Şimdi Ara

Mavi ekran hataları :S '0xA0000001' (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
0
Favori
6.357
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 32 bit isletim sistemi kurun, amd sitesinden 13.9 sürücüsünu indirin, önce 13.9 kurarken kur değilde kaldir degin. Restart edin 13.9 u bu defa kurun. Yeterli zamanim yok suanda. Konunun özü ayni sorunlari 32 bitte yasiyordum, 64 bite geçince bitti. Sizinki atikmdag.sys olduğu için 32 bitte denemeniz lazim. Önce bunlari yapin başka seylerde yaptiracagim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaslar bendede ayni sorun vr pcm acilmiyor guvenli modda bile acarken mavi ekran geliyor hicbir sekilde acilmiyor sata kablosunu bulmaya calisirken oldu herangi bir kabloyu cikarmos falan olabilir miyim?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu atikmpag.sys yüzünden 4 ay ızdırap çektim, ne zamanki 64 bit kurdum geçti 3 hafta oldu sorun yok...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sayaras

    32 bit isletim sistemi kurun, amd sitesinden 13.9 sürücüsünu indirin, önce 13.9 kurarken kur değilde kaldir degin. Restart edin 13.9 u bu defa kurun. Yeterli zamanim yok suanda. Konunun özü ayni sorunlari 32 bitte yasiyordum, 64 bite geçince bitti. Sizinki atikmdag.sys olduğu için 32 bitte denemeniz lazim. Önce bunlari yapin başka seylerde yaptiracagim.

    hocam bendeki sorun netten araştırdıgım kadarıyla ekran kartı üstündeki macundan kaynaklanıyor gibi gözüküyor yarın izmir dell servis bayisine gitcem bi bakıcam eğer orada sorunun tam sebebini ve çözüm yolunu öğrenebilirsem burdan bilgilendirme yapacağım.
    Bu arada o dediğiniz atikmdag.sys ve atikmpag.sys mu ne o dosyaların her ikiside mevcut yani sorunun işletim sisteminden kynaklandığını düşünmüyorum :S
  • FOX-BytkN kullanıcısına yanıt
    Olabilir 2hafta once macunuda yeniledim ben.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sayaras

    Olabilir 2hafta once macunuda yeniledim ben.

    çünkü ben bilgisayarı açıp bir bakmak istedim bu durumda bilgisayarın açma videolarını izledim ve orda gördümki aynı şekilde çizgili parça pinçik ekran ve mavi ekran hatası sonucunda bilgisayarı açıp GPU üstündeki eski macunu temizleyip yeni macun sürdüklerinde sorun ortadan kalkıyordu muhtemel o nedenden kaynaklandığını düşünüyorum.
    Dediğim gibi yarın gidip sorucam servise eğer maliyeti fazla gelirse doğru vatana macun almaya :D
  • Götürdüm servise direk bu ekran kartının leyimlerinden biri kopmuş dedim ve 185 lira masraf çıkardı
    Ama ben bi şu macunu denemek istiyom olmadı onu yapıcaz bakalım :S
  • FOX-BytkN kullanıcısına yanıt
    Hocam bak macun olayım benim şöyle oldu.

    Pc boşta iken GPU-z programı 66-67 derece gösteriyordu, futuremark ile benchmark testi yapmaya kalktığımda 1-2 dakika içerisinde 126-127 derece oldu ve pc kapandı.

    Macun işleminden sonra boştaki ısısı 63-64 derece ve futuremark benchmark ile 110 oluyor maksimum ama saatlerde sürse kapanmıyor. Oyun oynarken ise maksimum 86-87 dereceyi gördüm.

    Olay şudur ki; ekran kartı ısınıyor ama üzerindeki bakır boruya ısısını veremiyordu, dolayısıyla pc nin altı yanı sağı soluda ısınmıyordu. Macun yapınca eskisi gibi pc nin altı kaynamaya başladı, bu da demek oluyor ki ekran kartı ısısını aktarabiliyor.

    Yani anlayacağın senin pc eskisi gibi ısınmıyorsa macun gitmiştir zaten.
  • sayaras kullanıcısına yanıt
    Hocam peki sizdede mavi ekran verdiğinde benm 2. resimki gibi bir hata kodumu veriyortdu? yani
    0x00000116 ?
  • FOX-BytkN kullanıcısına yanıt
    Evet kod 116 ile bitiyordu, bluescreenview diye bir programı çalıştırdığınızda, zaten bu dökümlerin hepsini size verir. atikmpag.sys yüzünden hayatım cehenneme dönmüştü artık.
  • sayaras kullanıcısına yanıt
    o zaman bu akşam yada yarın macunlucam bu meleti bakıcam :D inşallah durumun üstesinde gelirim :S
    Bu arada benm bugun aldığım macun şu umarım işimi görür.
    http://www.vatanbilgisayar.com/cooler-master-rg-icv1-tw20-r1-ic-value-v1-thermal-macun/productdetails.aspx?I_ID=65141
  • FOX-BytkN kullanıcısına yanıt
    Gümüş renk ise iş görür hocam. Diş macunu, mayonez bile etki ediyor. Yalnız yapmadan önce GPU-Z ile sistemi izleyin, boşta ve yük altında neler oluyor, sonrada macunlu olarak izleyin. Yalnız bazı macunların tam etkisi 200 saatlik çalışma sonucunda görülüyormuş, onuda aklınızda bulundurun.
  • sayaras kullanıcısına yanıt
    bilgisayarı açınca ekran aşağıdaki resim gibi oluyor yani bir süre sonra olmuyor bilgisayar açıldıgı anda bu sorun başlıyor.
     Mavi ekran hataları :S '0xA0000001'
  • FOX-BytkN kullanıcısına yanıt
    Hocam aynı sorun bende de vardı, yalnız benim ki defalarca kendine res atıp duruyor ve sonunda ekran normale dönerek windows başlıyor, kullanım sırasında beklenmedik bir anda tekrar kare kare dağılıyor ve 116 ve atikmpag.sys hatasıyla birlikte pc restart ediyordu.

    Velakin sizin ki artık ekran kartınıda götürmüş gibi duruyor, macun çözüm olmayacak gibi, çokta ümitlenmeyin bence. Hiç düzelmeden hep böyle ise sorun artık donanımsal arızaya dönüşmüştür diye düşünüyorum.

    Eğer imkanınız var ise notebook un yan tarafında HDMI veya vga portu vardır, oranın çıkışını da bir deneyin eğer normal ise ekran kartı sağlamdır, değilse ekran kartı, ekran data kablosu veya ekranda dan bir veya bir kaçında da problem vardır demek.
  • sayaras kullanıcısına yanıt
    denedim başka monitöre bağlamayı ama yok :S sanırım donanımsal ama şu şekilde bir sorun da olabilir.
    ısındığından dolayı ekran kartı kendini kapıyor ve görüntü anakart üzerindeki onbort ekran kartından görüntü veriyor olabilir ama ben bi denicem bi ümit en kötü ihtimal macunları yenilemiş olurum bakalım :S yoksa gidicez paşa paşa yaptırcaz
  • sayaras kullanıcısına yanıt
    macunladık ama sonuç hüsran aynı hamam aynı tas bakalım yarın olmadı bikaç yere daha bakıcam :S
  • Bir gelisme var mi hocam?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ekran çipsetini değiştirttim 2 gün önce bana 200 liraya patladı :S
  • Yinede cok pahali cikmamis hocam, gecmis olsun tekrar...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • saolasın bikaç yerle görüştüm birazdaha 3-5 daha uygun söylediler ama ben dell servisi olan Despro bilgisayarda yaptırdım.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.