Şimdi Ara

MATRIX filmi ile ilgili.. (25. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
734
Cevap
25
Favori
59.586
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: beats by dr.oz

beyler ben bu filmden hiç mok anlamadım açık açık söyleyeyim okumadığım yer yok almıyor kafa. şurda yaz deseniz buraya en az 50 soru yazarım. ama korkuyorum "filmi arka güvertenle mi izledin arkadaş?" laflarından. gece yemin ederim uyuyamıyorum abiler yemin ederim kafa pörsüdü bunu düşünmekten. yok o trojenmış neo onu kopyalamış kahin kadın mimarın düşmanıymış neo ölmemiş kahine mr smith mi mimar ne kim insan kim makine neresi gerçek neresi program kim yazılım kim insan vallahi billahi kafam almıyor arkadaşlar bir yardım edin. her kafadanda bir ses çıkıyor anlamadım ki nasıl film yapmış adamlar.

sorularını anlamadığın kısımları soru şeklinde yaz cevaplim

• bu konuya yazmıştım özetlersek;
    Bölüm 3 : Matrix'in Kuruluşu

Yıl, 2100

Kendilerinin enerji kaynağı olarak kullanılmasını hiçbir insan kabül etmiyordu ve karşı geliyordu, karşı gelenler öldürüldü. İnsanları bayıltarak kullanmayı deneyen makineler bayılan vücudun metabolizmasının yavaşladığını ve elde edilen enerjinin düştüğünü biliyorlardı. İnsanları zihinleri açık bir şekilde kontrol altında tutmanın yollarını arayan makine ırkı bu mekanizmayı geliştirmeyi başardı.
     MATRIX filmi ile ilgili..

Zero One etrafında devasa tarlalar oluşturdular, bu tarlalarda bulunan milyonlarca pot kapsülleri içinde insan vücudunu fizyonun yeni bir türüyle birleştiren makineler, her bir bedeni bilgisayar tabalı olarak kurdukları sanal bir dünyaya bağladılar.

İnsanlar bu sanal dünyada yaşadıklarını zannederken, tamamen açık olan zihinleri, bedenlerinin maximum enerji üretmesini ve makinelerin ihtiyaç duydukları enerjiye kaynak olmalarını sağlıyorlardı. İşte bu sistemin tamamına Matrix dendi.

Matrix sisteminden gelen bu enerji, büyük enerji hatlarıyla Makine Şehri'ne gönderiliyordu ve makineler olağan faaliyetlerini bu enerji türüyle gerçekleştirebiliyorlardı.

Matrix içinde herbir insanın bir hayatı, bir ailesi, bir işi ve arkadaşları vardı. Yani 1999 dünyası yapay olarak 2100'de gerçek kılınmıştı. Gelin Morpheus'un Neo'nun uyanış döneminde ona bu gerçeği anlatırkenki sözlerine kulak verelim;

" Gerçek Nedir ? Gerçeği nasıl tanımlarsın ? Eğer hissedebildiklerin, kokusunu alabildiklerin, tadıp görebildiklerinden bahsediyorsan, onlar sadece beynin tarafından algılanan elektriksel sinyallerdir.

Bu, senin bildiğin dünya. 20. yy'ın sonlarındaki haliyle. Şuan sadece bir interaktif similasyonun parçası ve biz buna Matrix diyoruz. Sen bir düş dünyasında yaşıyordun Neo, işte dünyanın bugün için hali bu. Gerçeğin çölüne hoşgeldin.

Peki Matrix Nedir ? Kontrol.. Matrix, bilgisayar tabanlı bir düş dünyasıdır. Bizi kontrol altında tutmak için üretilmiştir. İnsanoğlunu başka birşeye dönüştürmeye yarar

zion son kurtarılmış bölge sanal değildir filmi anlamayanlar bunu söylüyor... ve zion incilde / tevratdada geçiyor son kurtarılmış insanlığın son kalesi olarak ve mesih seçilmiş kişi gelip dünyayı kurtarcak onların inancına göre... bu hristiyanlarda farklı yahudilerde farklı biçimde anlatılıyor zaten yani zion ismi kesinlikle bilerek seçilmiş tesadüf değil bu filmde hiç görmediğiniz bilmediğiniz kadar detay var herşey düşünülmş ve ayrıntılandırılmış.

