Şimdi Ara

Matrix gerçekten var olacak mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
451
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • New York, Brookhaven National Laboratory’deki Michael McGuigan; süper bilgisayarların Matrix stili simülasyon gerçeklikleri yaratmanın eşiğinde olduğuna inanıyor. Söylediğine göre; gerçek dünyayla karıştıralabilecek kadar gerçek gözüken sanal dünyalar sadece birkaç sene uzağımızda...

Modern bilgisayar biliminin babası Alan Turing, 1950 yılında yapay zeka için en olası testi önerdi. Üçlü bir konuşmanın içinde bir insan makineden insanı ayıramamalıydı... Daha sonra bu test gelişerek son hali olan “Graphic Turing Test” halini aldı.

Şu anda var olan bilgisayarlar, insan gözünü kandırabilecek kadar ayrıntılı ve gerçekçi sahneler ve dokular yaratabilmesine rağmen bu tip görüntüleri render etmek çok uzun saatler alıyor. McGuigan’ın söylediğine göre Graphics Turing Test’i geçmenin anahtarı; fotogerçekçilikle, görüntüleri gerçek zamanlı render edebilen bir yazılımı birleştirmek...

http://cnetturkiye.com/haberler/40-media-20-kategorileri/533-matrix-gercekten-var-olacak-m

• Bu tür haberlerde hep şunu düşünüyorum.
    Teknoloji bu kadar ilerlemesine rağmen bir robotun insan gibi hareket etmesini bırakın bir tek robot el bile insan elinin yaptığı görevi bire bir yapamıyor.
  • Hiç gerek yok bence boşa yorulmasınlar.Kıytırık grafikli oyunları gerçekmiş gibi oynayan ,oyunda kaybedince ağlayan , niye beni vurdun diye kavga eden bir gençlik yetişiyor.Adamlar nerdeyse kendi kendilerini kurdukları matrixin içine bağlamışlar.

• quote:

Orjinalden alıntı: Jean de Joinville

Bu tür haberlerde hep şunu düşünüyorum.
    Teknoloji bu kadar ilerlemesine rağmen bir robotun insan gibi hareket etmesini bırakın bir tek robot el bile insan elinin yaptığı görevi bire bir yapamıyor.

Ve yapamazlarda.. Basit birer taklitten öteye gitmesi imkansızdır.
  • Bu yapamazlar lafı neyin tatmini acaba? 100 yıl önce birine kıtalararası görüntülü konuşmadan bahsetsen gülerdi.Şimdi? Sanki bilim şu an gelebileceği son noktaya geldi ıkınıp duruyo.Bizde çok zekiyiz ya diyoruzki "yapamayacaklarını bilmiyorlar işte uğraşıp duruyorlar" Birşeyler yapmaya çalışan bilim adamları gelsinlerde bizden neyi yapıp neyi yapamacaklarını öğrensinler.Biz niye varız?

Adamlar uçtu gitti "eller aya biz yaya" ama hala konuşuyoruz yapamazlar edemezler.Öylede bir yaparlarki şaşar kalırsın.Bu zamana kadar hep şaştık kaldık zaten.Çalışan her zaman karşılığını alır helal olsun adamlara.
  • belirli sınırlar vardır herzaman
    seni sen yapan şey ruhtur
    yapay bir ruh yapılabilir mi
    bir robotun yapılma amacı vardır ve bu amaç doğrultusunda çalışır
    o amaç kaybolduğunda ruha ne olur
    şimdi sen bana ruhun ne olduğunu ne olmadığını kanıtla dersen kanıtlayamam
    eğer kanıtlayabilseydim yapılma amacımın bitiş zamanını da bilirdim
    öleceğin günü bilsen yaşamdan tat alır mısın
    mutluluğun biteceğini bile bile mutlu olmak istermiydin o zaman
    ve çok sevdiğim bir söz vardı
    ölümsüzler gibi hayal kur yarın ölecekmiş gibi yaşa

farzedelim ki yapıldı bunlar bütün bunlar
    hadi o robot insan gibi düşünüyor ve yaşıyor
    hadi duygu ve ruh da kazandırıldı ona ve yapay bir ruh verildi diyelim
    onunla sen arasında ne fark kalacak
    bu durumda o robot bir insan mı oluyor
    yoksa sen mi bir robot oluyorsun
  • Görsel keyfi arttırır.

