Şimdi Ara

Mavi Kırmızı Çakar Lamba (Ceza) (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
196
Cevap
4
Favori
44.679
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: mustafakoçarslann

quote:

Orijinalden alıntı: levent06y

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: drorhan

Sincana geldiğinde başbakanın konvoyuna bile yol vermedim, sağımdan geçip gittiler, bunlara mı yol vericem :)
    var mı trafik kanununda aracında kırmızı-mavi ışık yanan araçlara yol vermemek suçtur diye bişey.

bazı durumlarda bu koruma araçları ve önemli şahsiyetlerin konvoylarına yol verilmesi gerektiğini yazmışlar ama ceza koymamışlar :) yine siz haklısınız :)

yıllar önce doğan slx aracımla protokol yolundan çankaya'ya doğru çıkıyordum. yolda bir gariplik hissettim.
    benim araçtan başka araç yoktu yolda hayırmı dedim içimden araçta üç kişiydik.
    birde baktım arkamda çakarlar,sirenler onlarca araç bağıra çağıra geliyor.
    lpgli doğanın gücü belli rampa yukarı fazla hızlanamıyorum. kenara yanaşıp hızımı düşürdüm beni geçsinler diye geçmediler, onlarda duracak derecede yavaşladılar, beni hiç geçmediler
    ben önde konvoy arkamda yolun sonuna kadar beni takip ettiler yavaş yavaş

beni tehlikeli madde olarak gördüler, benden tırstılar

ayrıca levent bey; Çankaya'daki protokol yoluna nasıl girdiğinizi anlamış değilim. Girişte 2 sivil ve 3 resmi araç, Her 100 metrede bir kapan... :) enteresan doğrusu

sizin dediğiniz yer farklı ben çankaya köşküne çıkan yoldan bahsediyorum.eskiden o yol tek şeritli çıkıştı şimdi sadece iniş oldu. 15 yıl olmuştur

• quote:

Orijinalden alıntı: attila24

gördüğünüzde 155 aryın aracın güzargahını ve plaka bililerini verin güzelce öperler arkadşı.

zaten mobese kameraları sayesinde bulunmamaları imkansız
  • quote:

Orijinalden alıntı: emryrgc

quote:

Orijinalden alıntı: yasiryaman

Bu konuyu açtığımdan beri eleştiri yağmuru altında kaldım. İnsanlar sana ne gibi cümlelerle İşimize karışma demek istiyor. Ancak kimse kusura bakmasın... Toplumda duyarlı insanlar olmazsa o toplum çöker. Ben İstanbul bebek tarafında yapılan sokak yarışlarını da şikayet ettim. Hatta sadece lafla değil bizzat karakola giderek. Ancak o sokak yarışlarına katılan zengin o elit çocuklar babalarının bir telefonuyla 5 dakka bile olmadan karakoldan çıktılar... Komiser bey bir ton azar işitti. Bununla muteber bana da hafif bir fırçayla '' Herşeye Burnunuzu sokmayın ''dedi. Eyvallah... Ama burnumu sokmaya devam edicem...

O yarışlardan az kaçmadık polisten

Sizde mi mübarek :)

• quote:

Orijinalden alıntı: MYılmaz4646

quote:

gördüğünüzde 155 aryın aracın güzargahını ve plaka bililerini verin güzelce öperler arkadşı.

Ancak mobese kameraları öyle her an her noktadan izleniyor diye bir şey yok. Kameranın başındaki operatörler gözden kaçırabilir. Ancak geçici harddisklerden eğer bir suç unsuru varsa o bulunabilir geri ye dönülerek
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sheldon-Cooper

her çakar takan arabayıda normal vatandaş sanıp yol vermemezlik yapmayın bence.

Çoğu vali kaymakam makam araçları dahi olsa başka bir şehirde kırmızı plaka ile seyahet etmez. Genelde eskort eşliğinde seyahet ederler yabancı oldukları bir şehirde. Dikiz aynasına dikkatli bakarsanız şöför ve koruma genelde takım elbiseli kişilerden oluşur. Sağınız müsaitse yol vermenizde sizi küçültmez diye düşünüyorum.