2- zionun simülasyon olmadığını 2şekilde daha kanıtlarım ki az inceleyen detaylara dikkat eden zaten görmüşdür
    birincisi orda neoda diğerleride hiç birşekilde güçlerini kullanamıyor ve tüm araç gereçler normal yaşamlarıda..
    ikincisi mağaraların olduğu ve son kalmış saklandıkları yer havası var resimdede burası gözüküyor son kadrajda son ümitleri olarak neonun onları kurtarması bekleniyor(mesih gibi burda gösteriliyor ve vurgulanıyor) eğer kurtarılmazsa zion zaten işgal edilmiş makineler yerlerini bulmuş...hepsi ölücek ki bir mucize daha oluyor ve neo savaşı kazanıp mekinelerle anlaşıyor
    makinelerde geri çekiliyor o sahnede zaten var morpheus neoya sesleniyor orda...

[simage]
    [/simage]

zion nedir;
    http://www.eksisozluk.com/show.asp?t=zion

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi demircibu -- 19 Şubat 2013; 2:48:57 >

• Simülasyon içinde simülasyon. bir nevi inception filmindeki rüya katmanları gibi. Bir insanların bağlı bulunduğu matrix programı var birde matrix'i, zion'u ve diğerlerini kapsayan başka bir simülasyon programı daha var. İşi gizemide bu herşeyi kapsayan simülasyonda. Yoksa neo matrix'ten çıkıp eliyle robotları durduramaz veya zion tekrar ve tekrar yok edilemez. ben böyle anladım en azından.
  • quote:

Orijinalden alıntı: delton

Simülasyon içinde simülasyon. bir nevi inception filmindeki rüya katmanları gibi. Bir insanların bağlı bulunduğu matrix programı var birde matrix'i, zion'u ve diğerlerini kapsayan başka bir simülasyon programı daha var. İşi gizemide bu herşeyi kapsayan simülasyonda. Yoksa neo matrix'ten çıkıp eliyle robotları durduramaz veya zion tekrar ve tekrar yok edilemez. ben böyle anladım en azından.

Neo'nun matrixten çıkıp robotları durdurması; Düz mantık düşündüğünde haklısın ama Neo'nun da yarı makina olduğunu unutma, aslında matrixe bağlanan her insan yarı insan yarı makinaya dönüştürülüyor ki enerjileri kullanılabilsin. Neoyu özel yapanda da o işte 0.99..99 ların 1' devretmesini matematiksel bir hata olarak yorumluyor mimar. NEO = ONE = EON

• matrixin ilk filmini izlediğimde lise son sınıftaydım.Geçen gün ya ben bu filmi tekrar adam akılıı izleyim dedim. İzlemez olaydım arkadaşlar,beni hiçbir filmin bu kadar etkilediğini hatırlamıyorum.Bir film içerisinde, bu kadar planlama barındırabilirmi, bu kadar akıllı tasarlanabilirmi? 3 gündür filmin etkisindeyim, sürekli düşünüyorum, sorular soruyorum filmle ilgili,iyiki burayı buldumda kafamdaki soruların bir kısmına cevap buldum.Ama şunu söylemeliyimki, inanılmaz bir kurgu.Sinema tarihinde bukadar karmaşık bir kurgu daha varmıdır bilmiyorum.Ama her geçen gün saygım artıyor bu filmi yapanlara.

Not:Belki sizler bilirsiniz,ben bu filmin özüne çünkü son birkaç gündür vakıfım. Wackhowski kardeşlere bu kafamızdaki sorular zamanında sorulmadımı? Yani işin tam olarak mantığını, neyin ne olduğunu? kimse onlara sormadımı? yada onlar özellikle, insanlar kafa patlatsın, daha çok reklam olsun diyemi söylemedi? Yada onlardamı tam bilmiyor acaba :) kaç yıl araştırıp bu senaryoyu yazdıklarını vs. gibi insanların aklındaki sorulara hiç cevap vermedilermi?

• Ben de tam anlamis degilim ayni durum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zion'un aslında bir simülasyon veya matrix'in bir parçası olduğu açıklaması beni de çok şaşırttı

Bir kere daha mı seyredeceğim şimdi bu filmi yok anam ne zaman evlenir çoluk çocuk olur emekliliğe ayrılırım o zaman sakin bir kafayla tekrar başa dönerim yetti be aaaa

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Djtiest_ -- 28 Mart 2013; 19:39:11 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: fastestxxxx

matrixin ilk filmini izlediğimde lise son sınıftaydım.Geçen gün ya ben bu filmi tekrar adam akılıı izleyim dedim. İzlemez olaydım arkadaşlar,beni hiçbir filmin bu kadar etkilediğini hatırlamıyorum.Bir film içerisinde, bu kadar planlama barındırabilirmi, bu kadar akıllı tasarlanabilirmi? 3 gündür filmin etkisindeyim, sürekli düşünüyorum, sorular soruyorum filmle ilgili,iyiki burayı buldumda kafamdaki soruların bir kısmına cevap buldum.Ama şunu söylemeliyimki, inanılmaz bir kurgu.Sinema tarihinde bukadar karmaşık bir kurgu daha varmıdır bilmiyorum.Ama her geçen gün saygım artıyor bu filmi yapanlara.