Benimde bildiğim bunun haricinde üç boyutlu görüntü elde etmek için klasik ekranların yerine farklı (minyatür aynalar yada onun gibi bişeylerdi tam hatırlamıyorum) ekranlar kullanılarak üç boyutlu görüntü oluşturuluyor tam olarak ne olduğunu bulursam eklerim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Var mı böyle bir dizi
    11 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: cavroatesh

belirli sınırlar vardır herzaman

• Yaşadığını zannettiğin gerçekliğin Matrix olmadığını nerden biliyorsun?

"Hiç çok gerçek olduğuna inandığın bir rüya gördün mü? Peki bu rüyadan hiç uyanmasan, gerçek dünya ile düşler dünyasını nasıl ayırt edebilirdin?"
  • quote:

Orjinalden alıntı: cavroatesh

Çok birşey anlatıyormuş gibi görünen bu yazıda somut ve bilimsel hiç bir şey yok.Zaten bizi milletce bu duruma düşüren "zalimin zulmü varsa sevenin Allah'ı var" mantaritesi bu işte.Kaldıki bilim batının malıda değildi.Doğuda gelişti ilk başlarda fakat batılı doğuludan çalışkan çıktı bugün bizden kat kat ilerdeler.

quote:

Şimdi bu lafın konumuzla ne alakası var? Soru ne? Matrix olabilirmi olamazmı? Bal gibide olacak! Adamlar olabilirliğini görmüşki çalışıyor.Olabilirlik olmasa bir sürü para harcayacak kadar aptal değiller.Ruh falan nerden çıktı şimdi? Bizim pasif savunma mekanizmamız harekete geçti tabi.Şunu niye anlamak istemiyosunuz bi söylesenize "din başka şey, bilim başka şey" Adamlar bunu birbirinden ayırmış.Sende ayır, sende çalış, sende başarılı ol.Adamlar birşeyler yapıyor bizimkilerde beğenmiyor.Beğensen nolur beğenmesen nolur.Bilim adına görüp görebileceğimiz bunlarmı zannediyorsunuz? Adamlar nelerle uğraşıyo siz hala oturduğunuz yerden olurdu olmazdı...

quote:

Bu sorunun cevabını sen kendi kendine ver istersen.Çünkü bu sorunun cevabını senden başka merak eden olduğunu sanmıyorum.Robot ne alaka zaten onu çözemedim.Konu matrixten robota gelmiş.Robot niye insan olsun.Ne yapmaya programlarsan robot onu yapar.Tamamen adamların isteğine bağlı.Yarın savaşlarda karşında insan yerine robotlar görünce sorunun ne kadar anlamsız olduğunu anlarsın.Adamlar somut ve işlevsel şeyler üzerine düşünüp çalışıyorlar.Ama senin merak ettiğin şu sorunun cevabının hiç bir somut yada işlevsel amaca katkısı yok.Tamamen mistik bir merak.Bana göre boş.Seni somut olarak bir yere götürmez.Bu hep böyle gidecek sanırım adamlar birşeyler yapacak bizimkiler not verecek.Zaten bu saatten sonra aradaki farkı kapatmamız imkansız gibi birşey.Mucize lazım.

• quote:

Orjinalden alıntı: EneRGy.

quote:

matrixte var olacak gelecekte, bir insan gibi davranan robot ta. yani android. kontrol teorisi mantığında herşey mümkündür sadece teknolojinin desteklemesi beklenmektedir. eğerki 10 yıl veya 20 yıl içinde bir insanın eliyle aynı hareketi yapan robot yapılamaz deseydiniz ok derdim ama illaki bir gün yapılacak. bunun kaçarı yok..

• quote:

Orjinalden alıntı: elysion

quote:

Orjinalden alıntı: EneRGy.

quote:

matrixte var olacak gelecekte, bir insan gibi davranan robot ta. yani android. kontrol teorisi mantığında herşey mümkündür sadece teknolojinin desteklemesi beklenmektedir. eğerki 10 yıl veya 20 yıl içinde bir insanın eliyle aynı hareketi yapan robot yapılamaz deseydiniz ok derdim ama illaki bir gün yapılacak. bunun kaçarı yok..

Hocam, benim demek istediğim şey; bire bir aynısını yapamazlar.Sadece taklit olabilir..İnsan hareketlerini yapabilen robotlar yapılabilir buna birsey demiyorum.Ama bire bire hem fiziksel olarak hem de zihinsel olarak aynısını yapamazlar bir ömür boyu ve yaptıkları sadece basit taklitlerden öteye gidemeyecektir.Ben bunu demeye calısıyorum sadece..

