Şimdi Ara

MATRIX'IN FELSEFESİ NE? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
1
Favori
428
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: teardrop2882

ol

tabiki ama bize ogrettigi sey, dusuncen ne kadar sacma olursa olsun duzgun bir mantıgın olduktan sonra her sekilde satarsin.. bakınız telefon dolandiricilari, bakınız cemaat..
  • Animatrix var..olayın başlangıcını anlatan bir anime ama çok fena şiddetle öneriyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim anlamadigim bir hapla simulasyodan gercege nasil gectigi ve ilk gercege ulasan kisinin nasil matrixten cikabildigi? Bunu anlamadim filmde soyluyodu sanki de 1 kere izledim kacirdim burayi

Ha bi de sey var. Telefonla matrixe baglanma. Bunlar biraz filmin aciklari gibiydi. Yani gercek dunyadan matrixteki neoyla telefondan konusma gibi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kesnek -- 1 Eylül 2016; 11:04:08 >
  • İzleyin , izletin Anlatılanlar kesinlikle etkileyici .

• Bu arada sole bisey duydum gercekligi tartisilir adamlar bu gercekligin gercek olmamasini dini felsefe gibi gorup inaniyorlarmis.

• Felsefesi madde yani aslinda gorduklerimizin aldiklarimiz hicbiri bizim degil hicbirseyin aslinda gercegiyle muhatttap olmuyoruz. Beynimizin bize bir oyunu. Bir sahnede diyorduya morpi riyadayken ruyadayim diyomusun neo hayir morpi o zaman suan ruyada olmadigini nereden biliyosun. Yani kisaca bu dunya beynimizin bize bir oyunu gercegi asla bilmiyoruz

• fight club, matrix'in yanında sığ bir film kalır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: onurmaurer

quote:

Orijinalden alıntı: teardrop2882

ol

tabiki ama bize ogrettigi sey, dusuncen ne kadar sacma olursa olsun duzgun bir mantıgın olduktan sonra her sekilde satarsin.. bakınız telefon dolandiricilari, bakınız cemaat..

Beni niye alıntıladın

• quote:

Orijinalden alıntı: Homer Jay Simpson

quote:

Orijinalden alıntı: tttyler durdennn

Matrix in felsefesi gerçeği yaşayabilmenin kolay olabilecegi gibi hayali yaşamanın zor olduğudur. Oradaki hap gerçeklikle hayalın arasında yapması gereken tercihi anlatıyor.

Filmin üzerine yapılmış tonlarca yorum ve teori olduğu için matrixin felsefesi şudur demek imkansız gibi. Benim mantıklı bulduğum teori ise aslında filmde gerçekligin olmaması. Bize gerçeklik olarak gösterilen bölümlerde sanal dünyanın başka bir versiyonu. Neonun gerçek dünyada da yeteneklerini sergilemesi bu teoriye en güzel destek. Neonun kendisi ajan smithe karşı yapılmış bir yazılımdan başka bir şey değil.

Felsefesimi bilmem ama film ne açıdan bakılırsa bakılsın insanoglunun yapısını açgözlülüğünü çaresizliğini her zaman bir umudu amacı olması gerektiğini anlatıyor.

Katılıyorum hocam. Şahsen bu film hep ilgimi çekiyor. Her izlediğim de hep başka bi anlam katıyorum :)

• Neden bilmiyorum ama hiç izlemedim bu filmi. Bu saatten sonra izlenir mi ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Lord.Hazretleri

Neden bilmiyorum ama hiç izlemedim bu filmi. Bu saatten sonra izlenir mi ?

Ayıp ayıp.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.