Not:Belki sizler bilirsiniz,ben bu filmin özüne çünkü son birkaç gündür vakıfım. Wackhowski kardeşlere bu kafamızdaki sorular zamanında sorulmadımı? Yani işin tam olarak mantığını, neyin ne olduğunu? kimse onlara sormadımı? yada onlar özellikle, insanlar kafa patlatsın, daha çok reklam olsun diyemi söylemedi? Yada onlardamı tam bilmiyor acaba :) kaç yıl araştırıp bu senaryoyu yazdıklarını vs. gibi insanların aklındaki sorulara hiç cevap vermedilermi?

aynenona şuna buna hala yok smilasyon diyorlar yok zionda similasyon yok oada buda filmde tam 3geçiş var izleyenler bu geçişleri hep karışdırıyorlar belliki zion adının seçilmesinin bile tesadüf olmadığını 2kutsal kitabdada geçdiğini kanıtlıyorum ki daha benim öğrendiğim filmle ilgili çok detay var dahada bilinmeyen detaylar vardır ben bukadar detaylı bir kurgu film görmedim

• Neo: İçinde bulunduğumuz şey bir bilgisayar programı mı?
    Morpheus: Buna inanmak çok mu zor?
    ...
    Neo: Bu, bu gerçek değil mi?
    Morpheus: Gerçek olan nedir? Gerçeği nasıl tanımlarsın? Eğer hissedebildiklerinden, kokusunu alabildiklerinden, tadıp görebildiklerinden bahsediyorsan onlar, beynin tarafından yorumlanan sinyallerdir.

• Merhaba arkadaşlar konunun başından sonuna kadarki bir çok yorumu okudum ama arada bazı arkadaşlar asılsız yorumlarla Resmen filmi katletmişler. Zion, Trinity Vs. Birçok şeyin program olduğu söylemişler ve filmin senaryosununda reailitesininde .... etmişler :)

AÇIKLARSAK

- İnsanlar Robotları yapıyor, robotlar bir süre sonra kullanılmayı haketmedikleri düşüncesiyle bir cinayet işliyorlar. Sonra ileri teknoloji robotlar insanlardan ayrılıp kendilerine başka bir dünya kuruyorlar tabi bu süre içerisinde kendilerini geliştirerek Akıllı robotlar haline dönüyorlar ve belirli bir süre sonra insanlara savaşmaya başlıyorlar tabiki insanlar kazanamıyor. Daha sonra insanlar robotları yenmenin tek çaresinin ENERJİ kaynakarı olan güneşin onlarla temasını engellemek için GÖKYÜZÜ KARARTMA projesini Faaliyete geçiriyorlar. Bu durum robotları biraz zayıflatsada kendilerine yeni bir enerji kaynağı bulmaları çok uzun sürmüyor. İnsanları KOBAY olarak deneylerde kullanıp beyin vs. Bütün anatomilerini inceleyerek keşfediyorlar.

- Bu sürede bazı insanları kendi taraflarına çekip onlara yeni bir sistem kurulacağını bu sistemin adının MATRİX olduğunu ve bu sistemde eski dünya düzeni içerisinde mutlu bir özgür hayat yaşayacaklarını vaad ediyorlar. Birçok insan bunu kabul ediyor etmeyenler ise yerin Kmlerce altına ZİON a sığınak yapıp kendilerine yeni bir şehir kuruyorlar. Ve makinalarla mücadele başlıyor.

KISACA BU ŞEKİLDE ZATEN "ANİMATRİX" i izlerseniz hiç bir soru kalmaz kafanızda şimdi gelelim KAFA KURCALAYAN SORULARA?

Senaryo ve tarihçeye gore :

Matrix : Makineler tarafından kurulmuş bir yaşam programı. Bu programın içerisinde bir yönetici program var oda MİMAR. Mimara veya Matrixte olanları daha önce bilmelerini sağlayacak diğer bir Program KAHİN.

