI çok yakmıyor. Şehir içi ortalamam kışın 7.5, yazın 7litre oluyor. 1.4T Astra'dan hem daha performanslı hem de çok daha az yakan bir motor. Astra'nın 140hp olması sadece göz boyama amaçlı zira aktarması rezalet.

Bence illa bu üçü arasından tercih yapacaksanız Astra'yı eleyin. Focus ile Golf arasından tercih yapın. Golf sahibi olarak ben kararsız kalırdım. Focus yol tutuşu ve direksiyon hissiyatı açısından Golf'ten çok daha önde. Golf'ün ise TSI motoru gayet avantajlı. DSG almanızı pek tavsiye etmiyorum. Manuel alırsanız kafanız rahat olur en azından.

Manuel Golf 6 1.4TSI 122 Highline alırsanız bence yıllarca rahat rahat binebileceğiniz keyifli bir aracınız olur.

Focus hakkında çok fazla yorum yapmıyorum zira motor seçenekleri ve donanımı konusunda çok detaylı bir bilgim yok. Ancak bir kez test sürüşüne çıktım ve bayide de 1-2 kez inceledim ve Focus da hiç kötü değil. Golf'ün devasa camlarından sonra iç mekanı biraz basık gelmişti o kadar. Görünüş ise tamamen göreceli bir kavram.

Astra'yı ise motor seçenekleri ve bu kasayla ile ilgili her hafta başka bir sıkıntı duymam sebebiyle önermiyorum.

Haklı olabilirsiniz, lakin biz Erzurumda yaşıyoruz Kışın çok sakin kullanımda 11-12 arası yakıyor, yazın da 8-9 sakin kullanım ancak basınca 12-13 arası yakıyor.Acaba ustanın motorumu farklıydı yada yanlış bilgi vermiş

• quote:

quote:

quote:

Haklı olabilirsiniz, lakin biz Erzurumda yaşıyoruz Kışın çok sakin kullanımda 11-12 arası yakıyor, yazın da 8-9 sakin kullanım ancak basınca 12-13 arası yakıyor.Acaba ustanın motorumu farklıydı yada yanlış bilgi vermiş

Ben size teknik veri paylaşayım da 1.4 Turboya sellektör yaparken dikkatli olursun.

Her şey 0 - 100 değil

MAX. 50000 FOCUS 3 GOLF 6 ASTRA J

Görüldüğü gibi daha ağır olan astra (golf astra'nın yanında neredeyse B sınıfı gibi kalıyor.)
    Performans daha iyi.

Bu arada 1.2 tsi bluemotion Golf 7 bile İstanbul şehiriçi 7 Lt yakamıyorken milleti yanlış yönlendirmenin anlamı yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: Stanislav Petrov

quote:

quote:

quote:

Ben size teknik veri paylaşayım da 1.4 Turboya sellektör yaparken dikkatli olursun.

Her şey 0 - 100 değil

MAX. 50000 FOCUS 3 GOLF 6 ASTRA J

Görüldüğü gibi daha ağır olan astra (golf astra'nın yanında neredeyse B sınıfı gibi kalıyor.)
    Performans daha iyi.

Bu arada 1.2 tsi bluemotion Golf 7 bile İstanbul şehiriçi 7 Lt yakamıyorken milleti yanlış yönlendirmenin anlamı yok.