Ben buna katılmıyorum. Bizler bu gibi sahte "çakarcı" sahtekarlara yol verdikçe, onlar da bunları taktıracaklar.

Toplum olarak maalesef yanlışlara birlikte tepki veremiyoruz, hep bir boşvermişlik, bana dokunmayan yılan bin yaşasıncılık... Oysa bu şekilde toplumun düzenini bozan, başkalarının haklarını gasp eden mahluklara, topyekün tepki verebilsek, inanın pek çok sorunu çözeriz.

Ben arkamdan çakarlı bir araç geldiğinde, önce resmi plakası var mı diye bakıyorum. (Kaldı ki resmi plakalı her araca da yol vermek zorunda değilsiniz.) Eğer yoksa ve çakarın sahte olduğuna kanaat getirirsem, kesinlikle yol vermiyorum...

"Ne gerek var, başıma bela mı alacağım" diye düşünüyorsanız, yine endişe edecek birşey yok. Polis vs çıkar ve sizi durdururlarsa, tatlı dille durumu açıklarsınız...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wolfien -- 25 Temmuz 2012; 12:51:07 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: MYılmaz4646

quote:

Ancak mobese kameraları öyle her an her noktadan izleniyor diye bir şey yok. Kameranın başındaki operatörler gözden kaçırabilir. Ancak geçici harddisklerden eğer bir suç unsuru varsa o bulunabilir geri ye dönülerek

tabiki öyle ama bir şikayet varsa her an izlenir

• quote:

Orijinalden alıntı: wolfien

quote:

Orijinalden alıntı: Sheldon-Cooper

her çakar takan arabayıda normal vatandaş sanıp yol vermemezlik yapmayın bence.

Çoğu vali kaymakam makam araçları dahi olsa başka bir şehirde kırmızı plaka ile seyahet etmez. Genelde eskort eşliğinde seyahet ederler yabancı oldukları bir şehirde. Dikiz aynasına dikkatli bakarsanız şöför ve koruma genelde takım elbiseli kişilerden oluşur. Sağınız müsaitse yol vermenizde sizi küçültmez diye düşünüyorum.

Ben buna katılmıyorum. Bizler bu gibi sahte "çakarcı" sahtekarlara yol verdikçe, onlar da bunları taktıracaklar.

Toplum olarak maalesef yanlışlara birlikte tepki veremiyoruz, hep bir boşvermişlik, bana dokunmayan yılan bin yaşasıncılık... Oysa bu şekilde toplumun düzenini bozan, başkalarının haklarını gasp eden mahluklara, topyekün tepki verebilsek, inanın pek çok sorunu çözeriz.

Ben arkamdan çakarlı bir araç geldiğinde, önce resmi plakası var mı diye bakıyorum. (Kaldı ki resmi plakalı her araca da yol vermek zorunda değilsiniz.) Eğer yoksa ve çakarın sahte olduğuna kanaat getirirsem, kesinlikle yol vermiyorum...

"Ne gerek var, başıma bela mı alacağım" diye düşünüyorsanız, yine endişe edecek birşey yok. Polis vs çıkar ve sizi durdururlarsa, tatlı dille durumu açıklarsınız...

Biz bu gün onlara yüz verirsek, bunlar yaptıkları şeyi bir alışkanlık haline getirerek sürdüreceklerdir...

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ayanikwalla

quote:

Orijinalden alıntı: TreedyLine

ben pek tavsiye etmem :) evimi polisler bastı bu lambalar yüzünden :) aracım 2010 model megane 2 sedan metalik gri renkli camlar 2 numara filmli ön panjurumda mavi kırmızı polis çakarları vardı 96 ledli 30 tl yealmıstım fena ısık veriyordu yakınca herkez yol veriyordu megane oldugundan polis sanıyorlardı ozellikle yol vermeyen metro turizm otobusleri için ideal :) ama gelin gorunki 2 kere telefonla arayarak 4 kere netten mail atılarak ve 3 kerede mobeseye yanarken girerek adamlar pesime düstü en snunda 1 ay once evimi 1 svil ekip 1 trafik ekibi gece 3 te bastı arabayı aradılar çakarları gorduler felan dediler bu araba hakkında sikayet var polis çakarı takılarak milletten yol isteniyor sivil polis arabası süsü verilip. vs. vs. dediler adamlarla adam gibi konustuk hallettik 67 tl park cezası kestiler yarın sokturun gene gelicez dediler gittim ertesi gun sokturdum. ertesi gün geldiler arabayı karakola cagırdılar gittim 2 saat arabada siren megafon dat dat korna tesisatı aradılar ama bulamadılar. sonra saldılar beni bi dahada takmam :) daha oncede sislerimde beyaz çakar megafon siren ve dat dat korna vardı allahtan onları sokturmustum sislerime xenon takcagım için ;)

buda 1 kac goruntu aracımdan artık yok çakar aracımda sıkıntıda yok :)

Mavi Kırmızı Çakar Lamba (Ceza)

buda videosuydu:http://www.youtube.com/watch?v=amjtzoKEq_Y

ama artık yok çakar sıkıntıda yok :D tavsiye etmiyorum kimseye ;)

Çok güzel görünüyor. Aslında :)

Şehir magandalarının oyuncağı olduğu için Şikayet ediyoruz bey efendi.. bunun neresi güzel ?

Aynı aracın siyahıyla bu gün trafikte karşılaştım... Emniyet birimlerine plaka ve istikametini bildirdim... Ancak benim adımı ve soyadımı aldılar... İleride bir sıkıntı olabilir mi endişe duyuyorum açıkçası...

• quote:

Orijinalden alıntı: ulashh1907

polisler bile tırsar olmuş onlardan.ama geçenlerde bostancı tarafında bildiğiniz gri getz takmış.yol istiyor benden.çakarlarını da yakmış.yol vermedim adam pispis baktı yanımdan geçti gitti.Alayı yalancı bunların yani.

ulaş beyin dediği gibi polisler bile tırsıyorlar... Açıkçası bende tırsmaya başladım... Akrabalarımın başına gelen deneyimler sonucu ben bu kanıya vardım.. Emniyet müdür yardımcısınnın aracına yol vermemiş.. Emniyete götürmüşler...
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ulashh1907

polisler bile tırsar olmuş onlardan.ama geçenlerde bostancı tarafında bildiğiniz gri getz takmış.yol istiyor benden.çakarlarını da yakmış.yol vermedim adam pispis baktı yanımdan geçti gitti.Alayı yalancı bunların yani.

ulaş beyin dediği gibi polisler bile tırsıyorlar... Açıkçası bende tırsmaya başladım... Akrabalarımın başına gelen deneyimler sonucu ben bu kanıya vardım.. Emniyet müdür yardımcısınnın aracına yol vermemiş.. Emniyete götürmüşler...

Alıntıları Göster
    Doğan ve Tofaşa Takanlara şaşırıyorum doğrusu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mustafakoçarslann -- 27 Temmuz 2012; 15:01:39 >

• Binare birçok hususta hak verdiğimiz konuda burası...
  • quote:

Orijinalden alıntı: yasiryaman

Konuyla ilgili Yazıya Buradan Ulaşa bilirsiniz.. :http://www.otobil.net/blog/2010/08/14/araclarina-siren-ve-mavikirmizi-lamba-takanlara-duyrulur/

Saygılarımla

Her okuduğumda farklı bir detay yakalıyorum... Çakar lambadan kasıt acaba farlardaki flaş yanıp sönen lambalarıda kapsıyormu ?
  • quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ayanikwalla

quote:

Orijinalden alıntı: TreedyLine

ben pek tavsiye etmem :) evimi polisler bastı bu lambalar yüzünden :) aracım 2010 model megane 2 sedan metalik gri renkli camlar 2 numara filmli ön panjurumda mavi kırmızı polis çakarları vardı 96 ledli 30 tl yealmıstım fena ısık veriyordu yakınca herkez yol veriyordu megane oldugundan polis sanıyorlardı ozellikle yol vermeyen metro turizm otobusleri için ideal :) ama gelin gorunki 2 kere telefonla arayarak 4 kere netten mail atılarak ve 3 kerede mobeseye yanarken girerek adamlar pesime düstü en snunda 1 ay once evimi 1 svil ekip 1 trafik ekibi gece 3 te bastı arabayı aradılar çakarları gorduler felan dediler bu araba hakkında sikayet var polis çakarı takılarak milletten yol isteniyor sivil polis arabası süsü verilip. vs. vs. dediler adamlarla adam gibi konustuk hallettik 67 tl park cezası kestiler yarın sokturun gene gelicez dediler gittim ertesi gun sokturdum. ertesi gün geldiler arabayı karakola cagırdılar gittim 2 saat arabada siren megafon dat dat korna tesisatı aradılar ama bulamadılar. sonra saldılar beni bi dahada takmam :) daha oncede sislerimde beyaz çakar megafon siren ve dat dat korna vardı allahtan onları sokturmustum sislerime xenon takcagım için ;)

buda 1 kac goruntu aracımdan artık yok çakar aracımda sıkıntıda yok :)

buda videosuydu:http://www.youtube.com/watch?v=amjtzoKEq_Y

ama artık yok çakar sıkıntıda yok :D tavsiye etmiyorum kimseye ;)

Çok güzel görünüyor. Aslında :)

Şehir magandalarının oyuncağı olduğu için Şikayet ediyoruz bey efendi.. bunun neresi güzel ?

Aynı aracın siyahıyla bu gün trafikte karşılaştım... Emniyet birimlerine plaka ve istikametini bildirdim... Ancak benim adımı ve soyadımı aldılar... İleride bir sıkıntı olabilir mi endişe duyuyorum açıkçası...

Avrupa kıyaslamasına hiç girmek istemiyorum... FBI VE CIA kurumları olduğu için

• Defalarca uyarıya rağmen halen E5 başakşehir mevkinde bu araçları gördüm ve şikayet ettim..
  • Araç sürücüsü özellikle agresif hareketlerde bulunuyorsa heyecan arayan ve millete zulmetmekten zevk alan bir ergendir. Hemen 155 i arayarak plakanın sorgulanmasını ve bu arkadaşın cezalandırılmasını sağlayın.
  • Ben Türk inanının araca takılan her türlü ıvır zıvırı beğenmesine de anlam veremiyorum...

Bu "çakar lamba" denen şeyin neresi güzel görünüyor, anlaşılır gibi değil... Hintlilerin rengarenk kamyonları falan vardır ya, bizim içimizde yatan da o aslında. Örneğin sis farı yaktığında aracının güzel göründüğünü düşüneler de var, hem de çok, onları da anlamıyor ve acıyorum ama yapacak birşey yok...

Çakar lambalılara ceza yazılmasına da karşıyım, hemen aracı bağlayacaksın, trafikten men edeceksin. Sürücüye de 1 ay hapis, üstelik para cezasına falan da çevirmeyeceksin, girecek 1 ay yatacak... Polisin, ambulansların ve itfaiyenin bile zorunlu bir hal dışında yakmasının yasak olduğu lambaları alıp sırf kendine trafikte kendine avantaj sağlamak için aracına monte edeceksin, sonra da 3-5 lira cezayla yırtacaksın... Tam Türk işi...

"Hata" vardır, bir de "sahtekarlık" vardır... Hataya hoşgörü gösterilebilir ama sahtekarlığa hoşgörü gösterilmemeli... Gösterdiğimiz için bu haldeyiz zaten...