Şimdi BU İKİ PROGRAM Matrix içerisindeki düzeni dağlamak amacı ile oluşturulmuş sisteme hizmet etmek için YANİ Matrixin babaları ve silinemiyorlar ÇÜNKÜ silinmeleri halinde MATRİX YOK olur.

Ajanlar ise MATRİX düzenine karşı gelen içerideki AYRILIKÇIKARI sisteme bağlı kalmayan insanları Matrix içerisinde tespit edip yok etmekle görevli diğer programlar. Sistem bu şekilde işliyor yani diğer Anahtarcı vs. hepsi birer program.

Fakat içlerinde KAHİN belirli bir zaman sonra İNSANLIĞA hizmet etmeye başlıyor yani Matrix'e değil ve ADI üstünde Kahin olduğu ve herşeyi bildiği için ona erişilemiyor ve Ana programlardan olduğu içinde silinemiyor.

Ama AJAN SMİTH Neo'nun içine girip onu yok etmesinden sonra Neo'dan bir parça alıyor ve Sisteme başkıldırıya başlıyor. Bence Neo AJAN SMİTH'i içine girerek oldurmeseydi SMİTH Kendini aşamazdı.

Bunun sonucunda sistemin içerisinde FARKLI bir vürüs olarak dolaşıyor ve bu vürüsü matrix'te ki insanlara bulaştırıyor Kİ daha sonra KAHİN'e de ulaşıyor ve onunda sistemine dahil ederek MATRİX'i komple ele geçiriyor burda ulaşamadığı tek bir insan var MİMAR Ana program.

Neo MİMAR'LA buluştuğu zamanki ona anlatılanların Hepsi tamamen YALAN ARKADAŞLAR. Mimarda makinelere hizmet ettiği için NEO'YU kandırmaya çalışıyor. Onu Ziona yönlendirerek kontrol altına alıp yok etmek istiyor. Ve ona senden öncekiler Zionu seçti diyerek baskı yapıyor aslında bu bir TUZAK fakat NEO burda sevgi ve bağlılığın yolunu seçerek BU YEMİ YUTMUYOR.

Şimdi en önemli KONU ise şu NEO zaten filmde SEÇİLMİŞ kişi yani Onun Hem Matrix'in içinde Hemde gerçek dünyada GÜçlerini kullabilmesinin sebebi O olması seçilmiş. Ki bunu Kahin'e sorduğunda Seçilmişin Güçü Bütün dünyayı aşar sözüyle karşılaşıyoruz. Şimdi bazı arkadaşlar var NEO KÖR olduğu halde nasıl Diğer şeyleri görebiliyor diyorlar.

Dikkat ederseniz Neo o cisimleri SARI ATEŞ olarak göriyor simithide oyle gördü vs. Yani bunu kabul etmemek çok zor değil İlahi bir güç yüklenmiş bunun açıklaması budur. Gözleri olmadanda herşeyi görür açık ve net verilmek istenen mesaj bu çünkü o SEÇİLMİŞ. Şimdi diyorlar ki Trinitye batan kabloları neden görmed o zaman diye :) Orda bir kaza geçirdiler Adam herşeyi görüyorsa sürekli görecek hali yok istediği zaman görebiliyor ama sınırlarıda var tabiki... o anda Trinithinin oldüğünü aklına getirmedi.

Neyse en sonundada Makinelere şunu diyor siteminiz Çöktü Smith Matrix'i Kahin'de dahil ele geçirdi ve içinde sadece Mimar kaldı onunda ele geçirilmesi an meselesi Ama diyor ben bunu durdurabilirim. Makinelerde bu çaresizliklerinin farkında olduğu için Neoyu Matrix'e gönderiyorlar. O da SMİTH'le başa çıkamayacağını anlayınca aklına birşey geliyor. Kendini SMİTH'e teslim ediyor, ediyor ki bir taraftanda SMİTH'i makinelere teslim etmiş oluyor.

Makinelerde ellerinde olan NEO:YANİ SMİTH'in kodlarını ele geçirdikleri için yok ediyorlar. Ve insanlık kurtuluyor. Ve Matrix Resetlenip her şey başa dönüyor. Matrixin Ana programları olan Mimar ve Kahin herşeyin farkında oldukları ve yaşananları hatırladıkları için bir birlerine filmin sonunda konuşmalar yapıyorlar.

Bunları anlamak çok zor değil senaryodan ÇIKIP YENİ BİR SENARYO Üretilmediği takdirde tabi. Dikkat ve senaryo yolunu takip ederseniz her sorunun bir cevabı var.