hocam galiba yanlış alıntı yaptınız, ben 7 yakar demedim

• golf 6 astra ve focusla kıyaslanmamalı 7 olsa eyvallah, astrada focusta sizi üzmez golf6 o parayı haketmiyor
  • ben de 50000 bütçe ile üç aracı belki 3 ay inceledim sonunda üçünüde almadım.:) focus makyajlanacak, astra komple kasa değişecek, golf zaten eski kasa konumunda, yakıt tüketimi bulunduğunuz şehire göre farklılık gösterebilir. fakat benzinli modellerde en az yakan araç golf.... bu üç araçta sınıfının iyilerinden benin ilk elediğim araç, astra olmuştu tam manasıyla bağımsız süspansiyon sunmamasından dolayı. watts kolları klasik torsiyon çubuklu sisteme eklenmiş. pist kullanımı ve temiz yüzeyli yollarda çok başarılı. Türkiye yolları gibi bozuk yüzeyli yollarda diğer tüm torsiyon çubuklu modeller gibi dezavantaja sahip. Astra pist kullanımı yada düzgün asfalt zeminde golf yada focustan iyi tutunabilir belki ama işler Türkiye de yol koşullarında değişiyor. focus iç dizaynı, golfünde bir türlü içime sinmeyen yüksek fiyatlar ve saçma satıcıları yüzünden vazgeçtim

• quote:

Orijinalden alıntı: hfguler

ben de 50000 bütçe ile üç aracı belki 3 ay inceledim sonunda üçünüde almadım.:) focus makyajlanacak, astra komple kasa değişecek, golf zaten eski kasa konumunda, yakıt tüketimi bulunduğunuz şehire göre farklılık gösterebilir. fakat benzinli modellerde en az yakan araç golf.... bu üç araçta sınıfının iyilerinden benin ilk elediğim araç, astra olmuştu tam manasıyla bağımsız süspansiyon sunmamasından dolayı. watts kolları klasik torsiyon çubuklu sisteme eklenmiş. pist kullanımı ve temiz yüzeyli yollarda çok başarılı. Türkiye yolları gibi bozuk yüzeyli yollarda diğer tüm torsiyon çubuklu modeller gibi dezavantaja sahip. Astra pist kullanımı yada düzgün asfalt zeminde golf yada focustan iyi tutunabilir belki ama işler Türkiye de yol koşullarında değişiyor. focus iç dizaynı, golfünde bir türlü içime sinmeyen yüksek fiyatlar ve saçma satıcıları yüzünden vazgeçtim

O kadar hevesli anlatmissiniz ki hikaye gibi heyecanla okudum ancak ne aldiniz sonucta gercekten merak ettim suan :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• yakıtı düşünüyorsan dizel focus ilk sıraya yerleşir
  • Kendi izlenimlerimi de paylasmak istiyorum. Bugune kadar edindigim bilgilere gore astra hakkinda pek bi bilgi sahibi deilim ama focus 3 golf 6 dan daha tercih edilebilir bi arac. Ancak golf 7 de focus 3 ten onde gibi geldi bana.

• muslera35 M kullanıcısına yanıt
    skoda yeti aldım. aslında hiç aklımda olmayan bir araçtı. fakat çok düşük km de hatasız bulunca inceledim hoşuma gitti aldım. 4-5 yıl kadar önce caddy kullanmış ve memnun kalmıştım. yüksek oturma pozisyonu ve ferah iç mekan çok cezbetti. Fakat bu tarz araç bakan birine öneremem. Çok farklı beklentilere cevap veren araçlar...
  • quote:

Orijinalden alıntı: hfguler

skoda yeti aldım. aslında hiç aklımda olmayan bir araçtı. fakat çok düşük km de hatasız bulunca inceledim hoşuma gitti aldım. 4-5 yıl kadar önce caddy kullanmış ve memnun kalmıştım. yüksek oturma pozisyonu ve ferah iç mekan çok cezbetti. Fakat bu tarz araç bakan birine öneremem. Çok farklı beklentilere cevap veren araçlar...

Otomatik deildir ins hayirlisi olsun

• muslera35 M kullanıcısına yanıt
    otomatik :) hanımın da kullanabilmesi için otomatik aldım. kumar oynadık:) şaka bir tarafa yaşanan sıkıntıların tamamını bilerek aldım. aracın henüz garantisi devam etmekte. vag gurubunda çalışan tanıdıklarım var. sıkıntı çıkarsa biraz başlarını ağrıtırım. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hfguler -- 28 Haziran 2014; 22:48:49 >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.