Şimdi Ara

Max 200$+KDV'ye Ekran Kartı???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
249
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Maximum 200$+KDV'ye; 256 Bit ve GDDR-3 Belleğe sahip bi ekran kartı bulabilir miyim? Kaç MB olduğu yada ATI mi NVIDIA mı olduğu önemli değil.

Yalnız yeni bir ürün olursa iyi olur. Malum FX5700 Ultra'da da bu özellikler var ama kendisi tarihi eser statüsünde.

Bildiğim kadarıyla 7600 GT 128 Bit oyüzden pek düşünmüyorum.

• 128 bit diye beğenmediğin kart 256 bit kartlara nal toplatıyor
    aynı kartı ben kullanıyorum 6800GS ve X800GTO'nun (2side 256 bit, gddr3 ve 256mb idi)yapamadığı şeyleri yapıyor
    hatta testlerden ortaya çıkan sonuç şu ki rakibi olan x1800gto ile kafa kafaya giden bir kart (1600X1200'e kadar)
  • 1800gto dicem ama fiyatı 220 dolar ciwarında,birde belleklerini unuttum dogrusu ddr2 mi yoksa ddr3 müydü
  • quote:

Orjinalden alıntı: Helldancer

1800gto dicem ama fiyatı 220 dolar ciwarında,birde belleklerini unuttum dogrusu ddr2 mi yoksa ddr3 müydü

ddr3, ddr2 bellek ile o performansı vermesi zaten mümkün değil
  • Dostum anakartla işlemciyi seçmişsin anlaşılan iyi olmuş

TRQX in dediklerine katılıyorum,bu fiyata tek tavsiyem 7600 gt extreme, 200$ dan aşagı bir fiyata bulabilirsin bir haftaya kadar
  • @TRQX

@Bulsacu

TRQX da yanlış hatırlamıyorsam 7600gt ile 1800gto arasında baya bi gelip gitti ve yanlış hatırlamıyorsam sonunda kolay bulundugu vede aralarında farkedilebilecek bir performans farkı görmediği için tercihini 7600gt den yana kullandı..

7600gt nin 128 bit olmasına bakma..Bu kartın 128bit sınırına takılması icin 1600*1200 veya üstü çözünürlükler yada aa-af-hdr gibi uygulamaların üst sewiyede kullanılması gerekiyor..256bit olan 1800gto nun da zannetme ki bu bahsettiğim koşullarda aman aman bi performansı yok cünkü kartın 256bit arayüzü izin wersede saat hızları yetersiz olduğu icin gene hiçbirşey değişmiyor..

1600*1200 cözünürlükte oynamıyacaksan ve aa+hdr yi aynı anda açmayı düşünmüyorsan 7600gt gayet güzel..

Not: 1800gto nun aa+hdr desteklediği doğru ama 1800xt altındaki kartlarda bu 2 özelliğin aynı anda açılması hiçbir anlam ifade etmiyor çünkü kartın performansı ortada..

• quote:

Orjinalden alıntı: TRQX

128 bit diye beğenmediğin kart 256 bit kartlara nal toplatıyor
    aynı kartı ben kullanıyorum 6800GS ve X800GTO'nun (2side 256 bit, gddr3 ve 256mb idi)yapamadığı şeyleri yapıyor
    hatta testlerden ortaya çıkan sonuç şu ki rakibi olan x1800gto ile kafa kafaya giden bir kart (1600X1200'e kadar)

Benim beğenmemem diye bişey söz konusu değil. Arkadaşım için bi sistem topluyorumda özellikleri biraz yüksek ve uygun fiyatlı bi kart alıyım dedim. 7600 GT tabiki iyi bi kart ama 256 Bit'lik kartlara nal toplatması mümkün değil

Şimdi bu çeşit bi tartışma başlatmazsak çok iyi olur. Gecenin şu vaktinde oturmuş arkadaşım için bi sistem oluşturmaya çalışıyorum.

Sorum çok basit, 256 Bit ve GDDR-3 belleğe sahip maximum 200$ dolarlık bi kart arıyorum.

Conreo işlemcili, 965 chipsetli anakartı olan ve 2GB Dual Kanal (667 yada 800 Mhz'lik) Ram'i olan bi sisteme zaten 256 Bit'lik bi kart yakışır.