• yani birebir aynısından kasıtla ruhu da kasdediyorsanız o ayrı tabiki. hakikaten insan olağanüstü bir makina. milyarlarca biyolojik sensörler ve işlemcilerle donatılmış. ama dediğim gibi teoride cidden mümkün birşey. ki bilmemkaçyüzyıl sonra bir androidle evlenen insanların bile çıkacağına eminim :)

birde şöyle bir olay var. eğer yapılamaz dediğiniz zaman sonsuz bir zamanı kapsamış oluyosunuz. evet belki 50-100 yıl içerisinde yapılamıcak, ama 1000 yıl sonrasını hatta 100bin yıl sonrasını kestirmek hakkaten zor.. belki insan bile kalmıcak o zamana ama sonuçta bir bilinmezlik var işin içerisinde..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elysion -- 17 Nisan 2008; 14:06:30 >
  • quote:

yani birebir aynısından kasıtla ruhu da kasdediyorsanız o ayrı tabiki. hakikaten insan olağanüstü bir makina. milyarlarca biyolojik sensörler ve işlemcilerle donatılmış. ama dediğim gibi teoride cidden mümkün birşey. ki bilmemkaçyüzyıl sonra bir androidle evlenen insanların bile çıkacağına eminim :)

O mümkün kılan teoriyi yazabilirmisiniz, biz de öğrenelim ?
  • quote:

quote:

yani birebir aynısından kasıtla ruhu da kasdediyorsanız o ayrı tabiki. hakikaten insan olağanüstü bir makina. milyarlarca biyolojik sensörler ve işlemcilerle donatılmış. ama dediğim gibi teoride cidden mümkün birşey. ki bilmemkaçyüzyıl sonra bir androidle evlenen insanların bile çıkacağına eminim :)

hocam ben şimdi nasıl anlatayım o teoriyi. robotik teorisi, kontrol teorisini öğrenmek gerekli. burda bikaç mesaj ile anlatılabilecek birşey değil bu. bakın benim demek istediğim zaman konusu. desenizki bana 100 yıl içerisinde yapılamayacak ok der saygı duyarım. gerçi gene saygı duyuyorum o ayrı mesele. ama işin içine zaman sokulduğu sürece kestirmek çok zor. dediğim gibi 100bin yıl sonrası ne olacak halen belli deil. ama bana sorarsanız birgün yapılacak..

• quote:

Orjinalden alıntı: collossus

Bu yapamazlar lafı neyin tatmini acaba? 100 yıl önce birine kıtalararası görüntülü konuşmadan bahsetsen gülerdi.Şimdi? Sanki bilim şu an gelebileceği son noktaya geldi ıkınıp duruyo.Bizde çok zekiyiz ya diyoruzki "yapamayacaklarını bilmiyorlar işte uğraşıp duruyorlar" Birşeyler yapmaya çalışan bilim adamları gelsinlerde bizden neyi yapıp neyi yapamacaklarını öğrensinler.Biz niye varız?

Adamlar uçtu gitti "eller aya biz yaya" ama hala konuşuyoruz yapamazlar edemezler.Öylede bir yaparlarki şaşar kalırsın.Bu zamana kadar hep şaştık kaldık zaten.Çalışan her zaman karşılığını alır helal olsun adamlara.

+1001
    klavye başında rahat koltukta oturanlar tabi ki ''yapamazlar'' diyeceketir

• quote:

quote:

Kibirli olmamak ve olabileceğine inanmak.100 yıl önce biri deseki Fransa'dan Amerika'ya 3.5 saatte gidilebilecek.Kimse inanmazdı.Yine deselerdiki "mümkün kılan teoriyi yazabilirmisin? Yazamazdı ama haklı çıkmış olurdu.Bunu arkadaşta yazamaz ama haklı çıkacak nedenbiliyormusun? Çünkü bunu hayal eden birileri var.Ayrıca 100 yıl önce Fransa'dan Amerika'ya 3.5 saatte uçma hayalinden çok daha mümkün bu gün.Birileri olabilir der hayalin peşinde koşar ve yapar.Birileride mundar der.Değişime ve yeniliklere düşman zihniyeti hiç anlayamadım hayatım boyunca.Her şeye kafadan karşı çıkmak neden acaba?

• quote:

Orijinalden alıntı: sse

Hiç gerek yok bence boşa yorulmasınlar.Kıytırık grafikli oyunları gerçekmiş gibi oynayan ,oyunda kaybedince ağlayan , niye beni vurdun diye kavga eden bir gençlik yetişiyor.Adamlar nerdeyse kendi kendilerini kurdukları matrixin içine bağlamışlar.

Alkışlıyorum

Ama son cümle "kendi kendilerini" değilde "insanların diğer insanları uyutmak için" diye devam etse daha iyi olurdu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AtesGunes -- 2 Haziran 2010; 5:20:17 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.