• annem şeker hasdasıydı ve şekeri çıkdı geçen pazar abimmin arabası vardı ortak beraber kulanıoruz honda civic 2011 model çakır taktırmışdı abim ve annem şekeri çıkınca bayıldı bende evde tekdim annemle ambulans carana kadar ben 2 kere giderim die annemi arabaya bindirdim vede ehliyetim yokdu 17 yaşşın dayım annem bayılmışdı zten kucaklıyarak bindirdim arabaya 14 klo mtre fln hasdane uzaklıydı o gün çakarlar geldi aklıma ve açtım kornada zten polis kornasıydı camlar filimliydi işde hasddaneye 4 5 klo metre kala polis takıldı arkama durmak zorunda kaldım ve durumu kısaca anlatım sonra arkaya geçdim polis direksona geçci devamını o götürdü emniyete felen haber vermedi babamı aradı sadece onla konusdu çok iyi biriydi valla bida böyle bişi yabma oğlum dedi o çakarları da sök dedi tam emre abi dedim 31 yaşşndaydı 2 gün önce çay içmeye felan geldi muhabet eettik baya annemin durumu da çok iyi polisle gururduydum valla hi hellal olsun böyle polis evlat yetişdirenlere çakarlara bakcam dedi zten sökmusdum emre abi çakarlara bakcakdın dedim bakmama gerek varmı dedi sen bilirsin emre abi dedim sana güvenio bendedi gerek yok dedi ben tamam emre abi dedim işde bugünde biz gitcez o oturmaya helal olsun böyle polislere isdese arabayıda bağlardı radarada girdim paracezası da verirdi ama helal sütemmiş biriydi böyle oldu ve çakarlar çok işe yaradı olmasa çakarlar ennemmin durumu vahiydi ilk defa çakarın faydasını gördum her arabaya takılmasını isterim 20 dk lık yolu 7 8 dakada gittim saygılarla taner

• annem şeker hasdasıydı ve şekeri çıkdı geçen pazar abimmin arabası vardı ortak beraber kulanıoruz honda civic 2011 model çakır taktırmışdı abim ve annem şekeri çıkınca bayıldı bende evde tekdim annemle ambulans carana kadar ben 2 kere giderim die annemi arabaya bindirdim vede ehliyetim yokdu 17 yaşşın dayım annem bayılmışdı zten kucaklıyarak bindirdim arabaya 14 klo mtre fln hasdane uzaklıydı o gün çakarlar geldi aklıma ve açtım kornada zten polis kornasıydı camlar filimliydi işde hasddaneye 4 5 klo metre kala polis takıldı arkama durmak zorunda kaldım ve durumu kısaca anlatım sonra arkaya geçdim polis direksona geçci devamını o götürdü emniyete felen haber vermedi babamı aradı sadece onla konusdu çok iyi biriydi valla bida böyle bişi yabma oğlum dedi o çakarları da sök dedi tam emre abi dedim 31 yaşşndaydı 2 gün önce çay içmeye felan geldi muhabet eettik baya annemin durumu da çok iyi polisle gururduydum valla hi hellal olsun böyle polis evlat yetişdirenlere çakarlara bakcam dedi zten sökmusdum emre abi çakarlara bakcakdın dedim bakmama gerek varmı dedi sen bilirsin emre abi dedim sana güvenio bendedi gerek yok dedi ben tamam emre abi dedim işde bugünde biz gitcez o oturmaya helal olsun böyle polislere isdese arabayıda bağlardı radarada girdim paracezası da verirdi ama helal sütemmiş biriydi böyle oldu ve çakarlar çok işe yaradı olmasa çakarlar ennemmin durumu vahiydi ilk defa çakarın faydasını gördum her arabaya takılmasını isterim 20 dk lık yolu 7 8 dakada gittim saygılarla taner

• kimizaman iyi bişey oluyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tanerdemrci -- 2 Aralık 2012; 11:30:39 >
  • Devlet artık araç satın almıyor kiralıyor, bu nedenle hangi aracın gerçekten bu lambaları takıp takamayacağını bilmek çok zor, devlet araçlarının bir çoğu kiralık ve sivil plakalı ancak kayıtlarda ne olduğu tabiki belli, o yüzden araç rengi, resmi plaka vb gibi ayrımlar artık yok maalesef, yol vermediğinizde biraz ileride durdurulup şecereniz sorulup ufak birşeyden ceza yemenizde mümkündür.
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.