Yalnız bütçe anca yetecek gibi görünüyo. Oyüzden 200$+KDV'yi aşmazsa çok iyi olur.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: dream_on

Dostum anakartla işlemciyi seçmişsin anlaşılan iyi olmuş

TRQX in dediklerine katılıyorum,bu fiyata tek tavsiyem 7600 gt extreme, 200$ dan aşagı bir fiyata bulabilirsin bir haftaya kadar

dream_on kardeş, gene kafamı karıştırmaya başladın. Sen öyle diyosan söyliyecek sözüm yok tabi. Ama sen genede 256 Bit'lik bişeyler önersen

Helldancer'da aynı görüşte olduğuna göre gene ben tek kaldım.

Tamam 7600 süper kart ama valla bu sisteme 256 Bit almazsan gözüme uyku girmez.

Gözünüzü seviyim 256 Bit olsun

• Kardeş yukarda yazdıklarımı önce bir oku sonrada şimdi yazıcaklarımı bir oku,aklında yanlış birkaç şey war onları düzeltelim

Bir kartın performansı tek başına "çekirdek hızına bakmaz"
    Bir kartın performansı tek başına "Arayüzüne(kaç bit)olduğuna bakmaz"
    Bir kartın performansı tek başına "kaç ram olduğuna bakmaz"

Bunların 3 ünü harmanladığın zaman performans ortaya çıkar;

-512mb lık 1600pro lar war asus un 256mb lıklarından cok daha düşük performans sergiliyor..

-256bit lik 6800gs war ama 128 bitlik 7600gt yada 7600gs den çok daha düşük performans sergiliyor..

-Çekirdek hızları gayet yüksek olan 6600gt war ama kendisinden daha düsük olan 850xt den daha düşük performans sergiliyor..

x1800gto 256 bit 256 mb ancak cekirdek hızı düşük.
    7600gt 128bit 256mb ama çekirdek hızı daha yüksek.

Bu 2 kart arasında gözle görülür bir fark bulamassın,ha benchmark larda 1800gto biras daha fazla alır 500-600 puan kadar ancak oyunlarda hiçbir fark göremezsin performans bakımından..

Kendini 256bit diye kısıtlama eğer illa 256bit ekran kartı arıyorsan bu özelliği üst sewiye kartlarda ara ki 256bit olması işe yarasın..Yoksa 128 bit yerine 256bit 6600gt ler olsa performansı değişirmi sanıyorsun..Asla

• quote:

Orjinalden alıntı: bulsacu

quote:

Dostum anakartla işlemciyi seçmişsin anlaşılan iyi olmuş

dream_on kardeş, gene kafamı karıştırmaya başladın. Sen öyle diyosan söyliyecek sözüm yok tabi. Ama sen genede 256 Bit'lik bişeyler önersen

Helldancer'da aynı görüşte olduğuna göre gene ben tek kaldım.

Tamam 7600 süper kart ama valla bu sisteme 256 Bit almazsan gözüme uyku girmez.

Gözünüzü seviyim 256 Bit olsun

bu fiyata yakın 256 bit önerilebilecek birtek x1800gto var oda 200$ limitini aşıyor şu an için zaten çok da zor bulursunuz
    öbür konuda da olduğu gibi tavsiyem gene test sonuçları (oyunlardaki)
    vardı bi 7600gt x1800gto test sonucu bulabilirsem link atayım ama helldancer in dedikleri çok doğru 256 bit e fazla takılmayın önemli olan performans testlleri, 7600 gt extreme de o.c yapılmış 7600 gt bir nevi, zaten kendime de onu alcam 1 haftaya

• Helldancer, sana katılmamak mümkün değil. Bi ara ekran kartlarına çok kafa yormuştum. Beni erkan kartı konusunda cahil sanma. Tabiki tek başına Bit bişeye yaramaz. Hele kaç MB olduğunun zerre kadar önemi yok diyebilirim. Core clock ve memory clock'ta haddinden fazla önemli. Bu gibi daha biçok şey sıralayabiliriz. Ama 256 Bit'inde getirdiği artıları unutmamak lazım.