The end.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Phoenixonex -- 8 Mayıs 2013; 12:00:12 >

• En başta yorumlarda Ziona gerçek değil diyen arkadaş filmi gerçekten yanlış anlamış. Zion gerçek ve dünyada yer alıyor. Ancak yer altında. MAtrix programından kurtulmayı başarmış olanların toplandığı bir sığınak. Makineler ise yeryüzüne hükmediyorlar. VE kurdukları tarlalarda insan vücudundaki elektrikle varlıklarını sürdürüyorlar. Çünkü insanlarla aralarında olan savaşta insanlar kasıtlı olarak güneşi kara bulutlarla örtüyorlar. İnsanlar bu sayede makinelerin enerjisiz kalıp pes edeceklerini düşünüyorlar ama makineler sen misin elektrik kaynağımız güneşi engelleyen deyip saldırıya geçiyorlar ve tüm insanlığı ele geçirip gelecek tüm insan neslini kendi enerji kaynakları olarak köleleştiriyorlar.

Ancak bu insanları tabi burda bahsi geçen insan sayısı milyonlarca, tarlalarda kablolara bağlayıp beyinlerine de Matrix yazılımına bağlayıp gerçekte yaşıyorlarmış hissi verdiriyorlar. Diyebiliriz ki neden matrix'e gerek duyulmuş. Belki makineler insan vücudundaki elektriğin en verimli olarak bu şekilde sağlanabileceğini hesapladılar.

Ayrıca Neo'nun dünyada kör olduktan sonra da görebilmesinin açıklaması Neo'nun beyni ile ilgili. Neo'yu Matrix'e bağlayan kodlar bir insan olmasına rağmen tıpkı Kahin ve Mimar gibi özel ve benzersiz kodlar. Mimar'ın da dediği gibi bu özellik Matrix yazılımının bir hatası. Bu yüzden sürekli bir insan özel bir koda sahip oluyor. Bu hatayı hiç düzeltemediğini ve Matrix'in bu şekilde işlemesinden başka yol olmadığını söylüyor mimar. Önceden gelmiş NEo'ları da söylüyor bize. Yani bu sonsuz döngüde devam eden bir yazılım hatası. Bu yüzden Neo gerçek dünyada iken bile programla idare edilen her makineyi etkileyebiliyor. Ancak bedensel gücü yetersiz olduğu için güçsüz düşebiliyor. Eliyle gezgin makineleri öldürdüğü sahneyi hatırlayacaksınız.

Ancak en sonunda Neo'nun yok olmasına şaşırdım. Yazılım olarak Kahin ve mimar gibi yaşamını Matrix'de devam ettirmesini beklerdim.

• l a bırakın bu işleri para kazanalım derken hata üstüne hata yapılmış. bunlar da felsefi oyunlarla biraz da yazılım-bilgisayar terimleriyle kapatılmaya çalışılmış . bir kere bu insanlar o tarlalardan nasıl kurtuluyor bu makinalar saf mı arkadaş hatalı hammaddesini atacak çöpe ordan da diğer insanlar bunları kurtaracaklar isyancı yapacaklar makinalara savaştırcaklar . matrixe bağlanmayı red edeni yakarlar olur biter .
    bazıları da diyor aslında matrix dışı dünyada başka bir matrixin için de e ozaman ben de derim o da başkasının içinde ne anlamı kalır bu işin . bazıları der seçilmiş kişi aslında mimarın bir oyunu e iyi de arkadaş ozaman ajanlar ne hallta yarar madem 100 küsür yılda bir temizleniyor bu iş ajanlar niye uğraşsın sistemden çıkanlarla yada matrixe giren isyancılarla. smith desen hata üstüne hata adam der ilk bölümde sıkıldım morfeus artık iğretinyorum terini koklayınca kirlenmiş gibi oluyorum falan da filan zion yok olunca ben de kurtulcam der. ee sonra napar gerçek insan olmaya çalışır farkında değil midir gerçek insanlar da terler . hadi hepsini bırak salla hepsini la bu makinalar gerizekalı mı petrol varken bor varken la onları da geç nükleer enerji varken manyak mı arkadaş bunlar insanları tarla yapsınlar ordan gelcek bir gıdım enerjiye muhtaç olsunlar yok ederler insanları dikerler nükleer reaktörleri paşa paşa yaşarlar yani makinalar bu kadar salaksa bunları yaratan insanlar bunları nasıl yenemez o zaten ayrı bir konu.
    yani şu yazdıklarımın birine allah rızası için bir cevap verin geri alcam hepsini .tamam filmi aşalamıyorum ama anlamadığınız birşeye bu kadar değer vermeyi bırakın. adamların tek derdi para bunu görün. kurguları fln sanatsal filimlerde felsefeyi de filozoflarda görürsünüz. popüler amerikan sinemasında zor biraz. bu kadar derinlik aramayın.