Dediğim gibi bu çeşit bi tartışma başlatmak istemiyorum. Sadece topladığım sisteme bi 256 Bit iyi gider diye düşünmüştüm.

Madem öyle 200$+KDV'ye hangi 7600'ü önerirsiniz? Marka model istiyorum. Bide bu 7600'lerin kaç çeşidi var?

Arada bi tanede 256 Bitlik bi kart önerirseniz iyi olur
  • işte bende sana 256bit in getirdiği + lar üst seviye ekran kartlarında yarıyor,orta sewiye ekran kartlarında "minimum yasasına" göre çalışıyor yani diğer bileşenlerin performansı yetmediği için 256bit de 128bit in performansını weriyor

(Özel bi marka tacsiyem yok,ucuz olanını al)1800gto = 220$
    Leadtek 7600gt 200-220$(extreme bulabilirsen ondan al kendinde oc lu)

Daha başka seçenekte yok,yatıyım ben artık uyku bastırdı yaw

İyi geceler

• 7600 GT Extreme ile X1800GTO'nun karşılaştırıldığı bi test var mı? Yada bunların 3D Mark 2006 sonuçların falan bulsanız.

Gerçi bu X1800'üde kullanan bi tanıdığım yok. Kartın kendisine hiç tanımam. 256 Bit diye onu alacak değilim ama genede bi test sonuçlarını görsek çok iyi olur...

Bu fiyata sadece bu iki kart mı var yaa? X850'nin fiyatı falan ne alemde ondanda hiç haberim yok. Bi süredir laptop kullanıyorum oyüzden bu piyasaya biraz uzak kaldım.
  • İyi geceler Helldancer, verdiğin bilgiler için teşekkürler.

dream_on gördün mü gene bi başımıza kaldık. Elinde her türlü link var bide şu test sonuçlarının linkini yollasana.

Bütün ekran kartlarının 3D Mark skorlarının gösterildiği bi link var mı? Laptop ekran kartları için bi tane vardı. Epey faydalı bişey.

Sen genel bi 3D Mark skorları gösteren bi link bulursan daha iyi olur. Belki ordan başka bi kart seçeriz.

Bulamazsanda 7600 GT Extreme için hangi marka ve modeli önerirsin?
  • http://www.gigatek.com.tr/urun.php?id=1694 benim alacağım bildiğim ve gördüğüm en iyi 7600gt bu kart ve gigateke 1 haftaya gelecek
    o testi bulmaya çalışıyım sana
    x850xt yi bence boşvereski seri kart o shader desteği şu anda çok önemli görünmesede bir zaman sonra önemi artar x850xt nin shader 2.0 desteği var oyunların çoğu shader 1.1 flan ister ama 2.0 isteyen oyunlarda var ve yakın zamanda daha yüksek shader model isteyecek oyunlar çıkacaktır x1800gto ve 7600gt lerde shader 3.0 var bu bakımdan avatajlılar x800xt süresini biraz doldurmuş bir kart bence

• quote:

http://www.gigatek.com.tr/urun.php?id=1694 benim alacağım bildiğim ve gördüğüm en iyi 7600gt bu kart ve gigateke 1 haftaya gelecek
    x850xt yi bence boşvereski seri kart o shader desteği şu anda çok önemli görünmesede bir zaman sonra önemi artar x850xt nin shader 2.0 desteği var oyunların çoğu shader 1.1 flan ister ama 2.0 isteyen oyunlarda var ve yakın zamanda daha yüksek shader model isteyecek oyunlar çıkacaktır x1800gto ve 7600gt lerde shader 3.0 var bu bakımdan avatajlılar x800xt süresini biraz doldurmuş bir kart bence

Sen niye sürekli gigatek'ten link veriyosun. Yoksa oraya mı çalışıyosun?

Bu kartın fiyatı iyi gibi, bide bellek hızı 1600'müş (yuh yani). Ben okadar yüksek bi bellek hızı olduğunu bilmiyodum. Çekirdek hızıda hiç fena değil. Ozaman dediğiniz gibi süper bişeye benziyo.

Bunun extreme olmayan modelinin linkinide yollasana. Yanlış anlama, extreme varken normalini alacak değilim. Sadece özelliklerini karşılaştırmak için soruyorum.

• quote:

İyi geceler Helldancer, verdiğin bilgiler için teşekkürler.

dream_on gördün mü gene bi başımıza kaldık. Elinde her türlü link var bide şu test sonuçlarının linkini yollasana.

Bütün ekran kartlarının 3D Mark skorlarının gösterildiği bi link var mı? Laptop ekran kartları için bi tane vardı. Epey faydalı bişey.

Sen genel bi 3D Mark skorları gösteren bi link bulursan daha iyi olur. Belki ordan başka bi kart seçeriz.

Bulamazsanda 7600 GT Extreme için hangi marka ve modeli önerirsin?

http://www.trustedreviews.com/article.aspx?page=6083&head=0
    Bütün kartların değil ama 7600gt ile x1800gto nun test sonuçları var burada oyunlar ve 3d mark 06
    Sonuçlar beni çok şaşırttı açıkçası 7600gt nin üstün olduğu baya test sonucu var oyunlarda iyi sonuçlar almış 7600gt 3dmarkta ise x1800gto önde tabi bu herzaman olan şey şuda var yalnız deney düzeni 7600gt için daha uygun olmuş olabilir başka test sonuçlarına da bak sen google dan rahatça bulabilirsin sanırım

• quote:

quote:

http://www.gigatek.com.tr/urun.php?id=1694 benim alacağım bildiğim ve gördüğüm en iyi 7600gt bu kart ve gigateke 1 haftaya gelecek

Sen niye sürekli gigatek'ten link veriyosun. Yoksa oraya mı çalışıyosun?

Bu kartın fiyatı iyi gibi, bide bellek hızı 1600'müş (yuh yani). Ben okadar yüksek bi bellek hızı olduğunu bilmiyodum. Çekirdek hızıda hiç fena değil. Ozaman dediğiniz gibi süper bişeye benziyo.

Bunun extreme olmayan modelinin linkinide yollasana. Yanlış anlama, extreme varken normalini alacak değilim. Sadece özelliklerini karşılaştırmak için soruyorum.

Gigatek le hiçbir alakam yok başka netten bir ürün için maviye gigateke dfs ye bakarım önce asus p5b ile 7600gt extreme başka nerde var bul bakalım
    Bİr de yanlış anlama ama biraz da sen araştırsana kötü niyetle sölemiyorum gerçekten link atayım istiyosan ama sende araştır kendin de bulabilirsin herzaman link atacak birini bulamayabilirsin ama

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: TRQX

128 bit diye beğenmediğin kart 256 bit kartlara nal toplatıyor

Benim beğenmemem diye bişey söz konusu değil. Arkadaşım için bi sistem topluyorumda özellikleri biraz yüksek ve uygun fiyatlı bi kart alıyım dedim. 7600 GT tabiki iyi bi kart ama 256 Bit'lik kartlara nal toplatması mümkün değil

sen mümkün değil diyorsun ben ise yaşadım diyorum
    amacım polemik yaratmak değil sadece tecrübelerimi iletmek

9800pro 256 bitken 6600gt tarafından ters taklaya geldi
    x800gto, 6800gt ve 6800gs 256 bitken 7600gt'nin ardında kaldılar
    128 bitlik 1600xt bile çoğu yerde x800gto'yu geçiyor
    hala mükün değil demezsin herhalde

• Vay be bunuda buldun dream_on saol Bende araştırıyorum ama işin içinden çıkamıyorum. Yoksa hazıra konuyorum sanma. Valla kaç gündür canım çıktı araştırma yapmaktan en son foruma geliyim dedim.

Bu testte normal 7600 GT var demekki extreme olsa oyunlardada geçecek. Valla bende şaşırdım.

Ben en iyisi gene senin dediğini yapıp 7600 GT Extreme alıyım.

Şu sistemi sen toplada yorma beni. Eninde sonunda senin dediğin oluyo.

Ekran kartınıda hallettik şimdi sıra LCD Ekrana geldi. Birazdan açarım sayfayı, orayada bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F2C494BAF -- 31 Ağustos 2006; 2:22:21 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.