• quote:

Orijinalden alıntı: tigerblade

l a bırakın bu işleri para kazanalım derken hata üstüne hata yapılmış. bunlar da felsefi oyunlarla biraz da yazılım-bilgisayar terimleriyle kapatılmaya çalışılmış . bir kere bu insanlar o tarlalardan nasıl kurtuluyor bu makinalar saf mı arkadaş hatalı hammaddesini atacak çöpe ordan da diğer insanlar bunları kurtaracaklar isyancı yapacaklar makinalara savaştırcaklar . matrixe bağlanmayı red edeni yakarlar olur biter .
    bazıları da diyor aslında matrix dışı dünyada başka bir matrixin için de e ozaman ben de derim o da başkasının içinde ne anlamı kalır bu işin . bazıları der seçilmiş kişi aslında mimarın bir oyunu e iyi de arkadaş ozaman ajanlar ne hallta yarar madem 100 küsür yılda bir temizleniyor bu iş ajanlar niye uğraşsın sistemden çıkanlarla yada matrixe giren isyancılarla. smith desen hata üstüne hata adam der ilk bölümde sıkıldım morfeus artık iğretinyorum terini koklayınca kirlenmiş gibi oluyorum falan da filan zion yok olunca ben de kurtulcam der. ee sonra napar gerçek insan olmaya çalışır farkında değil midir gerçek insanlar da terler . hadi hepsini bırak salla hepsini la bu makinalar gerizekalı mı petrol varken bor varken la onları da geç nükleer enerji varken manyak mı arkadaş bunlar insanları tarla yapsınlar ordan gelcek bir gıdım enerjiye muhtaç olsunlar yok ederler insanları dikerler nükleer reaktörleri paşa paşa yaşarlar yani makinalar bu kadar salaksa bunları yaratan insanlar bunları nasıl yenemez o zaten ayrı bir konu.
    yani şu yazdıklarımın birine allah rızası için bir cevap verin geri alcam hepsini .tamam filmi aşalamıyorum ama anlamadığınız birşeye bu kadar değer vermeyi bırakın. adamların tek derdi para bunu görün. kurguları fln sanatsal filimlerde felsefeyi de filozoflarda görürsünüz. popüler amerikan sinemasında zor biraz. bu kadar derinlik aramayın.

İşkembeden sallamışsın. Film o kadar basit değil. Sonuçta bir film ve fantezi ürünü. Ancak dediğin kadar basit değil. Filmi yazanlar üstüne çok kafa yormuşlar.

• işkembeden sallanmışsın diceğine sorduğum sorulardan birine cevap vereydin haklısın diyebilirdim.
    bu adamların amacı senin gibilerin aklında sorular bırakarak para kazanmak. uğraşın durun matrixin felsefesini çözcem diye :D @fthkn
  • quote:

Orijinalden alıntı: tigerblade

işkembeden sallanmışsın diceğine sorduğum sorulardan birine cevap vereydin haklısın diyebilirdim.
    bu adamların amacı senin gibilerin aklında sorular bırakarak para kazanmak. uğraşın durun matrixin felsefesini çözcem diye :D @fthkn

Bana ne adamın kazandığı paradan. Burada sadece muhabbet ediliyor. kimse gereğinden fazla önemsemiyor. HEpsinin bir varsayım olduğunu söylüyoruz. Ama senin gibiler gelip limon sıkmaya bayılıyor muhabbetin içine? Beyin jimnastiği yapıyoruz.
  • serinin 3 filminide seyrettim. Kafam bulanık düzeltmek için buraya geldim. Burda dahada bulandı. En iyisi anladığım kadarıyla yetinip matrixi boşvermek. sanki anlasam dünyayı kurtarcam....
  • Film kitaptan mı çekildi?

• quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Loney

Film kitaptan mı çekildi?

hangi kitap?
  • quote:

Orijinalden alıntı: demircibu

quote:

hangi kitap?

Matrix kitabı var mı yani

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: demircibu

quote:

hangi kitap?

Matrix kitabı var mı yani

yok diye biliyorum ama yönetmenlerin esinlendiği eserler olabilir yahut filmler
  • 
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.